«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Η μόνη μας ελπίδα

Του  Γιάννη  Θεοδωρόπουλου.  Κόρινθος.

Επειδή στις εκλογές που έρχονται  17 Ιούνη του 2012 πιθανών να κριθεί το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή ένωση. Και επειδή δεν  είμαι πολιτικός, ώστε να είμαι αναγκασμένος, να χαϊδεύω τις πλάτες των πολιτών, γι’ αυτό θα πω τα πράγματα με το όνομά τους, σύμφωνα, με όσα βλέπω, και γνωρίζω.

Νεοέλληνες, μυαλό έχετε, μάτια έχετε, και γράμματα γνωρίζετε, δείτε λοιπόν σήμερα πως έχει μεταμορφωθεί η χώρα μας, με έργα υποδομής και όχι μόνο, που κατασκευάστηκαν από τον πακτωλό χρημάτων, που εισέρρευσαν από την Ευρωπαϊκή  Ένωση.  Τεράστιοι οδικοί άξονες που διασχίζουν τη χώρα από τη μια άκρη στην άλλη, λιμάνια, αεροδρόμια, μετρό, γέφυρα Ρίου – Αντιρίου, Σχολεία, νοσοκομεία, κ. α.   Έργα που μόνη της η χώρα μας δεν θα έκανε ούτε μετά από 100 χρόνια. Τα χρήματα αυτά μας τα προσέφεραν αφειδώς οι εργαζόμενοι της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, δεν δίστασαν να δανειστούν για να μας δανείσουν.  Σεβασμός λοιπόν στους φίλους και ετέρους μας.

Αν δε ιστορικά εξετάσουμε το θέμα, τα γεγονότα είναι αμείλικτα, την επανάσταση του  1821 την διέσωσαν οι τότε φίλοι μας Άγγλοι, Γάλοι, και Ρώσοι με την ναυμαχία του Ναβαρίνου. Όταν όμως το 1922 εγκαταλείψαμε τους τότε  συμμάχους  Άγγλους και Γάλους, οδηγηθήκαμε στη Μικρασιατική καταστροφή. Φτάνει πια όχι άλλα λάθη.

Αν διαπραχθεί το λάθος και πάμε στη δραχμή, η κατάσταση θα είναι εφιαλτική. Αν πάρουμε για παράδειγμα την Αργεντινή που χρεοκόπησε, επειδή χρωστούσε 70  δις δολάρια και όχι  350 δις Ευρώ που χρωστάμε εμείς, υποτίμησε το νόμισμά της το Πέσος κατά  85%, και ήδη ετοιμάζετε και για περαιτέρω υποτίμηση. Φαντασθείτε λοιπόν ότι μια σύνταξη των 1000 Ευρώ θα γίνει 150 Ευρώ.

Λυπάμαι για την ανευθυνότητα ορισμένων πολιτικών που έχουν δαιμονοποιήσει το μνημόνιο και θέλουν στις 18 του Ιούνη να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.  Αποκρύπτουν από το λαό ότι το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία του κακού. Η αιτία του κακού είναι το έλλειμμα του προϋπολογισμού, και η κατανάλωση περισσοτέρων αγαθών από αυτά που παράγουμε. Και αυτά πρέπει να τιθασεύσουμε για έχουμε ελπίδα στο καλύτερο.

Λένε ότι η χώρα μας είχε φθάσει στην άκρη του γκρεμού, λάθος η χώρα μας έπεφτε στο γκρεμό και οι εταίροι μας πέταξαν ένα σχοινί που αρπαχτήκαμε για να σωθούμε το σχοινί αυτό το λένε μνημόνιο. Αν εμείς έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο πιο αποτελεσματικό να το κάνουμε, αλλά όχι να το κόψουμε.

Η οικονομία μας είναι βαριά άρρωστη, και χρειάζεται χημειοθεραπεία η οποία είναι και επώδυνη, αν μειώσουμε τη δόση να γίνει πιο ανώδυνη δεν θα έχουμε θεραπεία.

Το δίδυμο, λιτότητα, και παραγωγικότητα, είναι ο τρόπος εξόδου από την κρίση.

Η λιτότητα που έχει αποφασίσει, και εφαρμόζει η χώρα μας, νομίζω ότι είναι αρκετή.

Όσο για την παραγωγικότητα, και αυτή πάλι ξεκινάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ,  είναι η ελπίδα μας. Εγώ δεν βλέπω μεγάλες επενδύσεις από ξένους. Ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνη μας. Πιστεύω στο δαιμόνιο  Ελληνικό πνεύμα, που μέσα στη παγκοσμιοποιημένη οικονομία που ζούμε, μπορεί να δράσει.

Αρκεί να έχει σταθερό νομοθετικό πλαίσιο, οικονομικά κίνητρα, να απαλλαγεί από τη μάστιγα της γραφειοκρατίας, και να έχει πλήρη υποστήριξη από τα βιομηχανικά και τεχνικά επιμελητήρια.

Ειδικά για τους νέους μας που έχουν τα προσόντα τη θέληση και τη νεανική δυναμική, να τους δώσουμε τα φτερά που χρειάζονται για να πετάξουν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/498/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...