«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Του  Γιάννη  Θεοδωρόπουλου

Είναι πλέον δεδομένο ότι μετά από κάποια χρόνια η Τουρκία θα γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Τότε με την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών που ισχύει, η Ελλάδα θα πλημμυρίσει από Τούρκους, και θα γίνουμε Τουρκία. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να έχουμε εμείς εκ των προτέρων Ελληνοποιήσει τους Τούρκους.

Φαίνεται ουτοπία, είναι δυνατόν να τα βρούμε με τους Τούρκους;  Ναι, και όλα γίνονται, αρκεί να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα φιλίας, και εφαρμόσουμε μια μακροχρόνια στρατηγική προς την κατεύθυνση αυτή.

Έχοντας υπ’ όψιν τα σύγχρονα δεδομένα, και μελετώντας ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος θα διαπιστώσουμε ότι είναι και επιβεβλημένο να γίνει, αν θέλουμε να επιζήσουμε ως Έλληνες.   Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, ο Ελληνικός πληθυσμός οδηγείτο και τότε σε αφανισμό λόγω του σφαγιασμού που υπέστη από τους Βυζαντινούς, και τους χριστιανούς. Η κάθοδος όμως στον Ελληνικό χώρο, σλαβικών φύλων, αλλά κυρίως των Αρβανιτών που αφομοιώθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό,   διέσωσαν τους Έλληνες.

Προ ημερών η Εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής. Με δέος ακούσαμε όλοι όσοι αντιλαμβανόμαστε την δεινή δημογραφική κατάσταση της χώρας μας ότι ο πληθυσμός μας μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή κατά  1.000.000.   Δυστυχώς είμαστε χώρα γερόντων, και μετά από  200  χρόνια αμφιβάλω αν θα υπάρχουμε σαν φυλή. Έχουμε ανάγκη από νέο αίμα. Τώρα πριν είναι αργά, να εντάξουμε τους νέους άλλων χωρών,  εκείνους που είναι διατεθειμένοι  να αποδεχθούν την Ελληνική κουλτούρα, και να γίνουν Έλληνες πολίτες. Ήδη αυτό γίνετε με τους βόρειους γείτονες μας. Αλλά οι προοπτικές είναι μικρές. Το πρόβλημα θα λυθεί αν Ελληνοποιήσουμε τους Τούρκους, και αυτό είναι εφικτό.  Διότι ποιος λαός δεν θα ήθελε να έχει παρακαταθήκη μια Ιστορία σαν την Ελληνική. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι η Τούρκικη ιστορία αρχίζει το  1200 μ.χ. Διαπιστώνουμε ιστορικό κενό προ του  1200 μ.χ.

Ο εθνικός τους ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Ευρωπαίους οι οποίοι υποστήριζαν, ότι η Τουρκία δεν προσέφερε τίποτα το θετικό στον παγκόσμιο πολιτισμό, το 1931 ιδρύει την Εταιρεία επεξεργασίας της Τουρκικής Ιστορίας για το σκοπό αυτό, να υπερτονίσει τα τυχόν θετικά, αλλά και να εξυψώσει το ηθικό των Τούρκων, ότι δεν είναι ένας υποδεέστερος  λαός.  Σήμερα κυκλοφορούν το σύνθημα  «είναι τιμή να είσαι Τούρκος». Όλα αυτά δείχνουν την έλλειψη ικανοποιητικής Ιστορικής ταυτότητας.

Στην Μικρά Ασία υπάρχει ένα πλήθος αρχαιολογικών χώρων, που μαρτυρούν το θαυμάσιο πολιτισμό των προγόνων μας Ιώνων κ.α. Τους οποίους οι Τούρκοι αποκαλούν  Γιουνάν, τους δε χώρους αρχαία Τουρκία και με καμάρι οι ξεναγοί των, τους επιδεικνύουν στους τουρίστες.

Προ διετίας μια τριήρης κατασκευασμένη από τους Τούρκους, και με Τούρκικο πλήρωμα, ταξίδεψε μέχρι τη Μασσαλία της Γαλλίας, για να παραστεί στις εορταστικές  εκδηλώσεις της πόλης, για την ίδρυση  της το 600 π.χ. από τους Φωκαείς της Ιωνίας. Οι Τούρκοι θεωρώντας τους εαυτούς τους ως γνήσιους απόγονους των Ιώνων, και χωρίς κανένα ενδοιασμό, προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια. Είναι φανερό πλέον, με την ενεργεία τους αυτή θέλουν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα,  ότι δεν είναι ένας υποδεέστερος λαός, και αν εμείς τους δίναμε  το πράσινο φως, δεν θα αργούσαν να διαλαλήσουν ότι προγονοί των ήταν ο Όμηρος, ο Ηρόδοτος, ο Αναξίμανδρος, ο Ηράκλειτος, ο Βίας, ο Θαλής, και έχουν ένα λαμπρό ιστορικό παρελθόν, με προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Στην Τουρκία παρά την ανταλλαγή πληθυσμών, παρέμεινε μεγάλος αριθμός Ελλήνων, οι οποίοι προσποιούνται τους Τούρκους για ευνοήτους λόγους, και οι οποίοι είναι οι γνήσιοι απόγονοι των Ιώνων.

Άλλωστε Τούρκοι διανοούμενοι έχουν διατυπώσει την άποψη, ότι ήταν μεγάλο λάθος η εκδίωξη των Ελλήνων από την μικρά Ασία.

Στην Τουρκία μεταφέρθηκαν πολλοί  Έλληνες Κριτικοί που είχαν ασπασθεί το Ισλάμ, και οι οποίοι δεν κρύβουν την Ελληνικότητά τους.

Στη  σημερινή Τουρκία υπάρχουν αρκετές εθνότητες, και παρά την προσπάθεια των  κυβερνήσεων τους, δια της θρησκείας, να παρουσιάσουν ένα ομοιογενές σύνολο, πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος κρίσης ταυτότητας, και διαλυτικών τάσεων. Μια γερή  ιστορική ταυτότητα,  πολύ θα τους ευνοούσε. Έχουμε για παράδειγμα τους Σκοπιανούς που τρέμουν για την οντότητα τους  λόγω έλλειψης ιστορικής ταυτότητας, και γι’ αυτό το λόγο έχουν γαντζωθεί  από την Ελληνική ιστορία.

Οι Τούρκοι που ήλθαν στη Μικρά Ασία το  1200 μ.χ. Υπό τον Οσμάν δεν ξεπερνούσαν τις  50.000 οικογένειες, σύμφωνα με την Τούρκικη ιστορία. Αυτό μαρτυρεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει Τούρκικη καταγωγή, αλλά είναι αυτόχθονες, Λύδιοι, Φρύγιοι, Κάρες, Τρώες, Βιθύνιοι, Καπαδόκες, Αρμένιοι, με μεγάλο ιστορικό παρελθόν, εξελληνισμένοι από τους διαδόχους του  Μ. Αλεξάνδρου, οι οποίοι θα προτιμούσαν να ονομάζονται Έλληνες.

Το εγχείρημα αυτό θα αντιμετωπίσει προβλήματα, κυρίως από τις θρησκείες, ισλαμισμό,  και χριστιανισμό, αλλά και από τους εθνικιστικούς κύκλους των δύο χωρών. Με την πάροδο όμως των ετών, που θα έχουμε ταυτόχρονη άνοδο του πνευματικού επιπέδου των λαών, οι θρησκείες θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο.

Αν λοιπόν καταφέρουμε να Ελληνοποιήσουμε τους Τούρκους, τότε θα πούμε ότι το ποθητό όνειρο «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ’ναι» έγινε πραγματικότης.

Υστερόγραφο:   παρακαλώ φίλοι αναγνώστες ένα σύντομο σχόλιο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/489/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...