«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Νομιμοποιούνται άνευ προστίμου τα αυθαίρετα της Εκκλησίας και της ΔΕΗ

 

imagesΤώρα θα μου πείτε τι το κοινό μεταξύ Εκκλησίας και ΔΕΗ!
Προσέξτε παρακαλώ πόσο απλό είναι, κι όμως σας διέφυγε.

Η Εκκλησία μας φέρνει το πνευματικό φως («Εγώ ειμί το φως», Ιησούς Χριστός, ο μόνος αληθινός θεός) και η ΔΕΗ το φυσικό φως. Η Εκκλησία φωτίζει τις ψυχές μας, μέσα στα σκοτάδια του πνευματικού βίου, για να βρει την ατραπό της σωτηρίας της, και η ΔΕΗ τα μονοπάτια που χρειάζεται να περπατάμε μέσα στα σκοτάδια των αφέγγαρων βραδιών.

Έχουν κι άλλα κοινά οι κυρίες αυτές. Ας πούμε την φιλοχρηματία. Τίποτε δεν δίνουν αν δεν πληρωθούν. Άνευ χρημάτων δεν παρέχουν ούτε πνευματικό ούτε φυσικό φως.

Δεν πληρώνεις το παπαδαριό; Ε, τότε στο αιώνιο σκότος του Εωσφόρου (μόνο ηλίθιοι θα μπορούσαν να ονομάσουν τον άρχοντα του σκότους με όνομα που σημαίνει τον φέροντα το φως – άνθρωποι που έβγαλαν νυχτερινό σχολείο που φωτίζονταν με κεριά και καντήλια).

Από http://fresh-press.gr/index.php/greece/23756-horis-, διαβάζουμε:

Χωρίς πρόστιμο η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων της Εκκλήσίας και της ΔΕΗ

Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα φέρνει πολλές ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μικρές παραβάσεις θα νομιμοποιούνται με 500 ευρώ μέχρι και σε 100 δόσεις, εφόσον το αυθαίρετο δηλωθεί έως το τέλος του 2013. Εντύπωση προκαλεί το ότι νομιμοποιούνται άνευ προστίμου τα αυθαίρετα της Εκκλησίας και της ΔΕΗ.

Επίσης, παρέχεται έκπτωση 50% για την «τακτοποίηση» της κύριας κατοικίας των μακροχρόνια ανέργων. Παραμένει η έκπτωση 25% για την εφάπαξ καταβολή και 10% για την καταβολή του 30% του προστίμου εντός εξαμήνου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά το «κλείσιμο» της προθεσμίας υποβολής νέων δηλώσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος θα επιλέγει περιοχές αυθαιρέτων οι οποίες θα πολεοδομηθούν εντός 5ετίας.

Σε ό,τι αφορά τα κτίσματα με μεγάλες πολεοδομικές παρανομίες, με την πληρωμή παραβόλου και προστίμου θα δίνεται αναστολή κυρώσεων για 30 έτη, ενώ για την πλήρη νομιμοποίησή τους θα πρέπει να αγοράζεται συντελεστής δόμησης ίσος με την παρανομία του κτιρίου.

Τα προ της 9ης Ιουνίου 1975 ακίνητα, με αποκλειστική χρήση κατοικίας, θα εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με 500 ευρώ εφάπαξ.

Για τα προ της 1ης Ιανουαρίου 1983 ακίνητα θα καταβάλλεται το 15% του προστίμου. Μικρές παραβάσεις θα νομιμοποιούνται με 500 ευρώ.

Για κάθε τακτοποίηση αυθαιρεσίας σε παραδοσιακό οικισμό ή σε διατηρητέο κτίριο, θα πρέπει να εξετάζεται από επιτροπή η μορφολογική και αισθητική του ένταξη στο δομημένο περιβάλλον.

Επιπλέον, ιδρύεται η Τράπεζα Γης, για την ηλεκτρονική διαχείριση δικαιωμάτων μεταφοράς συντελεστή.

Ο νέος νόμος, που υπεβλήθη προ ημερών για νομικό έλεγχο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, θα έχει διάρκεια έως το τέλος του 2014, και των διατάξεών του θα μπορούν να επωφεληθούν και όσοι είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία με τον ν. 4014/11.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/15980/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...