«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Η αμόρφωτη και ανιστόρητη Άννα Παναγιωταρέα τρώει το ξύλο της χρονιάς της από την Ελένη Αρβελέρ μπροστά στην κάμερα

 

Η κ. Παναγιωταρέα είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου!!!  Στην χώρα της Ρωμιοσύνης είναι δυνατόν μια παπαδογλύφτρα ακόμη κι αν είναι ανιστόρητη να γίνει καθηγήτρια πανεπιστημίου!

Η κ. Αλβελέρ, η οποία είναι και χριστιανή και βυζαντινόφιλη, επειδή είναι καθηγήτρια σε γαλλικά πανεπιστήμια, δεν της επιτρέπεται να μην λέει την αλήθεια,  ακόμη και αν αντιβαίνει στα γούστα της, διότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στους Γάλλους, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανέχονται τις ιστορικές ψευτιές. Το αντίθετο δηλαδή που συμβαίνει με τους καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων οι οποίοι στα ψέματα που λένε δεν ανακατώνουν ίχνος αληθείας.

 

Τέλος πάντων η κ. Παναγιωταρέα είναι γνωστό νούμερο.

Δείτε τώρα τις σφαλιάρες που τρώει από την κ. Αλβελέρ. Δηλαδή τι σφαλιάρες. Κιμά ψιλοκομμένο την κάνει την ανιστόριτη, η οποία επιμένει απτόητη να ξεδιπλώνει την κουρελού της με τα βρώμικα υφάδια των ιστορικών της ψευδών. Αυτό το άσχετο νούμερο αμείβει η σάπια ελληνική πολιτεία με μισθό καθηγήτριας πανεπιστημίου!!!

 

Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε με προσοχή την συνέντευξη, διότι μέσα σε δέκα λεπτά μπορείτε να μάθετε σχεδόν ολόκληρη την ιστορία του βρωμοβυζαντίου.

 

 

Μπράβο σου eformisis. Έκανες μια πολύ χρήσιμη εργασία.

 

***********************************

 

Ερώτηση προς την εκκλησία.

 

***********************************

Σφάξε με πολυχρονεμένε μου σουλτάνε ν’ αγιάσω

 

Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από το μουσικό βιβλίο «Ποιμενικός Αυλός» (1897), του Κοσμά Μαδυτινού, Μητροπολίτου Πελαγωνίας. Διαβάζοντας τους στίχους, στο μυαλό των περισσότερων, ίσως έρθουν οι «χαριτωμενιές» του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη όταν «έγλειφαν» τον πασά αποκαλώντας τον «Πολυχρονεμένε μου πασά». Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για Θέατρο Σκιών, αλλά για πραγματικό «γλείψιμο» στο οποίο -ως γνωστόν σε αρκετούς- είχε επιδοθεί διαχρονικά το Πατριαρχείο. Εν προκειμένω, πρόκειται για έναν «Πολυχρονισμό» που απευθύνεται στον Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β’, έναν απ’ τους πιο αυταρχικούς σουλτάνους της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το έχουμε μάθει όμως το παραμύθι. Όλες αυτές τις γλοιώδεις υποκύψεις και τους τεμενάδες, το Πατριαρχείο τα έκανε για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των Τούρκων, με αντικειμενικό σκοπό φυσικά, να συνεχίζει τελεί ανενόχλητο το «πατριωτικό» του έργο (και μόνο αυτό, χωρίς κανένα ίδιον όφελος).

 

Πολυχρόνιο για τον Σουλτάνο
 

Η παρτιτούρα «αλιεύθηκε» στο ιστολόγιο του θεολόγου και μουσικού, Παναγιώτη Ανδριόπουλου (panagiotisandriopoulos.blogspot.com)

Από: Σφάξε με πολυχρονεμένε μου σουλτάνε ν” αγιάσω | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/?p=2940#ixzz28vkDv9Nr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:  Βυζάντιο

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/17196/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...