«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ

Του Ι. Θεοδωρόπουλου
Το ιερατείο ισχυρίζεται ότι στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας διέσωσε τον Ελληνισμό, κρατώντας τον ενωμένο κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας.  Επίσης  ότι δια της γλώσσας του Ευαγγελίου και των Ιερών Γραφών διέσωσε  την Ελληνική γλώσσα. (Μάλλον η Ελληνική γλώσσα διέσωσε τις Γραφές τους). Μου θυμίζουν την λαϊκή παροιμία « Να σε σφάξω Γιάννη να σε αλείψω λάδι ». Ακόμη δεν μπορούν  να αντιληφθούν οι του ιερατείου ότι ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι  της  κατάρρευσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Και επειδή η ταυτότητα ενός λαού καθορίζεται από δύο κυρίως παράγοντες ήτοι την Ιστορία του και την γλώσσα του, προτρέπω το ιερατείο να δει τους Αλβανούς που διέσωσαν   και την φυλή τους και την γλώσσα τους, κουβαλώντας μια  Ιστορία που δεν συγκρίνεται με την Ελληνική, και μια γλώσσα που μέχρι το  1920 ποτέ δεν είχε γραφτεί.

Πώς λοιπόν δεν θα διασώζαμε εμείς οι Έλληνες  την φυλή και την γλώσσα μας,  αφού είχαν  μεριμνήσει οι προγονοί μας να μας εφοδιάσουν  με μια αξιοθαύμαστη ιστορία,  με ένα ανεπανάληπτο πολιτισμό (τον οποίο οι Πατέρες της Εκκλησίας εξύβρισαν, διαπόμπευσαν και  κατασυκοφάντησαν )  και  με χιλιάδες συγγράμματα,  ( Ιστορικά,  Φιλοσοφικά, επιστημονικά κ. α. ) πρωτοφανή και μοναδικά στα μέχρι τότε παγκόσμια δεδομένα.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της Ελληνικής   γραμματείας, παραθέτω τα εξής στοιχεία :  Στον  Η/Υ  < Ίβυκο > του  πανεπιστημίου   ΙΡΒΑΊΝ της Καλιφόρνιας συγκεντρώθηκαν και αρχειοθετήθηκαν 8.000 συγγράμματα  4.000 Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.  Αυτά όμως αποτελούν μόλις το 2% της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας.  καθ’ ότι το υπόλοιπον  98% καταστράφηκε κυρίως από την Χριστιανική λαίλαπα.

Με την  ραγδαία εισροή στον Ελληνικό χώρο κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου αι.  των νέων ιδεών του Διαφωτισμού δυστυχώς  το Ιερατείο δεν κατάφερε να συμπλεύσει. Η στάση του θα μπορούσε να ήταν τουλάχιστον ουδέτερη, όμως ήταν άκρως εχθρική, σε αντίθεση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία που δεν εναντιώθηκε.

Στα χρόνια αυτά ενώ οι λαοί της Ευρώπης  εδονούντο από τις νέες ιδέες του Διαφωτισμού που οι ρίζες του ξεκίνησαν από την Αρχαία  Ελλάδα, στην νέα  Ελλάδα,  για το Ιερατείο  ήταν αποδιοπομπαίος.

Δυστυχώς  το ιερατείο δεν μπόρεσε, αλλά ούτε και σήμερα μπορεί να ξεκόψει από τον μεσαιωνικό σκοταδισμό.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/496/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...