«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Εξι αστυνομικοί στην… υπηρεσία του τέως βασιλιά της ψωροκώσταινας

 

Η ΕΛ.ΑΣ. ΑΓΡΥΠΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ (την πληρώνει ο άνεργος φορολογούμενος για να φυλάει τον τεμπελχανά ΙΟ της Φρειδερίκης)

 

Οι διακοπές του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στο αγαπημένο του Πόρτο Χέλι, που συχνά έχουν τροφοδοτήσει με «κουτσομπολιό» τον Τύπο, έφτασαν στο σημείο να… μπλοκάρουν την αστυνόμευση της Αργολίδας!

Σε μια περίοδο που η αστυνομική δύναμη λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, η 24ωρη φύλαξη του εξοχικού που νοικιάζει ο τέως έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ., όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι… αστυνομικοί του νομού.

Το θέμα ανέδειξε με σειρά εγγράφων από τον περασμένο Μάιο η Eνωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας (ΕΑΥΑ), επικαλούμενη τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού αλλά και την περαιτέρω δυσλειτουργία των τοπικών δυνάμεων λόγω της εντολής του υπουργείου για διάθεση προσωπικού στη «φύλαξη προσώπων ειδικής κατηγορίας», έργο το οποίο -όπως προτείνει η ΕΑΥΑ- μπορεί να αναλάβει η ειδική υπηρεσία που υπάρχει γι” αυτόν τον σκοπό στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι το επίμαχο εξοχικό φυλάσσεται ήδη, ακόμη και απόντος του VIP ενοίκου του, ο οποίος αναμένεται να καταφθάσει τις επόμενες ημέρες. Μολονότι προ διετίας, όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», ο τέως είχε αγοράσει οικόπεδο δεκάδων στρεμμάτων στην περιοχή Γκιάλεζα με σκοπό να ανεγείρει πολυτελείς κατοικίες, σήμερα έχει «παγώσει» το αρχικό του σχέδιο και συνεχίζει να μένει στο… νοίκι.
Ετσι, όπως έκανε καθ” όλη την τελευταία επταετία, ο Κωνσταντίνος μισθώνει με τη σεζόν ακριβά εξοχικά «βασιλικών» προδιαγραφών, με τεράστιους περιφραγμένους κήπους, πολλά κτίσματα και χώρους για φιλοξενία της πολυπληθούς οικογένειας και των φίλων τους, πάντα στο Πόρτο Χέλι.

 

Η βίλα που νοίκιασε ο Γλύξμπουργκ περιλαμβάνει σειρά από κτίσματα σε διάφορα επίπεδα στην πλαγιά, βοηθητικούς χώρους, κήπο και μια μεγάλη πισίνα, ενώ εκπληκτική είναι η θέα προς τη θάλασσα.

 

Παλιότερα, στις ολιγοήμερες επισκέψεις του στην περιοχή, φιλοξενούνταν σε σπίτια φίλων του επιχειρηματιών. Φέτος ο τέως έχει κάνει μια σειρά από αλλαγές. Κυριότερη όλων, η ενοικίαση νέας εξοχικής κατοικίας, η οποία εξελίχθηκε σε «πέτρα του σκανδάλου» από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η αστυνομική φύλαξή της. Πρόκειται για μια έπαυλη ακριβώς πάνω από την είσοδο του λιμανιού, στην πευκόφυτη χερσόνησο της Βερβερόντας, δίπλα στον περίφημο «Πύργο της Ελλης», και περιλαμβάνει σειρά από κτίσματα σε διάφορα επίπεδα στην πλαγιά, βοηθητικούς χώρους, κήπο και μια μεγάλη πισίνα, ενώ εκπληκτική είναι η θέα προς τη θάλασσα. 

 

Η πύλη και ο ψηλός τοίχος δεν επιτρέπουν τα αδιάκριτα βλέματα.

 

Το ακίνητο ανήκει στον γνωστό εφοπλιστή Στέλιο Χαράκογλου, ο οποίος «συνδέεται» με τον τέως μέσω του κοινού τους χόμπι: την ιστιοπλοΐα. Μετακόμιση με… ψαλίδι στο ενοίκιο
Ωστόσο, καθώς λέγεται στην περιοχή, φαίνεται ότι η κρίση έχει «χτυπήσει» και τον Κωνσταντίνο, αφού η κατοικία όπου θα περάσει φέτος τις καλοκαιρινές του διακοπές έχει πολύ φθηνότερο μίσθωμα σε σχέση με παλιότερα εξοχικά του. Το ετήσιο ενοίκιο για τη βίλα στη Βερβερόντα εκτιμάται από παράγοντες της περιοχής που γνωρίζουν το τοπικό real estate στα 50.000 ευρώ. 

 

Το εξοχικό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι κατά τη «μετακόμιση» στη νέα έδρα του, ο τέως απέλυσε(!) τους περισσότερους από τους 25 συνολικά καλά αμειβόμενους εργαζομένους που απασχολούσε στις προηγούμενες κατοικίες του, όπως τη διευθύντρια προσωπικού, μάγειρες, κηπουρούς, τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων, προσωπικό φύλαξης κ.ά., πληρώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικά και τις αποζημιώσεις τους. Μέχρι σήμερα, τόσο η Αστυνομία όσο και το Λιμενικό Σώμα, κατά πάγια τακτική, είχαν την αυτονόητη διακριτική παρουσία στις μετακινήσεις του Κωνσταντίνου στην περιοχή αλλά και στα σπίτια όπου κατά καιρούς διέμενε, ειδικά όταν φιλοξενούνταν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας ή άλλοι επώνυμοι, με ενισχυμένα μέτρα φύλαξης.

 

Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα της οικογένειας Γλύξμπουργκ.

 

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Συνεχής προστασία στη βίλα και στις βόλτες
Το «Εθνος της Κυριακής» επισκέφτηκε τη βίλα στη Βερβερόντα διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την παρουσία των αστυνομικών με πολιτική αμφίεση μέσα κι έξω από τον περιφραγμένο κήπο, με τους ασύρματους ανά χείρας. Οι ίδιοι άντρες επιτηρούν διακριτικά και τη γύρω περιοχή ώστε να εντοπίζουν όποιον πλησιάζει ακόμη και σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. Η φύλαξη του χώρου γίνεται με τρεις βάρδιες των δύο αστυνομικών, ανεξάρτητα αν ο τέως και η οικογένειά του βρίσκονται στην περιοχή. Μέχρι τον περασμένο Μάιο αστυνομική επιτήρηση υπήρχε μόνο τη νύχτα, ενώ την ημέρα το προσωπικό φύλαξης ήταν ιδιωτικό. 

 

Ο συντάκτης του «Εθνους της Κυριακής» Γ. Κρητικός (αριστερά) με έναν από τους αστυνομικούς που επιτηρούν την περιοχή.

 

Κάθε φορά όμως που ο Κωνσταντίνος και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην Ελλάδα και πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, ζητούνται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη συνέχεια «εντέλλεται» η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για πρόσθετη διάθεση εποχούμενων ένοπλων αστυνομικών που συνοδεύουν το αυτοκίνητο του τέως. Ανάλογη «αναστάτωση» των τοπικών αρχών παρατηρείται και στον θαλάσσιο χώρο κάθε φορά που ο Κωνσταντίνος αρμενίζει είτε με την «Αφρόεσσα», το ξύλινο παραδοσιακό τρεχαντήρι του, είτε με το μισθωμένο μικρό ταχύπλοο ταξί, στις γύρω περιοχές με πιο συνηθισμένη τη διαδρομή μέχρι τις Σπέτσες. Με μεγάλη δυσκολία εξασφαλίζεται η παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος με τα λιγοστά πλωτά μέσα που διαθέτει. 

 

 

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων που αντιμετωπίζει η υπηρεσία είναι το περιστατικό που περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής: Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ένα από τα σκάφη του Λιμενικού κινδύνευε να μείνει ακινητοποιημένο με συνέπεια οι κάτοικοι, πλούσιοι και φτωχοί, να οργανώσουν έναν άτυπο έρανο ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τα καύσιμα του πλωτού! Ετσι συνεχίστηκαν απρόσκοπτα οι περιπολίες…

Περιπλανώμενος στο Πόρτο Χέλι

Πριν από 7 χρόνια ο Κωνσταντίνος πύκνωσε τις επισκέψεις του στο «ελληνικό Μονακό», με σκοπό να εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή, γι” αυτό και είχε αρχικά νοικιάσει στη Μικρή Κόστα ή Κοστούλα, όπως τη λένε οι κάτοικοι, τη βίλα Κυριακίδη. Πληροφορίες φέρουν το τίμημα του ενοικίου να ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ ανάλογα ήταν και τα έξοδα για τη συντήρηση και λειτουργία του ακινήτου αλλά και τη μισθοδοσία του προσωπικού. Ο ίδιος και η οικογένειά του εξακολουθούσαν να διαθέτουν τον περισσότερο χρόνο τους στο Λονδίνο, ενώ το προσωπικό, ανεξάρτητα αν οι ένοικοι βρίσκονταν ή όχι στην Ελλάδα, πληρωνόταν κανονικά. Η οικογένεια του Κωνσταντίνου μετακινήθηκε πρόπερσι στη βίλα Ιωακειμίδη στη Χινίτσα, ένα συγκρότημα κτισμάτων σε περιφραγμένο κτήμα ακριβώς πάνω στο κύμα. Η μετακόμιση απέφερε όφελος αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το ετήσιο μίσθωμα δεν ξεπερνούσε τα 80.000 ευρώ. Ο Κωνσταντίνος, όπως λένε κάτοικοι, σπάνια εμφανίζεται δημόσια στα μαγαζιά ή σε πολυσύχναστους χώρους, εκτός και αν πρόκειται για κοσμικές συναντήσεις, γάμους, βαφτίσια, δεξιώσεις. Τον βλέπουν συνήθως όταν πηγαίνει στο σκάφος του ή όταν επιστρέφει, ενώ εμφανίζεται οδηγώντας ο ίδιος το Land Rover του με αγγλικές πινακίδες κάνοντας στάση στο πρακτορείο εφημερίδων, όπου στέλνει τη συνοδεία του να προμηθευτεί σώμα ελληνικών και ξένων εφημερίδων…

 

Από το ΕΘΝΟΣ
Μιχάλης

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/15567/

1 σχόλιο

  1. 1
    mixalis

    Να και ένα καλό να πούμε που έκανε η χούντα στην Ελλάδα, αν δεν γινόταν η ρήξη με το παλάτι ακόμα θα ήταν πάνω από τα κεφάλια μας …και για τυχόν αντιρρήσεις, για όλα τα πράγματα καινά ή ατομικά,είναι και θέμα αισθητικής… νάχεις για παράδειγμα την Φρειδερίκη με 800 κιλά κυτταρίτιδα στα καπούλια και να στο παίζει γκόμενα επιθεωρώντας τα ξερονήσια με τους «ανθέλληνες» να «παραθερίζουν».

    - Να,μου το είπε (μυστικό) κάποιος ταλαίπωρος παθός να σας το πω .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
Περισσότερα...