«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Για ποιόν λόγο έκλεισε ο Σαμαράς την ΕΡΤ;

 

assets_LARGE_t_420_7101220_type12128

Πολλοί παρατήρησαν ότι ο Σαμαράς θέλει να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό, που ακόμα μέχρι και σήμερα ΠΑΣΟΚοκρατείται.

Η γνώμη μου είναι ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι καθαρά πολιτικής φύσεως χειρονομία του Σαμαρά κι ότι έχει να κάνει μόνο μ’ ένα ζήτημα.

Θα το πω στα ίσια (εννοώ βεβαίως αυτό που υπολογίζει η αφεντιά μου): ο λόγος λοιπόν που βλέπω είναι ότι ο Αντωνάκης, το πουλάκι μου, αποφάσισε να σπάσει την κυριαρχία του «αριστερού» καθεστώτος που παγιώθηκε κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες στην ΕΡΤ.

Δηλαδή είδε (και οίδε) και απόειδε ο άνθρωπος ότι με το μαλακό η βλέψη του αυτή ήταν αδύνατον να επιτευχθεί, αφού όλα τα υφάδια της ΕΡΤ ήταν αρμοσμένα πάνω σε σοσιαλιστικό στημόνι. Κι αντί να καθίσει να ξηλώνει όλα αυτά τα σοσιαλιστικά υφάδια πήρε το χαλί και το έριξε στην φωτιά, για να καούν μαζί με τον ιστό που τα συνείχε.

Ήτοι, δεξιά κυβερνητική πολιτική με ΕΡΤ αριστερής πάστας δεν γίνεται. Και τον τελευταίο καιρό, ανάμεσα στην δύσκολη οικονομικοπολιτική συγκυρία – κακά τα ψέματα – τα μυαλά της ΕΡΤ πήραν πολύ αέρα και καθόλου δεν συντάσσονταν με τα θελήματα της κυβέρνησης.

Ε, δεν γίνεται βρε αδελφέ ιδιωτικά κανάλια να είναι πιο φιλοκυβερνητικά ακόμη κι από την Κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία! Πού να χωρέσει αυτό στην στενή κεφάλα του Αντωνάκη. Ο άνθρωπος είναι πολύ μεγαλύτερο ψώνιο απ’ ότι φαντάζεστε. Το στομάχι του δεν μπορεί να χωνέψει τέτοιου είδους όσπρια. Και προκειμένου να το ηρεμήσει κατάπιε ολόκληρο μπουκάλι καθαρτικό, προκειμένου να χέσει την αχώνευτη αυτή φασουλάδα που λέγεται κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία καθόλου κρατική δεν ήταν.

Φαίνεται όμως ότι η δόση του καθαρτικού ήταν πολύ ισχυρή. Για να δούμε λοιπόν: λέτε μαζί με τα αχώνευτα να βγάλει και τα ίδια του τα έντερα!

Σ. Βασδέκης

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/14761/

10 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  Politropos Dionisis

  «…. κυριαρχία του αριστερού καθεστώτος που παγιώθηκε κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες στην ΕΡΤ».
  Δεν πας καλά ρε μάγκα από πού τεκμαίρετε αυτό? που το είδες το αριστερό καθεστώς?

  Το καθεστώς καραδεξιό και συμφώνα μα τα του Υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων ήτανε!!!!
  ΥΓ
  Ααααα! και μην αρχίσεις πάλι αντί να συζητάς για το θέμα να μέλας για την αρχαιοελληνική ερμηνεία των λέξεων!!!

  1. stauros

   που το είδες το αριστερό καθεστώς

   Διονύση, δεν θυμάμαι να συμφωνήσαμε ποτέ ότι το δικό σου μάτι βλέπει καλύτερα απ” όλα τα άλλα. Όταν λέω αριστερά εννοώ από ΠΑΣΟΚ και πέρα. Ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατακλύστηκε τώρα από πρώην Πασοκτσήδες; Δηλαδή ο υπαλληλικός κορμός της ΕΡΤ δεν αποτελείται από εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ;
   Έπειτα βλέπεις τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα καλλιεργούνται περισσότερο από ανθρώπους αριστερής πάστας.

   Λες «Το καθεστώς καραδεξιό …»

   Τότε για ποιόν λόγο έκλεισε ο Σαμαράς την ΕΡΤ; Λες να είναι τόσο χαζός!

   Το «… σύμφωνα με τα του Υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων ήτανε!!!!» ισχύει διότι η αριστερά στην χώρα μας πάσχει την νόσο αυτή στον ίδιο και μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι η δεξιά (τουλάχιστον σύμφωνα με τα υπεσχημένα «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού»), μηδέ εξαιρουμένων και των Κουκουέδων. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.

  2. stauros

   ΝΟΔΕ Καβάλας: Κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί δεν υποστήριζε την κυβέρνηση
   http://troktiko.eu/2013/06/node-kavalas-kleisame-tin-ert-giati-den-ypostirize-tin-kyvernisi/

 2. 2
  vomolloxius

  Τότε για ποιόν λόγο έκλεισε ο Σαμαράς την ΕΡΤ; Λες να είναι τόσο χαζός!

  Αποκαλύπτω το δόλιο σχέδιο της Ν.Δ και τον υποπτο ρόλο του Αντωνη Σαμαρά.Ο Σαμαράς είναι Γεωργιανός κρυφοκομμουνιστής και μαλιστα ηταν πράκτορας της KGB.
  Το πραγματικό του ονομα ειναι Αντώνωφ Σαμάρωφ και θελει μας κάνει απο παγκόσμιο πετυχημένο μοντελο δημοκρατίας σε Σοβιετία

  1. kimon

   A. Σαμαράς…. κατ” επανάληψη το επαναλαμβάνω….πρωθυπουργός της ακροδεξιάς σοβιετίας!!!
   Οσο για το κλείσιμο της EΡΤ….μεγαλοφυές ύπουλο και ταυτόχρονα βλακώδες σχέδιο του

 3. 3
  vomolloxius

  Ο μονος που μπορει να μας βγαλει απο το αυτό το δημοκρατικό αδιεξοδο ειναι ο σύντροφος αντιεξουσιαστής Γ. Παπανδρέου για να δώσει ριζικές και αποτελεσματικές λύσεις.
  Γιατί ο Γιώργος έχει δικές του αποκλειστικές εμμονες που θα διαμορφώσουν μια αλλη κατεύθυνση.
  Ο μονος που διαθέτει διεθνιστική ματιά,ελευθεριακή κουλτούρα,ανθρωπιστική προσέγγιση.

  Και οπως ειπε και ο συντροφος αναρχοκαπιταλιστής Μάρεϊ Ρόθμπαρντ:
  Ο καπιταλισμός είναι η πληρέστερη έκφραση του αναρχισμού και ο αναρχισμός η πληρέστερη έκφραση του καπιταλισμού

 4. 4
  omni

  stauros μην λες αριστεροί, να λες σοσια-ληστές για να καταλαβαινόμαστε!

 5. 5
  Politropos Dionisis

  «Διονύση, δεν θυμάμαι να συμφωνήσαμε ποτέ ότι το δικό σου μάτι βλέπει καλύτερα απ” όλα τα άλλα…»

  Γιατί χρησιμοποιείς πληθυντικό ? όλα τα αλλα μάτια εδώ μέσα βλέπουνε όπως το δικό σου?
  Ακόμη και έτσι να ήτανε, είναι θέμα συμφωνίας? Ή είναι θέμα λογικών επιχειρημάτων και αποδείξεων, για το αν και ποιος, στο συγκεκριμένο ζήτημα βλέπει καλύτερα?

  Αφού όμως το θέτεις έτσι… :ainte: κρίνω πως το δικό μου μάτι, αναμφισβήτητα βλέπει καλύτερα από το δικό σου και βλέποντας και τα αλλά σχόλια, κρινω επεισης πως και οι υπόλοιποι, βλέπουνε καλύτερα από σένα, που προσπαθείς να ερμηνεύσεις τι είναι δεξιά και τι αριστερά, δυστυχώς, με ιδεολογικά εφόδια του παρελθόντος!!!

  Ξέρεις από το1980 κυκλοφορεί
  «Διονύση, δεν θυμάμαι να συμφωνήσαμε ποτέ ότι το δικό σου μάτι βλέπει καλύτερα απ” όλα τα άλλα…»
  Γιατί χρησιμοποιείς πληθυντικό ? όλα τα αλλά μάτια εδώ μέσα βλέπουνε όπως το δικό σου? Ακόμη και έτσι να ήτανε, είναι θέμα συμφωνίας? Ή είναι θέμα λογικών επιχειρημάτων και αποδείξεων, για το αν και ποιος, στο συγκεκριμένο ζήτημα βλέπει καλύτερα?
  Αφού όμως το θέτεις έτσι…. κρίνω πως το δικό μου μάτι, αναμφισβήτητα βλέπει καλύτερα από το δικό σου και βλέποντας και τα αλλά σχόλια και οι υπόλοιποι, βλέπουνε καλύτερα από σένα, που προσπαθείς να ερμηνεύσεις τι είναι δεξιά και τι αριστερά, δυστυχώς, με ιδεολογικά εφόδια του παρελθόντος!!!

  Απο την δεκαετια του 1980 αναμεσα σε πολλα παρομοια ήτανε και εκείνο το ανέκδοτο με τον αριστερό που στήριζε ΠΑΣΟΚ.
  Που τον ερώταγε το σκυλόψαρο, τι ψηφίζει ως αριστερός από την μεταπολίτευση κι μετά
  και αυτός απαντούσε μονότονα πως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ψήφιζε ΠΑΣΟΚ
  Για να του πει στο τέλος (το σκυλόψαρο) ε δεν τρώγεσαι με τίποτα ρε!!!!!

  Έτσι ακριβώς ρε Σταυρέ, δεν τρώγεσαι με τίποτα!!!!
  Που εν έτη 2013 μας λες, πως το ΠΑΣΟΚ και οι ΠΑΣΟΚΟΙ είναι αριστεροί!!!
  Τραβεστί δεξιοί ήτανε τότε τώρα πετάξανε την αμφίεση!!!
  Δεξιοί με πολιτικά, ήτανε (όπως συνηθίζαμε να λέμε) και τώρα φόρεσαν κι δεξιό αμπέχονο !!!!
  Σοσια-ληστές τους αποκαλούσαμε……. τότε, τώρα σκέτα ληστές!!!!

  Αυτά τα περί «της αριστεράς που κυριάρχησε» τα λέγανε πάντοτε οι ακροδεξιοί (και σήμερα ως ΧΑ-πατοι ακροδεξιοί του Μιχαλο-χάλια), γιατί μονάχα για αυτούς, ακόμη και η δεξιά είναι αριστερά!!!
  Λυπάμαι που εσύ ένα δημοκράτης διολίσθησες σε ακροδεξιές παραδοχές, και μας ισχυρίζεσαι τα περί αριστερής ΕΡΤ, επικαλούμενος την κομματική τοποθέτηση των εργαζομένων σε αυτήν, όταν μάλιστα είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι τα ποσοστα σε ότι αφορά το σύνολο των διορισμένων ήτανε πάντα ισομοιρασμένα,…. και οι μόνοι που αλλάζανε με την κομματική εναλλαγή στην εξουσία, ήτανε τα διευθυντικά στελέχη!!! (για αυτό δεν τρέχανε για ρουσφέτι στα κομματικά και βουλευτικά γραφεία οι ψηφοφόροι?) ή τελικά τρεχανε μονάχα στα γραφεία του (κατά την αποψη σου αριστερου) ΠΑΣΟΚ?

  Με βάση τα παραπάνω καθίσταται ανόητο το ερώτημα αυτό: «Τότε για ποιόν λόγο έκλεισε ο Σαμαράς την ΕΡΤ; Λες να είναι τόσο χαζός!»

  Και καθίσταται ανόητο, γιατί ξεδιπλώνοντας και αναλύοντας τις πολιτικές που εφαρμοστήκανε στην Ελλάδα από τα δυο κόμματα που διαχειριστήκανε την εξουσία, δεν χριαζεται και πολυ μυαλό για να καταλεβουμε τι ειδους συμφεροντα εξυπηρετησανε…….. κάθε άλλο παρά ήτανε αριστερές πολιτικές!
  Όλες η πολιτικές που εφαρμοστήκανε ήτανε δεξιών παραλλαγών και αποκλίσεων… Αυτές τις πολιτικές εξυπηρέτησε τόσο η ΕΡΤ, όσο και τα ιδιωτικά κανάλια…. Από αυτές τις διαπιστώσεις απορρέει αν ήτανε δεξιά ή αριστερή η ΕΡΤ- αν ήταν μέσο ποδηγέτησης ή μέσο αντικειμενικής ενημέρωσης και διαφώτισης του λαού για τα θέματα που των απασχολούνε κλπ κλπ

  Συνεπώς δεν ξέρω αν μπορείς τον Σαμαρά να τον πεις χαζό (σίγουρα δεν αρκεί ο χαρακτηρισμός αυτός για να αποδώσει τα του καίσαρος στον καίσαρα…..) αλλά εγώ βεβαίως θα ήμουν χαζός……. αν ισχυριζόμουνα πως ο Σαμαράς είναι απλά ένας δεξιός!!!!

  Ο Σαμαράς έχει πολιτογραφηθεί ως ακροδεξιών απόψεων…. και έτσι όπως και ο Μιχαλο-χάλιας δεν ανέχεται ούτε την δεξιά ΕΡΤ που την θεωρούνε (και όπως με έκπληξη διαπίστωσα και εσύ…), αριστερή και όχι μόνο την ΕΡΤ, αλλά και το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων!!!

  Τελικά δάσκαλε που δίδασκες……. τι από όσα λες τα εννοείς?
  Διότι έχω βαρεθεί να σε διαβάζω και να σε ακούω, να λες πως, ως προς το ποιών των ανθρώπων: ο τρόπος……. το τι κάνουνε…… είναι ποιο σημαντικό από ότι δηλώνεται…….
  Με αλλά λόγια δεν μπορεί να είναι κάποιος Αριστερός, χωρίς η σχέση του με την ιδεολογία της αριστεράς να είναι βιωματική κι όχι του φαίνεσθε!!! Εσύ μας παρουσιάζεις για αριστερούς ποιους?

  Δηλαδή συμφωνα με τα λεγομενα σου, εγώ που αυτό προσδιορίζομαι αντιεξουσιαστής – αριστερός, θα έπρεπε να αναφωνήσω: Ζητώ η αριστερό- κομμουνιστική ΕΡΤ!!! _Ζητώ το αριστερο- κομουνιστικό υπουργείο Παιδείας θρησκευμάτων!

  Πιθανή διάγνωση για τα παραδεχθέντα υπό του ασθενούς….. οξεία προσβολή της ακροδεξιάς επαράτου νόσου!!

  Βρε με του Πασοκ ρετάλια
  στην «αριστερή» βεντάλια
  κι ολοι αμέτι μουχαμέτι
  στων ρωμιών το βιλαέτι
  δίνουμε γερή σπρωξιά
  σε κατεύθυνση δεξιά

  Είμαστε έτοιμοι για όλα
  και θα γίνει καραμπόλα
  κι όπως θα εξοστρακισθούμε
  χάλι μαύρο θα γενούμε
  και στο μαύρο μας το χάλι
  θε να δοξαστούμε πάλι!!!
  :ainte: :ainte: :ainte:

  1. mixalis

   Ζητώ η αριστερό- κομμουνιστική ΕΡΤ!!! _Ζητώ το αριστερο- κομουνιστικό υπουργείο Παιδείας θρησκευμάτων!

   Προσπαθώ να το εμπεδώσω….γαμώ την τύφλα μου, 40 χρόνια δεν ήξερα.. τι σύστημα είχαμε και εγώ κοιμόμουν όρθιος σε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ σουμιέδες…δηλαδή αφού τόσα χρόνια είχαμε ρε μάγκες συντοπίτες, κάργα κομουνισμό και περνάγαμε καλά, γιατί να είμαι ενάντια στον καλό κομουνισμό…Άρα :ΖΗΤΩ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΌΣ,

   Υγ. Είμαι υπό σκέψη να ρίξω μετάνοια και να αυτοστρατολογηθω στο ΚΚΕ.

 6. 6
  vomolloxius

  Σαν σήμερα πριν 59 χρόνια γεννηθηκε ο σύντροφος ηγέτης αντιεξουσιαστής Γ. Παπανδρέου,
  Την ιδια ημερα στις 16 Ιουνίου η εκκλησία μας τιμά τον Αγιο Μνημόνιο .

  Τυχαίο;;
  Ολοι μαζί λοιπόν να προσευχηθούμε στον Άγιο Μνημόνιο ο οποίός ήταν και Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου. Να εχει καλα τον Γιώργο γιατι είναι η ελπίδα μας ,και ο μονος που μπορει να μας βγάλει απο το μνημονιακό καθεστώς.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...