«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ

Απ’ όσο έχω μελετήσει τη θέση της Ελλάδος μέσα στην παγκόσμια ιστορία, αυτό που κατάλαβα είναι ότι Ελλάδα είναι η προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στην παγκόσμια κοινότητα που λέγεται:εφεύρεση και καλλιέργεια της επιστημονικής νοοτροπίας. Κατά συνέπεια και η προσπάθεια εξάλειψης του σκοταδισμού των θρησκειών. Αυτός φυσικά είναι και ο λόγος που η παγκόσμια επιστημονική ορολογία, σ’ όλους τους τομείς, φέρει ελληνικά ονόματα.
Η επίδοση βεβαίως αυτή εξώθησε παράλληλα σε θαυμαστή άνθιση τις τέχνες και τα γράμματα (γλώσσα), παρ’ όλη την εξαιρετική προϋπάρχουσα.

Αν κάποιος γνωρίζει ότι Ελλάδα είναι και κάτι άλλο, ας μας το πει, διότι εγώ τουλάχιστον το αγνοώ.

Ελλάδα δηλαδή δεν είναι θέμα κυρίως οικοπέδου. Μια απόδειξη του ισχυρισμού μου αυτού είναι ότι Μεγάλη Ελλάδα τότε λέγανε την Κάτω Ιταλία και Σικελία.
Η Μεγάλη αυτή Ελλάδα δεν ήταν τέτοια από το οικόπεδό της αλλά από τους Έλληνες που πήγαν και εγκαταστάθηκαν εκεί.

Για τους ίδιους λόγους λοιπόν, εάν η σημερινή ελληνική επικράτεια – η περιβαλλόμενη από το συγκεκριμένα σύνορα – είναι Ελλάδα, θα είναι τόσο Ελλάδα, ανάλογα με τον βαθμό που οι κάτοικοί της φέρουν τις σχετικές επιδόσεις  αυτών που η ανθρωπότητα αναγνώρισε ως Έλληνες.

Το έλλειμμα που υφίσταται, ως προς την ελληνική ιδιότητα και επίδοση, από τη πλευρά των Ναιαλλαελλήνων (από το ναι μεν αλά…) Ελληνοχριστιανών,  είναι η αιτία του ατελεύτητου σαχλοδιαλόγου  περί του τι εστί  Έλλην, ο οποίος μας έχει παραζαλίσει τον τελευταίο καιρό, σ’ αυτόν εδώ τον τόπο.
Είναι δυνατόν ποτέ, στον κόσμο αυτόν, ένας Έλληνας να κάνει λόγο περί της ελληνικότητάς του!
Ή να καταδέχεται να συζητά αν ο άλφα ή ο βήτα είναι Έλληνας ή όχι!
Να γεμίσει ο τόπος αυτός από επαγγελματίες Έλληνες!!!
Καλά λοιπόν μας τα ΄λεγε ο Νίτσε: όπου ακούς να γίνεται πολύς λόγος για κάτι το σοβαρό, τότε να ξέρεις ότι αυτό είναι ήδη νεκρό, στο μέρος εκείνο.

Εάν λοιπόν κανείς ενδιαφέρεται για την ελληνικότητα του χαρακτήρα του, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει (αναγκαίο μεν αλλ’ ουχί ικανόν) είναι, αφού ξεπλύνει, κατ αρχάς και κατ’ αρχήν, εντελώς από πάνω του την θρησκευτική βρώμα, μετά να πάει και  να ξυθεί πάνω στη Λυδία λίθο που λέγεται «επιστημονικώς σκέπτεσθαι και πράττειν».
Όταν λοιπόν η λίθος αποδείξει ότι απεβλήθη το θρησκευτικό νόθευμα, τότε είναι πλέον έτοιμος για τα περαιτέρω.
Για το ικανόν της επιτυχίας απαιτείται εξάσκηση στο στάδιο όπου δοκιμάζονται οι επιδόσεις των ελληνικών αρετών. Και για να μη τις αραδιάσουμε τώρα εδώ, υπάρχει τρόπος να τις αναγνωρίζει κανείς  με μεγάλη σιγουριά. Είναι ακριβώς αυτές που απαξίωσε ο ιουδαιοχριστιανισμός. Παράδειγμα: η ταπεινοφροσύνη είναι χριστιανική αρετή. Άρα η υπερηφάνεια είναι αρετή ελληνική. Ή από την αρνητική πλευρά: ο οίκτος είναι ευγενικό συναίσθημα για τον χριστιανό. Αρα πρέπει να προκαλεί απέχθεια στην ελληνική ψυχή.
Και ούτω καθ’ εξής.

Εάν λοιπόν κάποιος περάσει όλες αυτές τις δοκιμασίες και πετύχει τον στόχο του, ξέρετε πώς θα το πιστοποιήσετε με σιγουριά; Να πώς: όταν διαπιστώσετε ότι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει πλέον είναι το αν είναι Έλληνας ή, προ παντός, το εάν οι άλλοι τον θεωρούν Έλληνα ή όχι.
Αραγε ισχύει το αντίθετο; Η πραγματικότητα εδώ είναι ανελέητη: «Όπου ακούς πολλά κεράσια, πάρε μικρό καλάθι». Θα συμπλήρωνα μάλιστα αβασάνιστα: όπου ακούς για πάρα πολλά μη παίρνεις καν καλάθι.
Για τους  λόγους  αυτούς  οι επαναστάτες του 21, εξ αιτίας αυτής τους της ανεπάρκειας – νόμιζαν ότι Ελλάδα είναι κυρίως το οικόπεδο – παρέδωσαν την ελληνική ψυχή στο χριστιανικό χτικιό και τον πολιτικό βίο στους απογόνους των Κοτσαμπάσηδων.

Ποιοι μαράζωσαν και εξακολουθούν απτόητοι να μαραζώνουν τη χώρα της Ελλάδος;
Το παπαδαριό και οι πολιτικάντηδες. Αυτοί που συντηρούν με λύσσα την ελληνική ανεπάρκεια. Αυτοί που καθιστούν τον λαό συνένοχό τους, δια της ανελληνικής αλλά και ανθελληνικής τους παιδείας.

ΠΑΣ ΕΛΛΗΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΓΑΪΔΑΡΟΣ (Γ. Μανιάτης)

Σταύρος Βασδέκης

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/592/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...