«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Μια χώρα δίχως νεολαία

 

Science and ReligionΚάποτε υπήρχε το λεγόμενο φοιτητικό κίνημα. Τώρα υπάρχουν τα φοιτητικά πρόβατα

Δηλαδή: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Διδάκτωρ του σκότους, στείρος κηφήν, άρχων της αμορφοσιάς και μύστης του ψεύδους. Ο διδάσκαλος του «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι».

Ήτοι: νυχτερινές  πανεπιστημιακές σχολές δίχως φως.

Ξέρει κανείς το πώς και το γιατί το φοιτητικό κίνημα κατέληξε σ’ ένα λιμνάζον έλος;

Αυτή η παρακμή δεν πρέπει να αναλυθεί; Η νεολαία δίκην αγέλης, πάστας decadense! Μια λάσπη! Ένας βούρκος!

Από  http://firmani.gr/index.php?option=com_content&view=, διαβάζουμε:

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

c_400_225_16185078_0___images_stories_paideia_ieronymos-almpanis.jpg

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου, παρουσία Μητροπολιτών, του Πρύτανη, του Προέδρου του Συμβουλίου και των Καθηγητών.

Κατά την έναρξη ακούστηκαν εόρτιοι ύμνοι από τον Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωαννίνων, ενώ ακολούθησαν οι προσφωνήσεις.

Στη συνέχεια έγινε η ανάγνωση του ψηφίσματος, της της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγήτρια κα Μαργαρίτα Κ. Τζαφλίδου.

c_400_225_16185078_0___images_stories_paideia_ieronymos-anagoreusi.jpg

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με θέμα: «Διακονία του Θείου Λόγου και του πλησίον».

 

********************************************************

 

Ο φίλος μου ο Μήτσος ο ψαράς έλεγε:

Νεολαίοι βγάλτε το σπαθί από το θηκάρι σας και «πάρτε» τα κεφάλια των αμόρφωτων γονιών σας, των αμόρφωτων δασκάλων σας, των αμόρφωτων καθηγητών σας, των κηφήνων ιεραρχών σας. Μπείτε να παίξετε στο γήπεδο της απελευθέρωσης, αφού έτσι κι αλλιώς όλοι αυτοί απεργάζονται την κακομοιριά σας.

Εγώ δεν αποτολμώ να δώσω τέτοιου είδους συμβουλές διότι υπονομεύουν το μέλλον της μίζερης κοινωνίας των ιδιωτών. Ευτυχώς που το παλαβό αυτό φιλαράκι μου πέθανε και καμμιά περίπτωση πλέον δεν υπάρχει να πιάσουν τόπο οι ανόσιες και αιρετικές αυτές συμβουλές του

 

**************************

 

Αγαπητέ μου φίλε Χρήστο Πολατίδη, σ’ ευχαριστώ που φροντίζεις με επιμέλεια να τροφοδοτείς με ικανά ποσά πηγαίου ύδατος τον νερόμυλο της παρούσης ιστοσελίδας, χάριν της διονυσιακής και απολλώνια σιτίσεώς μας, όσων τουλάχιστον εξαρτόμαστε από την θεϊκή αυτή τροφή.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/14993/

5 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  Agraias

  Και να φανταστείτε ότι πολλοί από την Πανεπιστημιακή αλλά και πολιτική κοινότητα αυτής της χώρας, κατηγορούν τον Ερντογάν, ο οποίος θέλει το μάθημα των θρησκευτικών (Μουσουλμανισμό) στα τούρκικα σχολεία.

  1. stauros

   Agraia, η ανασύνταξη της δεισιδαιμονίας στην χώρα της Τουρκίας δεν ήταν παρά θέμα χρόνου.

 2. 2
  omni

  Υπενθυμίζω ότι τότε που η νεολαία ήταν πιο μαχητική, δηλαδή τη δεκαετία του 60, όπως με πληροφορούν μπαρμπάδες της εποχής, τότε ήταν που εμφανίστηκε η χούντα και το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

 3. 3
  xrhsp

  Δυστυχώς ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (στις φωτογραφίες είναι αυτός με το μουστάκι) είναι γνωστός μου. Είναι καθηγητής στο Χημικό τμήμα και γνωριζόμαστε από τις συμμετοχές μας σε συνέδρια. Την επόμενη φορά θα τα ακούσει για τα καλά…

 4. 4
  xrhsp

  Η καλύτερη «απάντηση» στους πανεπιστημιακούς που έσπευσαν να αναγορεύσουν σε επίτιμο διδάκτορα Ιατρικής τον Ιερώνυμο θα είναι, σε περίπτωση που αρρωστήσουν, να μην τους πάνε σε κάποιον γιατρό ή σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά κατευθείαν στον Ιερώνυμο…

  …Και μετά στους κόλπους του Αβραάμ…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...