«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση

 

sir_ken_robinson

 

 

Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση. Ken Robinson.

 

 

 

 


Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/10938/

1 σχόλιο

 1. 1
  mixalis

  Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους!

  Κάθε εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο ας μεταρρυθμιστεί αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα, και διότι, δεν χρειαζόμαστε να το περιμένουμε άλλο εντός της εξέλιξης των πραγμάτων, σωστά, αλλά θέλομε τσάκ μπάμ μια επανάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης.
  Κοντολογίς δηλαδή να την μετατρέψουμε αυτόματα, χωρίς το χαλί στα πόδια, σε κάτι άλλο!
  Σαν μεταφυσικό βλήτο εκ της ανυπαρξίας, χωρίς ουδένα προηγούμενο βήμα…… μακάρι και Αμήν… (μιλάω ειδικά για την Ελλάδα).

  Και ενότι και εξόν κάθε μεταφυσικής πραγμάτωσης αυτού του οράματος, και εν μέσω πάντα χρηστών βημάτων, μας προκύπτουν οι πουτάνες οι δομές, με ποιες δομές!
  (η μάνα μου τις δομές τις έλεγε προζύμι).

  Μήπως με τις δομές του Υπουργείου της επικρατούσας θεοκρατικής απαιδείας;
  Και με ποιά όργανά του; Μήπως του δασκαλοκαθηγηταριού των 200.000 τον αύξοντα νοματαίων αγωνιστών των κεκτημένων μεταρρυθμίσεων της κοιλιακής των χώρας, που εντρύφησε μονιστικά στα άφρονα διδάγματα του παμφάγου (προτύπου του δασκαλοχριστιανισμού) Μακρυγιάννη και του γνησίου επιγόνου του Παπανδρέου
  (δεν μας έφθανε ο μύθος του αγίου φωτός -που τον τρώμε στη μάπα από τον 9ο αιώνα- μας ναύλωσε και καθιέρωσε εθιμοτυπικά πλέον από το 1998, την μεταφορά του άγιου φωτός με προεδρικό αεροπλάνο!!!!! Τσοβόλα βλάχο δωστα όλα!! ενα αεροπλάνο θα τσιγκουνευτούμε τώρα;;και μετά το σουτ που έφαγε στα πολιτικά πισινά του ως αποδιοπομπαίος τράγος της αλήτικης παπανδρεικής μαφίας, έκτοτε παραθερίζει στα λιμανάκια της ψηφοληγούρας αριστεράς, που καραδοκεί τις καρέκλες της εξουσίας, χαρίζοντας δηθεν δισεκατομμύρια στους κύπριους αδελφούς μας οι οποίοι, λες και έχουν οοοοοοοοολοι κοινή τσέπη στα παντελόνια τους για να τα αποταμιεύουν από κοινού,και να τα χρεωθεί ο μαλάκας ελληνικός λαός (όπως όλα τα χρέη άλλων..) εν μέσω της κεντρικής ληστρικής Γερμανοκρατουμενης ευρωπαϊκής τράπεζας με την προσθήκη τους στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας δηλαδή στον μαλακισμένο τιμωρούμενο λαό……

  Επειδή λοιπόν όλοι μιλάν για παιδεία, το πράγμα έχει ως εξής (τρία τα τινά):

  1) Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν ή αρέσκονται εκ του ασφαλούς να πιστεύουν πως οι μεταρρυθμίσεις επέρχονται μόνον από τους κυβερνώντες ή ενδεχόμενα από τον κάποιο πεφωτισμένο ηγέτη;
  Εάν ναι, τότε εκ των πραγμάτων, δεν καθίσταται δυνατή και ουδεμία μεταρρύθμιση στον ορίζοντα λόγω της έλλειψης των ικανών εκείνων υβριδίων. Λυπάμαι, δεν θα την δουν ποτέ, για τον λόγο και ως ηλεκτρονικός γνωρίζω πολύ καλά, πως για να γίνει μια εκπομπή χρειάζονται δυο συσκευές, ο πομπός και ο δέκτης, αν δεν υπάρχουν οι δέκτες τότε δεν έχουν την παραμικρή χρησιμότητα οι πομποί, ο νοών νοήτω.

  2) Υπάρχουν και κάποιο άλλοι που πιστεύουν πως οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται μόνον από τα πάνω, αλλά και από κάτω (όπως η αφεντιά μου) σε κάθε κοινωνικό τομέα μεταρρύθμισης, στον τόπο της απασχόλησης και εργασίας, για την προετοιμασία και ωρίμανση των μονάδων (ατόμων) της κοινωνίας για το δυνατότερο κοινό όφελος σε θέματα εκπαίδευσης γνώσεων ακόμη και των βιοποριστικών διεκδικήσεων κτλ. Ο καθένας στο πόστο του, δεν μπορεί για παράδειγμα ο φούρναρης της γειτονιάς πέραν από τα καρβέλια του, να ζυμώσει σε θέματα παιδείας, στα θεματα παιδείας αρμόδιος είναι ο δάσκαλος και ο καθηγητής, αυτός πρέπει να αγωνιστεί στον τομέα του να δημιουργήσει τις απαραίτητες ωριμασμένες δομές, για να θεσμοθετηθούν- υιοθετηθούν και από το εκάστοτε πολιτικό σύστημα.
  Εαν και εφόσον δεχθούμε την αναγκαιότητα της από κοινού ζυμώσεως, συνεργασίας και αποδοχής κάθε μορφής μεταρρυθμίσεων, τότε, τι έκανε τόσα χρόνια όλη αυτή η στρατιά των 200.000 στο τομέα της μεταρρύθμισης;; Που είναι έστω ένα απειροελάχιστο πετραδάκι, αν ειναι, μας το επισημάνει κάποιος!!

  (πως δεν τους πήρε χαμπάρι να τους επιστρατεύσει ο μπούλης της μπούλας να καταλάβει το ισταμπούλ και να βάλει για Τραγιάρχη ( ξέρετε ποιόν) πρωθυπουργό της Ρωμιοσύνης)

  3) ……την εκ επιφοιτήσεως ή την εκ παρθενογενέσεως, την μη πραγματική ( πληρ. στην Αποστολική διακονία)και..βοήθειά μας Συνέλληνες!

  Αλήθεια, τότε για ποια μεταρρύθμιση καθόμαστε και μιλάμε;;;;

  :bye: …του Θεμιστολκλέους βεβαίως – βεβαίως. :bye:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...