«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Εύχομαι να μην αναζητήσουμε έναν νέο Πλαστήρα. ΕΚΛΟΓΕΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ 2012

Του  Γιάννη  Θεοδωρόπουλου.

Τα αρχαία χρόνια οι ηγέτες περιέβαλαν τους νόμους με θεϊκή εντολή. Ο Μίνωας κάθε 9 χρόνια ανέβαινε στο Ιδαίον Άντρον για να παραλάβει δήθεν από τον πατέρα του τον Δία τους νέους νόμους που είχε θεσπίσει. Ο Λυκούργος αφού αντέγραψε τη νομοθεσία από τη Φαιστό, πέρασε από τους Δελφούς για να πείσει τους Λακεδαιμόνιους ότι είναι σύμφωνη με τη θέληση του Απόλλωνα. Ο Μωϋσής  πήρε τις  10  εντολές τάχα από το θεό στο όρος Σινά.

Με τον τρόπο αυτό οι ηγέτες μετέθεταν, την τυχών δυσφορία των πολιτών τους, για τους νέους νόμους, στους Θεούς. Τους κλασικούς χρόνους  φαίνεται ότι το κόλπο της δήθεν Θεϊκής εντολής δεν ήταν αποτελεσματικό, και ιδικά σε κοινωνίες με υψηλό πολιτισμικό επίπεδο.  Έτσι μετέθεσαν την ευθύνη των αποφάσεων, και των νόμων, μέσω της Δημοκρατίας απευθείας στους πολίτες.

Όμως γεννάτε το ερώτημα είναι ικανοί όλοι οι πολίτες μέσω της ψήφου να εγκρίνουν η να απορρίπτουν σημαντικότατες αποφάσεις των πολιτικών ηγετών τους, η μήπως  γίνονται έρμαια κάποιων λαοπλάνων πολιτικών. Το μέγεθος της Μικρασιατικής καταστροφής μαρτυρεί περίτρανα την ανωριμότητα μερίδας του Ελληνικού λαού που με την ψήφο του  οδήγησε το Έθνος στον όλεθρο.

Το ότι, ο λαός είναι σοφός, και η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, είναι παραμύθια των λαοπλάνων πολιτικών, που θέλουν  ψηφοθηρώντας να χαϊδεύουν τις πλάτες των πολιτών, και για να μεταθέτουν τα αδιέξοδα τους στους πολίτες.  Οι μεγάλοι ηγέτες παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις παρακάμπτοντας αν χρειαστεί την άρνηση του λαού, και να είναι σίγουροι ότι η ιστορία θα τους δικαιώσει.

Στις  6   του Μάη του  2012  ο Ελληνικός λαός κλήθηκε δια της ψήφου του να εκλέξει την νέα του κυβέρνηση.  Στην πραγματικότητα όμως τέθηκε το ερώτημα  Ευρώ η Δραχμή.  Το αποτέλεσμα των εκλογών αλλοπρόσαλλο. Φοβούμαι ότι για άλλη μια φορά ακόμα, ένα μέρος ψηφοφόρων, και λαοπλάνων πολιτικών, οδηγούν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή.   Με το μυαλό που διαθέτουν, το βάλανε καθόλου να δουλέψει και να σκεφτούν αν μας αναγκάσουν με τις επιλογές τους να επανέλθουμε στη Δραχμή, τι θα γίνει;

Η Δραχμή θα είναι ένα νόμισμα κουρελόχαρτο, και δεν θα εμπνέει καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν,  θα υποτιμηθεί τουλάχιστον  70%.  Το βιοτικό μας επίπεδο θα γίνει χειρότερο ακόμα και από της Βουλγαρίας διότι η Βουλγαρία χρωστάει λιγότερα από εμάς.  Με την οικονομική αναστάτωση που θα φέρουμε στην Ευρώπη, και με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν,  θα είμαστε το μαύρο πρόβατο, και το παράδειγμα προς αποφυγή.   Η εθνική οντότητα και υπερηφάνεια θα χαθεί, και τη θέση τους θα πάρει η κατήφεια και ο μαρασμός.  Ένα κράτος άρρωστο οικονομικά, και με εχθρούς στην Ευρώπη, είναι εύκολο να γίνει βορά από επικίνδυνους γείτονες.

Εύχομαι να μην αναζητήσουμε ένα νέο  Πλαστήρα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/506/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...