«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΥΚΟΥ

Κάπου στην Νορβηγία, ένας «κακός» λύκος επιτίθεται σε μια προβάτα μητέρα με τα δύο μικρά της και τον κατατροπώνει δεόντως, ο λύκος προσπαθεί πάλι να επιστρέψει για το αυτονόητο έργο του, αλλά, τα πρόβατα στρέφονται εκ νέου εναντίον του και…..μη τον είδατε τον Παναή..Εν τέλει αυτό το περιστατικό μαρτυρεί δυο τινά :

α) Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση της εξαίρεσης του κανόνα. β) Στη Νορβηγία, τα πρόβατα είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν! 

Δείτε το video ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!

 

 

Μιχάλης

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/15469/

2 σχόλια

 1. 1
  stauros

  Σπάνια ο λύκος και ο σκύλος επιτίθεται σε κάποιο ζώο αν αυτό δεν το βάλει στα πόδια. Πιστεύω ότι πρόκειται για οικονομία της φύσης, ώστε τα αρπακτικά να τρώνε τα αδύναμα ζώα κι όχι τα ακμαία.

  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καρχαρία. Δεν επιτίθεται σε υγιή ψάρια. Επιτίθεται μόνο όταν αντιληφθεί ένα ψάρι να κολυμπά περίεργα, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που έχει.

  1. Δημοσθένης

   Τα σαρκοβόρα ζώα δεν έχουν «εύκολη» ζωή. Συνήθως τα φυτοφάγα έχουν δύναμη και όγκο αρκετό για να τραυματίσουν ή και να σκοτώσουν τον κυνηγό. Επίσης, ένας κυνηγός δε ρισκάρει τραυματισμό συχνά ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι δική του «νίκη» γιατί αυτό μπορεί να τον εμποδίσει για αρκετό καιρό να ξαναβρεί φαγητό.

   Συνήθως περιμένουν κάποιο ζώο να απομακρυνθεί από το κοπάδι, δεν επιτίθενται εναντίων πολλών και απ’όσο γνωρίζω ο λύκος κυνηγάει ομαδικά. Φαντάζομαι ο συγκεκριμένος προσπάθησε να προκαλέσει τον χωρισμό της ομάδας ώστε να τραυματίσει ένα αλλά δεν το πέτυχε.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...