«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Θρησκευτική Θεραπευτική. Άλλωστε τι έχουμε να χάσουμε

 

d28e0-thriskftikh_therapeftikhΑς αφήσουμε κατά μέρος την απιστία κι ας προσγειωθούμε στις νέες αναγκαστικές συνθήκες, όσον αφορά στις θεραπείες των ασθενειών.

Κλείνουν νοσοκομεία, κλινικές, κόβονται φάρμακα, υπολειτουργούν δημόσια νοσοκομεία… Μάλιστα το μέλλον στον τομέα αυτόν προβλέπεται δυσοίωνο. Επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.

Και να, η θρησκεία προσφέρει την πιο συμφέρουσα και συνάμα πιο οικονομική. Μάλιστα – όπως θα δούμε – το πακέτο της προσφοράς είναι πλήρες.

Ούτε νοσοκομεία, ούτε γιατροί, ούτε φάρμακα, ούτε εγχειρίσεις, ούτε αίματα, ούτε γάζες, ούτε ανάγκη ασφάλειας, ούτε εισφορές, ούτε ασφάλιστρα, ούτε φακελάκια, ούτε εκατό ένσημα το χρόνο, ούτε…

Δείτε πόσο απλά λύνεται το τόσο αυτό σοβαρό πρόβλημα, το οποίο η απιστία, η οποία μας τυφλώνει, μας εμποδίζει να δούμε.

Ποιος ξέρει καλύτερα την λύση; Ποιος άλλος; Εκείνος που ξέρει σχεδόν τα πάντα.

Νάτος:  O Κωτσαρίκος ξέρει…

Από http://kotsarikos.com/2013/07/06/%CE%B, του Κωτσαρίκου διαβάζουμε:

Η Θρησκευτική Θεραπευτική….

Σε μια εποχή όπου επικρατούν τα κουμπάκια και τα χαπάκια στις σύγχρονες θεραπείες της λεγόμενης σύγχρονης ή δυτικής ιατρικής, χωρίς ωστόσο να μιλούν για αλλαγή του τρόπου ζωής, θα πρέπει να δούμε τον άνθρωπο ως ολότητα, ψυχικά, πνευματικά και σωματικά επιτυγχάνοντας προληπτικά τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα υγείας.

Η θεραπευτική δύναμη πολλαπλασιάζεται μέσα από την Ορθόδοξη Πίστη και επιτυγχάνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

01. Προσευχή (επικοινωνία με τον Δημιουργό, Αίτηση Ίασης & Προστασίας, Μεταφορά Ενέργειας).

02. Πίστη στον Θεό (Βεβαιότητα για την Παντοδυναμία του Τριαδικού Θεού, Ευγνωμοσύνη εκ των προτέρων για το έλεος Του, Η Πίστη σου σε έσωσε).

03. Νηστεία (Αποτοξίνωση Ανθρώπινου Οργανισμού).

04. Μετάνοια (μετά – νοώ), δηλαδή αλλαγή τρόπου σκέψης και τρόπου ζωής, επαφή με την φύση, υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής.

05. Αγάπη (επικοινωνία με τους ανθρώπους, αποβολή αισθημάτων μίσους και οργής που δηλητηριάζουν το νου και το σώμα, συγχώρεση όσων μας έβλαψαν, ψυχική ηρεμία και γαλήνη).

06. Εξομολόγηση, δηλαδή παραδοχή των λαθών και των αμαρτιών, καθαρισμός του νου και της ψυχής.

07. Δικαιοσύνη, ανθρώπινη και θεϊκή, νόμος του σύμπαντος.

08. Ελευθερία ή αλλιώς ελεύθερη βούληση, το αγαθό που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους.

09. Ελεημοσύνη, μεταφορά των αγαθών σε άλλους ανθρώπους.

10. Θεία Μετάληψη, ένωση με τον Θεό.

11. Ευχέλαιο για την λήψη ευχών.

12. Θεία Ευχαριστία, αναπομπή ευχαριστιών προς τον Τριαδικό Θεό.

Στην προσπάθεια αυτή οπωσδήποτε βοηθά η εφαρμογή των 7 αρετών στη ζωή και αποφυγή των 7 θανάσιμων αμαρτημάτων. Επίσης σημαντικά για την ζωή είναι και τα δελφικά παραγγέλματα όπως και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία η οποία ενδύθηκε θρησκευτικό μανδύα με την έλευση του Θεανθρώπου.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Χριστός μας ευλόγησε την ελιά (το έλαιον δεν είναι τυχαίο που προφέρεται όπως το έλεος, το κρασί (το οποίο προφέρεται ως ρίζα με την λεγόμενη κράσις κατά τον Ιπποκράτη), τους ιχθύες, τον άρτο (σιτάρι), το νερό.

Φυσικά είναι απαραίτητα και άλλα στοιχεία για τον οργανισμό (φρούτα, λαχανικά, καθώς και η επαφή του ανθρώπου με την φύση. Η τροφή μου, είναι το φάρμακο μου έλεγε ο Ιπποκράτης. Η αρμονική συνεργασία του Θεού, της Φύσης και του Ανθρώπου μπορεί να κάνει θαύματα. Αποφυγή των καταχρήσεων και των κατακρίσεων.

Συμπληρωματικά καλό θα ήταν να ενημερωνόμαστε και για εναλλακτικές θεραπείες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα δεδομένου ότι ο οργανισμός απαιτεί χρόνο για να αντιληφθεί τις αλλαγές και να θεραπευτεί. Εμπιστευτείτε το ένστικτο και την λογική σας.

Πηγή

 

******************************************

 

Κύριε Κωτσαρίκο μια ερώτηση: για ποιόν λόγο οι καλόγεροι του αγίου όρους τρέχουν στα νοσοκομεία, μόλις αρρωστήσουν;  Όσες φορές έτυχε να πάω σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όλο και βλέπω δυο τρεις απ’ αυτούς.

Προχθές άνοιξε στην πρωτεύουσα του περιβολιού της Παναγιάς φαρμακείο!!!

Δεν μου λες λοιπόν κουτοπόνηρε Κωτσαρικάκο, οι κηφήνες οι καλόγεροι δεν γνωρίζουν την θρησκευτική θεραπευτική, ΄ωρέ αθεόφοβε θεομπαίχτη;

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/15940/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...