«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ξύπνα καημένε χατζηρωμιέ …

 

…ο μονός που φταίει για το χαλί σου είναι η αμάθεια σου, ούτε οι Εβραίοι ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Κομουνιστές ούτε οι εξωγήινοι.

Έχω αρχίσει να απελπίζομαι με την καθημερινή επίδειξη άγνοιας από μεγάλη μερίδα νεοελλήνων που έχουν βρει βήμα στα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα» και ανεμίζουν τις απόψεις τους περί παντός επιστητού και θεωρίες για όλα τα θέματα από τι φταίει για το σημερινό μας χάλι μέχρι την ανακάλυψη της Γης από τους πανάρχαιους διαστημάνθρωπους ΕΛ.

Κράταγα το στόμα μου κλειστό για να μην στενοχωρήσω μερικούς φίλους αλλά νομίζω πως τελικά τους κάνω χειρότερο κακό. Είπα λοιπόν να εκτονωθώ και εάν μου κόψουν και κάποιοι την καλημέρα δεν πειράζει, ας ξέρουν όμως ότι ο σκοπός μου δεν είναι να τους γελοιοποιήσω αλλά να τους δείξω ότι κάποιοι άλλοι τους εξαπατούν.

Ξεκινώ από τον μεγάλο Εθνοσωτήρα Αρτέμη Σώρρα που μας τον παρουσιάζουν ως κάτοχο μερικών δις η και τρις που όπως «ομολογεί» ο συνεργάτης του Δρ. Λαμπράκης είναι προϊόν πώλησης πανάρχαιας Ελληνικής τεχνολογίας της εποχής του Απόλλωνος. Τα νούμερα αυτά τα παρουσίαζαν σε κάποια κανάλια διάφοροι βιβλιοπώληδες ελλαδέμποροι, και φυσικά ατέλειωτα βίντεο αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίχτυα με επιθέσεις σε οποίους τολμούσαν να πουν το αυτονόητο, δηλαδή ότι το όλο θέμα είναι γελοίο και ότι ο Σώρρας είναι κοινός απατεώνας, ο δε Λαμπράκης θα έπρεπε να βρίσκετε έγκλειστος σε ψυχιατρείο.

Το άλλο μεγάλο παραμύθι είναι αυτό της Ελ-ληνικής (έμφαση στην παύλα ανάμεσα στα δυο λάμδα) μας καταγωγής, ξέρετε αυτής που μας κάνει υπέρ-ράτσα με το ιχώρ να ρέει στις φλέβες μας και τύφλα να χει ο σούπερμαν. Βλέπεις όταν έχεις τέτοια καταγωγή δεν χρειάζεται να κανείς τίποτα για να καλυτερέψεις την κατάσταση σου γιατί είσαι ήδη ο καλύτερος απλά οι χαζοξένοι που σε ζηλεύουν δεν σε αφήνουν σε ησυχία.

Ξέρεις τώρα αυτοί οι Εβραίοι που έχουν βάλει τους Ροθτσιλντ και τον Σώρος να μας κατατρέχουν, και αυτούς τους παλιό-γερμανούς και τους αμερικανούς που αμφισβητούν την Ιστορία μας που είναι εκατοντάδων χιλιάδων ετών αλλά αυτοί το κρύβουν. Έτσι βάζουν τους κακούς αρχαιολόγους να κρύβουν τις ανακαλύψεις τους και να μας λένε ότι υπήρξαν και άλλοι πολιτισμοί πριν από εμάς. Μην ανησυχείτε όμως γιατί ο Απόλλωνας θα έρθει να μας σώσει έχει αφήσει και χρησμό λέει, τον τελευταίο του. Με αλλά λογία δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε τίποτα για να σωθούμε αφού και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα βγει και την Πόλη θα την πάρουμε, εεε να με συγχωράτε μπέρδεψα τα παραμύθια.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε και τα φασιστικά φρούτα που έχουν πάρει αέρα και ασελγούν πάνω στην αίγλη του Ελληνισμού προσπαθώντας και αυτοί να αντικατοπτρίσουν τον μισανθρωπισμό τους στον πολιτισμό που ανέδειξε τον ανθρωπισμό. Έτσι λοιπόν συσχετίζουν την αρχαία Σπαρτή με την ναζιστική Γερμάνια, την σπαρτιατική αγωγή με την νεολαία του δικτάτορα και φασίστα Μεταξά (θαυμαστή και αντιγραφέα του Μουσολίνι και του Χίτλερ).

Το καλύτερο είναι και η περίφημη θεωρία περί της καταγωγής του φασιστικού χαιρετισμού. Από Χρυσαυγίτες μέχρι και αλλά πιο ήπια στους τόνους φασιστοειδή βγήκαν να πουν ότι δήθεν είναι Ελληνικός χαιρετισμός (άλλοι λένε Δωρικός άλλοι πάλι χαιρετισμός ιερατικός στον ήλιο). Το μόνο που δεν έκαναν είναι να φέρουν και αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους. Δεν ζητώ πολλά μια αναπαράσταση σε κάποιο αγγείο, δόξα τοις Θεοίς έχουμε χιλιάδες σωσμένα. Άντε μια αναφορά σε κάποια πρωτογενής πηγή αλλά τι λέω τώρα και εγώ περί αποδείξεων, ψιλά γράμματα για τους πανεπιστήμονες του διαδιχτύου.

Ξύπνα καημένε χατζηρωμίε ο μονός που φταίει για το χαλί σου είναι η αμάθεια σου, ούτε οι Εβραίοι ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Κομουνιστές ούτε οι εξωγήινοι.

Nikolaos Petratos  (Το κείμενο μας το έστειλε ο φίλος Χ.Π.)

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/16908/

95 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  Politropos Dionisis

  Και εγώ που άρχισα να πιστεύω ότι για όλα φταίνε οι κομμουνιστέ!!

  1. vomolloxius

   Για το μόνο που έφταιγαν οι Κομμουνιστές, ηταν η λάθος εκτίμηση  το πόσο βαθειά ηταν η  πηγάδα του Μελιγαλά!Χωρούσε κι΄άλλους!

  2. Politropos Dionisis

   vomolloxius
   Για το μόνο που έφταιγαν οι Κομμουνιστές, ηταν η λάθος εκτίμηση το πόσο βαθειά ηταν η πηγάδα του Μελιγαλά!Χωρούσε κι΄άλλους!

   Σωστά!!! Την γλυτώσανε πολλοί άμαχοι γυναίκες και παιδιά «συνεργάτες όλοι των γερμανών!!!!! :ainte:

 2. 2
  mixalis

  E δε μπορεί να φταίει το 5% για τα χάλια του 95%..

 3. 3
  ασχετος
 4. 4
  zan zano

  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ.http://www.scribd.com/doc/44289680/Sionismos-Kai-Ethnikes-Tragodies

  1. stauros

   zan
   zano, τον Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο, φρόντισα να τον γνωρίσω προσωπικά και να
   συζητήσω μαζί του επί τετράωρο (βάζω το κεφάλι μου στον τουρβά ότι αν τον ρωτήσεις θα το επιβεβαιώσει – επειδή είναι άνθρωπος με μπέσα). Είναι καλό παιδί αλλά με χτικιασμένο μυαλό από
   εθνικιστικές ιδεοληψίες και το χειρότερο δηλητηριασμένο από την ναζιστική
   χολέρα.

 5. 5
  zan zano

  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΒΡΑΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΣ;

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82

  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ.

  1. stauros

   ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ

   Επομένως αναγνωρίζεις την δύναμη των Εβραίων. Αν λοιπόν οι Εβραίοι είναι οι πιο δυνατοί, τότε να βρεις τον τρόπο να γίνεις εσύ δυνατότερος.

   Δεν μας λες όμως τίποτε για τις αδυναμίες των ομοϊδεατών σου. Δεν θα έπρεπε;

 6. 6
  zan zano

  ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΜΟΥ;

  1. stauros

   Όλους αυτούς που πιστεύουν στην κυριαρχία του Διαβόλου που λέγεται Σιωνισμός.

 7. 7
  zan zano

  ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ. Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  1. stauros

   Μισό λεπτό, δεν πιστεύεις σε θεό, δεν πιστεύεις σε διάβολο, πού πιστεύεις τελικά;

 8. 8
  zan zano

  ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ. ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ :
  «Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα: ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά τα όσα εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής».

 9. 9
  Politropos Dionisis

  Σταυρέ δέχεσαι ως βάση συζήτησης ότι οι εβραίοι φταίνε για όλα ?

  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ

  Ούτε για αστείο δεν στέκει εσύ ο δημοκράτης να λες:

  Επομένως αναγνωρίζεις την δύναμη των Εβραίων. Αν λοιπόν οι Εβραίοι είναι οι πιο δυνατοί, τότε να βρεις τον τρόπο να γίνεις εσύ δυνατότερος.( δημοκρατης? λεμε τωρα!!!!)

  Και τελικά απο τις τοποθετισεις σας, εσυ και ο zan zano, το θέμα το πατέ βόλτα το γυροφέρνετε μόνο για να μην παραδεχθείτε το μονο προφανές.

  Το μόνο προφανές και αναλυμένο σωστά και επιστημονικά το οποίο δεν είναι αυτό: «ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. (των εβραίων) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ.»

  Ειναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Είναι η τάση του εγωισμού και της απληστίας που εκδηλώνεται και γιγαντώνεται μέσα σε κάθε σύστημα εκμετάλλευσης!!
  Επομένως μόνο μέσα από αυτήν την οπτική περιέχει κάποια δόση αλήθειας ότι οι εβραϊκές θρησκείες φταίνε για όλα, γιατί τα πράγματα είναι έτσι και χειρότερα και εκεί που δεν υπάρχει ούτε σταγόνα από εβραίο είναι και φυσικά ούτε καν εβραϊκή θρησκεία!!!!
  Αυτο το συμπερασμα βγαινει με την ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ.

  Λυπάμαι !!!!
  :ainte:

  1. stauros

   Ειναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Είναι η τάση του εγωισμού και της απληστίας που εκδηλώνεται και γιγαντώνεται μέσα σε κάθε σύστημα εκμετάλλευσης!!

   Σύμφωνοι. Ποια είναι όμως η ενέργεια που τροφοδοτεί αυτή την τάση; Η ρίζα αυτού του κακού; Πρέπει πρώτα να την εντοπίσουμε και μετά να την πολεμήσουμε – όσοι τέλος πάντων το θέλουμε.

   Οι περισσότεροί μας θεωρούμε τον καπιταλισμό ως άδικο οικονομικοπολιτικό σύστημα. Που καθιστά τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Κομμουνιστικά κινήματα δεν υφίστανται πλέον και ούτε φαίνεται να θάλλουν. Τώρα τι κάνουμε εμείς που δεν χωνεύουμε τον καπιταλισμό;

   Η αφεντιά μου αποφάσισε να πολεμάει – όσο μπορεί δηλαδή –κάποιες από τις ενέργειες που τον τροφοδοτεί, όπως την θρησκεία η οποία καλλιεργεί την δουλική νοοτροπία. Επίσης την προβολή της αληθινής ιστορίας. Ακόμη και κάποιες φιλοσοφικές θέσεις προς την κατεύθυνση του εξανθρωπισμού.

   Έχεις Διονύση να προτείνεις κάτι άλλο σχετικό; Ευχαρίστως να το ακούσω. Η γκρίνια ότι φταίει ο καπιταλισμός για όλα τα κακά του κόσμου δεν νομίζω ότι τον πτοεί και τον αδυνατίζει. Και προ παντός το να θέλεις ντε και καλά να ανακαλύπτεις φιλοκαπιταλιστές εκεί δεν υπάρχουν, νομίζω ότι δεν συμβάλλει καθόλου στον πόλεμο κατά του καπιταλισμού.

   Χώρια οι υπερβολές σου να θέλεις κάποιους να τους βγάζεις και φασίστες, όπως εμένα που έχω αναρτήσει εδώ μέσα δεκάδες άρθρα κατά του φασισμού, ωσάν να διαβάζεις μόνον εσύ αυτά που γράφονται εδώ πέρα, υποτιμώντας την νοημοσύνη των επισκεπτών.

  2. mixalis

   Προς τα φιλαράκια…Σταύρο & Διονύση.
   Πες τε μου σας παρακαλώ….Τι χαρακτηρίζει πραγματικά ένα φασίστα,
   η ακραία ανθρωπινή συμπεριφορά του ή ακραίες ιδέες του;

   ΥΓ. Ρωτάω..γιατί την βλέπω και σε κάποιους υποτιθέμενους «αντιφασίστες»!

 10. 10
  mixalis

  Αναρωτιέμαι, αν οι Εβραίοι είναι πράγματι τόσο ισχυρό έθνος στον κόσμο (μια χώρα που αριθμεί λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού), πως μπορεί να ελέγχει τα πάντα!!!,
  Εάν δεν είναι σωστό αυτό και κάνω λάθος, θα πρέπει (οι άθελά τους) «θαυμαστές» τους, να διαθέτουν πολύ χαμηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης ή κόμπλεξ για τον «εκλεκτό» λαό ,

  Στη Ρωσία μια παροιμία λέει: «Αν δεν υπάρχει νερό σε μια βρύση, φταίνε οι Εβραίοι που το έχουν πιει όλο.»

  1. stauros

   Μιχάλη, το ότι οι Εβραίοι, ανάλογα με το μπόι τους, ξέρουν και βρήκαν τρόπο να υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους, είναι φανερό και μόνο από την ύπαρξη του Ισραήλ, το οποίο γράφει εδώ και μισό αιώνα τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών στα παλιά του τα παπούτσια. Επίσης αληθεύει μάλλον ότι στα τραπεζικά συστήματα έχουν βαθιά χωμένη την μούρη τους.

   Το ότι κάνουν κουμάντο όμως ολόκληρο τον κόσμο, αυτό μόνο στην αρρωστημένη φαντασία κάποιων υπάρχει.

   Αλλά ακόμη και να το δεχτούμε αυτό το τελευταίο, τότε αυτομάτως πρέπει να αποδεχτούμε και την αδυναμία όλων των υπολοίπων.

   Όπως και να έχει όμως το πράγμα, το βέβαιο είναι ότι σ’ ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρα υπέστησαν φοβερούς διωγμούς και σφαγιασμούς, τα ντοκουμέντα των οποίων έχουμε αναρτήσει και εμείς εδώ πέρα.

  2. Politropos Dionisis

   ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
   Σωστά αρά δεν υπήρχανε εκμεταλλευτικά συστήματα πριν από τον καπιταλισμό!!!
   Και επίσης το τραπεζικό σύστημα υπάρχει μόνο εκεί που υπάρχουνε εβραίοι
   Ας πούμε δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα Ιαπωνία Κίνα κλπ

 11. 11
  zan zano

  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ WALLSTREET ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΟΜΠ ΣΙΦ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΕΜΠ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

  1. stauros

   zan zano, όλα αυτά τα χρήματα που μαζεύουν οι Σιωνιστές τι τα κάνουν;

  2. Politropos Dionisis

   ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
   Σωστά αρά δεν υπήρχανε εκμεταλλευτικά συστήματα πριν από τον καπιταλισμό!!!
   Και επίσης το τραπεζικό σύστημα υπάρχει μόνο εκεί που υπάρχουνε εβραίοι
   Ας πούμε δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα Ιαπωνία Κίνα κλπ

  3. mixalis

   Όλο αυτό το πανηγύρι αυτής της βλακείας ξεκίνησε από ένα εβραϊκό παλληκάρι, τον Ιησού, που άρχισε να κηρύττει δήθεν την αγάπη στον συνάνθρωπο..Αρκετές εκατοντάδες χρόνια αργότερα, οι οπαδοί του, με την ευλογία του Αυτοκράτορα, ισχυρίστηκαν ότι οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι για το θάνατό του.
   Μετά από δύο χιλιάδες χρόνια, κυρίως οι Χριστιανοί,, αλλά κι οι περισσότεροι άνθρωποι χατζη-αναθρεμένοι αντισημίτες δεν έχουν αντιληφθεί την ορθή ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, που ασφαλώς εκμαιεύουν απόψεις από το σκατο-σωρό του διαδικτύου.

   Η Σταύρωση ήταν η ρωμαϊκή τιμωρία για «εγκληματίες», που δεν ήταν εγκληματίες, αλλά οι άνθρωποι που στασίασαν στη ρωμαϊκή κατάκτηση της Ιουδαίας και της Σαμάρειας, είχαν όλα τα ρεκόρ των εκατοντάδων οργανωμένων αντιστάσεων ενάντια στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στην Ελλάδα ο Μώμιος κατέλαβε την Ελλάδα αμαχητί . Κι αφού η Ρώμη ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, οι Εβραίοι θα κατηγορηθούν στη συνέχεια για τη δολοφονία του Εβραίου τύπου – που τη είδε γιος του Γιαχβέ.. Μετά από όλα, οι Ρωμαίοι και η πρώτη εκκλησία για χάριν της ορθής δόξας τους απέναντι στους Εβραιους στήνουν ολο το λίβελο που ονομάζεται αντισημιτισμός, με πρωτοπόρους τους κορυφαίους πατέρες σαν το Χρυσόστομο. Ο αντισημιτισμός ειναι αποτοκο του χριστιανισμού ….και καλά κρατεί

 12. 12
  Politropos Dionisis

  Χώρια οι υπερβολές σου να θέλεις κάποιους να τους βγάζεις και φασίστες, όπως εμένα που έχω αναρτήσει εδώ μέσα δεκάδες άρθρα κατά του φασισμού, ωσάν να διαβάζεις μόνον εσύ αυτά που γράφονται εδώ πέρα, υποτιμώντας την νοημοσύνη των επισκεπτών

  .
  Όποτε σε χαρακτήρισα φίλο καπιταλιστή το αιτιολόγησα χρησιμοποιώντας τις δικές σου αναφορές, τις οποίες επικαλούμαι όπως πχ «η εργατική τάξη θέλει να μοιραστεί αυτά που δεν κατέχει» ποιος αντικαπιταλιστής θα ειρωνευότανε με τέτοια οξύτητα και την εργατική τάξη λεγοντας άμα εσύ που τάχα αναγνωρίζεις: «τον καπιταλισμό ως άδικο (κοινωνικό) οικονομικοπολιτικό (ληστρικο δηλ. )σύστημα…» δείχνεις τέτοια εμπάθεια για την εργατική τάξη, τότε τι απόμεινε για του καπιταλιστές??

  Επίσης για το ποια συμπεριφορά, (εκτός από φιλο καπιταλιστική) προσιδιάζει και στον φασισμό, στο έχω γράψει πολλές φορές, δηλαδή πως το να γενικεύει κάποιος, αυτό είναι φασισμός!!! είτε λέει καποιος οι εβραίοι και όποιος άλλος λαός είναι μαλάκες είτε λέει οι εβραίοι είναι οι καλύτεροι όλων…… γενικεύει και αυτό ναι είναι φασισμός!!! τι παραπάνω κάνουνε οι ΧΑπατοι του Μιχαλοχαλια όταν λένε οι λαθρομετανάστες είναι εγκληματίες!!!! (ειναι ολοι?)
  Ψάξε μέσα στα σχόλια σου και θα δεις ότι, όποτε χαρακτήρισα εσένα ή κάποιον άλλο φίλο φασίστα αφορούσε τέτοιες γενικεύσεις….. (στις οποίες κάθε φορά αναφέρθηκα συγκεκριμένα)

  Επιπλέον δεν είδα κανέναν άλλο εκτός από σένα, να μου λέει πως υποτιμώ την νοημοσύνη κάποιων….
  Μίλα λοιπον για την πάρτη σου και μην κάνεις τον συνήγορο σε υποτιθέμενους επισκέπτες που τους έκανα να νιώσουνε υποτιμημένοι…… ποιοι επισκεπτες όλοι? μηπως μερικοι συμφωνουνε μαζι μου? (ειναι κι αυτη μια ακομη γενικευση?)

  Αν κάποιοι νοιώσουνε έτσι δεν νομίζω ότι δεν θα μπορούσανε να το θέσουνε οι ίδιοι!!! Αυτά είναι παραδείγματα που δείχνουνε ποιος και με τι τρόπο υποτιμά την όποια νοημοσύνη!!

  Συνεπώς ακόμη και τα αντί φασιστικά κλπ άρθρα που στην εδώ μέσα, δημοσίευση τους αναφέρεσαι, όταν συμβαίνουνε όλα αυτά τα αντιφατικά μόνο σαν άλλοθι χρησιμεύουνε και όχι ως αγώνας κατά του καπιταλισμού!!!

  Τώρα για την θρησκεία την όποια θεωρείς βασική και κύρια αιτία για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας, και επανέρχεσαι κάθε φορά σε αυτήν την θέση, ποτέ δεν έκανες τον κόπο να συζητηθεί στα σοβαρά αν είναι έτσι ή αλλιώς…. δηλαδή ή αν η θρισκεια (όπως και άλλες θεωρίες…) αποτελεί η οχι σύμπτωμα όλων των εξουσιαστικών συστημάτων!! Ότι μπορεί να μην είναι η αιτία για την ύπαρξη αυτών των συστημάτων αλλά ένα από τα αποτελέσματα τους!!!

  Αυτό σου είπα και εδώ: περιέχει κάποια δόση αλήθειας ότι οι εβραϊκές θρησκείες φταίνε για όλα, γιατί τα πράγματα είναι έτσι και χειρότερα και εκεί που δεν υπάρχει ούτε σταγόνα από εβραίο είναι και φυσικά ούτε καν εβραϊκή θρησκεία!!!!
  Αυτο το συμπερασμα βγαινει με την ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ.
  Διαφορετικά παλι γενικευουμε και αυτο επισεις ειναι φασισμος!!!!

  1. stauros

   Διονύση, πόσες φορές πρέπει να σου ξαναπώ ότι την εργατική τάξη δεν την θεωρώ ιερή αγελάδα, όπως εσύ; Επίσης ότι σιχαίνομαι την οποιαδήποτε ιερή αγελάδα, οιασδήποτε μορφής και είδους κι αν θεωρείται;

   Δηλαδή τι θέλεις τελικά να μας πεις; Ότι όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς πρέπει να γυρίζει και να συμμορφώνεται γύρω από το κέντρο που λέγεται εργατική τάξη, επειδή έτσι νόμισε ο προφήτης σου Μαρξ;

   Δεν μπορείς επι τέλους να καταλάβεις ότι αυτό είναι μια ιδεοληψία. Ότι ο ανθρώπινος κόσμος είναι ένα σύνολο το οποίο δεν μπορεί να διευθύνεται από ένα υποσύνολο ανθρώπων αλλά απ” όλα τα μέλη από τα οποία απαρτίζεται;

 13. 13
  zan zano

  Η Ιουδαιοχριστιανική Συνωμοσία κατά του Ελληνισμού υπό Ι. Χαραλαμπόπουλου

  http://www.scribd.com/doc/149258557/%CE%97-%CE%99%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CE%99-%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85

  Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΨΕΥΔΟΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

 14. 14
  mixalis

  Σε όλη την ιστορία, οι Εβραίοι έχουν κατηγορηθεί σχεδόν για τα πάντα.

  Αυτοί δε που τους κατηγορούν πως είναι ή ήταν οι υπεύθυνοι για ανθρώπινη εκμετάλλευση, οι ίδιοι αυτοί τους κατηγορούν για την διάδοση των ιδεωδών του κομμουνισμού σε όλο τον κόσμο, δηλ. παρόλο που ήταν εκμεταλλευτές, πολεμούσαν ταυτόχρονα και κατά της δουλείας!!!!!! ήταν καταπατητές και συνάμα ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!! -μέχρι τον άγιο τσάρο της Ρωσίας δολοφόνησαν . Ειναι αναρχικοί, σοσιαλιστές, χίπις, ομοφυλόφιλοι, φεμινιστές. Και τι δεν είναι!

  Παρανοϊκή η κατάσταση της αντισημιτικής προπαγάνδας σας, οι οποίοι λέτε πως έχουν τον έλεγχο του κόσμου και έχουν (πλέον) εξαπλωθεί από χριστιανικό έως το μουσουλμανικό κόσμο.
  Αυτή η παγαποντιά έχει χρησιμοποιηθεί από βασιλιάδες, Σεΐχηδες, δικτάτορες, κατακτητές, ακόμα και από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, για να ελέγχουν και να εκτρέπουν αλλού την προσοχή της μάζας, με τη συγγνώμη του πληθυσμού, στα δικά τους προβλήματα και τους θέτουν εσκεμμένα και επανειλημμένα ως τους πιο διαχρονικά αποτελεσματικούς και αποδιοπομπαίους τράγους! Γιατί να ψάξουν γι άλλους!

  Μήπως δεν έχουν κατηγορηθεί για το πιόσιμο αίματος στα χριστιανόπουλα, στα πλαίσια της προπαρασκευής τους για το Πάσχα, με πλήρη αδιαφορία για το γεγονός ότι η Τορά απαγορεύει ρητά τη χρήση αίματος με την κατανάλωση φαγητού.

  ΑΡΑ: «Αν δεν υπήρχαν Εβραίοι, θα πρέπει να τους έχουν εφεύρει.»

 15. 15
  zan zano

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΕΙΣ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΙΝΕΖΟΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

  1. stauros

   zan zano, σε παρακαλώ θερμά, επειδή είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι ιδέες σου είναι απότοκες κάποιας θρησκευτικής ιδεοληψίας, να μου πεις σε ποια θρησκεία ανήκεις. Επίσης μεγάλη χάρη θα μου έκανες αν απαντούσες στην ερώτηση, αν πιστεύεις στην αθανασία της ψυχής.

  2. stauros

   zan zano, δεν σου κάνει εντύπωση ότι τίποτε άλλο δεν ξέρεις να πεις στην ζωή σου εκτός του ότι για όλα φταίνε οι Εβραίοι;

   Ότι εάν ως εκ θαύματος εξαφανιστούν όλοι οι Εβραίοι από προσώπου γης θα καταστείς εντελώς άλαλος, εκτός από κωφάλαλος που είσαι.

 16. 16
  mixalis

  Εφ όσον :

  ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

  Αντί να αρκείσαι σε αυτό το ανάθεμα, γιατί δεν μας λες, τι θα κάνουμε εν τέλει με αυτούς!
  Μήπως θα πρέπει, ανά τον κόσμο να τους φορέσουμε διακριτικό περιβραχιόνιο (αλλά Βαϊμάρη),
  με σκοπό να τους εξολοθρεύσουμε από το πρόσωπο της οικουμένης;
  Αλλιώς φίλε μου, δεν έχει κανένα νόημα αυτό το τροπάριο της συνωμοσιολογίας και θα πρέπει,
  να κοιτάξουμε το δικά μας τα προβλήματα που έχουν φορτώσει στην καμπούρα μας,
  οι ντόπιοι εγκάθετοι των σιωνιστών τραπεζιτών, καθότι αυτοί δεν είναι προϊόν συνωμοσίας,
  άλλα είναι προϊόν πραγματικότητας.

 17. 17
  zan zano

  ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

  1. stauros

   Εντάξει, δέχομαι την ομολογία σου ότι δεν πιστεύεις στην αθανασία της ψυχής.

 18. 18
  zan zano

  ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ «ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ». ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

  1. stauros

   Μα είναι δυνατόν αγαπητέ μου Ζανό εσύ που γνωρίζεις ότι για όλα τα κακά του κόσμου φταίνε οι Εβραίοι – ένα τόσο σπουδαίο και σοβαρό θέμα, το σοβαρότερο θα έλεγα – να μην γνωρίζεις αν η ψυχή σου είναι αθάνατη!!!

   Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ότι η ψυχή σου είναι αθάνατη. Η απορία μου είναι το γιατί ντρέπεσαι να το ομολογήσεις. Γιατί ντρέπεσαι λοιπόν να ομολογήσεις ότι πιστεύεις ότι η ψυχή σου είναι αθάνατη!!!

 19. 19
  zan zano

  ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΘΕΟΣ Ή ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑΧΒΕ; ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ «ΠΟΛΕΜΑΣ» ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ.

  1. stauros

   zan zano, αποδεικνύεσαι ανάγωγος, στα φανερά, διότι η παρούσα ιστοσελίδα έχει αναρτημένα εκατοντάδες άρθρα, τα οποία επιχειρούν να αποδείξουν – άσχετα αν το καταφέρνουν – ότι η εβραϊκή θρησκεία δηλητηρίασε ανεπανόρθωτα τον ελληνικό και γενικά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Μάλιστα είναι επικεντρωμένη στο θέμα αυτό.

 20. 20
  zan zano

  Ε, ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΦΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!! ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ…… ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ Ή ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ;

  1. stauros

   Δεν γίνεται να βρει κανείς άκρη με άνθρωπο που στο τσερβέλο του έχουν φωλιάσει ιδεοληψίες. Πόσο μάλιστα μόνο μιά.

   Άνθρωπές μου, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος και τα χριστιανικά μπάσταρδά του, Εβραίοι ήταν;

   Δηλαδή οι Εβραίοι μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, για να μας επιβάλλουν την θρησκεία τους, ή οι Ρωμαίοι στους οποίους βόλεψε τότε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Από το 70 μ.Χ. δεν είχαν αφανίσει κυριολεκτικά οι Ρωμαίοι τους Εβραίους από την γη τους.

 21. 21
  zan zano

  ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ΙΣΠΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΕΩΣ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΛΣΟΣ:

  «…… Εκθέτοντας τώρα την προσωπική μου άποψη, έχω να πω ότι ο καυγάς μεταξύ Ιουδαίων και χριστιανών είναι εντελώς βλακώδης· όλη αυτή η φασαρία για το τι υπήρξε ο Χριστός, είναι περί όνου σκιάς. Πραγματικά, τίποτα το σημαντικό δεν βρίσκει κανείς στην διαμάχη Ιουδαίων και χριστιανών: Και τα δυο μέρη πιστεύουν σε θείες προφητείες, ότι θα έρθει να ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους ένας σωτήρας· η διαφωνία τους βρίσκεται στο αν ήδη έχει έρθει ή όχι……»

  1. stauros

   «…… Εκθέτοντας τώρα την προσωπική μου άποψη, έχω να πω ότι ο καυγάς μεταξύ Ιουδαίων και χριστιανών είναι εντελώς βλακώδης· όλη αυτή η φασαρία για το τι υπήρξε ο Χριστός, είναι περί όνου σκιάς. Πραγματικά, τίποτα το σημαντικό δεν βρίσκει κανείς στην διαμάχη Ιουδαίων και χριστιανών: Και τα δυο μέρη πιστεύουν σε θείες προφητείες, ότι θα έρθει να ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους ένας σωτήρας· η διαφωνία τους βρίσκεται στο αν ήδη έχει έρθει ή όχι……»

   Δηλαδή θέλεις να πεις ότι οι χριστιανοί δεν φέρθηκαν μα ανείπωτη βαρβαρότητα απέναντι στους Εβραίους; Έχεις διαβάσει τον «Λόγο κατά Ιουδαίων» του Ιωάννη του Χρυσόστομου;

   Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος – Κατά Ιουδαίων, λόγοι οκτώ.
   Του εν Αγίοις Πατρός ημών, Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

   Λόγοι Κατά Ιουδαίων (http://greekdownloads.wordpress.com/2013/03/28/%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B9%CE%BF/)

   Ελληνική Πατρολογία (PG), Τόμος 48,σελίδες 843-942.

   Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κατά Ιουδαίων, Λόγος Α’ (πρώτος)

   Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κατά Ιουδαίων, Λόγος Β’ (δεύτερος)

   Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κατά Ιουδαίων, Λόγος Γ’ (τρίτος)

   Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ’ (τέταρτος)

   Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κατά Ιουδαίων, Λόγος Ε’ (πέμπτος)

   Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κατά Ιουδαίων, Λόγος ς’ (έκτος)

   Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κατά Ιουδαίων, Λόγος Ζ’ (έβδομος)

   Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου – Κατά Ιουδαίων, Λόγος Η’ (όγδοος)

   Μετά για πες μας τι ανάλογο έχουν πράξει οι Εβραίοι κατά των χριστιανών;

  2. mixalis

   ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ΙΣΠΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ

   Γι αυτό ο «ΕΒΡΑΙΟΣ» Θεοδόσιος ο Μέγας διέταζε την καταστροφή των συναγωγών!!!!!!

   ΑΣΤΕΙΟ ΕΩΣ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

   Ναι, αν είναι κάποιος ανιστόρητος!!!!

   Τα εγκλήματα του χριστιανών κατά των Εβραίων μέχρι το 1099μ.χ

   • 315: Ο Κωνσταντίνος εξέδωσε το Διάταγμα των Μεδιολάνων. Οι Εβραίοι χάνουν σχεδόν όλα τα προηγούμενα ανεξίθρησκα δικαιώματα με αυτό το διάταγμα και δεν τους επιτρεπόταν πλέον να ζουν στην Ιερουσαλήμ και να προσηλυτίζουν.
   • 337: Ο Κωνστάντιος απαγόρευσε το γάμο ενός Εβραίου με χριστιανή, ή αλλιώς θα τιμωρείται με θάνατο.
   • 339: Ο Ιουδαϊσμός έγινε ποινικό αδίκημα.
   • 343-381: Η Σύνοδος Λαοδικείας ενέκρινε, πως δεν είναι νόμιμο για τους Χριστιανούς να λάβουν άζυμο ψωμί από τους Εβραίους, ούτε και να τους συναναστρέφονται.
   • 367 – 376: Οι Εβραίοι στιγματίζονται ως διεστραμμένοι ,καταραμένοι και οι συναγωγές τους είναι οίκοι ανοχής.
   • 379-395: Θεοδόσιος ο Μέγας διέταξε την καταστροφή των συναγωγών.
   • 380: Ο επίσκοπος του Μιλάνου διέταξε καύση συναγωγών, λέγοντας πως «είναι μια ευχάριστη πράξη στο Θεό».
   • 415: Ο επίσκοπος της Αλεξάνδρειας, Κυρίλλος, έδιωξε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή πόλη.
   • 415: Άγιος Αυγουστίνος είπε «Η αληθινή εικόνα του Εβραίου είναι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο οποίος πούλησε τον Κύριο για το ασήμι. Ο Εβραίος δεν μπορεί να κατανοήσει την Αγία Γραφή και για πάντα θα φέρει την ενοχή για τον θάνατο του Ιησού».
   • 418: Ο Ιερώνυμος, παρομοίωσε την συναγωγή: με πορνείο, καταφύγιο του διαβόλου, φρούριο του Σατανά, διαφθορείο της ψυχής, άβυσσο της κάθε πιθανής καταστροφής κ.α
   • 489 – 519: Ο Χρυσόστομος κατάστρεψε τις συναγωγές στην Αντιόχεια, Δάφνη (κοντά στην Αντιόχεια) και της Ραβέννας.
   • 528: Ο Ιουστινιανός (527-564). Θα απαγορεύσει στους Εβραίους το διάβασμα της Αγίας Γραφής στα Εβραϊκά, να συγκεντρώνονται δημόσια, να γιορτάζουν το Πάσχα.
   • 535: Με νομο, Οι Εβραίοι δεν θα μπορούν πλέον να κατέχουν δημόσιο αξίωμα ή έχουν εξουσία πάνω τους Χριστιανούς.
   • 538: Το 3ο και 4ο Συμβούλια της Ορλεάνης τους απαγορεύει την δημόσια εμφάνιση κατά τη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα, για τέσσερις ημέρες.
   • 612: Οι Εβραίοι δεν είχαν το δικαίωμα να κατέχουν γη, να είναι αγρότες ή να ασκούν ορισμένα επαγγέλματα.
   • 613: Μεγάλη καταδίωξη ξεκίνησε στην Ισπανία, εβραίοι εκδιωχθήκαν από την Ισπανία αν δεν γινόταν χριστιανοί.
   • 694: Το 17ο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Τολέδο, ορίζει πως οι Εβραίοι είναι δουλοπάροικοι του πρίγκιπα. Αυτό βασίστηκε, εν μέρει, στις πεποιθήσεις του Χρυσοστόμου, Ωριγένη, Ιερώνυμου, και άλλων Πατέρων της Εκκλησίας, ότι «ο Θεός τιμώρησε τους Εβραίους με διαρκή δουλεία, λόγω των ευθυνών τους για την εκτέλεση του Ιησού.»
   • 722: Ο Λέων Γ θέτει εκτός νόμου τον Ιουδαϊσμό και οι Εβραίοι βαφτίστηκαν χριστιανοί παρά τη θέλησή τους.
   • 855: Εβραίοι εξορίστηκαν από την Ιταλία
   • 1050: Η Σύνοδος απαγόρευσε σε χριστιανούς να μενουν σε σπίτια Εβραίων.
   • 1078: Ο Πάπας Γρηγόριος αποφάσισε ότι οι Εβραίοι δεν θα μπορούν να ασκούν καθήκοντά ανώτερα από τους Χριστιανούς.
   • 1078: Οι Εβραίοι αναγκάζονται να πληρώνουν φόρους στην εκκλησία
   • 1096: Η πρώτη σταυροφορία. Παρά το γεγονός ότι ο κύριος στόχος των σταυροφοριών ήταν να απελευθερώσει την Ιερουσαλήμ από τους μουσουλμάνους, οι Εβραίοι ήταν ο δεύτερος στόχος. Καθώς οι στρατιώτες πέρασαν από την Ευρώπη στο δρόμο προς τους Αγίους Τόπους, μεγάλος αριθμός Εβραίων εκβιάστηκε: «Οι δολοφόνοι του Χριστού ή αγκαλιάζουν τον Σταυρό ή πεθάνουν!» 12.000 Εβραίοι στην κοιλάδα του Ρήνου και μόνο έχασαν τη ζωή τους κατά την πρώτη Σταυροφορία. Αυτή η συμπεριφορά συνεχίστηκε σε όλες τις σταυροφορίες μέχρι το 1272.
   • 1099: Οι Σταυροφόροι συμμάζεψαν όλους τους Εβραίους της Ιερουσαλήμ σε μια κεντρική συναγωγή και τους έβαλαν φωτιά

   Πόσα τελικά θες να μας τρελάνεις!!!!!!!!!!!!!!

 22. 22
  Αιτωλός

  Προς zan zano

  Έγραψες ότι:

  ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

  και μας φέρνεις σαν απόδειξη των ισχυρισμών σου τα βιβλίο του Χαραλαμποπουλου «Σιωνισμός και εθνικές τραγωδίες» και «Η Ιουδαιοχριστιανική Συνωμοσία κατά του Ελληνισμού».

  Διαβάζοντας λίγο τις εισαγωγές των βιβλίων μαθαίνω ότι ο Εφιάλτης που πρόδωσε τον Λεωνίδα «είναι εβραϊκής καταγωγής αλλά αποκρύπτεται έντεχνα στο βωμό σκοπιμοτήτων» χωρίς βέβαια να μπαίνει στον κόπο να το αποδείξει, και:

  Τι σχέση ιδεολογική ή πνευματική μπορεί να έχει ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο οποίος γκρέμιζε εκκλησίες για να χτίση σχολεία και να ανάψει το δαυλό του πατριωτισμού στο σκλαβωμένο γένος, με τους ρασοφορεμένους αγύρτες που εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τη λαϊκή αφέλεια και άγνοια.

  Σκέφτομαι λοιπόν, εάν διαβάσω και τις υπόλοιπες σελίδες αυτών των βιβλίων, πόσες ανακρίβειες θα βρω;

  Επίσης παρακάτω γράφεις:

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΕΙΣ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΙΝΕΖΟΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

  Μπερδεύεις τον συσχετισμό με την αιτία. Το ότι οι Εβραίοι σχετίζονται με τις κυρίαρχες θρησκείες δεν αποτελεί απόδειξη ότι αυτοί φταίνε για όλα.
  Είναι σαν να λες ότι επειδή οι πειρατές τους τελευταίους αιώνες μειώθηκαν αλλά ταυτόχρονα αυξήθηκε η θερμοκρασία του πλανήτη, άρα, οι πειρατές ψύχραιναν τον πλανήτη.

 23. 23
  stauros

  Τα οψώνια της πνευματικής τεμπελιάς:


  Για όλα φταίνε οι κακοί Σιωνιστές
  Για όλα φταίνε οι κακοί καπιταλιστές
  Για όλα φταίνε οι καοί κομμουνιστές
  Για όλα φταίνε οι κακοί χριστιανοί
  Για όλα φταίνε οι κακοί ισλαμιστές
  Για όλα φταίνε οι κακοί Αμερικανοί

  Όλοι φταίνε εκτός από εμάς τους καλούς

  1. mixalis

   Σταύρο, να με συμπαθάς ρε φίλε, λησμόνησες τους κακούς κομουνιστές!!

  2. stauros

   Μιχάλη, το διόρθωσα.

 24. 24
  Politropos Dionisis

  Για όλα φταίνε οι κακοί εκμεταλλευτές όπως και αν τους ονομάσεις !

  stauros

  Διονύση, πόσες φορές πρέπει να σου ξαναπώ ότι την εργατική τάξη δεν την θεωρώ ιερή αγελάδα, όπως εσύ; Επίσης ότι σιχαίνομαι την οποιαδήποτε ιερή αγελάδα, οιασδήποτε μορφής και είδους κι αν θεωρείται;
  Δηλαδή τι θέλεις τελικά να μας πεις; Ότι όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς πρέπει να γυρίζει και να συμμορφώνεται γύρω από το κέντρο που λέγεται εργατική τάξη, επειδή έτσι νόμισε ο προφήτης σου Μαρξ;
  Δεν μπορείς επί τέλους να καταλάβεις ότι αυτό είναι μια ιδεοληψία. Ότι ο ανθρώπινος κόσμος είναι ένα σύνολο το οποίο δεν μπορεί να διευθύνεται από ένα υποσύνολο ανθρώπων αλλά απ” όλα τα μέλη από τα οποία απαρτίζεται;

  Ιδεοληψία είναι να ειρωνεύεσαι αισχρά ότι «η εργατική τάξη θέλει να μοιράσει αυτά που δεν κατέχει» διότι κάνεις μια σοβαρότατη σκόπιμη παράληψη, ξεχνάς να βάλεις στο σκεπτικό μια φράσουλα δηλαδή ότι: η εργατική τάξη θέλει (θα έπρεπε να θέλει στο σύνολο της) να μοιράσει αυτά που δεν κατέχει, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΛΑ!!!

  Το υπερφίαλο σκεπτικό, εκείνου που χωρίς να υποψιάζεται καν πόσο οι ιδεοληψίες τον αφορούνε και με απόλυτη σιγουριά νομίζει ότι όλα….. ή έστω κάποια θέματα….. τα έχει ταχτοποιήσει σωστά και στην εντέλεια στο τσερβέλο του… αυτό το σκεπτικο αυτός ο τρόπος καταλήγει στο να κάνει μαθήματα για τις ιδεοληψίες των άλλων….
  ‘Όσοι παραδεχόμαστε αυτήν την άποψη , ότι: η εργατική τάξη θέλει (θα έπρεπε να θέλει στο σύνολο της) να μοιράσει αυτά που δεν κατέχει, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΛΑ!!! πάσχουμε από ιδεοληψίες πιστεύουμε σε ιερές αγελάδες και προφήτες…. :ainte:

  Δαιμονοποιώντας με τέτοιους χαρακτηρισμούς…. μια τέτοια την παραδοχή, νομίζει ότι έκανε το καθήκον του και κατατρόπωσε του ιδεολήπτες δαιμονισμένους….. Και έτσι προσεγγίζει την αλήθεια του, η οποία ανεξάρτητα από τα υποσχόμενα και τις διακηρύξεις…. αδιάφορο αν σχετίζεται και σε ποιον βαθμό με την πραγματικότητα!

  Προσπαθώ να καταλάβω (και το δηλώνω ενοποιών όλων) πως μπορεί ένας λογικός άνθρωπος (?) από μια τέτοια παραδοχή, να βγάζει το συμπέρασμα, πως αυτός που την κάνει, θεώρει την εργατική τάξη ιερή αγελάδα, την οποία πρέπει κατά την άποψη του Σταυρού να την σιχαινόμαστε!!!!! :ainte:

  Αν αυτό είναι λογικό συμπέρασμα εγώ να με συμπαθατε, το θεωρώ άκρο άωτον της μαλακιάς κι αν δεν εξηγήσω γιατί, τότε αυτός ο χαρακτηρισμός με αφορά:

  Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπονπως και γιατί λέει ο Σταυρός ότι είναι ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. απο που Και από πού προκύπτει αυτό? Θα επικαλεστεί ενδεχομενως όπως συχνά κάνει, ότι αναρτά αριστερά μαρξιστικά κείμενα? (στα οποια συχνα διστρεβλωνει και ειρωνευεται…..) Όμως αναρτά πολύ περισσότερα φασιστικά κείμενα πχ του Αλέν Ντε Μπενουά ,τον οποίο ούτε μια φορά κριτικάρισε αρνητικά…. και τον υπερασπιζεται παντα!

  Αν δεν είναι ενάντια σε καθε εκμεταλευτικο συστημα, για την κάθε μορφή αδικίας που υφίστανται οι άνθρωποι από ανθρώπους, τότε στερείται κάθε νοήματος η φράση ότι εγώ ο Σ. Βασδεκης πολεμώ το σύστημα αυτό!
  Αν η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν είναι η αίτια για την όποια πρέπει να πολεμάμε το όποιο σύστημα…. (φεουδαρχικό καπιταλιστικό «δημοκρατικό»- «σοσιαλιστικό» κλπ) πως το πολεμαμε?

  Αφού η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν είναι ικανός λόγος για να αντιδρά κάποιος στην εκμετάλλευση….. τότε άνευ αιτίας ερίζει και κατά των θρησκειών? Τι τον νοιάζει που τα ιερατεία σε αγαστή συνεργασία με τους, της κοσμικής εξουσίας (όπως είθισται να λέγεται) εκμεταλλεύονται τα ποίμνια?

  συνεπως αν αφαιρέσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στερείτε νοήματος και η παραδοχή πως οι θρησκείες είναι επιζήμιες!!!
  Εξυπηρετούνε τι? αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις για το αυτονόητο, που όμως δεν είναι ποτέ αυτονόητο για τις παραδοχές των άλλων!!!

  Και ενώ πέφτει ο φιλος μου όλο και βαθύτερα μέσα στο πηγαδι των αντιφασεων του, ούτε καν το υποψιάζεται!
  και απτόητος συνεχιζει:

  Δεν μπορείς επί τέλους να καταλάβεις ότι αυτό είναι μια ιδεοληψία. Ότι ο ανθρώπινος κόσμος είναι ένα σύνολο το οποίο δεν μπορεί να διευθύνεται από ένα υποσύνολο ανθρώπων αλλά απ” όλα τα μέλη από τα οποία απαρτίζεται;

  Να τι λέει ο άνθρωπος, για του όποιου τις παραδοχές, έχω ακριβώς την ίδια απορία, δηλαδή πως γίνεται κάποιος που παραδέχεται, ότι

  αφού ο ανθρώπινος κόσμος είναι ένα σύνολο το οποίο δεν μπορεί να διευθύνεται από ένα υποσύνολο ανθρώπων
  (καπιταλιστών)

  Να μην καταλαβαίνει ότι όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς (τους καπιταλιστές) μπορούνε και έχουνε την δυνατότητα να αμφισβητήσουν το σύστημα….

  Ερώτημα αυτή η λογική παραδοχή για όποιον την κάνει σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι (εκτός από τους καπιταλίστες) είναι ιερή αγελάδα?
  οχι :no: ειναι μια διαπιστωση και τιποτα αλλο!!
  Χρειάζεται να είναι προφήτης ο Μαρξ ή οποιοσδήποτε άλλος… ? για να κάνει αυτήν την απλή παρατήρηση που έκανε και ο Σταυρός? Δηλαδή ο Σταυρός είναι προφήτης? Όταν λέει ότι:

  …δεν μπορεί ο ανθρώπινος κόσμος που είναι ένα σύνολο δεν μπορεί να διευθύνεται από ένα υποσύνολο ανθρώπων!!!

  Στραβομάρα? Διανοητική σύγχυση?
  Δεν νομίζω!!!

  Εδώ αποκαλύπτει την πραγματική του άποψη υπερ της καπιταλιστικής πραγματικότητας που δεν ειναι αλλη απο το ότι ένα υποσύνολο διευθύνει…… και με ένα τεράστιο νοητικό άλμα, φορτώνει μια τετια ανύπαρκτη πρόθεση στους εργαζόμενους ενοχοποιώντας τους μάλιστα για αυτήν την ανυπαρκτη προθεση!!

  Και λέω ανύπαρκτη στην κυριολεξία, διότι η εργαζόμενοι στην παρούσα καπιταλιστική κατάσταση, έχουνε μόνο δύο επιλογές:
  -α) να προσπαθήσουνε να γιάνουνε καπιταλιστές… πράγμα εντελώς ανεδαφικό για το σύνολο των εργαζομένων!!!
  -β) να προσπαθήσουνε να καταργήσουνε τους καπιταλιστές, γιατί έτσι καταργώντας την αστική – καπιταλιστική τάξη (ως διευθύνουσα τάξη) καταργούνε και όλες τις άλλες τάξεις και έτσι ενοποιούνε την ταξικά διαιρεμένη κοινωνία, την οποία κατ τις παραδοχές του Σταύρου «πρέπει να διευθύνουνε όλα τα μέλη από τα οποία απαρτίζεται!!! Και όχι από υποσύνολα»
  Συνεπώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι η ένα τμήμα τους να διευθύνει ως υποσύνολο την κοινωνία!!!

  Ρετσέτα απάντηση του Σταυρού σε αυτήν την ανάλυση, θα είναι περίπου στο στιλ: Διονυση, βλέπεις να υπάρχει κανένα επαναστατικό κίνημα….. βλέπεις οι άνθρωποι οι εργαζόμενοι να καταλαβαίνουνε από τέτοια? γιατί εγώ δεν βλέπω!!!!
  Πριν θα έπρεπε να απαντήσει ο ίδιος σε παρόμοια ερωτηματα,δηλαδή αν βλέπει να αλλάζει ο κόσμος σε σχέση με τον καημό του που είναι η απαλλαγή από τις θρησκείες, γιατί εγώ δεν βλέπω……

  Εφ όσον δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις παρωχημένες και χιλιοειπωμένες απόψεις που έχει υιοθετήσει, απόψεις που οδηγούνε την λογική αν όχι σε αυτοκτονία, σε τραγέλαφο…..
  Όταν ανασκευάζει παραποίει και παρερμηνεύει τα γραφόμενα….. τι άλλο απομένει από το να διασκεδάζω, διορθώνοντας τον, σε κάθε ευκαιρία που μου δίνει!!

  ΥΓ.
  Δηλαδή οι Εβραίοι μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, για να μας επιβάλλουν την θρησκεία τους, ή οι Ρωμαίοι στους οποίους βόλεψε τότε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Από το 70 μ. Χ. δεν είχαν αφανίσει κυριολεκτικά οι Ρωμαίοι τους Εβραίους από την γη τους.

  Για δες Σταυρε που σίγα σιγά μαθαίνεις να δίνεις τις σωστές απαντήσεις: που στηρίζουνε την παραδοχή που αρνείσαι δηλ.πως η θρησκεία είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία για την εκμετάλλευση….

  τι μασ λες εδώ

  οι Ρωμαίοι στους οποίους βόλεψε τότε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους……

  Ποιους λόγους είχανε οι ρωμαίοι για να υιοθετήσουνε την θρησκεία των εβραίων τους οποίους αφανίσανε?

  1. stauros

   Για ποιόν λόγο επέβαλαν οι Ρωμαίοι τον χριστιανισμό:

   Εις Α΄ Κορινθίους Ομιλία, ΙΘ΄ σελ. 535 (εκδ. «Γρηγόριος ο Παλαμάς» 1980): «Όπως ακριβώς δεν ωφελεί καθόλου η περιτομή ούτε βλάπτει η έλλειψις περιτομής, έτσι ούτε βλάπτει η δουλεία ούτε ωφελεί η ελευθερία. Και για να καταδείξει τούτο με μεγαλυτέραν σαφήνειαν λέγει (αναφέρεται σε λεγόμενα του Αποστόλου Παύλου): Αλλά και αν ημπορείς να γίνεις ελεύθερος, χρησιμοποίησε περισσότερο την δουλείαν, δηλαδή να είσαι περισσότερο δούλος. Και διατί τέλος πάντων αυτόν που δύναται να ελευθερωθεί τον συμβουλεύει να μείνη δούλος. Διότι θέλει να δείξη ότι δεν βλάπτει καθόλου η δουλεία αλλ’ ωφελεί μάλιστα». Ιωάννης Χρυσόστομος

   (προς Ρωμαίους, 13. 1) «Ας υποτάσσεται ο καθένας στις ανώτερες εξουσίες, διότι δεν υπάρχει εξουσία παρά από τον θεόν… Ώστε εκείνος που αντιτάσσεται εις την εξουσίαν, αντιτάσσεται εις την διαταγήν του θεού και εκείνοι που αντιστάθηκαν θα κατακριθούν… Αυτός είναι ο λόγος που πληρώνεται τους φόρους, διότι οι αρχές είναι υπηρέται του θεού».
   Εφεσίους 6. 5 «Οι δούλοι να υπακούετε εις τους κυρίους σας του κόσμου αυτού με φόβον και τρόμον».
   Τιμόθεον 6. 1 «Όσοι είναι υπό τον ζυγόν της δουλείας, ας θεωρούν τους κυρίους των αξίους κάθε τιμής, δια να μη δυσφημείται το όνομα του θεού και η διδασκαλία».
   Τίτον 2. 9 «Οι δούλοι να υποτάσσονται εις τους κυρίους τους, να είναι εις όλα ευάρεστοι».
   Πέτρου 2. 13 «Υποταχθείτε λοιπόν, σε κάθε ανθρώπινη εξουσία χάριν του Κυρίου, διότι αυτό είναι το θέλημα του θεού».
   Πέτρου 2. 13 «Οι υπηρέται, να υποτάσσεσθε εις τους κυρίους σας, με τον οφειλόμενο σεβασμό, κι όχι μόνον εις τους καλούς και επιεικείς αλλά και εις τους διεστραμμένους».

  2. stauros

   «…να προσπαθήσουνε να καταργήσουνε τους καπιταλιστές, γιατί έτσι καταργώντας την αστική – καπιταλιστική τάξη (ως διευθύνουσα τάξη) καταργούνε και όλες τις άλλες τάξεις και έτσι ενοποιούνε την ταξικά διαιρεμένη κοινωνία,…»

   Διονύση, δεν γίνεται να καταργηθεί η αστική τάξη. Γίνεται όμως να ελέγχεται από την κυβέρνηση και το κράτος. Να πληρώνει ανάλογα με το χρήμα που παράγει. Να ωθείτε αλλά και να εξαναγκάζεται σε χορηγίες (βλ. ΑΝΤΙΔΟΣΙΣ http://athriskos.gr/321/ ).

   Βλέπεις, μετά από 70 χρόνια κομμουνιστικού καθεστώτος στη Σοβιετική Ένωση τι προέκυψε. Ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων.

  3. Politropos Dionisis

   Βλέπεις, μετά από 70 χρόνια κομμουνιστικού καθεστώτος στη Σοβιετική Ένωση τι προέκυψε. Ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων

   Φυσικά!! Και τι καλά που σε προδίδουνε οι λέξεις!!!
   Διότι μιλάς για καθεστώς!!! όπου ένα υποσύνολο το κόμμα στο όνομα του λαού άσκουσε εξουσία….. όπως ακριβώς και στον καπιταλισμό η αστική τάξη!!!
   Δδηλαδή εκεί άλλαξε ο Μανωλιος κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς….

   Αν η κοινωνία ασκεί πλήρη έλεγχο η κατάληξη θα είναι:
   Να μην ασκεί εξουσία κανείς στο όνομα της κοινωνίας αφού η ιδία η κοινωνία θα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτόν τον ρόλο και κανείς δεν θα κερδίζει σε βάρος των άλλων. Και φυσικά τότε δεν θα προκύπτει και κανένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων καπιταλιστών!!

   εις την νιοστήν ! Η Ελλαδα του μεγαλου λαμπρου αρχαιου πολιτισμου και των μεγαλων φιλοσοφων μας, τέλειωσε! δεν υπαρχει αυτή η Ελλαδα.

   Αυτό ο Βωμολόχος λίγο παρακάτω το λέει και για σένα!!!!
   Γιατί οι αναφορές σου στους αρχαίους αθηναίους, χωρίς προσαρμογή στις αναγκες του στο σήμερα. δεν μας λένε τίποτα!!!
   Γιατί και τότε αν ο ανθρωπινός κόσμος διοικούτανε πραγματικά από το σύνολο του, ούτε οι εκπτώσεις προς τους πλούσιους… της Αθηναϊκής Δημοκρατίας θα υπήρχανε!!!!

   Με αλλά λόγια η φυσική συνέπια μιας συνεχώς αναπτυσσομένης δημοκρατίας, θα είναι να φτάσει να ασκεί πλήρη έλεγχο στο σύνολο της κοινωνίας, οπότε όχι μόνο θα πάψουνε να υπάρχουνε οι καπιταλίστες, αλλά και οι άξιοι και ικανοί, θα χαίρονται να εκμεταλλεύεται η κοινωνία τις ικανότητες τους….. κανείς δεν θα καρπώνεται κάτι που δεν έχει ανάγκη και προ παντός δεν δικαιούται ….

   Στην πλήρως αταξική κοινωνία, δεν μπορούσε για αντικειμενικούς λόγους να φτάσει η αρχαία Αθήνα, η Σπάρτη…… όμως μας δήξανε αυτήν την προοπτική, γι αυτό αποτελούν οδηγητικό σημείο αναφοράς…. για να βρεθει ο τρόπος να ανταμείβεται ο καθε ένας δίκαια. Και φυσικά χωρίς εκπτώσεις υπέρ κάποιον εκλεκτών!!!

   Εσύ υποστηρίζεις μια μεσοβέζικη κατάσταση!!! η οποία θα επαναφέρει ξανά και ξανά το θέμα της διαχείρισης από τους λίγους για τους λίγους!!!
   Αρά τι κωλοβαράς ότι δεν υποστηρίζεις τους καπιταλιστές!!! Και τα εξουσιαστικά συστήματα? Είναι σαν να λες λίγο καπιταλισμός κι λίγο έγκυος…….. :ainte:

   Εδώ http://www.videoman.gr/36279
   Στα παιδιά βλέπει ο καθένας ποια είναι η φυσική ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στην ανισότητα!!!!
   Όσοι δεν μολυνθήκαμε από την νόσο των μεγάλων ίσως παραμένουμε παιδιά!!!!
   Και όσο τα παιδιά θα αντιδρούνε έτσι το στοίχημα δεν είναι χαμένο! :yahoo:

  4. stauros

   Διονύση η λέξη εξουσία προέρχεται από το έξεστι που σημαίνει έχω την δυνατότητα. Πού το βρίσκεις λοιπόν το κακό της!

   Ποιος δεν χωνεύει την εξουσία; Εκείνος που δεν μπορεί να την έχει. Αυτός δηλαδή που δεν την έχει μας απόδειξε ότι μπορούσε να την έχει αλλά δεν την ήθελε;

   Είναι δε εντελώς φυσιολογικό να μισείται η εξουσία όταν δεν εξασκείται δίκαια, όπως συμβαίνει σ’ όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.

   Πρέπει δε να μοιράζεται ανάμεσα σ’ όλες τις τάξεις των πολιτών, ανάλογα με τον πληθυσμό τους και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει. Διότι όταν δεν υφίσταται αναλογία μεταξύ υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, τότε επέρχονται σοβαρές αδικίες.

  5. Politropos Dionisis

   Και τι βγαίνει από αυτήν την γενικόλογη αναφορά?
   Ότι τελικά μια μερίδα οι αστοί θα διαχειρίζονται για λογαριασμέ όλων την εξουσία!
   Αλλά επειδή ποτέ δεν είναι καλοί αυτοί οι αστοί, εμείς πρέπει να επιμένουμε να βρούμε του καλούς, εκείνους «τους αστούς της προκοπής…..» που κάποιοι τους βρίσκουνε μόνο στα όνειρα τους!!!

 25. 25
  zan zano

  Διαβάστε παρακάτω πόσο ’’ωραία’’ πόσο ’’φιλειρηνικα’’ και πόσο ‘’αντιρατσιστικά’’ μιλάει για τους Έλληνες και τους άλλους λαούς ο ‘’περιούσιος’’(sic) λαός του Θεού ο οποίος υπέστη ολοκαύτωμα και εξορία. Θαυμάστε:
  ΒΙΒΛΙΟ: ΤΑΛΜΟΥΔ :

  ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  -Orach CHAIIM (225,10) : Οι Έλληνες (Εθνικοί) και τα ζώα συναθροίζονται εις ομάδας προς σύγκρισην.
  -ZOHAR 11 (64B) : Οι Έλληνες ειδωλολάτραι ομοιάζουν με τας αγελάδας και όνους.
  -KETHUBOTH(110B) : Ο Ψάλτης (Δαυίδ) παρομοιάζει τους Εθνικούς Έλληνες με ακάθαρτα κτήνη (Γκόιμ).
  -SANHEDRIN (974B) TOS : Η σεξουαλική συνουσία του Έλληνος , είναι, ως του κτήνους (Γκόιμ).
  -IORE DEA (337,1) : Αντικαταστήσατε τους νεκρούς Έλληνες , όπως αντικαθιστάτε ψοφίσασαν αγελάδαν ή γάιδαρον .
  -ABHODAH ZARACH (78) : Αι Εθνικές Ελληνικές Εκκλησίαι (= του Δήμου) είναι τόποι ειδωλολατρίας.
  -IOREA DEA (142,10) : Πρέπει να ευρίσκεσαι μακράν εκκλησιών (του Δήμου).
  -SCHABATH (116A) TOS : Τα Ευαγγέλια ( μυστικισμός των Ελλήνων) ονομαζόμενα τεύχη της ανομίας , είναι αιρετικά βιβλία.
  - ABHODAH SARACH (2A) : Αι Εορταί των Ελλήνων ωνομάσθησαν ημέραι συμφοράς .
  - ABHODAH SARACH (78C) : Αι εθνικές των Ελλήνων εορταί είναι καταφρονημενέναι ημέραι μάταιαι και πονηραί.
  - KETHUBOTH (3Β) : Το σπέρμα των Ελλήνων έχει την αυτήν αξίαν με το σπέρμα του κτήνους.
  - ABHODAH ZARACH (26Β) : Οι καλύτεροι των Ελλήνων πρέπει να φονεύονται.
  -SEPHER OR ISRAEL (177B) : Εάν Εβραίος φονεύση Έλλην , δεν διαπράττει έγκλημα.
  -ΚERITHUTH (6B , σελ. 78) : Οι Εβραίοι ονομάζονται άνθρωποι . Οι έλληνες δεν ονομάζονται άνθρωποι.
  - ABHODAH SARACH (22 Α ) : Ύποπτοι είναι οι Έλληνες της συνουσίας μετά ζώων.
  -KIDDUSCHIM (68A) : Οι Έλληνες είναι ένας λαός γαιδάρων.
  -MIDRASCH TALPIOTH (225) : Oι Έλληνες επλάσθησαν , δια να υπηρετούν τους Εβραίους πάντοτε.
  -SANHEDRIN( 92,1) : Οι Έλληνες φυλή αγέλη κτηνών εστί εκ του Σατανά καταγομένη και μόνο το όνομα του χοίρου δικαιούται να φέρει.
  - CHOSCHEN HAM (183 , 7) : Κράτησε εκείνο , το οποίον, ο Έλλην εκ λάθους σου πλήρωσε επιπλέον.
  - CHOSCHEN HAM ( 226 , 1) : Ο Εβραίος δύναται να κρατήση απωλεσθέν υπό ‘Ελληνος και ανευρεθέν υπό Εβραίου
  - CHOSCHEN HAM ( 183, 7) : Οι Εβραίοι πρέπει να διαμοιράζονται εκείνο, το οποίον εισέπραξαν επιπλέον από Έλληνες , οι οποίοι πιστεύουν εις το Ελληνικό δόγμα.
  -IORE DEA (157,2H ) : Επιτρέπεται να εξαπατάς τους Έλληνες .
  -ABHODAH ZARACH ( 54 Α) : Τοκογλυφία δύναται να εφαρμοστή επί Ελλήνων ή αποστατών.
  BABHA BATHRA ( 113 A ) : Εβραίος δύναται να ψευσθή και να ψευδορκήση , ίνα, καταδικασθή Χριστιανός .

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ:
  -KALLAH (18B) : Νόθος ,συλληφθείς κατά την διάρκεια εμμήνου ροής.
  -TOLBATH JESCHU : Γέννησις αναφερόμενη κατά τον πλέον αισχρόν τρόπον .
  -SHABBAT (104B) : Ονομάσθη παράφρων και ουδείς δίδει σημασία εις τους παράφρονας
  -TOLDOTH JESCHU : Ο Ιούδας και ο Ιησούς συνεπλάκησαν εν μέσω ακαθαρσιών.
  - ABHODAH ZARACH (6 A) : Έλληνας Χριστιανός ονομάζεται αυτός που ασπάζεται τις ψευδείς διδασκαλίες εκείνου του ανθρώπου , ο οποίος δίδαξε να γιορτάζεται πρώτη μέρα του Σαββάτου.
  ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ
  - Shulchan Aruch Choszen Hamiszpat (348): Όλα τα υπάρχοντα των άλλων Εθνών ανήκουν εις το Εβραικόν Έθνος, το οποίο δικαιούται να τα αρπάξει άνευ οιωνδήποτε δισταγμόν .
  -ΕΒΕΝ – ΗΑ –ΕSER (6,8) : Τι είναι πόρνη ; Κάθε γυναίκα που δεν είναι Εβραία!
  MAKKOTH (7B) : Αθώος , δολοφονίας είναι κάθε Εβραίος , εφ όσον ο σκοπός είναι η δολοφονία Χριστιανού!
  Αν όλα αυτά τα έγραφαν Μουσουλμάνοι θα τους λέγανε Μουσουλμάνους Φονταμενταλιστές , αν τα λέγανε Χριστιανοί θα τους λέγανε παραθρησκευτικούς και σκοταδιστές , αν τα λέγανε πολιτικοί θα τους λέγανε φασίστες ! Στην προκειμένη περίπτωση που τα αναφέρουν οι’’ περιούσιοι’’ κάτοικοι αυτού του κόσμου όλοι μούγκα!

  Το διαβάσαμε από το: ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΤΑΛΜΟΥΔ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/06/blog-post_9017.html#ixzz2as8e0KlZ

  1. Αιτωλός
  2. vomolloxius

   :ainte: :ainte: εις την νιοστήν ! Η Ελλαδα του μεγαλου λαμπρου αρχαιου πολιτισμου και των μεγαλων φιλοσοφων μας, τέλειωσε! δεν υπαρχει αυτή η Ελλαδα.
   Στην θέση της υπάρχει μια χωρα Εθνικιστων,μισσαλόδοξων δωδεκαθεϊστων ,θρησκόληπτων ορθοδόξων μουλαδων χριστιανών,και αντιεβραιων, που βγαζουν τα απωθημενα τους σκυλοβριζωντας εναν ολοκληρο λαο.

   Ας καταλαβει ο Αίλινας οτι κανενας λαος δεν ειναι εχθρός της ανθρωπότητας και δεν φταιει κανενας για τα προβληματά του και τα κακά που του συμβαινουν, παρα μονο η άνυδρη απο μόρφωση κεφάλα του.

  3. stauros

   vomolloxiε, συμφωνώ απόλυτα.

  4. mixalis

   Μπραβο σου βωνολοχιε,εγραψες το καλυτερο σου σχόλιο ..

  5. Politropos Dionisis

   Αρκεί να γενικολογεις και να μην ασκείς κριτική στο σύστημα που αφήνει άνυδρα τα μυαλά…. και κυρίως να λες ότι ο κάθε ένας φταίει από μόνος του για τα προβλήματα του… και τότε ο του θαύματος!!!! ακόμη και ο Σταύρος…… θα συμφωνήσει μαζί σου!!
   Μήπως κάτι δεν είπες σωστά?
   .
   Μου κάνει εντύπωση που συμφώνησε και ο Μιχάλης

  6. stauros

   Αρκεί να γενικολογεις και να μην ασκείς κριτική στο σύστημα που αφήνει άνυδρα τα μυαλά…. και κυρίως να λες ότι ο κάθε ένας φταίει από μόνος του για τα προβλήματα του… και τότε ο του θαύματος!!!! ακόμη και ο Σταύρος…… θα συμφωνήσει μαζί σου!!
   Μήπως κάτι δεν είπες σωστά?
   .
   Μου κάνει εντύπωση που συμφώνησε και ο Μιχάλης

   Διονύση, σε φαντάζομαι επίτροπο σε σοσιαλιστικό καθεστώς και μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.

  7. mixalis

   Ο συγγραφέας του βιβλίου ήταν ο πάτερ I.B. Pranaitis και το βιβλίο εκδόθηκε το 1939 απο το Συνταγματάρχη E.N. Sanctuary.Το μετέφρασε ο Pranaitis απ’τα Ρωσικά στα αγγλικά. Ο Pranaitis παραχάραξε το Ταλμούδ, διότι ήταν υποχείριο της ιδέας του πανσλαβισμού
   Οι πιο πολλές αναφορές που αναφέρεις εδώ δεν είναι από το Ταλμούδ αλλά από μια πολεμική και σατιρική υστερόχρονη εβραϊκή παραφιλολογία εναντίον των χριστιανών, η ύπαρξη των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε. (Π. χ., το Τολτόδ Γιείσου δεν είναι μέρος του Ταλμούδ, κλπ.) http://ellinikibibliothiki.blo

   http://ellinikibibliothiki.blo

   Έχω ξανααναφερθεί για την μετατρεπόμενη από το ταλμούδ, αισχρή συμπεριφορά από Εβραίους απέναντι στους χριστιανούς. Εβραίοι ορθόδοξοι ραβίνοι ισχυρίστηκαν και κατηγόρησαν αυτόν τον συγγραφέα πως παραχάραξε το Ταλμούδ και τα επίσης πρωτόκολλα της Σιών, προς χάριν της προπαγάνδας του αντισημιτισμού τον 19 αιώνα. Πρόκειται στην ουσία για ένα αναξιόπιστο προπαγανδιστικό αντισημιτικό βιβλίο που είναι μόνο για πέταμα, και προτείνω στους φίλους να μην το πάρουν στα σοβαρά, είναι τουλάχιστον για γέλια.
   Έτσι, το Ταλμόυδ, δεν αποτελεί ιστορικό υλικό για καθίσουμε να το αναλύσουμε περισσότερο, επομένως δεν αξίζει τον κόπο, δεν είναι επίσης καν επίσημο θρησκευτικό κείμενο ( είναι μόνο των Ταλμουδιστών).
   Το Ταλμόυδ, είναι ότι θέλει να γράφει ο κάθε ταλμουδιστής εκεί μέσα, με προσθήκες και αφαιρέσεις που γινόταν διαχρονικά από τους ραβίνους, που έκοβαν και έραβαν όπως και οι χριστιανοί, ανάλογα τα φεγγάρια των διαμαχών αναμεταξύ τους, εννοώ χριστιανών και Εβραίων.

   Όλα τα φιλολογικά αυτά κείμενα δεν γραφτήκαν για να εξυπηρετήσουν την ιστορία, αλλά για να υποστηρίξουν τις θρησκευτικές σκοπιμότητες των γραφόντων και να (αλληλο)κατηγορήσουν τις άλλες παραφυάδες(=σέκτες). Όσο ίχνος αξιοπιστίας και εγκυρότητας υπάρχει μέσα στα ευαγγέλια, άλλο τόσο υπάρχει στο Ταλμούδ και στο Κοράνι που τα έκανε όλα ένα χαρμάνι.

  8. mixalis

   Διονύση, είπα …….πως έγραψε ο άνθρωπος, το καλύτερό του γενικώς σχόλιο.
   Εξ αυτού, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ απόλυτα,, κυρίως στο τέλος της β” παραγράφου:

   παρα μονο η άνυδρη απο μόρφωση κεφάλα του.

   Ενώ, το πρωτοπόρο ΚΚΕ (και όχι μόνο…) υπήρξε ο πετυχημένος διαφωτιστής επί των μοσχαροκεφαλών…

  9. Politropos Dionisis

   χα χα χα :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

  10. Politropos Dionisis

   «Διονύση, σε φαντάζομαι επίτροπο σε σοσιαλιστικό καθεστώς και μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.»

   Αν κρίνω από αυτά που λες υπέρ της αστικής τάξης και εκεί πάλη με το σύστημα θα ήσουν όποτε ποιος να σε πειράξει

 26. 26
  Politropos Dionisis

  Όλα αυτά που παραθέτουνε, ο Αιτολος και ο ΖΑΝ ΖΑΟ από τα ταλμούδ, για να αποδείξουνε ότι οι εβραίοι μισούνε διαχρονικά τους έλληνες,…… οι έλληνες όποτε μπορέσανε τα εφαρμόσανε κανονικά στο πετσί των εβραίων μέχρι τελευταίας κεραίας!!!!! και άσε το τι τους έσουραν οι πολιτισμένοι έλληνες για να δικαιολογήσουνε την βία σε βάρος των εβραίων….. και οχι μονο !!!!!

  Όμως δεν είδα πουθενά τους έλληνες τους εβραίους….. να λένε κάτι άσχημο ή κακό, σε βάρος των Εσκιμώων των Ινδιάνων…… δηλαδή κανένας λαός, δεν έχει πει και δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο, σε οποιονδήποτε λαό βρίσκεται εκτός της ακτίνας δράσης του!

  Ο Αιτωλός και ο ΖΑΝ ΖΑΟ, ,Αν δεν είναι πωρωμένοι, με το αίμα και την φυλή…..με όλες αυτές τις αληθινές παραθέσεις που ουδείς θέλει να αμφισβητήσει, το μόνο που μπορουνε να μας αποδείξουνε (στους εαυτούς τους κατ αρχήν) είναι πως στο πέρασμα της ιστορίας, μεταξύ των γειτονικών λαών συνέβησαν πολλά δείνα!!!

  Συνεπώς αυτή η συζήτηση με τα όσα ανάλογα τεκμήρια παρατίθενται για το μίσος ένθεν κακείθεν…. Μπορεί να είναι χρήσιμη μονάχα στον βαθμό που εντοπίζει και αντιμετωπίζει τις αίτιες της εχθρότητας για να την αναθεωρήσει, ως αντίληψη και στάση απέναντι στους άλλους……

  Αλλιώς η λογική δεν πρόκειται να βρει κάποια διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της βίας και τις εχθρότητας

  Οπότε θα συνεχισουνε να μας δουλεύουνε ψιλό γαζί οι πάσης φύσης εξουσιαστές και θα φυσικά θα μας βάζουνε εις αεί να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον, για τα γούστα και τα ιδιοτελή συμφέροντα τους, στο όνομα της φυλής του έθνους των θρησκειών…..
  Κάποτε ήτανε οι Ρωμαίοι άλλοτε οι έλληνες οι Πέρσες κλπ κλπ
  Όταν έτσι γίνεται η συζήτηση τότε μας διαφεύγει πως, δεν ήτανε ποτέ οι Έλληνες, ποτέ οι Πέρσες ποτε οι Βαβυλώνιοι….. αλλά αυτοί που ασκήσανε εξουσία στους περσες τους ελληνες….. και που ο εγωισμός μαζί με την απληστία τους, τους έκανε να πιστεύουνε ότι μπορούνε να σταθούνε πάνω και έξω από τους λαούς και τις κοινωνίες μέσα στις οποίες υπάρξανε ως μελή τους. Και έτσι προκαλέσανε τόσα δεινά σε αυτές τις κοινωνίες και των γειτόνων τους…..

  Δηλαδή θα εξακολουθεί το υποσύνολο των καπιταλιστών (στις μέρες μας αυτοί ασκούνε την διεύθυνση…) να μας προδιαθέτουνε εχθρικά…. κατά των άλλων για να κάνουνε την δαυλιά τους δηλ να διευθύνουνε ως υποσύνολο και προς όφελος τους, τον ανθρώπινο κόσμο….
  Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτήν που λέει πως: οι εργαζόμενοι (ο δήμος- ο λαός σε κάθε χώρα) πρέπει να καταργήσει την τάξη των εξουσιαστών και άλλος δρόμος από την αυτόνομη δημοκρατική αυτοδιαχείριση δεν υπάρχει!

  1. stauros

   Διονύση, πουθενά στον κόσμο αυτόν δεν υπήρξε κοινωνία ανθρώπων δίχως εξουσία. Το πρόβλημα δεν είναι η εξουσία. Είναι το τι είδους εξουσία πρέπει να έχουμε. Σε μια καλή ας πούμε δημοκρατία δεν θα υπάρχει εξουσία; Λέμε εξουσία νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική…

   Προσωπικά αυτό το βαθύ και αστείρευτο μίσος που καλλιεργείς προς την αστική τάξη το βρίσκω ρατσιστικό.

   Δηλαδή ξεκίνησε ο άνθρωπος με μια μικρή βιοτεχνία, μ΄ένα καραβάκι και τα αυγάτισε και πρόκοψε κι έδωσε δουλειά σ’ ανθρώπους. Αν πληρώνει σύμφωνα με τον νόμο τους μισθούς και τους φόρους του τότε ποιο είναι το πρόβλημα. Ή μήπως θα πρέπει να του το πάρουμε και να το δώσουμε στους εργάτες του για να το τινάξουν αμέσως στον αέρα (όλοι οι συνεταιρισμοί της χώρας έχουν τιναχτεί στον αέρα).

   Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα της χώρας, ότι δεν έχει αστική τάξη της προκοπής. Ότι η τάξη αυτή χρηματοδοτεί τα κόμματα τα οποία μετά τα έχει υποχείριά της. Ότι μεταφέρει τα χρήματά της στο εξωτερικό. Ότι δεν διαπνέεται από φιλοπατρία, παρ’ όλες τις εξαιρέσεις. Ότι ταΐζει κηφήνες ρασοφόρους…

  2. Αιτωλός

   Όλα αυτά που παραθέτουνε, ο Αιτολος και ο ΖΑΝ ΖΑΟ από τα ταλμούδ, για να αποδείξουνε ότι οι εβραίοι μισούνε διαχρονικά τους έλληνες…

   Ο Αιτωλός και ο ΖΑΝ ΖΑΟ, ,Αν δεν είναι πωρωμένοι, με το αίμα και την φυλή…

   Διονύση έχεις ξεφύγει. Ζητώ λοιπόν να μου αποδείξεις από που έβγαλες τα συγκεκριμένα συμπεράσματα. Διαβάζεις αυτά που γράφω ή τα προσπερνάς; Η ιστοσελίδα που πρότεινα τι γράφει; Της έριξες έστω και μια ματιά;

   Όσο για το ποιες είναι οι θέσεις μου για τους Εβραίους μπορείς να τις βρεις στα σχόλιά μου στην εδώ ιστοσελίδα αλλά και στο pare-dose.net.

  3. stauros

   Αιτωλέ, μη χολοσκάς. Όλοι καταλάβαμε εδώ ότι δεν γίνεται να βάζει κανείς στο ίδιο τσουβάλι δυο άτομα με εντελώς διαφορετικές τοποθετήσεις. Μα εσύ δεν αντιπαράθεσες στα λεγόμενα του Ζανό!

  4. Politropos Dionisis

   Αιτωλέ δεν μίλησα καθόλου για τις απόψεις σου αλλά είπα πως αυτά που παραθέτεται εσύ και ο ΖΑΝ ΖΑΟ δείχνουνε τα δεινά ένθεν κακείθεν!!! Ως αποτέλεσμα του εγωισμού και της απληστίας
   Αν το εξέλαβες έτσι ζητώ συγγνώμη!!

  5. Αιτωλός

   Κανένα πρόβλημα. Προφανώς δεν κατάλαβα τον τρόπο που το διατύπωσες.

 27. 27
  zan zano

  ΖΑΝ ΖΑΟ!!!! ΧΑ ΧΑΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΙΝΕΖΟ Μ ΕΚΑΝΕΣ;;;;;; ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ!!!!

  ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΔΗΛΑΛΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 28. 28
  zan zano
 29. 29
  Politropos Dionisis

  Σε αυτό το σχόλιο μας τα είπες όλα……..

  Σε μια καλή ας πούμε δημοκρατία δεν θα υπάρχει εξουσία; Λέμε εξουσία νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική…

  Φυσικά σε μια δημοκρατία υπάρχει η εξουσία(ποιο σωστά να λέμε διαχείριση και κοινωνικός έλεγχος) που ασκεί η κοινωνία…. Αλλά σε καμιά περίπτωση ο έλεγχες και η διαχείριση από τους λίγους για τους λίγους!!!

  Όσο για το παράδειγμα του άνθρωπου που πρόκοψε… και έδωσε δαυλιά…. κάτι τέτοια να τα λες σε τσοπαναραίους τσελιγκαδες και στους μικροαστούς…. αυτοί τα ακούνε ευχαρίστα!!!! Και προπαντός στους αστούς που χωρίς το παράδειγμα τους κανείς δεν θα έμπαινε στο κόπο να προσπαθει να τους μοιάσει!!!

  Αν υπάρχει ο τρόπος να ασκείται σωστά η διαχείριση είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, τότε,όλα αυτά που λες για την αστική τάξη της προκοπής την πατριωτική και αλλά μελοδραματικά…….είναι μπούρδες για καθυστερημένους !!
  Η αστική τάξη ήτανε εθνική όταν και όποτε είχε την ανάγκη του έθνους και για αυτό το διαμόρφωσε…… από εκεί και ύστερα ούτε πατρίδα ούτε έθνος, τίποτα!!!!!!

  Παγκοσμιοποιημενο καπιταλισμό το λένε σημερα… επομενως και το έθνος και η πατρίδα….. είναι παρωχημένες έννοιες για τους καπιταλίστες, αλλά εσύ σαν βλάχος κανονικός που είσαι κοιμάσαι ακόμη με τα τσαρούχια κι ονειρεύεσαι με τα δεδομένα προ δύο αιώνων…. την πατριωτική εθνική Αστική Ταξη της προκοπής :bye:

  Κάποιος μου είπε πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα!!!! Και εσυ μου μιλάς για αστική τάξη της προκοπής!!! :ainte:
  Στην κυριολεξία σε αδικούνε οι απόψεις που υποστηρίζεις, γιατί όπως σε ξέρω, τα (ιδιοτελή) κίνητρα σου, ποτέ δεν είχανε να κάνουνε με υλικό κέρδος. Εκτός και αν τώρα στα γεράματα νοιώθεις μετανιωμένος αλλά βλέπεις πως είναι αργά να αλλάξεις!!!
  :wacko:

  1. stauros

   Διονύση, τέτοιο απύθμενο ρατσισμό όπως τον δικό σου, που σε τυφλώνει μέχρι στο σημείο να επιχειρείς να διαβάλλεις ακόμη και το παρελθόν φίλου σου, ούτε που μπορούσα να τον φανταστώ. Η ιδεοληψία υπεράνω της φιλίας!!! Η απέχθεια προς κάποιους ανθρώπους – δικαιολογημένη ή μη – να δηλητηριάζει ολόκληρο το είναι του ανθρώπου!

  2. mixalis

   Αγαπάτε αλλήλους

   Ειρήνη υμίν

   Ιησούς χριστός

  3. Politropos Dionisis

   Διονύση, τέτοιο απύθμενο ρατσισμό όπως τον δικό σου, που σε τυφλώνει μέχρι στο σημείο να επιχειρείς να διαβάλλεις ακόμη και το παρελθόν φίλου σου, ούτε που μπορούσα να τον φανταστώ. Η ιδεοληψία υπεράνω της φιλίας!!! Η απέχθεια προς κάποιους ανθρώπους – δικαιολογημένη ή μη – να δηλητηριάζει ολόκληρο το είναι του ανθρώπου!

   Φαντάζομαι τι άλλο θα μου έσουρνες αν δεν σε παίνευα!!!

   Υποψιάζομαι ότι όλα αυτά τα λες γιατί κακώς εννόησες την φράση: «τα (ιδιοτελή) κίνητρα σου, ποτέ δεν είχανε να κάνουνε με υλικό κέρδος».
   Θεωρώ πως κανένας άνθρωπος δεν κάνει κάτι χωρίς να τον ευχαριστεί επομένως η ιδιοτέλεια έχει να κάνει με αυτό…..

   Τώρα, να θεωρήσουμε ότι κάποιοι σαν κι εσένα κακώς στην ιδιοτέλεια τους, δεν περιλαμβάνουνε το προσωπικό κέρδος το οικονομικό τους όφελος… (και προπαντός σε βάρος των άλλων…..) κακώσ ότι αντί για αυτό, προτιμούνε να ικανοποιούνται με άλλου είδους επιδιώξεις από τις όποιες τυχαίνει να ωφελούνται και οι άλλοι άνθρωποι?

   Δεν ειμαι απο αυτους (και το ξερεις) που θα ισχυρηζομουνα οτι κακώς…….

   Από πού βγαίνει λοιπόν ότι διαβάλω το παρελθόν σου? ίσα ίσα που αυτό επικαλέσθηκα ενάντια στις μπαρούφες που λες, υποστηρίζοντας εντελώς απροκάλυπτα την «….αστική τάξη της προκοπής……» και νομίζω πως είναι λογικό με αυτά που λες, να προβληματίζομαι μήπως και τώρα στα γεράματα νοιώθεις μετανιωμένος που έζησες έτσι την ζωή σου……..

   Και είμαι υποχρεωμένος αφού ενοποιών του «κοινού» με τέτοιο τρόπο διαχειρίζεσαι την συζήτηση, αυτό να το παρατηρήσω ακόμη κι αν δεν το πιστεύω, πρέπει να σε τσιγκλήσω για αυτά που λες.. να σου δείξω την αντίφαση λόγων και έργων και φαίνεται πως καλά έκανα…..

   Αλλά επίσης υποψιάζομαι πως η τάχα παρεξήγηση σου, είναι ένα από τα γνωστά τεχνάσματα σου (δεν το κάνεις για πρώτη φορά….) για να αποφύγεις την ουσία της συζήτησης!!!

   Όπως και να έχει αφού πετάς τέτοιες ρουκέτες καλά να πάθεις……
   Και φυσικά περιμενω μια ποιο ουσιαστικη απαντηση στο σχολιο 29
   Το οποιο επαναφερω εδώ:

   Σε αυτό το σχόλιο μας τα είπες όλα……..

   Σε μια καλή ας πούμε δημοκρατία δεν θα υπάρχει εξουσία; Λέμε εξουσία νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική…

   Φυσικά σε μια δημοκρατία υπάρχει η εξουσία(ποιο σωστά να λέμε διαχείριση και κοινωνικός έλεγχος) που ασκεί η κοινωνία…. Αλλά σε καμιά περίπτωση ο έλεγχες και η διαχείριση από τους λίγους για τους λίγους!!!
   Όσο για το παράδειγμα του άνθρωπου που πρόκοψε… και έδωσε δαυλιά…. κάτι τέτοια να τα λες σε τσοπαναραίους τσελιγκαδες και στους μικροαστούς…. αυτοί τα ακούνε ευχαρίστα!!!! Και προπαντός στους αστούς που χωρίς το παράδειγμα τους, κανείς δεν θα έμπαινε στο κόπο να προσπαθει να τους μοιάσει!!!
   Αν υπάρχει ο τρόπος να ασκείται σωστά η διαχείριση, είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα, τότε,όλα αυτά που λες για την αστική τάξη της προκοπής, την πατριωτική και αλλά μελοδραματικά…….είναι μπούρδες για καθυστερημένους !!
   Η αστική τάξη ήτανε εθνική όταν και όποτε είχε την ανάγκη του έθνους και για αυτό το διαμόρφωσε…… από εκεί και ύστερα ούτε πατρίδα ούτε έθνος, τίποτα!!!!!!
   Παγκοσμιοποιημενο καπιταλισμό το λένε σημερα… επομενως και το έθνος και η πατρίδα….. είναι παρωχημένες έννοιες για τους καπιταλίστες, αλλά εσύ σαν βλάχος κανονικός που είσαι, κοιμάσαι ακόμη με τα τσαρούχια κι ονειρεύεσαι με τα δεδομένα προ δύο αιώνων…. την πατριωτική εθνική Αστική Ταξη της προκοπής
   Κάποιος μου είπε πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα!!!! Και εσυ μου μιλάς για αστική τάξη της προκοπής!!!

 30. 30
  zan zano

  Ο Σιωνισμός πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Μία «παρεούλα» βαθύπλουτοι Σιωνιστές, Εβραίοι της Αμερικής, με υψηλές διασυνδέσεις σε ΗΠΑ και ΙΣΡΑΗΛ, οργάνωσαν την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και έβγαλαν κέρδη δισεκατομμυρίων την ώρα που πέθαιναν αθώοι άνθρωποι. Ένας εξ αυτών, δεν κατάφερε να «προωθήσει» ΕΟΖ μέσα στο Ισραήλ. Την προωθούν όμως άλλοι επιτυχώς, σε Θράκη και Κρήτη.

  http://www.scribd.com/doc/113687947/Siwnismos-pisw-apo-thn-11-9-2001

 31. 31
  vomolloxius

  Ενώ, το πρωτοπόρο ΚΚΕ (και όχι μόνο…) υπήρξε ο πετυχημένος διαφωτιστής επί των μοσχαροκεφαλών…

  Ετσι ειναι Μιχάλη, σ΄αυτό το τόπο φαίνεται οτι οι μορφωμένοι εινοι οι Κομμουνιστες! Οι υπολοιποι ειναι καφενείο με χωροφύλακες.

  1. mixalis

   Βωμολοχιε. Μια ερώτηση, επειδή δεν κατέχω, εδώ και δεκαετίες το πράμα.
   Το καταστατικό του ΚΚΕ από πότε έχετε να το αλλάξετε; Μήπως γνωρίζεις να με διαφωτίσεις;;

 32. 32
  vomolloxius

  Αν και δεν καταλαβαίνω που το πας.Τον περασμένο Απρίλιο στο 19ο συνέδριο

  1. mixalis

   Θα άξιζε το κόπο, να μας επισημάνεις κάποιες πιθανές αλλαγές που προέκυψαν, λ.χ στον τρόπο της διαφώτισης και της εσωτερικής δημοκρατίας.. δηλ. μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την γραμμή ή την τακτική ή την μεθόδευση των αγώνων του κόμματος ( με κάτι απ αυτά) και να παραμένει αλώβητος χωρίς να διαγραφεί…

  2. stauros

   Μιχάλη, οτιδήποτε προσθέσει (ή αφαιρέσει) κανείς πάνω σ” ένα ξοφλημένο γραμμάτιο δεν μετρά σε καμμιά περίπτωση. Μάλιστα δεν μετράει ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

  3. mixalis

   Σταύρο, δε λέω…καλό το παλικάρι ο Βωμολόχιος, αν όμως τον ρωτάς κάτι για το κόμμα του το ΚΚΕ, αποφεύγει την απάντηση όπως ο διάβολος το λιβάνι, λες και όλοι οι Κουκουέδες να έχουν αποκάνει στον μυστικισμό. Μυστήρια πράγματα :bye:

  4. stauros

   Μιχάλη, έχω την αίσθηση ότι κατανοώ το δράμα των ανθρώπων οι οποίοι ανάλωσαν τα καλύτερά τους χρόνια μέσα σ’ ένα κόμμα που αποδείχτηκε ολίγιστο απέναντι στις υποσχέσεις του. Και αυτών που το εγκατέλειψαν και αυτών που επιμένουν μέσα απ’ αυτό.

   Παρατηρώ όμως ότι αυτοί που παραμένουν εντός του φέρονται πιο ευγενικά απ’ αυτούς που το εγκατέλειψαν. Μπορείς να προσέξεις ότι το φιλαράκι μας ο Βωμολόχιος εστιάζεται στα θέματα κι όχι στα άτομα που τα διακινούν. Αυτή την συμπεριφορά την θεωρώ αριστοκρατική.

 33. 33
  Politropos Dionisis

  Και τι βγαίνει από αυτήν την γενικόλογη αναφορά?
  Ότι τελικά μια μερίδα οι αστοί θα διαχειρίζονται για λογαριασμέ όλων την εξουσία! Αλλά επειδή ποτέ δεν είναι καλοί αυτοί οι αστοί εμείς πρέπει να επιμένουμε να βρούμε του καλούς, εκείνους «τους αστούς της προκοπής» που κάποιοι τους βρίσκουνε μόνο στα όνειρα τους!!!

 34. 34
  Politropos Dionisis

  Εσύ σε ποιους ανήκεις όταν λες:
  Προσωπικά αυτό το βαθύ και αστείρευτο μίσος που καλλιεργείς προς την αστική τάξη το βρίσκω ρατσιστικό.

  Εστιάζεις στο θέμα η κάνεις τον ψυχολόγο?

 35. 35
  Politropos Dionisis

  Μιχάλης
  Προς τα φιλαράκια…Σταύρο & Διονύση.
  Πες τε μου σας παρακαλώ…. Τι χαρακτηρίζει πραγματικά ένα φασίστα,
  η ακραία ανθρωπινή συμπεριφορά του ή ακραίες ιδέες του;
  ΥΓ. Ρωτάω..γιατί την βλέπω και σε κάποιους υποτιθέμενους «αντιφασίστες»!

  Μιχάλη μπορείς να διαχωρίσεις αυτά τα δύο?
  Θαρρώ πως δεν γίνεται!!!
  Γιατί οι ιδέες ως πεποιθήσεις, αποτελούνε και το μέτρο της συμπεριφοράς… συνεπώς οι ιδέες και η συμπεριφορά αλληλο τροφοδοτούνται!!
  Και αυτό δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα, δηλαδή δεν εχει να κανει με το αν κάποιος είναι κυκλοθυμικός ή πράος…… Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, οι πράοι είναι οι επικινδυνότεροι, όταν εμφορούνται από ακραίες ιδέες, και φυσικά όταν τους δοθεί η ευκαιρία…..

  Πέρα από όλα αυτά, εντελώς με πολιτικούς όρους, ο φασισμό συνιστά η γενίκευση, διότι αυτή αποτελεί το πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργούνται ακραίες ιδέες και συμπεριφορές…..
  Το Ισλάμ ο Χριστιανισμός ο φυλετισμός ο εθνικισμός – πατριωτισμός ….κλπ κλπ είναι ιδέες – ιδεολογικά συστήματα- που σπρώχνουνε τους ανθρώπους σε ακραίες συμπεριφορές…..
  Εκουσίως κι εκουσίως, ως στάση ως συμπεριφορά και ως τρόπος διεξαγωγής συμπερασμάτων, η γενικευση τεινει στον φασισμο όποιος απολογειται αποδεχεται και εν τελει δικαιολογει ακραίες απάνθρωπες ιδέες και καταστάσεις….. αυτό ναι είναι φασισμός.

  Και ωσ προς την γενικευση, κάποιοι εδώ μεσα μας συμβουλεύουνε, να σιχαινόμαστε ιερές αγελάδες τύπου εργαζόμενοι…… και από την άλλη μας συμβουλεύουνε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με την αλλή πλευρα της αντιθεσης δηλ. τους αστους που ασκουνε την εξουσία, διότι όπως ισχυρίζονται: «η λέξη εξουσία προέρχεται από το έξεστι που σημαίνει έχω την δυνατότητα. Πού το βρίσκεις λοιπόν το κακό της»! Ύστερα μιλούνε και κάπως γενικόλογα κατά του καπιταλισμού και της εξουσίας του… πως αλλιώς? το πράγμα είναι φως φανάρι ότι το σύστημα πάσχει!!!

  Για να μας πουνε στο τέλος ότι να σιχαινόμαστε την ιερή αγελάδα εργατική τάξη = γενικεύση, (θαρρείς και η εργατική τάξη είναι ομοιογενής….) και υστέρα να μας λένε, αφού δεν γίνεται κοινωνία χωρίς εξουσία, εκτελεστική νομοθετική εξουσία….. και αφού και στην δημοκρατία θα υπάρχει εξουσία…. (άλλη γενίκευση, που δεν εξηγεί από ποιους για ποιους) ε τότε ακόμη και όταν την εξουσία την ασκούνε οι λίγοι…. τότε πάλι το ίδιο είναι….. και το μόνο που μας απομένει, είναι να ψάξουμε να βρούμε του αστούς της προκοπής…. άλλη αφηρημένη γενίκευση……

  Αλλά μιας και έθεσες το ερώτημα, καλά θα ήτανε να πεις και εσυ την γνώμη σου!

 36. 36
  mixalis

  Φιλε Διονύση, ο φασισμός κατά την δική μου γνώμη, δεν είναι καν ιδεολογία..(το έχω ξαναπεί) ή αν προτιμάς, παρόλο που ξεκίνησε από τον Μουσολίνι ως εθνικιστική και φυλετική πολιτική ιδεολογία, δεν κατάφερε ποτέ να προβληθεί και να παρουσιαστεί ως ένα πλήρες δόγμα ή ως μια πολιτική θεωρία, αυτό αποδεικνύεται εκ του ότι, δεν καταπιάστηκε ουδείς φερόμενος ως φασίστας (εκτός των αντιφασιστών),να αναπτύξει πολιτικοκοινωνικά κείμενα, μετά την συντριπτική ήτα του φασισμού, κατά τον Β” παγκόσμιο πόλεμο.

  Πως άλλωστε θα μπορούσε να γινόταν αποδεκτή μια τέτοια θεωρία, εκτός των ορίων ενός υπερ-έθνους που σκοπό θα είχε την υποταγή και την κυριαρχία του, επί όλων των άλλων εθνών;
  Ποιο θα ήταν το πρόγραμμα της;
  Δεν θα ήταν δεόντως, μια θεωρία απάνθρωπη και μη συνάμα αποδεκτή;
  Θα ήταν λοιπόν μια θεωρία ταμάμ και μόνο για παλιανθρώπους ή ψυχανώμαλους, με σύνδρομα στέρησης επαφής ή υπαρξιακής κατωτερότητας !

  Με την δόκιμη έννοια λέξη «φασίστας» ( και όχι την αρχική ετυμολογία της), η λέξη αυτή, τείνει να προσδίδει στον άλλονε πάντα την αρνητική χροιά, δίδοντας την επίκριση σε κάθε αντίθετή του άποψη λ,χ περί της ελευθεριότητας, της δημοκρατίας, της ισότητας στις σχέσεις των ανθρώπων, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, κατά της φυλετικής διάκρισης, απολυταρχικού εγωκεντρισμού, εθνο-σωβινισμού, ξενοφοβίας, ρατσισμού κ.α

  Γι αυτό και νομίζω πως χαρακτηρίζει έναν φασίστα, κατά πρώτον είναι η ακραία και δεδομένη αντικοινωνική συμπεριφορά του και δευτερευόντως οι παπαριές που τις προβάλει σαν τις «ιδέες» του και δεν αποδέχεται ( δεν έχει καν τον ανδρισμό ή το θάρρος)!!) για τον εαυτό του το χαρακτηρισμό φασίστας, βλέπε ΧΑ!

  Μιχάλη μπορείς να διαχωρίσεις αυτά τα δύο?

  Δεν είναι θέμα διαχωρισμού, απλώς δίνω βάρος και κρατάω την συμπεριφορά -νοοτροπία, μιας και ως ιδεολογία είναι ουτως ή άλλως καταδικαστέα τοις πάσι.. έναν πχ συντηρητικό ή αντικομουνιστή δημοκράτη, εγώ προσωπικά αυτόν δεν θα τον θεωρούσα καν φασίστα, άλλα θα μπορούσα μια χαρά να θεωρήσω σχεδόν φασίστα, έναν που προβάλει εμφυλιακές μπαγιατεμένες ρετσέτες, ανάλογου βάρους με αυτές της ΧΑ…. κι ας λέει πως στις ιδέες είναι κομουνιστής ή δημοκράτης. Έτσι λοιπόν , Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που λέμε πως έχει κάποιος, είναι ανεξάρτητη των ιδεών του, ίσως και γι αυτό δεν υπάρχει αντίστοιχα και η έκφραση «ιδεολογική νοοτροπία»!!!!! Τυχαίο;

 37. 37
  Politropos Dionisis

  Μιχάλη.
  Θα συμφωνήσω στο ότι οι έννοιες μέσα από την γενικότερη αλλαγή και τα νέα δεδομένα αποκτούν και λίγο ως πολύ νέο περιεχόμενο. Ωστόσο τόσο νέο όσο να μαρτυρά την σχέση που τις γέννησε.
  Ο φασισμός στον πυρήνα της ιδεολογίας του, υποτάσσει , το ιδικό το μερικό στο γενικό!!! Το άτομο και τις τάξεις tα υποτάσσει στην έννοια του έθνους. Το οποίο έθνος, είναι δημιούργημα της αστικής τάξης, έτσι ο φασισμός είναι η ανώτερη έκφραση των συμφερόντων της αστικής τάξης!! Έτσι ξεκίνησε!

  Η αλλαγή του ιδεολογικού περιεχομένου στην έννοια φασισμός, αφορά μονάχα το γεγονός ότι τα συμφέροντα της αστικής τάξης δεν ταυτίζονται πλέον με την έννοια του έθνους!
  Το έθνος αποτελεί παρωχημένο εργαλείο για τους αστούς καπιταλιστές!!!
  Ο φασισμός για να συνεχίσει να αποτελεί, στην εξέλιξη του, την ανώτερη έκφραση των ίδιων συμφερόντων, δεν μπορεί παρά να γενικεύει όπως έκανε πάντα και να υποτάσσει το επί μέρους στο γενικό συμφέρον των αστών, που προσπαθούνε να το παρουσιάσουνε ως γενικό συμφέρον της κοινωνίας.

  Οι ώριμοι και πλήρως ανεπτυγμένοι καπιταλίστες επιδιώκουνε την απόλυτη επικυριαρχία σε πλανητική κλίμακα….. εδώ είναι που έρχεται το πάνω κάτω για τον φασισμό, που ως ιδεολογία (κίνημα) ξεκίνησε και πραγματωνότανε μέσω του έθνους κράτους!!! Και στην συνέχεια πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ώστε οι χθεσινοί πραιτοριανοί που απατούσανε την υποταγή στα συμφέροντα των αστών υπό το πρόσχημα του έθνους, τώρα πρέπει να αποφασίσουνε τι από τα δύο θα κρατήσουνε, το έθνος που αποτελεί εμπόδιο και αρά η υπεράσπιση του, τους φέρνει απέναντι στα αφεντικά τους? ή θα πετάξουνε το έθνος για να συνεχίσουνε ως «διεθνιστές» να απαιτούνε τη υποταγή στα αφεντικά τους?

  Είναι τραγέλαφος να ονειρεύεται κάποιος την «εθνική αστική τάξη της προκοπής», στην εποχή του ιμπεριαλισμού!!! Την εποχή που κάθε συνειδητός αστός καπιταλιστής βγάζει σπυριά και μόνο στο άκουσμα της λέξης έθνος.
  Και για αυτό θα συμφωνήσω στο ότι, στην φάση αυτή ο φασισμός, έτσι φαντάζει, να μην είναι καν ιδεολογία…. Διότι συγκρούεται ο παλιός με τον νέο φασισμό.

  Δεν είναι μικρότερη η σύγχυση μεταξύ των αριστερών διεθνιστών, που αρχίζουνε να κατανοούνε καλύτερα από πριν, ότι δεν μπορεί να υπάρχει διεθνισμός χωρίς έθνη, εκπλήσσονται και ίσως με μια δόση αμηχανίας βλέπουνε τους ΧΑ πατους να συντονίζονται και να πρωταγωνιστούνε σε θέματα υπεράσπισης του έθνους…. και να τους κλέβουνε την μπουκιά απ το στόμα!!

  Ωστόσο βλέπουμε πως ο φασισμός προσαρμόζεται και στην θέση του έθνους, προσπαθεί σταδιακά να εισάγει νέες ευρύτερες έννοιες, όχι η ανωτερότητα τις άριας γερμανικής ελληνικής ιταλικής κλπ…. Φυλής, αλλά η ανωτερότητα της λευκής Φυλής, όχι το έθνος κράτος, αλλά η υπερεθνική ένωση των κρατών πάντα κάτω από την ηγεμονία της αστικής καπιταλιστικής τάξης… κλπ
  Και όμως είναι ιδεολογία ο φασισμός, γιατί περά από την μορφή υπάρχει το περιεχόμενο που είναι ίδιο κι απαράλλακτο και χρησιμοποιεί την ιδία πάντα μεθοδολογία τις υποταγής του μερικού στο γενικό! Η γενίκευση που πριν αφορούσε την υποταγή την ταύτιση των επί μέρους ταχεων συμφερόντων κλπ στα πλαίσια του έθνους κράτους, τώρα επιχειρείται ευρύτερα απαιτώντας την υποταγή των επί μέρους ειδικών εθνικών προταγμάτων και μαζί με αυτά και των ταξικών αιτημάτων συμφερόντων κλπ στην παγκοσμιοποίηση.
  Αυτή η γενίκευση που απαιτεί την πλήρη υποταγή και ισοπέδωση του επί μέρους του διαφορετικού στο γενικό, που κατά την παραδοχή τους το εκπροσωπούνε οι φασίστες, αυτό ητανε είναι και θα είναι, η ψυχή της φασιστικής ιδεολογίας. συμπεριφοράς
  νοοτροπίας…..

  Υ.Γ
  Έτσι λοιπόν , Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που λέμε πως έχει κάποιος, είναι ανεξάρτητη των ιδεών του, ίσως και γι αυτό δεν υπάρχει αντίστοιχα και η έκφραση «ιδεολογική νοοτροπία»!!!!! Τυχαίο;

  Υπάρχει και φιλελεύθερη και δημοκρατική και κομουνιστική και χριστιανική και μουσουλμανική νοοτροπία τυχαιο?

 38. 38
  vomolloxius

  Σταύρο, δε λέω…καλό το παλικάρι ο Βωμολόχιος, αν όμως τον ρωτάς κάτι για το κόμμα του το ΚΚΕ, αποφεύγει την απάντηση όπως ο διάβολος το λιβάνι, λες και όλοι οι Κουκουέδες να έχουν αποκάνει στον μυστικισμό. Μυστήρια πράγματα

  Δεν αποφεύγω καμμιά απαντηση .Απλα εισαι απόλυτος για αυτά που νομίζεις και καλά κάνεις. Απο την αλλη δεν θέλω να αλλαξω την γνώμη κανενός, και ουτε εχω τέτοια δυνατότητα.
  Αν αλλάζουν οι ζωες μας προς το καλλύτερο η το χειρότερο δεν ειναι δικιά μας επιλογή. Αν ειχαμε την δυνατότητα της επιλογής τα πραγματα θα ηταν διαφορετικά αυριο το πρωί.

  Και επειδή δεν βλέπω μεχρι το επόμενο πρωϊνο να υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές ωστε να διαταραχθεί ο συμπαντικός καπιταλισμός, λεω να παω για καμμιά βουτιά.
  Το ιδιο να κανετε και σείς (ενα 2ευρω θα περισσεύει για φραπεδάκι) και να μην κάθεστε πρωϊνιατικα να γράφετε μαλακίες. :bye:

  1. stauros

   Βωμολόχιε, άκου την συμβουλή ενός φίλου:

   μην κάνεις μπάνια τον Ιούλιο και προ παντός τον Αύγουστο, διότι τέτοιο καιρό κατεβαίνουν στις θάλασσες οι Βλάχοι, οι οποίοι είναι άπλυτοι ολόκληρο τον χειμώνα και την άνοιξη, με αποτέλεσμα να γεμίζει η θάλασσα με κολοβακτηρίδια.

   Άμα δε βάλεις και τους Βαλκάνιους και τους Ρώσους που πλακώσανε τελευταία σαν τα μελίσσια, είναι πολύ βρώμα η δουλειά, ειδικά σε κολπίσκους, όπου μαζεύονται πολλά άτομα, το νερό των οποίων ανανεώνεται με πολύ βραδύ ρυθμό.

   Χώρια που πολλοί πάσχουν την ανωμαλία να κρατάνε όλη μέρα τα ούρα τους για να τα αμολήσουν μέσα στο νερό, κάτι που τους ηδονίζει ιδιαίτερα.
   Μ” αρέσει που κάποιοι μόλις μπουν στην θάλασσα το πρώτο μέλημά τους είναι να κάνουν γαργάρες με θαλασσινό νερό!

   Αν υπήρχαν ειδικά ματογυάλια που να έδειχναν τις συγκεντρώσεις των κολοβακτηριδίων και της λέρας, κανείς δεν θα τολμούσε να μπει μέσα στο νερό.
   Και για να μην παριστάνω εδώ τον εξυπνάκια, μου έτυχε να δω με τέτοια ματογυάλια που μου έδωσε να φορέσω κάποιος Αυστραλός, που του τα είχε δώσει ο αδελφός του που δούλευε σε υγειονομική υπηρεσία.

 39. 39
  mixalis

  Καλό μπάνιο ρε Βωμολοχιε και με τις ευλογίες μου!

 40. 40
  zan zano

  ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

  Ο ΙΟΥΔΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
  http://www.scribd.com/doc/158177954/Aristidis-Andronikos-O-Ioudas-Dia-Mesou-Ton-Aionon

  ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ
  http://www.scribd.com/doc/158180446/Ti-Esti-Bolsevikismos

  ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ.
  http://www.scribd.com/doc/158178926/Aristidis-Andronikos-Kindynos-en-Opsei-H-5h-Falaga

  ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ.

  1. stauros

   ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ…

   Πρόσεξε τώρα κύριε Ζανό μια κόντρα φάλτσο συμπεριφορά απέναντι στην δική σου: όσο περισσότερο αποδεικνύονται οι συνωμοσιολογίες τόσο και περισσότερο τις θεωρώ περιφρονητέες. Διότι υφίστανται εξ αιτίας αυτών που τις έχουν ανάγκη, όπως η αφεντιά σου.

   Κοντολογίς αν και όταν υφίστανται διαθέτουν την εξυπνάδα αυτών που δι’ αυτών κερδίζουν κάτι. Επίσης αποδεικνύουν ότι οι παθόντες εξ αιτίας τους διαθέτουν τέτοια κεφάλια τα οποία τέτοια κουρέματα χρειάζονται.

   Ότι θα υποφέρω, μέχρι να ψοφήσω, εξ αιτίας των αφελών θυμάτων των «συνομοσιοπρακτών», το κατάλαβα ακόμη από τα εφηβικά μου χρόνια.

   Ποιοι τύποι υποφέρουν από τις συνωμοσίες των κακών ανθρώπων; Οι χριστιανοί, οι ψευδοπατριώτες, οι εθνικιστές, οι σοσιαλιστές, οι κομμουνιστές, οι φτωχοί στο πνεύμα ή στην τσέπη … και οι παραδόπιστοι.

   Τι θα πει συνωμοσία; Θα πει ότι οι επιτήδειοι πάντοτε θα προσπαθούν να εκμεταλλεύονται τους αφελείς. Θέλεις να το πω κακό; Το λέω. Θέλεις να μην το πω κακό; Το λέω κι αυτό, διότι και τα δυο απαντήματα είναι ταυτόσημα.

   Επομένως, αν σε ενοχλούν οι συνωμοσίες, τότε για να απαλλαγείς από την ενόχληση αυτή πρέπει να σπεύσεις να νουθετήσεις τους αφελείς και αργόστροφους ανθρώπους. Έλα μου όμως που δεν το μπορείς. Γιατί. Διότι αφελής αφελή ου δύναται νουθετείν.

 41. 41
  vomolloxius

  Τι θα πει συνωμοσία; Θα πει ότι οι επιτήδειοι πάντοτε θα προσπαθούν να εκμεταλλεύονται τους αφελείς. Θέλεις να το πω κακό; Το λέω. Θέλεις να μην το πω κακό; Το λέω κι αυτό, διότι και τα δυο απαντήματα είναι ταυτόσημα.

  Η καλύτερη αναλυση για τις θεωρίες συνωμοσίας που εχω διαβάσει εδω και καιρό.

  Καπου ειχα διαβασει πως ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας αν το βρώ θα το παραθέσω.
  Αν θυμάμαι ξεκίνησαν αμέσως μετα τον εμφύλιο της Αμερικής και απο τους λευκους και απο τους μαύρους.
  Οι λευκοί συνωμοσιολόγοι ελεγαν οτι οι μαύροι σχεδίαζαν την υποδούλωση του Νότου,και από την άλλη, οι μαύροι είχαν την αντίληψη πως οι λευκοί ετοιμάζονταν για μαζικές εκκαθαρίσεις.
  Ετσι αρχισαν ρατσιστικοί διωγμοί βίαιες επιθέσεις και δολοφονίες Αφροαμερικανων.

  Απο την αλλη,θελω να πω σ “άυτούς που δεν γνωρίζουν,οτι οι εξωγηινοι εχουν σοσιαλισμο, και γι’αυτό τον λόγο εχουν προηγμένη τεχνολογία.
  Για αυτο και εμεις οι γηινοι ταξικοί εργατες πρεπει να συνεργαστούμε μαζι τους ενάντια στους αστούς!
  Ζητω το διαπλανητικό προλεταριατο! :yahoo:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...