«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Η πλήρης υποταγή της Κεντροαριστεράς στο παπαδαριό

 

ekklhsia-aristera-epist-synedrioΗ παρούσα ιστοσελίδα έχει, εδώ και καιρό, αναρτημένα δεκάδες άρθρα τα οποία αποδεικνύουν τις συγγένειες της Αριστερής φύσεως πολιτικής με την χριστιανική θρησκεία και τους ρασοφόρους που την συντηρούν και την καλλιεργούν.

Οι Αριστεροί επιμένουν να διαφωνούν με την διαπίστωση αυτή, σε πείσμα της συμπεριφοράς τους (πλην σπανίων εξαιρέσεων),  όσον αφορά στο ζήτημα αυτό, η οποία είναι ηλίου φαεινότερη.

Απόδειξη της διαπίστωσης αυτής είναι η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος  υπερθεματίζει ακόμη και την Δεξιά, στην προσέγγιση της Εκκλησίας με χίλιους δυο τρόπους, αλλά και η πρακτική του να προστατεύει τα συμφέροντά της, όπως θα δούμε στην συνέχεια.

Το συμπέρασμα είναι αποκαρδιωτικό: η Κεντροαριστερά να φέρεται πιο κληρικαλιστικά από την Δεξιά!

Η γελοία δικαιολογία είναι ότι πρόκειται για θέμα τακτικής. Για ρίξιμο στάχτης στα μάτια των ρασοφόρων. Δηλαδή, ας πάρουμε την εξουσία και μετά θα τους τακτοποιήσουμε. Θα δείτε πώς θα τους βάλουμε τα δυο ποδάρια σ’ ένα παπούτσι.

Το παραπάνω όμως είναι ένα μεγάλο και απατηλό ψέμα. Διότι ουδέποτε η Αριστερά δεν υπήρξε αντικληρικαλιστική και αντιθρησκευτική, στην χώρα της Ελλάδος. Για ποιους λόγους; Ε, εδώ είναι που κλωτσάνε όλοι. Και Δεξιοί και Αριστεροί.

Κανείς δεν θέλει να κατανοήσει ότι οι δυο κοκόνες είναι αν όχι αδελφούλες τουλάχιστον πρώτες ξαδέλφες και μάλιστα με συγγένειες ιδεολογικής φύσεως και νοοτροπίας. Ότι η μόνη διαφορά τους είναι ότι οι μια θέλει τον παράδεισο στον ουρανό ενώ η άλλη στη γη. Μάλιστα οι Αριστεροί, εκτός που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει παράδεισος στην γη, πιστεύουν και σ’ εκείνον του ουρανού. Για τον λόγο αυτόν οι Αριστεροί είναι άνθρωποι ευσεβείς, διότι και τον θρησκευτικό γάμο τελούν και βαφτίζουν τα παιδάκια τους στην εκκλησία και γιορτάζουν όλους τους αγίους και τις μεγάλες χριστιανικές εορτές.

Προς επίρρωση των ανωτέρω καταθέτουμε τα επόμενα άρθρα:

Το πολιτισμικό μέγεθος του ΣΥΡΙΖΑ – Η χαμαιλεοντική Αριστερά της Ιεραρχίας

Η ελληνικη Αριστερα πολιτικός βραχίονας της Εκκλησίας

H…ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ

Χριστιανοί υπέρ του Κομμουνισμού

«Η γη θα γίνει κόκκινη»!

Εμμανουήλ Γλέζου (Μακεδονομάχου): Αρχιεπισκόπου-Τραπεζίτου Νήσου Ελβετίας εγκώμιον!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο διάλογος με το θεολογικό Μεσαίωνα

Το συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία»

Το τροπάρι των Μανιφέστων. Ρένος Αποστολίδης

Η ορθοδοξία της Αριστεράς και η Αριστερά της Ορθοδοξίας

Η ανήθικη σχέση του κ.Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο

Προσκυνημένε Τσίπρα, μέχρι πόσους ακόμη πόντους είσαι διατεθειμένος να σκύψεις μπροστά στο δεσποταριό των κηφήνων ιερέων του χριστιανικού χτικιού!

Ν. Ζαχαριάδης: Η Ορθοδοξία

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ

Χριστιανισμός και Κομμουνισμός – Οι ομοιότητες μιας θρησκείας και μιας ιδεολογίας

«Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», σίγουρα της Δεξιάς και παρομοίως σχεδόν της Αριστερά

********

 

Από  http://roides.wordpress.com/2013/07/17/17jul13/#comment-63775, διαβάζουμε:

ΣΥΡΙΖΑ: Υπηρέτης του ιερού Μεσαίωνα;

Κρατικές ιερατικές Σχολές και μισθοδοσία ιερέων στο απυρόβλητο;

Ο αστός Βενιζέλος ήταν πιο ριζοσπαστικός

Ο αστός Βενιζέλος ήταν πιο ριζοσπαστικός

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

Δεν θέλω να μπω στον κόπο να απαριθμήσω τις συνεχείς μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα πεδία της πολιτικής, με αποκορύφωμα αυτά της Οικονομίας, των ατομικών δικαιωμάτων, των ώριμων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και των εξοπλιστικών δαπανών. Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι και αρμοδιότεροι από εμένα για να το κάνουν. Θα επικεντρώσω σε αυτό που είναι η εμμονή του μπλογκ μας, δηλαδή στην Εκκλησία και μάλιστα σε δυο μόνο ζητήματα, στη μισθοδοσία των κληρικών της από τον Καίσαρα και στη συντήρηση ιερών κρατικών Σχολών, και αυτά πάλι θα τα δω μόνο από μια από τις πάρα πολλές πτυχές τους, αυτήν της επιβάρυνσης του δημόσιου Ταμείου.

——Δεν ανήκω σε αυτούς που θέλουν να δουν τους ιερείς φτωχούς και πεινασμένους. Όσο κι αν αυτό θα άξιζε στους περισσότερους, που δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για να πολεμήσουν με τα ακαταμάχητα ευαγγελικά όπλα την κοινωνική αδικία, δεν ξεχνώ τις οικογένειές τους, πολλές από τις οποίες είναι πολύτεκνες, αφού και τα ελέη της κοινωνίας ρέουν άφθονα στον κλήρο μέσα από δωρεές, παγκάρια, αγοραπωλησία Μυστηρίων, αφορολόγητα ή φοροληστρικά έσοδα, κρατικές παροχές, ανεξέλεγκτες φιλανθρωπίες, οι οποίες οδηγούν στον ανεξήγητο πλουτισμό των φιλεύσπλαχνων ρασοφόρων, οι οποίοι γεννοβολάνε σαν κουνέλες, ως προσφορά τάχα στην πατρίδα (που δεν μπορεί να θρέψει και να δώσει αξιοπρέπεια στα παιδιά της), αρνούμενοι να υιοθετήσουν τουλάχιστον και να σώσουν ένα πεινασμένο Αφρικανόπουλο. Θέμα να πεινάσουν οι ιερείς δεν τίθεται και γιατί η Εκκλησία τους είναι αθέμιτα ζάπλουτη και γιατί χιλιάδες πλούσιες μοναχικές γριές είναι έτοιμες να αγοράσουν μια θέση στον Παράδεισο θρέφοντάς τους, τόσο γενναιόδωρα όσο σκληρόκαρδα φέρονται στον πεινασμένο Πακιστανό. Άλλωστε η χρεοκοπημένη ρωμέικη Γη Χαναάν ρέει ακόμη για χάρη τους μέλι και γάλα από πολλές πηγές.

——Κλείνουν Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΤΕΙ, επαγγελματικές σχολές, απολύονται χιλιάδες καθηγητές και χιλιάδες φτωχοί μαθητές των δημόσιων τεχνικών σχολών, ρίχνονται τώρα βορά στους επιχειρηματίες των ιδιωτικών. Οι αντιεπιστημονικές όμως κρατικές Θεολογικές Σχολές, όπως το σκανδαλώδες «Ποιμαντικό» της οικογένειας Χριστινάκη, που ήταν να κλείσει αλλά το Υπ.Θρησκευμάτων,  των ευσεβών κυρίων Αρβανιτόπουλου και Θ.Παπαθεοδώρου (ΔΗΜΑΡ) το νεκρανάστησε, αυτές οι Σχολές των οποίων καθηγητές συνέγραψαν (κατόπιν επιστημονικής ερεύνης), τον οσιακό βίο  της σχιζοφρενούς χωριατοπούλας Ταρσούς της δια Χριστόν σαλής ή προσπάθησαν να αγιοποιήσουν τον Άγιο Δημήτριο Λέκκα και μαζί με αυτές και τα  δέκα κρατικά  εκκλησιαστικά Λύκεια, τα τρία «Ιερατικά σχολεία δεύτερης ευκαιρίας» και τα εννιά εκκλησιαστικά ΙΕΚ μένουν όλα τους ανέγγιχτα, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το Διαφωτισμό, την αποθρησκειοποίηση της Πολιτείας και της Παιδείας και την ανεξιθρησκεία, να ρίξει μισή τουφεκιά.

Το πιο προκλητικό από αυτά τα περίεργα κρατικά ιδρύματα, η κοινοβιακή Αθωνιάδα Σχολή με μόλις 22 μαθητές (σχολ. έτος 2012-’13), που «κάθε Σάββατο επισκέπτονται τα Μοναστήρια που έχουν αναλάβει την κηδεμονία τους για να προετοιμαστούν για το εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα αλλά και για πνευματική ανάταση και αναψυχή», ένας χώρος όπου νέα παιδιά αποκόπτονται τόσο άδικα, τόσο πρόωρα, τόσο βίαια, από την κοινωνία, από την εποχή τους, από το φυσικό τους περιβάλλον και από το άλλο φύλο, λειτουργεί επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

——Να μην κλείσει λοιπόν η Αθωνιάδα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα πια υπηρετείτε και εσείς πιστά μια αρχή: «Μη θίγετε τα κακώς κείμενα”; Να μην κλείσει όπως έκλεισε άρον άρον το 1971 η Ιερατική της Κορίνθου και δεν έχασε η Βενετιά βελόνι; Να μην κλείσει αυτή για την οποία ο Βασίλης Αλεξάκης, που έχει πολιτευτεί μαζί σας σε δύσκολους καιρούς, έχει πει (όχι δυστυχώς στο συνέδριό σας, στο οποίο μετείχε): «Πρόκειται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα αγόρια αυτά μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκες ποτέ. Αν καμιά φορά κάνουν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, τις βλέπουν σαν άγνωστα όντα» (“ΤΑ ΝΕΑ”, 27.10.2008).

Να μην κλείσει αυτή που περιγράφει ο Δάσκαλος του Γένους Χριστόδουλος Παμπλέκης ο Ακαρνάν, σε απάντησή του στον αισχρό δεσπότη Διονύσιο του Πλαταμώνος το 1793, από την Λειψία όπου δεν τον έφτανε η εκδικητική μανία της Εκκλησίας: “…κάτω εις την αμπελικήν του μοναστηρίου, όχι μόνον έτρωγες και έπινες, ουδέ μόνον ετραγώδεις και εχόρευες με τας λύρας, αλλά και σαρίκι γυναικείον έβανες εις την κεφαλήν σου, και πιστολιαίς έριπτες περιπατών με τους πόδας γυμνούς έως τα γόνατα….οι καλόγκαιροι εφώναζον και σας πουτ…του σχολείου…….οι καλόγκαιροι εφώναζον και ημάς τους ιδίους πουτ…και πούσ…, το οποίον ημείς δεν το καταδεχόμεθα……Διά τούτο εδιώχθην κύριε Ντελή Δήμο (δια να μην είπω άγιε απόστολε) και όχι μόνον εγώ….όσοι δεν ευχαριστούντο εις τας ασελγείας, ακολασίας….” (Ιώσηπου Μοισιόδακος “Απολογία”, επιμ. Ά.Αγγέλου, σ.οθ΄); Να μην κλείσει η Αθωνιάδα που λειτουργεί στο άκρως νοσηρό και αυστηρώς ακατάλληλο, για νέους και ιδιαίτερα για ανήλικους, περιβάλλον του Αγίου Όρους, αυτό που κατήγγειλαν τόσοι πολλοί, ακόμη και εκ των ένδον,  με τελευταίο τον τ.μοναχό Νικόδημο;

——Ωραία λοιπόν, να μην κλείσουν οι κρατικοί ορθόδοξοι τεκέδες και μεντρεσέδες, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή που λέει πως θα αλλάξει την κοινωνία, σε συμμαχία με τον κ.Καμμένο (!!!) και με την Εκκλησία (!!!), αυτή που έχει αυστηρή θεσμική υποχρέωση να προτείνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, συναινεί με την απόλυτη σιωπή της και πλειοδοτεί με ασύστολες φουμαρολογίες και εκδηλώσεις φιλίας και υποταγής του αρχηγού της, της αυλής του και βουλευτών της, στο ιερατείο. Να αυξηθούν όμως οι μαθητές της Αθωνιάδας, ώστε να γίνει βιώσιμη, γιατί έκλεισαν εκατοντάδες κοσμικά εκπαιδευτήρια, τα περισσότερα από αυτά υγιή και ζωντανά σχολειά, με υπερεξαπλάσιο αριθμό μαθητών από τη μεταφυσική Σχολή των ρασοφορεμένων εφήβων. Προτείνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον αυτοί, οι όχι λίγοι, που πρωτοστατούν στην υποστήριξη της Εκκλησίας, αλλά και όλοι-όλες τους, που συμμετέχουν σε κουκουλώματα προκλητικών εκκλησιαστικών σκανδάλων (ακόμη κι αυτών που έχουν έλθει στο φως και ξεχάστηκαν, ακόμη κι αυτών που στιγμιαία αποκάλυψε ο ΣΔΟΕ και μετά παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες) και αυτοί που διαπρέπουν σε ιερά καραγκιοζιλίκια, με πρώτο το μακιαβελικό αρχιεπισκοπικό πλασιέ αρχηγό τους, να γράψουν τους γιούς τους στη Σχολή, αφού τόσο πολύ εμπιστεύονται τον κλήρο. Ιδού η Ρόδος, αφού μάλιστα κατά τον υπασπιστή του κ.Τσίπρα τον κ.Ν.Παππά, από τους πρωτεύσαντες αυλικούς του συνεδρίου: «….η Εκκλησία έχει το πλεονέκτημα ότι δεν μαζεύει λεφτά για τον εαυτό της αλλά για κοινωφελείς σκοπούς (sic). αυτό που κατήγγειλαν τόσοι πολλοί, ακόμη και εκ των ένδον,  με τελευταίο τον τ.μοναχό Νικόδημο;’ εξήγησε» (sic).

——Έρχομαι τώρα στο δεύτερο ζήτημα. Στην προκλητική μισθοδοσία των υπαλλήλων μιας ιδιωτικής επιχείρησης με τεράστια περιουσία και αμύθητα, αφορολόγητα και ανεξέλεγκτα κέρδη, μιας επιχείρησης κρατικά επιδοτούμενης,  που βγαίνει πλουσιότερη μετά από κάθε οικονομική τραγωδία, με τη μέθοδο των εράνων, μιας επιχείρησης η οποία με τις ευλογίες του κ.Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ, καταδέχεται προκειμένου να βουτάει ευρωπαϊκές κοινοτικές επιχορηγήσεις, να γράφει τις αυστηρότατες και σαφέστατες εντολές του  λαθρομετανάστη στην Αίγυπτο Χριστού στα παλιά της τα παπούτσια και να μοιράζει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες και σε νόμιμους μετανάστες, αν και όπου το κάνει, αφού λογαριασμό για τα ξένα λεφτά δεν δίνει πουθενά.

——Η ιερή Romfea μας ενημερώνει: (13 Ιουλίου 2013): «Καμία τύχη δεν φαίνεται να έχει η πρόταση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Παραπολιτικά” την οποία φέρεται να επαναφέρει η τρόικα για τη διακοπή ή τη μείωση των μισθών των κληρικών. Τα δύο κόμματα της κυβέρνησης (και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση) αναγνωρίζουν την προσφορά του κλήρου και είναι σφόδρα αντίθετοι σε μία ανάλογη πρόταση, αφού τυγχάνει να γνωρίζουν καλά την προσφορά των ιερέων και τη μεγάλη στήριξη που προσφέρουν στην κοινωνία μέσω του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας».

Ο κ.Ν.Παππάς και πάλι ορθώνει το ανάστημά του, αριστερή αιγίδα στις επιθέσεις των ασεβών: «Για τη δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσου Κουράκη για επιβολή φορολογίας στους Χριστιανούς για τη μισθοδοσία των κληρικών έκανε λόγο για ‘απολύτως δευτερεύον θέμα’. ‘Το κράτος αυτή τη στιγμή πρέπει να καλύπτει τους μισθούς των ιερωμένων’ σημείωσε». Όμως η διακοπή της μισθοδοσίας των περισσότερων από δέκα χιλιάδες ρασοφόρων, ανάμεσά τους των υπερεκατό (!) επισκόπων, πολλών από δαύτους αντικανονικών χωρίς επισκοπή, των δυο χιλιάδων υπεράριθμων (!) εφημερίων και η πληρωμή τους από την επιχείρηση για την οποία εργάζονται, αν θεωρηθεί δηλαδή αυτό που κάνουν εργασία, γιατί οι ίδιοι, ως αυτοδιόριστοι εκπρόσωποι κάποιου θεού, ποτέ δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στην ΑΔΕΔΥ, θα γλυτώσει αντίστοιχο αριθμό θέσεων πραγματικών και χρήσιμων (ή έστω αξιοποιήσιμων) εργαζόμενων του Δημοσίου, επιστημόνων, γιατρών, νοσοκόμων, καθηγητών, δασκάλων, αρχαιολόγων, σχολικών φυλάκων, δημοτικών υπαλλήλων κλπ.

Η τρόικα το ζητά για δεύτερη φορά τώρα, το έχει υιοθετήσει και ο κ.Στουρνάρας, η ΝΔ όμως, η Χ.Α. οι Ανεξέλ και ο νεοφώτιστος ζηλωτής ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουν ούτε να το σχολιάσουν. Κι ας εισπράττουν πολλοί ιερείς τρεις μισθούς, τον κρατικό εφημεριακό, το μισθό του θεολόγου σε κάποιο σχολειό και τα κέρδη από την αφορολόγητη αγοραπωλησία (Σιμωνία) της «Θείας Χάρης» μέσω των λεγόμενων Μυστηρίων, αν δεχθούμε δηλαδή πως δεν αρπάζουν κι αυτοί μερίδιο από τα αφορολόγητα (χάρις στον κ.Σημίτη) παγκάρια των Δαναϊδων, γιατί συνήθως αυτά τα λεηλατεί αποκλειστικά ο δεσπότης.

——Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνεται, σιωπά και υπόσχεται με κάποιο μαγικό ραβδί λαγούς με πετραχήλια σε όλους τους εργαζόμενους, κυρίως στους “ένστολους”, των οποίων η “κοινωνική υπεραξία” αναγνωρίστηκε δια στόματος Τσίπρα, χωρίς να καταδέχεται να μας αποκαλύψει από πού θα εξοικονομήσει τους σχετικούς πόρους, αφού δεν θέλει να τα χαλάσει με κανέναν, τουναντίον συνάπτει σχέσεις ακόμη και με τον εντιμότατο κ.Θέμο Αναστασιάδη, “εκπρόσωπο Τύπου της Χ.Α.” όπως αποκλήθηκε από πολλά αριστερά μπλογκς, με τον οποίο συναγελάστηκε ο πρόεδρος και η αυλική κουστωδία του. Καθόλου τυχαίο που ο κ.Τσίπρας, ο οποίος πρωταγωνιστεί, εν λόγοις και έργοις, σε μασκαριλίκια, ενώ το κόμμα του παλεύει στήθος με στήθος με τη ΝΔ για την πρώτη θέση, ο ίδιος υπολείπεται σταθερά και μόνιμα τόσες πολλές μονάδες καταλληλότητας από έναν παλιομοδίτη υπερσυντηρητικό πρωθυπουργό, ο οποίος εφαρμόζει μια τόσο αδιέξοδη, άδικη, ανάλγητη και ακροδεξιά πολιτική. Νομίζω πως ο κ.Τσίπρας έχει ήδη επιτύχει ένα ρεκόρ μοναδικό στα πολιτικά χρονικά κι όμως μυαλό δε βάζει: «Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 30%, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12% (13.7- Metron Analysis για «Επενδυτή»).

ΥΓ
Γίγαντες και νάνοι. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον Αλέξιο Τσίπρα:

ΤΟ «ΑΝΑΘΕΜΑ» ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟ 1916
(αφήγηση της Πηνελόπης Δέλτα) «Ο Βενιζέλος έβγαλε τις φωνές.”Δεν εννοώ να γίνει αυτό!”, αναφώνησε. “Δε θέλω να χαθεί η απόδειξη αυτή του αναθέματος! Θα βάλω φύλακες! Εννοώ να μείνουν οι πέτρες όπως είναι, να τις βλέπουν κάθε μέρα οι περαστικοί και να ξέρουν τι ανόητα, τι μάταια πράγματα που είναι οι κατάρες της εκκλησίας!” -”Είναι όμως μια ασχήμια στο Πεδίο του Aρεως, κύριε Πρόεδρε”, είπε ο πατέρας μου, που αν και παραιτημένος, δεν ξεχνούσε πως υπήρξε Δήμαρχος Αθηναίων. “Θα υποστούμε και την ασχήμια αυτή, κύριε Μπενάκη”, αποκρίθηκε ο Βενιζέλος, “θα την υποστούμε για την ανατροφή του λαού, που πρέπει να μάθει την αξία της εκκλησιαστικής κατάρας όσο και της ευλογίας της, ….” (και ξέρεις Αλέξη-όπως σου μιλάει ο φίλος σου ο Τράγκας-μιλάμε για φιλελεύθερο πολιτικό των αρχών του 20ου αιώνα).

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/16155/

3 σχόλια

 1. 1
  omni

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63864952

  Αν όντως συνέβησαν όπως τα περιγράφει το άρθρο, τότε ο Τσίπρας πιάστηκε σοβαρά απροετοίμαστος και φάνηκε πολύ λίγος. Ο δημοσιογράφος τον κόλλησε στο τοίχο και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ρωτάνε ποιοι ήταν οι πληροφοριοδότες του δημοσιογράφου. Ασχέτως αν ο δημοσιογράφος ήταν επιθετικός, ο Τσίπρας πιάστηκε αδιάβαστος και λίγος. Πάλι ρεζίλι γίναμε!

 2. 2
  Αιτωλός

  … Στο να με πετάξει έξω συνέβαλε η πέμπτη ερώτηση. Αυτή ήταν: «Τον Ιούνιο του 2012 είπατε ότι τα κυβερνητικά κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγγελα Μέρκελ. Έτσι, τουλάχιστον, μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις σας από τα ΜΜΕ. Μπορείτε να εξηγήσετε τι σήμαινε αυτό;»».
  «Τον Ιούνιο;» ερωτά ο κ. Τσίπρας. «Τον Ιούνιο του 2012 είπατε, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στη Μέρκελ. Αν πρόκειται για ακριβή μεταφορά -κάτι που δεν το γνωρίζω- τι σήμαινε;» επαναλαμβάνει ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο Έλληνας πολιτικός: «Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο».

  Με αυτή τη φράση, αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Μάρτενς, ο κ. Τσίπρας έδωσε τέλος στη συνέντευξη, παραπονούμενος για κακοήθεις ερωτήσεις και λέγοντας ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην κυρία Μέρκελ.

  Καλό θα είναι στο μέλλον ο Τσίπρας να θυμάται τις σημαντικές δηλώσεις που έχει κάνει και να μη κάνει το κορόιδο δηλώνοντας άγνοια. Η δήλωσή του υπάρχει στο ακόλουθο βίντεο και στο χρονικό σημείο 15′ 04″. 3. 3
  omniΣχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...