«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Χριστιανοί υπέρ του Κομμουνισμού

jesus-marxist

Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών καλεί σε στήριξη στο ΚΚΕ

Η παρούσα ιστοσελίδα περιέχει πάνω από δέκα άρθρα, μέσα από τα οποία καταδεικνύεται ο κοινός παρονομαστής των κλασμάτων χριστιανισμός και κομμουνισμός. Η ΠΑΧ φαίνεται ότι έρχεται τώρα να επισφραγίσει την συγγένεια αυτή, την οποία αρνούνται κατηγορηματικά και οι δυο πλευρές, των δυο αυτών συγκοινωνούντων δοχείων.

Από http://yperboles.wordpress.com/2012/04/29/pax1/, λοιπόν διαβάζουμε:

Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών καλεί σε στήριξη στο ΚΚΕ

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αριστερών Χριστιανών (ΠΑΧ) για τις εκλογές. Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών, είναι μια προσπάθεια για την πολιτική συσπείρωση των χριστιανών που απορρίπτουν κάθε μοιρολατρική αντίληψη, και αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της χριστιανικής πίστης. Στην ΠΑΧ συμμετέχουν χριστιανοί απ’ όλη την Ελλάδα, και το κείμενο βγήκε μετά από αρκετό διάλογο και συζήτηση. Η ανακοίνωση της ΠΑΧ:

Πολλοί έχουν συνδυάσει τον χριστιανισμό με την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό με το σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που καλλιεργεί την αδικία και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εμείς αντίθετα, ως Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών, πιστεύουμε πως πρωταρχικό χρέος των χριστιανών είναι, ο αγώνας για την απελευθέρωση του ανθρώπου και της κοινωνίας από την εκμετάλλευση, την αδικία και κάθε είδους κοινωνική ή πνευματική καταπίεση.

Επειδή ακριβώς, πιστεύουμε στο Χριστό και στη διδασκαλία του, είμαστε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κατά του εθνικισμού και του φασισμού, κατά της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλισμού και του πολέμου.

Επίσης συμφωνούμε με τις προτάσεις του ΚΚΕ για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, τον νομικό χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας με παράλληλη προστασία των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των κληρικών, την θρησκευτική ελευθερία και ισότιμη μεταχείριση των θρησκευτικών κοινοτήτων, την απόρριψη της άκριτης υποστήριξης «κινημάτων» που θίγουν ηθικά ζητήματα τα οποία εκτός των άλλων, δεν καλύπτουν ουσιαστικές λαϊκές ανάγκες (γάμος ομοφυλοφίλων, υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια κλπ), την κάθετη αντίθεση στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για μια Ελλάδα πραγματικά εθνικά ανεξάρτητη, αλλά όχι απομονωμένη, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ως χριστιανοί, είμαστε ενάντια στον βάρβαρο και αντιλαϊκό Καπιταλισμό που υπηρετεί την πλουτοκρατία. Θεωρούμε πως είναι αδύνατον να βελτιωθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, μέσα από δήθεν “φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις” ή προτάσεις “προοδευτικής διαχείρισης” του καπιταλιστικού συστήματος, και μάλιστα μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και της οικονομίας της αγοράς, όπως διατυμπανίζουν σχήματα που δηλώνουν “αντιμνημονιακά”, εξαπατώντας τον λαό.

Η υποστήριξη των δικαιωμάτων και αναγκών των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων για αξιοπρεπείς μισθούς-συντάξεις, και 100% Δωρεάν Δημόσια Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικές παροχές, η κατάργηση όλων των χαρατσιών και των μνημονίων, συμβαδίζουν με τις χριστιανικές πεποιθήσεις της αλληλεγγύης και της ισότητας. Ενώ αντιθέτως η πολιτική που εφαρμόζεται από το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, είναι σαφώς ενάντια στην χριστιανική πίστη, καθώς στην ουσία συσσωρεύει ακόμα περισσότερο πλούτο στο κεφάλαιο, και διευρύνει την φτώχεια και την εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων.

Η πρόταση του ΚΚΕ, για έξοδο από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Για όλα τα παραπάνω, θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στο ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις κάλπες, μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον λαό και τους αυριανούς αγώνες ενάντια στην θύελλα που ετοιμάζει το αστικό πολιτικό σύστημα.

****

Χριστιανοί προτείνουν το όπιο της θρησκείας στην ελληνική Αριστερά

…ἡ Ἀριστερὰ στὴν Ἑλλάδα πιθανότατα νὰ εἶναι ἡ τελευταία στὸν πλανήτη ποὺ ἀκόμη ὑποστηρίζει μὲ θρησκευτικὴ εὐλάβεια μάλιστα, ὅτι ἡ θρησκεία εἶναι τὸ ὄπιο τοῦ λαοῦ….ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ.

Από http://o-nekros.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2806.html, διαβάζουμε:

Μήπως ἦλθε ἡ ὥρα γιὰ διάλογο Ἀριστερᾶς καὶ πίστης;

Ὅταν οἱ ρῶσοι κομμουνιστὲς τιμοῦν τοὺς συντρόφους τους μὲ θρησκευτικὰ μνημόσυνα…

 

Τὸ παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στὴν ἐφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ καὶ μᾶς βάζει στὸν πειρασμὸ νὰ σχολιάσουμε γιὰ ἀκόμη μία φορὰ τὴ στάση τῆς Ἑλληνικῆς Ἀριστερᾶς στὸ ζήτημα τῆς θρησκείας. Ἔχουμε ἀναφερθεῖ ἐπανειλημμένως στὸ συγκεκριμένο ζήτημα ὑποστηρίζοντας ὅτι ἡ Ἀριστερὰ στὴν Ἑλλάδα πιθανότατα νὰ εἶναι ἡ τελευταία στὸν πλανήτη ποὺ ἀκόμη ὑποστηρίζει μὲ θρησκευτικὴ εὐλάβεια μάλιστα, ὅτι ἡ θρησκεία εἶναι τὸ ὄπιο τοῦ λαοῦ. Οἱ Ρῶσοι κομμουνιστὲς ἔρχονται νὰ δικαιώσουν αὐτὴ τὴ θέση μας. Μήπως ἦλθε ἡ ὥρα, ἡ ἡγεσία τῶν ἑλληνικῶν ἀριστερῶν κομμάτων νὰ ἀκούσει τὴ βάση τους, ἡ ὁποία σὲ μεγάλο βαθμό, ὅπως ἔχουν δείξει πολλὲς ἔρευνες κατ” ἐπανάληψη, θρησκεύει; Μήπως ἦλθε ἡ ὥρα γιὰ ἕναν τίμιο καὶ εἰλικρινῆ διάλογο μεταξὺ Ἀριστερᾶς καὶ θρησκείας στὸν τόπο μας;;;

Σύντροφοι καὶ χριστιανοὶ

Ὁ Μὰρξ ὑποστήριζε ὅτι ἡ θρησκεία εἶναι τὸ ὄπιο τοῦ λαοῦ καὶ τὰ κομμουνιστικὰ καθεστῶτα τήρησαν τὸ πνεῦμα τοῦ μεγάλου θεωρητικοῦ ἀπαγορεύοντας τὶς θρησκευτικὲς ἐκδηλώσεις. Οἱ σημερινοὶ κομμουνιστές, ὡστόσο, δὲν φαίνεται νὰ ἀσπάζονται τὴν ἐπίσημη γραμμή. Καὶ τίμησαν τοὺς συντρόφους τους ποὺ ἔχασαν τὴ ζωή τους σὲ συγκρούσεις μὲ τὴν Ἀστυνομία τὸ 1993 ὄχι μόνο μὲ μία συγκέντρωση ἀλλὰ κι ἕνα θρησκευτικὸ μνημόσυνο στὸ νεκροταφεῖο τῆς ρωσικῆς πρωτεύουσας ὅπου ἀναπαύονται τὰ θύματα. Ὁ ὀρθόδοξος ἱερέας ἀπὸ τὴ δική του πλευρὰ ἐκτελεῖ, ὡς ὀφείλει, τὸ ἱερὸ καθῆκον τοῦ χωρὶς νὰ λαμβάνει ὑπόψη τοῦ τὶς διαφορὲς ποὺ χώριζαν στὸ παρελθὸν τὰ δύο δόγματα. Γιὰ τὴν ἱστορία, τὰ ἐπεισόδια τοῦ 1993 εἶχαν σημειωθεῖ ἀνάμεσα σὲ νοσταλγοὺς τοῦ κομμουνιστικοῦ καθεστῶτος καὶ τὶς δυνάμεις ἀσφαλείας ποὺ ἦταν πιστὲς στὸν τότε πρόεδρο τῆς Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/15514/

2 σχόλια

 1. 1
  Ψονθομφανήχ

  Και ιστορικά αν το δεις, ο Χριστιανισμός ήταν ανέκαθεν πολιτικό κίνημα με θρησκευτικό μανδύα,
  ενώ ο δογματικός κομμουνισμός ήταν θρησκεία με πολιτικό μανδύα!

  1. stauros

   Είσαι μεγάλο ζαγάρι που ξεβγάζει τις θρησκείες μέσα από τις βατσινιές.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...