«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Guardian: Τετελεσμένο γεγονός η πανωλεθρία της Ελλάδας – Τι πρέπει να κάνουν οι φταίχτες Ε.Ε. και ΔΝΤ στο εξής

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ


«Επισκοπώντας το πρώτο από τα τρία πακέτα μέτρων λιτότητας, το οποίο η Ευρώπη και το ΔΝΤ επέβαλαν στην Ελλάδα, αποδεικνύεται πως η αισιοδοξία της τρόικα αναφορικά με το πώς η ελληνική οικονομία θα αντιδρούσε στη λιτότητα υπήρξε εντελώς εσφαλμένη», αναφέρει το χθεσινό editorial της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα ετήσια έσοδα…της Ελλάδας, το ΑΕΠ της, δεν θα σημείωνε πτώση μεγαλύτερη του 5.5% σε σχέση με τα επίπεδα του 2009. Στην πραγματικότητα, όμως, η πτώση ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη της προβλεπόμενης. Η ανεργία το 2012 αναμενόταν να μην ξεπεράσει το 15%. Τελικά, έφτασε το 25%. Εν μέσω κρίσης, οι Ελληνες δεν θα απέφευγαν τον κοινωνικό και οικονομικό εκτοπισμό. Ωστόσο, οι πολιτικές που υπέστησαν επέτειναν την οδύνη. Η τρόικα δεν αξιολόγησε σωστά τον αντίκτυπο που θα είχαν στην οικονομία οι περικοπές και οι φόροι. Απέτυχε να προβλέψει την επακόλουθη κατάρρευση της αξιοπιστίας στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω καταστροφή…», επισημαίνει το άρθρο και προσθέτει:

«Στις αρχές κιόλας της κρίσης, αυτή η εφημερίδα είχε υποστηρίξει τη λύση μίας ταχείας διαγραφής του χρέους ή ακόμη και της πτώχευσης, ακολουθούμενης από τη λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας των ευρωπαϊκών τραπεζών από τον αντίκτυπο που επρόκειτο να ακολουθήσει. Αντιθέτως, δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει να πληρώνει τους τόκους των δανείων προς τις τράπεζες, τη στιγμή που οι άνθρωποι λιμοκτονούσαν. Τώρα, το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι η επιλεγείσα στρατηγική αναδόμησης του χρέους ήταν λανθασμένη και ότι θα μπορούσε να είχε βρεθεί καλύτερη λύση», ρίχνοντας την ευθύνη των επιλογών στους πολιτικούς και αξιωματούχους της ευρωζώνης, οι οποίοι «δεν είχαν εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων».

 

Και καταλήγει: «Οπως μαρτυρεί το «πινγκ πονγκ» ευθυνών στο οποίο επιδόθηκαν η Ευρώπη και το ΔΝΤ τις προηγούμενες ημέρες, η τρόικα του 2013 εξακολουθεί να είναι εξίσου δυσλειτουργική όσο ήταν και το 2010. Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα επιμένει στο δρόμο της λιτότητας, με ανταμοιβή την έκτη κατά σειρά χρονιά ύφεσης.

Είναι πλέον καιρός για την τρόικα να πάρει μερικά μαθήματα από την ελληνική πανωλεθρία. Πρώτα απ” όλα, απαιτείται να υπάρξει σαφέστερος διαχωρισμός μεταξύ της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Δεύτερον, το ΔΝΤ θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα εκθέσεις αξιολόγησης για το πώς αντιμετωπίστηκαν οι άλλες κρίσεις χρέους στην Ευρώπη. Τρίτον, είναι καιρός το ΔΝΤ να βρει μία νόμιμη διαδικασία που θα επιτρέπει στα χρεωμένα κράτη να δηλώνουν χρεοκοπία. Τέλος, το euro group πρέπει να αναστρέψει την πολιτική λιτότητάς της και να δώσει χρηματοπιστωτικά κίνητρα. Το χάλι της Ελλάδας δεν πρέπει να επαναληφθεί».

 

 

Από iefimerida
Αναρτήθηκε απο Μιχάλη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/14594/

19 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  kimon

  κατά τα άλλα ο σαμαρίλος είναι αισιόδοξος σαν πρωθυπουργός της ακροδεξιάς σοβιετίας…..και γ@μώ το πόπολο που δεν λέει να ξυπνίσει…..Μιχάλη έλεος κάνε κάτι από κει κάτω!!!

 2. 2
  stauros

  Υπερβολές. Η χώρα θα αυτορυθμιστεί σύμφωνα με τις ικανές δυνατότητας αυτάρκειας που διαθέτει. Στα πλαίσια αυτά όποιοι άπλωσαν τα βρωμοπόδαρά τους πέρα από το πάπλωμα που διέθεταν ας τους κοπούν.

  Η υψίστη των θεοτήτων Θεά ανάγκη θα τα βάλει τα πράγματα όλα στην σειρά.

  Ε, τώρα τι να κάνουμε. Μέσα στην διαδικασία αυτή θα καούν και κάποια χλωρά ανάμεσα στα ξερά. Δεν γυρίζει δα ο κόσμος και η ιστορία μοναχά γύρω απ” αυτήν την γενιά, που τυχαίνει τώρα να είναι στο προσκήνιο.

  Είμαστε και εξ αιτίας μας θύματα της αθανασίας του σύμπαντος κόσμου.

  Έτυχε βρε άνθρωπε να σε ζαμακώσει το πέλμα της Ανάγκης, η οποία έπρεπε να πορευτεί στο μονοπάτι πάνω στο οποίο κατά σύμπτωση βάδιζες. Εντάξει μη σκούζεις τώρα σαν την πατημένη γάτα.

  ******************

  Μιχάλη, συγνώμη δηλαδή, η Guardian τι είναι; Η Λυδία λίθος των προφητειών; Δηλαδή όλα τα προηγούμενα φλιτζάνια της βγήκαν αληθινά; Μια εφημερίδα της άρχουσας τάξης είναι.

  1. kimon

   Σταύρε δεν θα καούν μερικά μόνο χλωρά….κάηκαν και καίγονται πολλά χλωρά….ιδιαίτερα όσα διαχρονικά εμφανίζονταν σαν τζιτζίκια, αυτό όμως δεν παει να πεί οτι το ανύπαρκτο κωλοκράτος με τους υποτιθέμενους σουλτανοσαμαροβενιζέλους θα γαμεί και θα δέρνει κατά πως γουστάρει….έχει δίκαιο ο Μιχάλης για αυτά τα έρμα ατομικά δικαιώματα.
   Όσο για τον Guardian δεν είναι εφημεριίδα της άρχουσας τάξης,είναι με συνέπεια στο βρετανικό σύστημα αξιών αριστερά τοποθετημένη γι’αυτό και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο u.k.

 3. 3
  mixalis

  Οι ιδιωτικές μας ανάγκες και τα ατομικά μας δικαιώματα, δεν είναι κρατικό κοινωνικό αγαθό που χρήζει κρατικοποίησης (το ίδιο ακριβώς ισχύει και αντίστροφα)!!

  1. stauros

   Α, καλά τώρα. Τις ανάγκες και τα δικαιώματα τα θυμήθηκες. Τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα;

 4. 4
  stauros

  Σταύρε, βρήκες τον άνθρωπο! μίλησα για ατομικά δικαιώματα και όχι κοινωνικά,,,,,, που αν ο πολίτης απαιτεί να έχει, και, πρέπει να είναι ασφαλώς συνεπής στις υποχρεώσεις του. Όταν όμως το κωλοκράτος ζητάει μόνο υποχρεώσεις από τον πολίτη (αυτό που συμβαινει τωρα!),,τότε ο πολίτης το γράφει στα αρχίδια του,,, ή οργανώνεται και τού γαμάει την μάνα…. τι δεν κατάλαβες?

  ΥΓ.Αυτά να το σκεφθούν και να τα πράξουν, αυτοί που τους συντηρεί το κράτος για να τους πληρώνει ο μαλάκας ο νοικοκύρης φορολογούμενος και ο άνεργος, που δεν άπλωσε το χέρι του σε αυτό το κωλογαμημένο σύστημα και τωρα τρώει κωλοδάκτυλο και αυτός που δεν φταιει
  σε τίποτα. Αναρωτιέμαι με ποιον είσαι!

  ΠΡΩΣΩΠΙΚΑ είμαι απ αυτούς που ΔΕΝ ΕΧΩ καμιά τέτοια υποχρέωση…κι αν μεχρι τωρα ημουν εντιμος πολίτης ,,,επαψα να ειμαι!! Και δίνω ραντεβού στα γουναράδικα!!

 5. 5
  omni

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=363022

  «Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη μόνο με έξοδο από το ευρώ».

 6. 6
  vomolloxius

  Δεν εχει καμμια σημασία αν εκάναν λάθος η αν δεν εκάναν! Χεστηκε η φοράδα στο αλώνι, αν το χρέος ειναι βιώσιμο,αφου ακόμα και οι πέτρες το ξέραν πως το χρέος της Ελλάδας δεν την παλεύει με τίποτα.

  Σημασία εχει που σώσαμε την Ευρώπη, αφού καθυστέρησαμε την εξάπλωση της κρίσης και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ακριβώς εκαναν οι λεβεντες Κρητικοί και καθυστέρησαν τους Ναζί στη μάχη της Κρήτης.

  Το λάθος στη διάσωση ομως δεν πρέπει να μας επηρεάσει, γιατι πλέον η χώρα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και όπως μας διαβεβαίωνουν η Ελλάδα είναι πλέον success story, που για για μια ακόμα φορά θα βάλει τα γυαλιά σε όλη την οικουμένη και θα ζήσει ενα μεγαλειώδες οικονομικό θαύμα.

  Αν ολοι μαζί σαν μια γροθιά καταφέρουμε να πείσουμε την Τρόικα να ρίξει τον ΦΠΑ στις ταβερνες και στα σουβλατζίδικα στο 13%, θα γίνουμε υπερδύναμη.
  Δεν θα εχουμε ανάγκη κανέναν ,αφού δεν θα προλαβαίνουμε να σερβίρουμε χωριάτικες σαλάτες, μουσακάδες,πιτόγυρα και κολοκυθοκεφτέδες σε 270.000.000 ξενηστικωμένους τουρίστες.( τόσοι θα ερθουν αυτό το καλοκαιρι)

  1. omni
 7. 7
  mixalis

  υποχρεώσεις και τα καθήκοντα;

  Πόσο απλό είναι το πράγμα,,,, αν κάποιος ιδιώτης, δεν δανείστηκε ποτέ του χρήματα, σημαίνει πως, ούτε χρεοκόπησε, και ούτε φυσικά χρωστάει και σε κανέναν!

  Το κράτος όμως που το χρεοκόπησαν, ,,, αυτό, αφού πρώτα την χρεωκοπία αυτή, την μετονόμασαν σε κρίση ( ..δεν είναι της ώρας), μετέφεραν δηλ. το χρέος στον πολίτη και καλείται λέει τώρα τώρα ο πολίτης, μη έχοντας ΟΥΔΕΜΊΑ υψίστη υποχρέωση, (έχει – δεν έχει παράδες), να πληρώσει ( τσαμπουκά) μέσω φόρων-χαρατσιών π.χ ακόμα και τον αέρα που αναπνέει!!!! ( τεκμήριο διαβίωσης ) και αν δεν έχει, να τους δώσει ακόμα και το εκ θεμελίων προφορολογημένων και προπληρωμένων υποχρεωσεων σπίτι του.

  Για να είναι λοιπόν σωστός υπήκοος του Γερμανικού προτεκτοράτου (αφού δεν έχει κράτος) , πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί τους, πρέπει να χρεοκοπήσει και σαν πολίτης για να περάσουν τις εξετάσεις οι κοντζαμπάσηδες της πολιτικής σκηνής εν Ελλάδι ( στις τρόικες ΔΝΤ) και που οι ίδιοι ήταν που έφεραν αυτήν την κατάντια και είναι οι άμεσα υπεύθυνοι, Σαμαραδες, βενιζέλοι.κτλ

  Αυτά λένε και δαύτοι,,,, για υποχρεώσεις- υποχρεώσεων ομιλούν και επικαλούνται δήθεν δημοκρατία ( αυτήν που δαγκώνουν και διάφορα άλλα ανεγκέφαλα λυσσασμένα σκυλιά…) την οποία δεν υπηρετήσαν ποτέ τους αυτά τα τσογλάνια ,για την σωτηρία του ακατοίκητου ανθρώπων οικοπέδου «Ελλάδα» …

  Αρα λοιπόν έχουν απόλυτο δίκιο …οι σωτήριες μας στα περί των υποχρεώσεων……Έλεος

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (και πληθωρισμό!!

  ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

 8. 8
  Politropos Dionisis

  Σταύρε δεν με εκπλήσσεις που ΣΑΝ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ βρήκες πάλι τον τρόπο να δικαιολογήσεις την κατάσταση με αφηρημένες αμπελοφιλοσοφίες περί ξερών και χλωρών. Έτσι δεν φταίνε κάποιοι συγκεκριμένοι αλλά «το πέλμα της ανάγκης»!!!!!!

  Όσοι δεν χρεωθήκαμε και δεν χρεοκοπήσαμε, έπρεπε να περιμείνουμε πως στο τέλος θα πληρώσουμε για αυτά που εν αγνοία μας έστω και εν γνώση μας, κλέβανε τα λαμόγια!!!

  ωραίος είσαι ωρε!!!

  Και μας λες και να μην σκούζουμε!!!

  Εδώ θα είμαι να δω, πόσο φλέγμα θα σου έχει απομείνει, για να μην σκούζεις σαν κάτσουλος, όταν και άμα, εκτός από την μείωση μισθού θα σου κόψουνε και τον μισθό!!!

  1. stauros

   Διονύση, ρισκάρισα μια προφητεία. Νομίζω μάλιστα πολύ εύκολα αφού η ιστορία του νεοελληνικού κράτους μας δείχνει ξεκάθαρα ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στην πορεία του. Κάθε τόσο πτώχευση, μετά κάποια καλυτέρευση και πάει λέγοντας. Τέτοια κεφάλια τέτοιο κούρεμα θέλουν. Τους ανεπαρκείς πολιτικούς ο λαός δεν τους ψηφίζει; Ο λαός δεν θα ψηφίσει και τους επόμενους; Και πάλι κάποια χλωρά δεν θα καούν ανάμεσα στα ξερά; Όταν δηλαδή κανείς περιγράφει την πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι την γουστάρει;

 9. 9
  Politropos Dionisis

  Το θέμα δεν είναι στην διαπίστωση (προφητεία) αλλά στο φλέγμα (στην μαγκιά) τύπου: Εντάξει μη σκούζεις τώρα σαν την πατημένη γάτα.

  Κάθε φορά τα ιδία λες και κάθε φορά παίρνεις τις ίδιες απαντήσεις!!
  Αλλά εκεί σταματάς, μου θυμίζεις εκπομπές του Χαρδαβέλα που ανακυκλώνει τα ιδία θέματα ξανά και ξανά χωρίς ποτέ να υπάρχει εν κατακλείδι συμπέρασμα ρε αδερφέ επιμύθιο, που λέμε!!!

  Θα μου πεις αν επέτρεπαι κάτι τέτοιο, θα τελείωνε το μπλα μλπα….. και θα έπρεπε να πάμε σε άλλα…. Στο δια ταύτα….

  Για αυτό λοιπόν ας μείνουμε να συζητάμε μέχρι να ψοφήσουμε τα ίδια και τα ίδια:
  Τέτοια κεφάλια τέτοιο κούρεμα κλπ,
  για όλα φταίει ο λαός….
  Οι ανεπρόκοποι έλληνες..
  Η εργατική τάξη που θέλει να μοιράσει αυτά που δεν κατέχει…..
  Τους ανεπαρκείς πολιτικούς ο λαός τους ψηφίζει….
  Οι νοικοκύρηδες του βορά……

  Για ποιους δουλεύεις ρε Σταύρε με ποιων το μέρος είσαι?
  Μας κάνεις τον προφήτη και στο δια ταύτα μας παραπέμπεις στην μοιρολατρία!!!
  Ωραίος προφήτης είσαι!!!! Κάποιοι άλλοι για τέτοιες «προφητείες» πληρώνονται εσύ το κάνεις και τζάμπα!!!

  Πως η ανάγκη γίνετε Ιστορία:  1. Σταύρος

   Για ποιους δουλεύεις ρε Σταύρε με ποιων το μέρος είσαι?

   Δουλεύω για τους καπιταλιστές.

  2. Politropos Dionisis

   Σταύρε ας ειρωνεύεσαι δεν πειράζει, το ίδιο κάνει διότι μακάρι να δούλευες μονάχα για τους καπιταλιστές….. οι δηλωμένες προθέσεις δεν αρκούνε για να πεις με ποιους είσαι…… εκτός από τους καπιταλιστές η μοιρολατρία τρέφει και πολλά άλλα παράσιτα…….

   Όταν λοιπόν γραφείς πως τίποτα δεν αλλάζει «Κάθε τόσο πτώχευση, μετά κάποια καλυτέρευση και πάει λέγοντας…» Αν αυτό που λες δεν είναι υποταγή στην μοιρα τότε τι άλλο……

   Γιατί dηλαδή να υποτιμάμε αυτή την «κάποια καλυτέρευση»? γιατί αυτή δεν μπορεί να αποτελεί τεράστιο κίνητρο, ώστε κάθε ενάρετος να σταθεί διπλά στην «μάνα του Μιχάλη» και στις μανάδες ολονών?
   Τι βγαίνει δηλαδή άμα πιστέψουμε πως εμείς φταίμε?
   Αν επαναλαμβάνουμε κάθε φορά πως μας αξίζει η καταδίκη μας από τα λαμόγια?

   Καλλιέργεια ενοχής = χείρα βοηθείας στην πάσα εξουσία!!! παλια τενη!!! αυτό δεν κάνουνε τα παπαδαριά? Ο θεός μας έστειλε τον σουλτάνο, γιατί είμαστε αμαρτωλοί…. Αυτό δεν κάνουνε και τα πολιτικά λαμόγια ακόμη και οι «καλοί» γονείς, οι «καλοί» φίλοι…… ????

   Πρέπει να αποενοχοποιηθει μια κρίσιμη μάζα πολιτών για να είμαστε σε θέση ως λαός να αντιδράσουμε σωστά!!!
   Εκτός από την κακομοίρα την μάνα μας….. υπάρχει και το κίνητρο της γνώσης που αποκτήθηκε μέσα από την Ιστορία, που λέει ότι:
   Η Ιστορία ποτέ δεν ήτανε κύκλος κι ας φαίνεται έτσι, σπείρα είναι και κάθε φορά που κάνει μια γυροβολιά στην επομένη στροφή, μας βρίσκει πιο πάνω να διεκδικούμε από καλύτερη θέση!!!!

   Έτσι λοιπόν άμα κάποιοι νομίζεις πως σκούζουμε σαν πατημένες γάτες, διόλου δεν είναι έτσι, απλώς σκεπτόμαστε φωναχτά την ώρα που κάποιοι άλλοι μας θέλουνε να κλαψουρίζουνε σαν γατάκια!!!!

  3. stauros

   Όταν λοιπόν γραφείς πως τίποτα δεν αλλάζει

   Διονύση, ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι τίποτε δεν αλλάζει όταν οι προϋποθέσεις παραμένουν οι ίδιες, αυτές της κοινωνίας ιδιωτών.

   Προσπάθησα να εντοπίσω ποιοι είναι οι παράγοντες που συντηρούν τις προϋποθέσεις αυτές και το κατά δύναμιν προσπαθώ να τις ξεβρακώσω για να φανεί γυμνή η αλήθεια τους.

   Σε ερωτήσεις του είδους με ποιους είμαι δεν μ’ ενδιαφέρει να απαντήσω, επειδή μου φαίνεται πολύ εύκολο να πω π.χ. ότι είμαι με τους αδικημένους και τα σχετικά. Ως παρατηρητής μου απαγορεύεται να σχετίζομαι με τις ενεχόμενες πλευρές ενός ζητήματος.

   Ασκούμαι πολύ στην απάθεια για να είμαι σε καλύτερη θέση να εξάγω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά συμπεράσματα. Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι το καταφέρνω ικανοποιητικά.

 10. 10
  mixalis

  Φίλοι και σύντροφοι – με ή χωρίς «». Νιώθω την ανάγκη να πω τα εξής:

  Ενόσω βλέπω πως δεν υπάρχει ο πολιτικός λόγος ή έστω το κοινωνικό ερέθισμα,, δεν έχει και καμιά αξία ένας τέτοιος (μάταιος) πολιτικός διάλογος και δεν υπάρχει λόγος να τον συνεχίσω ή ακόμη και να τον προκαλέσω με άρθρο στο μέλλον. Διότι εδώ, η πλατωνική μοίρα ( βλέπε Τίμαιο) , έχωσε το ποδάρι της και προδιαγράφει το κοινωνικοπολιτικό μας γίγνεσθαι!!!!…Γιαυτό και πάω από χέρι, πάσο με 3 απατού…που λένε και στην πρέφα.

  Έτσι γιατί να χολοσκάμε, με τέτοια μάταια πολιτικά ζητήματα αφού φταίει ο κερατάς λαός! Και μόνον αυτός! Ας αρκεστούμε το λοιπόν (εκ του ασφαλούς ή και μη παρεμπιπτόντως) και ας ασκηθούμε μονομερώς στην δεισιδαιμονία της μάνας μου ( κύριο ολων των δεινών), που δεν την ευόδωσε, να αποδώσει τα του Σαμαρά τω Σαμαρά –τα του Βαγγέλη τω Βαγγέλα…. με λίγα λόγια ..υπαίτια η χριστιανική δεισιδαιμονία της, που, δεν της επέτρεψε να γίνει, ο ιδανικός πολίτης απέναντι στο εξ αρχής ιδανικό πλατωνικό (και νυν δωσίλογο κράτος), και για γιαυτό, δεν είναι άξια απλά ενός τσαλαπατήματος, αλλά άξια καταδίκης…. στην εσχάτη των ποινών, αν,,, δεν καταφέρει να πουλήσει το ζαρωμένο κορμί της στην αγορά , προκειμένου να ξεπληρώσει το απεχθές χρέος στην καμπούρα της και να αποκάνει τα ρέστα του υπολοίπου σκληρού βίου της.

  Επιλέγουμε, ο καθένας μας – σε αυτή την κατάσταση – βρίσκεται υπό κρίση και ο καθένας μας πάλι, θέτει τις προτεραιότητες του είτε ως αντιβιστής του κοινωνικού γίγνεσθαι, – άνευ αλληθωρισμων, είτε αν δεν το επιθυμεί, εξ ιδιωτείας ή απάθειας.

  Η μάνα μου που έλεγα, είναι η πλειοψηφία αυτού του εσαεί καταδικαστέου λαού κατά τον Σταύρο , άρα είναι ο ίδιος ο λαός, άλλοι στρατεύονται λοιπόν στο χαράκωμα της μάνας μου δηλ του λαού, άλλοι στο απέναντι από το χαράκωμα της μη αιρετής κομματικής εξουσίας( που τη σήμερα είναι και δοσίλογη), την μεριά δηλ. αυτών που κυνηγούν την μάνα μου! αυτήν την άθλια και παραπαίουσα κομματική εξουσία που κάποιοι παράπλευροι και εκ των πραγμάτων ίσως βολεμένοι, την λιβανίζουν τα μάλα,,,, και δεν ξέρουν όμως πως σε λίγο θα έχουν την τύχη της μάνα μου, σε προέκταση … της φτωχιάς μάνας όλων μας, που τραβάει τα πανδεινα για να σωθεί η Ευρώπη και το κωλοευρώ που μας εγκλωβίσανε.

  «Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.»
  Ιωάννης Καποδίστριας

  Γι αυτό…. Ποτέ δεν είναι. αργά! Αυτό, σας το εικάζει ένας αυτοδημιούργητος οικογενειάρχης πολίτης!.
  ΥΓ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!! ( αργά ή γρήγορα)- ελπίζω και η περιφρονημένη δημοκρατία (βορά για τα εκκολαπτόμενα GOLDEN EGGS), που στην ουσία της δεν είναι σεκταρισμός, δεσποτισμός ή ιδεοληψία, αλλά ο πιο εφικτός τρόπος του ΣΚΕΠΤΕΣθΑΙ, ΦΕΡΕΣΘΑΙ και του ΠΡΑΤΕΙΝ!

 11. 11
  mixalis

  Ας αναλογιστούμε: Ποιο καθορίζει το άλλο, το πολίτευμα την οικονομία ή το αντίστροφο; Είναι ο άνθρωπος πολιτικό ή οικονομικό ζώο;

  Ο άνθρωπος ως ζώο πολιτικό είναι αποκλειστική εφεύρεση των αρχαίων Ελλήνων,οι οποίοι προκειμένου να εκπληρώσουν τις αναγκαιότητες τους, τους προέκυψε η φόρμουλα του πολιτεύματος της δημοκρατίας. Η λέξη άνθρωπος ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του ανθρωπίνου είδους, που στεκόταν ως έννοια, πέρα και πάνω από Φύλα και φυλές. Έτσι λοιπόν, το πολίτευμα της Δημοκρατίας, είναι η υποδομή κάθε συλλογικής ανθρώπινης κοινωνίας, αφού αυτό καθορίζει και αρμολογεί την παιδεία, δρομολογεί την εκπαίδευση, την νοοτροπία του συνόλου των πολιτών, ενώ θέτει και τους συντακτικούς κανόνες της ομιλουμένης γλώσσας και αφήνει σε δευτερεύουσα μοίρα, την οικονομία θρησκεία κ.α.

  Αφού θέτει πρώτα και κύρια τον πολίτη ως ον πολιτικό ,αξιολογεί τις ανάγκες των πολιτών και ως αρμόδιο, αξιολογεί και οριοθετεί για την αυτάρκεια όλων των πολιτών (δυνατών και αδυνάτων) μέσω των μέτρων της οικονομίας. Το πολίτευμα λοιπόν είναι αυτό που καθορίζει την οικονομία και όχι το αντίστροφο,( αυτό ακριβώς που βιώνουμε σήμερα, με τις αγορές πάνω από τον πολίτη και την ιδιότητα του, δηλαδή την οικονομία πάνω από την ίδια την πολιτική οντότητα του). Σε ένα ανεξάρτητο δημοκρατικό πολίτευμα, το πολίτευμα είναι αυτό που επιλέγει τις οικονομικές θεωρίες, ορίζει την ιστορία του, οργανώνει την περιφρούρηση των ορίων του με στρατό, καταστέλλει την εγκληματικότητα, αποδίδει την ισότητα στην απονομή δίκαιου κ.τ.λ. που δεν είναι για τώρα.

  Αν ένα κράτος ομηγένητο χρεοκοπήσει (δηλ δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες-χρεη του) του, κηρήτει την δική του πτώχευση με ότι αυτό συνεπάγεται και οχι του πολίτη, νομοθετεί δίκαια μέτρα με βάσει τη αυτάρκεια, υποτιμά το αντίκρισμα του νομίσματος (μονόδρομος) για την αύξηση του ΑΕΠ, μειώνει τους φόρους και με τον έλεγχο των εισαγωγών, δίνει κίνητρα για την ανάπτυξη της εσωτερικής παραγωγικότητας, που σημαινει καταπολεμηση ανεργίας και αύξηση της εγχώριας ανάπτυξης, και οχι να δανείζεται συνεχώς το ξένο αποθεματικό χαρτονόμισμα που ανακεφαλαιώνει την φούσκα των τραπεζών στις πλάτες του λαού, να ανεβάζει τους φόρους εν μέσω ύφεσης – όλο και χειρότερης κάθε μέρα- φέροντας ανεργία και πείνα …που δεν χρειάζεται να ήμαστε μάντεις για να δούμε που θα καταλήξει..

  Σήμερα ειδικά ο Έλληνας ( και ο ευρωπαίος) κατάντησε πια να είναι οικονομικό ζώο, και όχι πολιτικό, καθότι έχει απολέσει η χώρα του την οικονομικοπολιτική της αυτοδιαχείριση και ανεξαρτησία, θυσία στο βωμό των συμφερόντων των ισχυρών τραπεζιτών του βορρά και των γερακιών τοκογλύφων πέραν του ατλαντικού, αν δεν αφυπνιστούμε οι Έλληνες σύντομα από την βρώμικη προπαγάνδα των καναλαρχών, είμαστε πραγματικά άξιοι της πλατωνικής θεάς της μοίρας μας,,,, το χρωστάμε αυτό στα παιδιά μας και στις μέλλουσες γενεές, που κατά την άδικη χριστιανική ρήση: «αμαρτίες γονέων πεδευουσι τέκνα» δεν φταίνε απολύτως σε τίποτα!!!! να μην αφήσουμε να καταστραφεί γι αυτούς τίποτα, κι αν αξίζει τον κόπο να υποφέρουμε εμείς κάτι παραπάνω, επενδύοντας έτσι στο δικό τους μέλλον, που στο κάτω κάτω είναι και της Ελλάδος και όχι της παγκοσμιοποίησης των αγορών εις βάρος του ελεύθερου με ατομικά δικαιώματα πολίτη.

  Το μεγαλύτερο ψέμα είναι οτι δεν μπορούμε να ζήσουμε εκτός αυτών, εγινε δόγμα μεσ τα μυαλά μας,λες και ζούμε στην Σαχάρα και όχι στην ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ Ελλαδα μας, μας έφθασαν σε σημείο να το πιστέψουμε…και σιγά να μην τους νοιάξει αν είμαστε χριστιανοί η ειδωλολάτρες ή άθεοι(πάνε αυτά) ΧΕΣΤΗΚΑΝ!!!…. Άξιος λοιπόν και ο μισθός τους!

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ!
  ΖΗΤΩ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 12. 12
  Politropos Dionisis

  Το λιγότερο που μπορώ να πω (κι ας με συμπαθάς) είναι ότι μπουρδολογείς (γίνομαι χυδαίος θα πεις?) άντε καλά ζητώ συγνώμη και το περνώ πίσω και ευθύς διορθώνω, ότι δεν ομιλείς την αλήθεια, (αλλά και για αυτήν την φράση έφαγα κομματική παρατήρηση, γιατί σε μια συνεδρίαση είπα ότι αυτό που λέει ο Σταυρός -ενασ αλλό Σταυρος- δεν είναι αλήθεια.) Ναι δεν λες αλήθεια, όταν λες πως ταχα σου απαγορεύεται να σχετίζεσαι με τις ενεχόμενες πλευρές ενός ζητήματος, και μάλιστα ισχυρίζεσαι πως έτσι θα είσαι σε θέση να εξάγεις όσο το δυνατόν αντικειμενικά συμπεράσματα……

  Τελικά τι είναι το αντικειμενικό?

  Ακόμη κι αν εδώ μέσα, κατάφερνες στα θέματα που αναρτάς να μην κάνεις αξιολογικές αναφορές και κρίσεις (που κάνεις ακριβώς το αντίθετο και κατά κόρο…..) ακόμη κι αν απλώς πρότεινες τα θέματα, χωρίς καν να τα σχολιάζεις, ακόμη και τότε, δεν θα ήσουνα άσχετος και μη εμπλεκόμενος με την α, ή την β, η την γ….. πλευρά!
  Γιατί πολύ απλά, ακόμη και η επιλογή του θέματος θέση υπέρ του α, η του β, είναι. Δυστυχώς!!!!
  Τον Ηράκλειτο κακιζω περισσότερο…. γιατί εγώ ο παπάρας τον πήρα της μετρητής και θεώρησα σωστό αυτό που έλεγε…..» ότι είναι καλό για τον δούλο είναι κακό για τον αφέντη» και το αντίστροφο «ότι είναι καλό για τον αφέντη είναι κακό για τον δούλο»
  Υποψιάζομαι πως ήτανε και κρυφοκομμουνιστής…. απλώς τότε δεν είχε εφευρεθεί ο όρος κομμουνιστής.

  Τρεχα όσο θελεις μακρυά Σταύρε και παρε όση απόσταση θες απο τις πλευρες που ενεχονται ενος ζητηματος και βρες το αντικειμενικό, χωρίς απο την αρχή να διευκρινησεις το ερώτημα για ποιον (?) είναι αντικειμενικά καλό το καλό!!!! και για ποιον κακο το κακο!!!
  Για ανθρώπινες σχέσεις και τρόπους κοινωνικής συγκρότησης μιλάμε και όχι για επιστημινικά πειραματα κράματα, θερμοδυναμικές…….

  Αλλά ως παλιά κουφάλα, εντρυφήσας ατέλειωτα ημερόνυχτα στα πηγαδάκια σε συνελεύσεις συγκεντρώσεις κλπ κλπ δεν σε χαρακτηρίζω τυχαία κουβεντομαστορα!!
  Επειδή γνωρίζεις εκ των προτέρων, πως έτσι όπως σου τα λέω έχει η κατάσταση, χρησιμοποιείς ως οδό διαφυγής και εκείνη την φρασούλα: «Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι το καταφέρνω ικανοποιητικά».!!! αποσβολάθηκα !!!!!! ασε όμως τα σαπια αυτά να τα λες σε εκείνους που δεν ξέρουνε ……όχι σε μας, γιατί είναι σαν να λες Διονύση σε κόβω για ηλίθιο!

  Φχαριστώ πολύ παντως για την διαφώτιση περί της αντικειμενικότητας….. αλλά εγώ δεν ψωνίζω μεταλλαγμένα…. όλο αυτό το λέω επιεικώς Φαρισαϊσμός και υποκρισία…..
  Σταύρε εκτός από την «αντικειμενικότητα» είναι ποιος προξενεί την ζημιά και ποιος τραβάει το ζόρι…… αυτήν την αλήθεια στην προκείμενη περίπτωση με το να καλλιεργείς την ενοχή στους ηλίθιους ψηφοφόρους…. που επιλεγούνε τα λαμόγια που τους κυβερνάνε που ιδιωτεύουνε….. αλλά και που όταν δεν ιδιωτεύουνε ζητάνε οι ανεπρόκοποι να μοιράσουνε αυτά που δεν κατέχουνε ….κλπ κλπ με αυτά και άλλα….. όχι μόνο δεν καταφέρνεις να προσεγγίσεις την αλήθεια αυτών των θεμάτων, αλλά απέχεις παρασάγγες από το να την «ξεβρακώνεις (αυτήν) την αλήθεια,» απλώς την βρακώνεις, τουτέστιν εσύ ο λόγιος που κατανοείς την κατάσταση, ό μέγας ήρωας που αγωνίζεσαι για την αλληθεια (υπερ του συστήματος?) πετάς περιφρονητικά την πέτρα στους ανόητους και φοβισμένους, που η ηθική τους είναι του «μπαλώματος…»

  Όχι ρε φιλε δεν είναι όλοι αμφιβόλου ηθικής και του μπαλώματος (όπως στο ποίημα του Καβάφη που ανάρτησες εντελώς αντικειμενικά (ειρωνεύομαι και εγώ..) χωρίς να σχολιάσεις, (?) για να μας πεις εκεί ακόμη μια φορά αυτά που λες και εδώ και αλλού…. (τι λες τωρα δεν ειναι σχολιο το Φυλος κυκλος?)

  Σταύρε φασισμό συνιστά η γενίκευση και προς τα πάνω και προς τα κάτω!!!! όλα τα αλλα βια αυταρχισμοςκλπ ειναι παρελκομενα.
  Φταίνε κάποιοι Έλληνες, ε!!! τότε φταίνε όλοι οι καθυστερημενοι Ρωμιοι Έλληνες, δεν φταίνε κάποιοι Έλληνες, ε!! τότε δεν φταίνε όλοι οι Έλληνες. Στην πυρά τους καθυστερημενους ρωμιους στην μια περιπτωση. Ηρωες και ιδανικοι στην αλλη.

  Όμως ούτε τώρα, ούτε ποτέ άλλοτε ήτανε όλοι του μπαλώματος για να γενικεύεις (αυτο εινα χυδαίοτητα), δεν κάνει η Ιστορία κύκλους και μάλιστα φαύλους…… είπαμε σπείρα είναι!!!! Σπείρα είναι!!! Σπείρα είναι!!! Θα γυρίσει ο τροχός και θα ανεβει ο λαός …..

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...