«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ η ποιήτρια Κική Δημουλά

 

Dimoulaας ανέβει η γη
στη θέση του ουρανού
σ’ αυτήν να καθρεφτίζεται ο Θεός
γήινος, πιο καθημερινός, πιο αναγκαίος.   Κική Δημουλά

«…Για τον Θεό; Υπάρχει Θεός; Χρόνια τώρα αναρωτιέμαι. Την πιο όμορφη και γλυκιά απάντηση μου την έχει δώσει η Κική Δημουλά. Το να πιστεύουμε στο Θεό είναι το μόνο ασφαλές, διότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί αν υπάρχει ή δεν υπάρχει, οπότε δεν θα σας απογοητεύσει. Όλα τα άλλα τα βλέπει κανείς, συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν. Επομένως, είναι μια οδός πολύ βοηθητική για τον άνθρωπο ˙ γι αυτό απευθύνεται εκεί, γιατί θέλει να κρατιέται γερά από κάτι αόρατο. Το ορατό διαψεύδει...»  (από http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7726)

************
Από  http://www.theo.auth.gr/theo/gr/Department/Pages/NewsDetails.aspx?id=410, του Τμηματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, διαβάζουμε:

Με «καταρρακτώδη συγκίνηση […] ντροπή» και λεπτομερή απαρίθμηση των  «αμέτρητων» προσόντων που δεν έχει, η ποιήτρια Κική Δημουλά ξεστόμισε «το απερίσκεπτα θρασύ “ναι” της», στην απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ να της απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.

Η τελετή αναγόρευσης, σύμφωνα με επιθυμία της ποιήτριας, θα γίνει στις αρχές του νέου έτους.

****************************************

… γιατί θέλει να κρατιέται γερά από κάτι αόρατο. Το ορατό διαψεύδει …

Όπως αντιλαμβάνεσθε μιλάμε για προχωρημένη θεολογική πρόταση. Για θεολογική καινοτομία, η οποία ούτε καν πέρασε ποτέ από τα μυαλά των μέχρι στιγμής Θεολόγων!!!

ας ανέβει η γη στη θέση του ουρανού

Εδώ υπάρχει σίγουρα μια ασάφεια. Σε ποιο σημείο ακριβώς! Μέσα σε ποιόν αστερισμό! Και σε πόση απόσταση από την σημερινή της θέση! Έπειτα το «στη θέση του ουρανού» τι πάει να πει; Να διογκωθεί και να καταλάβει ολόκληρο τον ουρανό!

Για του λόγους αυτούς φαίνεται είπε ο Εμμανουήλ Ροΐδης ότι

«Το να ζητά κανείς από ιεροκήρυκα (Επίτιμη Διδάκτορα στην προκειμένη περίπτωση) να μην λέγη βλακείες, είναι σαν να ζητή σκορδαλιά χωρίς σκόρδο».

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/15894/

1 σχόλιο

  1. 1
    mixalis

    Ότι πρέπει για να διαβάζει το φλιτζάνι,
    οι ποιητές άλλωστε ομιλούν για το μέλλον,
    και οι ιστορικοί ομιλούν για το παρελθόν.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...