«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ορθόδοξος ιερεύς του Γιαχβέ δίκην φλεγομένης βάτου, ήτοι φλεγόμενος και μη καταφλεγόμενος!

 

bruno-1pg1Εάν νομίζετε ότι τα μυστήρια των Εβραίων της Βίβλου, του εκλεκτού αυτού λαού του μοναδικού αληθινού του σύμπαντος Γιαχβέ, σταμάτησαν να λειτουργούν, κάνετε μεγάλο λάθος. Με μια διαφορά βεβαίως. Ότι τώρα εκλεκτός λαός δεν είναι οι Εβραίοι αλλά οι Ορθόδοξοι χριστιανοί.

Για ποιόν λόγο όμως αυτή η διαφορά; Διότι οι Εβραίοι ουδέποτε δέχτηκαν ως Μεσσία, Σωτήρα και Λυτρωτή (οι αθεόφοβοι – παρ’ όλα του τα θαύματα) τον Ιησού Χριστό τον γιό του Γιαχβέ.

Κι αν τυχαίνει να είστε χριστιανοί και να μη γνωρίζετε ότι ο Χριστός είναι ο μονογενής υιός του Γιαχβέ, του θεού των Εβραίων, Εέ, τότε είστε και πολύ μεγάλα χριστιανικά βούρλα!

Τέλος πάντων, ας δούμε πώς αναπαράγεται σήμερα ένα από τα μυστήρια της Βίβλου, όπου να καίγεται κάτι αλλά να μην κατακαίγεται!!!

Στην φωτο ο Τζορντάνο Μπρούνο, μέσα στην πυρά της Ιεράς Εξετάσεως, των ιερέων της θρησκείας της αγάπης, και φλεγόμενος και καταφλεγόμενος, λόγω της επιστημοσύνης του. Αυτοί που τον κατέκαψαν δεν ήταν ανθρώπινα κτήνοι αλλά άγιοι άνθρωποι του θεού Γιαχβέ, ο οποίος είναι ο μόνος αληθινός θεός, επειδή όλοι οι άλλοι είναι ψεύτικοι.

Από ένα κατ’ εξοχήν ομολογιακό χριστιανικό μπλοκ του διαδικτύου (http://anavaseis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_12.html) διαβάζουμε τα εξής απίστευτα από άπιστους (τα ζωντόβολα), αλλά πιστευτά από ορθοδόξους πιστούς (τα καλά προβατάκια):

Ουράνιοι Φύλακες. Φλεγόμενος και μη Καταφλεγόμενος. Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία

Ουράνιοι Φύλακες

Ο φωστήρας της οικουμένης, ο ιερός Χρυσόστομος (4ος αι.), με το διορατικό του χάρισμα είδε πολλές φορές τους αγίους αγγέλους να επιτηρούν και να φυλάνε ακατάπαυστα την εκκλησία, και μάλιστα την ώρα της αναίμακτης θυσίας.

«Όταν αρχίζει ο ιερέας να προσκομίζει», διηγήθηκε ο άγιος στους πνευματικούς του φίλους, «κατεβαίνουν αμέσως αγγελικές δυνάμεις από τον ουρανό με λαμπρές και θαυμαστές ενδυμασίες. Με πόδια γυμνά και σκυμμένο πρόσωπο περιτριγυρίζουν το άγιο θυσιαστήριο, και στέκονται εκεί ήσυχοι και σιωπηλοί μέχρι το τέλος της θείας λειτουργίας.

Ύστερα σκορπίζονται σ” όλο το ναό, βοηθούν τους κληρικούς που μεταδίδουν στο λαό τ” άχραντα Μυστήρια, και τους δυναμώνουν στην πίστη».

 Φλεγόμενος και μη Καταφλεγόμενος

Ήταν ημέρα Κυριακή. Ένας επίσκοπος επισκέφθηκε με τη συνοδεία του κάποιο χωριό της επαρχίας του. Εκεί αναζήτησε τον εφημέριο και του ζήτησε να τελέσει τη θεία μυσταγωγία.

Ο ιερέας ήταν ένας απλός και αγράμματος χωρικός. Από τη στιγμή όμως που στάθηκε μπροστά στην αγία τράπεζα, τον κύκλωσαν πύρινες φλόγες χωρίς όμως να τον καίνε!

Έκπληκτος από το θέαμα ο επίσκοπος, τον καλεί μετά τη λειτουργία και του λέει:
- Ευλόγησέ με, άξιε δούλε του Θεού!
Ο εφημέριος σάστισε.
- Πώς είναι δυνατόν να ευλογηθεί ο επίσκοπος από τον ιερέα; ρώτησε.
- Δεν είμαι άξιος να ευλογήσω ιερέα, που προσκομίζει στο Θεό τα τίμια Δώρα «φλεγόμενος» από υπερφυσικό πυρ «και μη καταφλεγόμενος». Όπως λέει ο άγιος απόστολος, «το έλαττον υπό του κρείττονος ευλογείται».
- Είναι ποτέ δυνατόν, απάντησε ταπεινά ο πρεσβύτερος, να τελεί τα φρικτά μυστήρια ο κληρικός, χωρίς να περιβάλλεται από θεϊκή φωτιά;
Ο επίσκοπος θαύμασε την ψυχική καθαρότητα του ιερέα και την ανεπιτήδευτη συμπεριφορά του, και αναχώρησε ωφελημένος.

Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία
Εκδόσεις Ι.Μ. Παρακλήτου Ωρωπός Αττικής
σελ. 59-60

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/16003/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...