«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Οι θεοί υπάρχουν διότι πίστευαν σ’ αυτούς οι αλάθητοι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι

 

 

Η κυρία Δήμητρα Λιάτσα, στο βίντεο που έπεται, εκθέτει όλα τα ντοκουμέντα για την θεοσέβεια των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.

Δεν πιστεύω να κυκλοφορεί εδώ μέσα στον ΑΘΡΗΣΚΟ κανένα βλήμα που να μην παραδέχεται το αλάθητο των αρχαίων Ελλήνων, και με κάνει Τούρκο.

Επί πλέον αποδεικνύεται ότι πολύ πριν από τους ερίφηδες τους Πάπες, κάποιοι άλλοι διέθεταν το αλάθητον σε μαζική κλίμακα.

 

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ:

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/17429/

5 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  zan zano

  ΟΙ ΘΕΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΕ ΨΕΥΤΟΘΕΟΥΣ?

  1. omni
 2. 2
  omni

  Καλά φαίνεται να τα λέει το video.
  Αν και τα στοιχεια είναι πολύ λίγα φαίνεται να υπήρξαν συνειδητοποιημένοι άθεοι κατά εξαίρεση:

  http://el.wikipedia.org/wiki/Θεόδωρος_ο_άθεος
  http://el.wikipedia.org/wiki/Διαγόρας_ο_Μήλιος

 3. 3
  Politropos Dionisis

  Το γεγονός της αθεΐας δηλώνεται όταν στις παραδοχές των φυσικών φιλόσοφων, που θεωρούνε ότι η αρχή των πάντων είναι υλική όπως, η φωτιά το αέρας το νερό κλπ

  Η θεούσα Μαγδάλω στο βίδεο, ποντάροντας στην άγνοια των αδαών περί των θεμάτων της φιλοσοφικής στάσης των αρχαίων ελλήνων και για να προπαγανδίσει τις θεόπληκτες μπούρδες της, τους τσουβαλιάζει όλους μαζί σταχυολογώντας, κόβοντας και ράβοντας από εδώ και από εκεί κάποιες σκόρπιες φράσεις τους…., που για λόγους σκοπιμότητας μπορούσε να τις εκφέρει ο καθένας, ή ακόμη και από συνήθεια ή φόβο….. μιας και όπως παραδέχεται αρκετοί διωχθήκανε για πολιτικούς λόγους υπό το πρόσχημα της αθεΐας!

  Τι ποσοστό θεοσέβειας μπορεί να καταλογίσει κάποιος σε έναν λαό που στην βάση των παραδοχών του υπάρχει η πεποίθηση ότι θεούς και ανθρώπους η φύση τους γεννά!!!! Κι όχι ότι οι θεοί φτιάξανε την φύση και τους ανθρώπους!! συνεπώς ο λαός αυτός συμβολοποίησε τις φυσικές δυνάμεις αρχικά ποταμιά, βουνά, δάση….. σεισμό, άνεμο, κεραυνό κλπ και στην συνεχεία τις ανθρώπινες ιδέες όπως τις δίκης της, ελευθερίας, του αγώνα, της δημοκρατίας κλπ
  “ Όταν αναφερόμαστε σε αυτούς τους έλληνες φιλόσοφους περισσότερο για αμφισβήτηση και διαμόρφωση ιδεών για την καλύτερη κατανόηση του κόσμου πρέπει να μιλάμε κι όχι για θεοσέβεια!!

  Και δεν ήτανε μόνο στους Έλληνες διαδομένη η αθεΐα, αλλά οι αθεΐα, υπήρξε στα μυαλά των ανθρώπων ακόμη και από την εποχή των σπηλαίων!!!! Γιατί πολύ απλά, αυτό το μαρτυρά το γεγονός ότι, λόγο της αμφισβήτησης των σκεπτικιστών και άθεων….. αναγκαζότανε τα ιερατεία να εξελίσσουνε – μεταλλάσουνε – εκσυγχρονίζουνε ακόμη και να αναιρούνε τις παλιές και να δημιουργούνε νέες θρησκείες (νέες για τα δεδομένα και την κριτική που ανέπτυσσε η κατάκτηση της γνώσης από τον κάθε λαό, της κάθε εποχής……)

  Εδώ στην διαρκεια του μικρού βιου μας, γίναμε μάρτυρες εμείς οι ίδιοι, για το πόσο έχουνε μεταβληθεί τα θρησκευτικά ειωθότα, Πράγματα και πράξεις που κάποτε σε στέλνανε στην πυρά και αργότερα στο κοινωνικό περιθώριο….. τάρα αναγκαστήκανε τα ιερατεία να τα ανεχθούνε και να τα υιοθετήσουνε……

  Ωστόσο στην για την νέα εποχή τα περιθώρια επιβίωσης των θρήσκειων μέσο προσαρμογής τους, στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, έχουνε σχεδόν τελειώσει, είναι θέμα χρόνου, η συνειδητοποίηση από την πλειοψηφία των ανθρώπων, πως πρέπει να τις αφήσουμε πίσω στο παρελθόν….

 4. 4
  Μιχάλης

  Αθεΐα: Η Μεγαλύτερη Κατάκτηση του Ελληνικού Πνεύματος

  http://www.terrapapers.com/?p=25877

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...