«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Η Αγία Ασκληπία η θαυματουργή (4/7), η οποία αναζητείται!

 

imagesΗ ορθοδοξία προκειμένου να φορτώσει το ημερολόγιο με αγίους δεν δίστασε να εφεύρει ακόμη και φανταστικούς τοιούτους και τοιούτες, όπως φαίνεται και στην περίπτωση της εν λόγω αγίας. Φυσικά το όνομα δεν επιλέχτηκε τυχαία.

Έτσι πλην των δολοφόνων αγίων και των μισελλήνων παντός είδους (βλ. συναξάρι ορθοδοξίας), έχουμε και τους ανύπαρκτους και φανταστικούς, όπως το είπε κατ΄αρχάς και εξ αρχής εκείνος ο αρχιαπατεώνας Παύλος ότι:
«Παρατηρήσατε αδελφοί, ποιοι είσθε σεις που ο θεός κάλεσε. Δεν υπάρχουν μεταξύ σας πολλοί σοφοί κατ’ άνθρωπο, ούτε πολλοί δυνατοί, ούτε πολλοί ευγενείς την καταγωγήν, αλλά εκείνους που ο κόσμος θεωρεί μωρούς εδιάλεξε ο θεός δια να καταισχύνη τους σοφούς, και τους αδύνατους κατά κόσμον εδιάλεξε ο θεός, δια να καταισχύνη του δυνατούς, και ανθρώπους που έχουν ταπεινή καταγωγή κατά κόσμον και τους περιφρονημένους εδιάλεξε ο θεός, ακόμη και πράγματα που δεν υπάρχουν δια να καταργήσει εκείνα που υπάρχουν».   Προς Κορινθίους 1.26. Απόστολος Παύλος.

Τι γνωρίζουμε για την εν λόγω αγία; Μόνο τα παρακάτω:

Βιογραφία

Η Αγία Ασκληπία η θαυματουργή απεβίωσε ειρηνικά. (http://www.saint.gr/1991/saint.aspx)

Δεν βρέθηκε αγιογραφία. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν έχετε να μας προτείνετε κάποια.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/15708/

2 σχόλια

 1. 1
  Π-Δ

  Στις 10 Απριλίου, τιμώνται και οι «40 έξ” Αφρικής μάρτυρες». Κατά διαβολική «σύμπτωση», η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών φέρει αρχαιοελληνικά ονόματα: http://www.pigizois.net/sinaxaristis/04/10_04.htm

  Σιγά που θα άφηνε το παπαδαριό τον «άγιο»…Όμηρο ανεκμετάλλευτο…

 2. 2
  Μιχάλης Ιωάννου

  » Η Ἁγία Ἀσκληπία ἡ Θαυματουργός

  Ημ. Εορτής: 4 Ιουλίου
  Ημ. Γέννησης:
  Ημ. Κοιμήσεως:
  Ημ. Ανακομιδής Λειψάνων:
  Πολιούχος:
  Λοιπές πληροφορίες:
  Εορταζόμενο όνομα:

  Ἀπεβίωσε εἰρηνικά. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τῆς Ἁγίας»

  Θέλετε περισσότερα! Αυτά και πολλά είναι!…. για τους πιστούς χριστιανούς φτάνουν και περισσεύουν, γιατί αν αρχίσουν οι χριστιανοί να ζητούν και να ψάχνουν για λεπτομέρειες και στοιχεία, τότε θα παύσουν να είναι πιστοί οπότε ο χριστιανισμός πάει περίπατο. :bye:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...