«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γ. Θεοδωρακέλης. Άνω Πορόια Σερρών
Το τελευταίο διάστημα όλο και ποιό έντονα γινόμαστε μάρτυρες των πιέσεων που ασκούν οι διεθνείς αγορές, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη οικονομία της χώρας μας, εξαιτίας του τεράστιου χρέους αλλά και των συνεχών δημοσίων ελλειμμάτων.
Πώς μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση όταν το πνευματικό μας δημόσιο έλλειμμα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερο;

Την αφορμή γι αυτή μου την επισήμανση, μου την έδωσε το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, με τίτλο:
“ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗ ΓΗ, η απόδειξη για την εξέλιξη” όπου, στο παράτημα του με τίτλο “οι αρνητές της ιστορίας”, δημοσιεύει έναν πίνακα, από έρευνα του ευροβαρόμετρου, με σκοπό να ανιχνευτούν οι τάσεις αποδοχής ή μη των Ευρωπαίων, της θεωρία της εξέλιξης.
Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε τον πίνακα, παρά μόνο να αναφέρουμε ότι στην κορυφή του βρίσκονται χώρες όπως η Σουηδία και η Ολλανδία, και στον πάτο του οι Ελλάδα με την Τουρκία.

Προτού αναφερθώ στις παρατηρήσεις μου, σχετικά με τον εν λόγω πίνακα, θα ήθελα να πω ότι, όσον αφορά στο βιβλίο του Ντόκινς, είναι πραγματικά ένα οπλοστάσιο, στα χέρια αυτού που επιθυμεί να οπλιστεί με ατράνταχτα επιχειρήματα, έτσι ώστε να μπορεί  να αντιμετωπίζει  όλους εκείνους που αντιμάχονται την ιστορία της εξέλιξης.
Πραγματικά με λίγες γνώσεις βιολογίας, μετά την μελέτη αυτού του βιβλίου, καταφέρνει κανείς να αντιπαρέλθει όλες τις τρικλοποδιές των επιχειρημάτων των δημιουργιστών.

Πίσω λοιπόν στο πίνακα, ο οποίος στην ουσία δεν αποκαλύπτει κάτι το οποίο δεν γνωρίζαμε, διότι όποιος έχει μια αίσθηση της κοινής γνώμης, μπορεί να αντιληφθεί εύκολα, πάνω κάτω, τι περίπου πιστεύουν οι πολίτες κάθε χώρας για το παραπάνω ζήτημα.
Εκείνο που διαπιστώνει κανείς βλέποντας όλα τα στοιχεία μαζί, και ειδικά την κατάταξη των χωρών, είναι η άμεση σχέση που έχει η θρησκεία, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά κυρίως σε κοινωνικο-πολιτισμικό επίπεδο, το οποίο είναι φυσικά και το σπουδαιότερο.

Γίνετε δηλαδή εύκολα αντιληπτό ότι όσο περισσότερο προσηλωμένο είναι ένα κράτος στην επιστήμη,  μέσω φυσικά της εκπαίδευσης, τόσο πιο αναπτυγμένο είναι σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, ενώ, αντίθετα, όσο περισσότερο εμπλέκεται η θρησκεία σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, τόσο υστερεί και καθυστερεί μια κοινωνία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ελληνική κατάντια των τελευταίων ετών.

Διότι εάν το  δημόσιο έλλειμμα της χώρας είναι πάνω από 300 δις, φανταστείτε πόσο είναι το εκπαιδευτικό έλλειμμα, όταν  υποχρεώνουν ακόμα και σήμερα παιδιά του δημοτικού να μάθουν το ιουδαιοχριστιανικό “πιστεύω”, υπό την απειλή τιμωρίας. Αυτό το έλλειμμα, είναι τόσο τεράστιο που δεν μπορεί να μετρηθεί, με κανέναν από τους γνωστούς τρόπους. Ανεκτίμητο, με αρνητικό πρόσημο.

Δεν χρειάζεται να απορεί κανείς, γιατί αυτά τα κράτη που είναι πρώτα στον παραπάνω πίνακα τα κατάφεραν σ’ όλους τους τομείς, ενώ εμείς μείναμε τόσο πίσω. Δεν είναι καθόλου περίεργο γιατί ο Σουηδός γιατρός δεν διανοείται να πάρει φακελάκι και κόβει κατευθείαν απόδειξη, ενώ ο Έλληνας αφού πάρει τη μίζα  μετά, σε περίπτωση αποτυχίας, σηκώνει ψηλά τα χέρια και λέει πως τον συγχωρεμένο, τον ήθελε ο Θεός κοντά του.

Καθώς πληκτρολογώ αυτές τις αράδες συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο το έγκλημα  που έχει συντελεστεί κατά της ανθρωπότητας τα τελευταία 2000  χρόνια, και ξεχειλίζω από οργή. Ειδικότερα για την Ελλάδα όπου η βαρβαρότητα ήταν διπλή, διότι χρειάστηκε επί πλέον, μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να σβηστεί  ένας μεγαλειώδης πολιτισμός.
Αυτή  η προσπάθεια που κάνανε εναντίον  αυτού του πολιτισμού είχε σαν αποτέλεσμά, όχι ευτυχώς να χαθεί, αλλά δυστυχώς  να ευνουχιστεί πνευματικά ένας  λαός, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να σπείρει και να γεννήσει.
Ναι, είναι ανάγκη να παραδεχτούμε ότι μας κατάντησαν ανίκανους.

Το μόνο πράγμα που ελπίζω πλέον για την χώρα μου, κατανοώντας τις αλήθειες της ανακάλυψης του Δαρβίνου, είναι μια ψυχική μετάλλαξη, λόγο της πνευματικής ανάγκης επιβίωσης, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ξανά πολιτιστικούς όρχεις.


Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/637/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
Περισσότερα...