«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΠΩΣ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΜΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ

Πώς η συνήθεια και ο μιμητισμός καταδυναστεύουν το ανθρώπινο είδος.

   Το βίντεο που ακολουθεί έτυχε να το δω ακριβώς όπως γυρίστηκε με τους πιθήκους, σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό. Δεν στάθηκε όμως δυνατό να το βρω πουθενά στο διαδίκτυο. Κι αυτή όμως η εκδοχή του, που θα παρουσιάσουμε, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς την διαδικασία που θέλει να μας δείξει. Πώς δηλαδή, εκτός από το γένος των πιθηκοειδών, και οι άνθρωποι συμπεριφέρονται, με θαυμαστή επιμονή, με τρόπους οι οποίοι θα έπρεπε να εγκαταλειφθούν, εδώ και πολύ καιρό, αφού οι αιτίες που τους υποκινούσαν εξέλειπαν πλέον, αν και όχι εντελώς.

Τηρουμένων των αναλογιών, η διαδικασίες της συνήθειας και του μιμητισμού, εξακολουθούν να λειτουργούν στον χώρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων, με ισχυρότατη επιμονή, πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι, διαφέρουν σημαντικά, σ’ όλα τα επίπεδα της εξέλιξης των πολιτιστικών θεμάτων, από τους απώτερους προγόνους τους.
Δισεκατομμύρια άνθρωποι, σ’ όλη την οικουμένη εξακολουθούν να θρησκεύονται και να φοβούνται τους ανύπαρκτους θεούς – οι οποίοι ήταν κατασκευάσματα και φαντασιώσεις των φοβιών και της αδυναμίας τους να εξηγήσουν μερικά φαινόμενα – όπως ακριβώς και οι πρόγονοί τους, οι οποίοι πρόγονοι βεβαίως δικαιολογημένα συμπεριφέρονταν έτσι λόγω της άγνοιας που τους μάστιζε σ’ όλα τα ανθρώπινα και φυσικά ζητήματα.
Θεωρώ κάτι περισσότερο από σπουδαίο και διαφωτιστικό το βίντεο αυτό και προτείνω να το δείτε με μεγάλη προσοχή:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/778/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...