«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Πώς κηδεύουν τους νεκρούς στο Θιβέτ

 

files.php

 

Η όλη τελετή της βρώσης του πτώματος από τα σαρκοβόρα όρνια δεν έχει να κάνει με τίποτε περισσότερο από την μεταφορά της ψυχής του νεκρού στον ουρανό.

Στο χριστιανικό πρωτόκολλο της κηδείας προτιμάται η μεταφορά της ψυχής του νεκρού στη μαύρη γη δια των σκωλήκων, εξαιρουμένων των αγίων, τους οποίους απεχθάνονται τα σκουλήκια.   

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/14521/

27 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  Ακράγαντας

  Δεν το ήξερα και ομολογώ ότι έχω μείνει έκπληκτος…Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο βάρβαρο και πιο αποκρουστικό από αυτό. Αντιλαμβάνομαι τον εθιμοτυπικό σκοπό στις ανά τόπους κοινωνίες αλλά τέτοια βαρβαρότητα ελέω «θρησκείας» δεν την χωράει ο νους μου!

  Απ’ότι φαίνεται υπάρχουν και χειρότερα από τον χριστιανισμό.

  1. stauros

   «νέκυες κοπρίων εκβλητότεροι» . Ηράκλειτος

   Ακράγαντα, η «βαρβαρότητα» που νομίζεις ότι είδες είναι απλά μια ιδεοληψία σου. Η διαφορά της κηδείας που είδες απ” όλες τις άλλες που γίνονται δεν είναι τίποτε περισσότερο από έναν αλλιώτικο φωτισμό της ίδιας σκηνής.

 2. 2
  Ακράγαντας

  Όχι αγαπητέ Σταύρο αυτό είναι ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ χωρίς κανένα εισαγωγικό, σε όλο της το μεγαλείο.

  Οποιαδήποτε σύγκριση για εμένα που είμαι άθρησκος δεν έχει καμία σημασία και αυτά περί φωτισμών είναι τροφή για τις θρησκευτικές διαμάχες των εκάστοτε δογμάτων.

 3. 3
  mixalis

  Μοιάζει σαν ένας τρόπος να θέλει να μας ταρακουνήσει από τον λήθαργο και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο θάνατος είναι βέβαιος και ότι το σώμα μας ξεμπέρδεψε βιολογικά. Είναι ίσως επίσης μια ανιδιοτελή χρήσιμη πράξη από τον θανόντα ή τα μέλη της οικογένειας του θανόντος να προσφέρουν βορά το άζωο σώμα για να ταΐσουν τα όρνεα… Οι εικόνες πάντως είναι φρικιαστικές και ίσως τρομακτικές σε μερικούς που βλέπουν ακριβώς το ίδιο θέαμα στα κρεοπωλεία με τα κρέατα των ζώων στα τσιγκέλια, που προορίζονται για την δική τους κοιλιά .

 4. 4
  vomolloxius

  Αν καταλαβα καλα ο ανθρωπος ειναι μερος της διατροφικής αλυσίδας, και οταν πεθάνει πρεπει να τον φάνε τα όρνια
  Στο πολιτισμένο κόσμο καλλιστα μπορει να τον κάνουν και σκυλοτροφή.

 5. 5
  Ακράγαντας

  Δηλαδή εσείς εδώ αυτήν την συγκεκριμένη θρησκευτική τυφλότητα και βαρβαρότητα την δικαιολογείτε? Εδώ δεν μας πειράζει δηλαδή το τι κάνει ο άνθρωπος ελέω θρησκευτικής πίστης?…βρε για κοίτα κάτι ωραία που ακούω βραδιάτικο!

  Όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να καταλάβω τι το χρήσιμο και ανιδιοτελές έχει, να κόβω τον αποθανόντα συγγενή μου (παιδί, μάνα, παππούς κτλ) σε λωρίδες.!!! για να τον φάνε τα όρνεα και κατόπιν να σπάω με σφυριά το κρανίο του για να του φάνε και τον εγκέφαλο!!! Εφόσον παραδεχόμεθα ότι ο θάνατος είναι ένας και τέλος, ανοίγεις ένα λάκο, τον θάβεις, λες πέντε κουβέντες ωραίες που θυμάσαι από τον εκλιπόντα και τον αφήνεις να γίνει ανακύκλωση στην μάνα γαία. Τι πιο απλό και ανθρώπινο.

  Η σύγκριση είναι τελείως ατυχής. Το μοσχάρι που θα σου κόψει ο κρεατέμπορας δεν μπορεί να έχει το ίδιο «βάρος» με την μάνα μου….εκτός και αν παραδεχτώ ότι είτε μιλάω με την μάνα μου είτε μιλάω με ένα μοσχάρι είναι το ίδιο και το αυτό. Επίσης μπορώ να πω ότι την μάνα μου την ξέρω, έχουμε πιει και ένα καφέ βρε αδελφέ…το μοσχάρι από την άλλη πρώτη φορά το βλέπω και αυτό δεν μου μίλησε καθόλου! :ainte:

  1. stauros

   Η όλη τελετή της βρώσης του πτώματος από τα σαρκοβόρα όρνια δεν έχει να κάνει με τίποτε περισσότερο από την μεταφορά της ψυχής του νεκρού στον ουρανό.

   Δεν νομίζω ότι το να λιβανίζει κανείς και να ψέλνει ένα πτώμα («νέκυες κοπρίων εκβλητότεροι») είναι δείγμα ανώτερου πολιτισμού. Όλα γίνονται όμως χάριν της «καλής» τύχης της ανύπαρκτης ψυχής. Τα διαβάσματα και η ορνεοφαγία αμφότερα γίνονται για την μεταφορά της στον ουρανό. Κάποιοι άλλοι καίνε το πτώμα. Άλλοι πάλι το ταριχεύουν. Έχει και χειρότερα όπου το τρώνε.

   Άπαντες όμως κωλώνουν μπροστά στην διάθεσή του στην επιστήμη της ιατρικής, προς εκπαίδευση των φοιτητών της (βλ. ΔΩΡΕΑ ΣΩΜΑΤΟΣ http://athriskos.gr/523/).

   Πέντε χρόνια συνεχώς επαναφέρω μπροστά το άρθρο για την δωρεά σώματος κι όλοι κάνουν την πάπια. Αυτό τι είναι δηλαδή; Δείγμα πολιτισμού! Χώρια που το έχω καρφωμένο μόνιμα στην αρχική σελίδα.

   Να μην είναι σε θέση κανείς να χαρίσει ούτε την κοπριά του!!!!

   Και πώς γίνεται το χωριό Άνω Πορόια Σερρών να έχει δώσει μέχρι στιγμής τρία πτώματα στην ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης και να έχει προγραμματισμένα καμμια δεκαριά ακόμη, όταν ολόκληρη Αθήνα σφυρίζει αδιάφορα για το ζήτημα αυτό! Μάλιστα ουδέποτε έγινε καν λόγος για το λαμπρό αυτό παράδειγμα. Όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν! Οι πολιτισμένοι!!!

 6. 6
  Ακράγαντας

  Εγώ δεν μίλησα για λιβανίσματα και ψαλμωδίες και ούτε είμαι υπέρ αλλά απ’ότι φαίνεται υπάρχει μεγάλο κόλλημα στην παρέα περί του θέματος. Η συμπεριφορά προς τους νεκρούς είναι δείγμα πολιτισμού ανεξαρτήτως ψυχής, μεταθανάτιας ζωής και λοιπών παπαριών. Οι κηδείες είναι για τους ζωντανούς που μένουν και όχι για τους νεκρούς που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό και πως το εννοούσε ο Ηράκλειτος, αλλά αν το εννοούσε όπως το εννοείς εσύ τότε διαφωνώ και θεωρώ ότι είναι μέγιστη μαλακία.

  Είσαι απόλυτος με αυτά που λες και μιλάς νομίζοντας ότι ξέρεις τα πάντα. Ναι ρε φίλε υπάρχουν και άλλοι που έχουν κάνει δωρεά σώματος, όμως δεν έχουν καμιά ιστοσελίδα να το διαφημίζουν συνεχώς. Καλά έκαναν όσοι το έκαναν αυτό και βοηθούν στην επιστήμη. Εξ’άλλου δεν μπορεί όλος ο κόσμος να δωρίζει τα κορμιά του γιατί μετά δεν θα έχουν τι να τα κάνουν. Εγώ για παράδειγμα έχω αφήσει παρακαταθήκη όταν με το καλό λακίσω να μου πάρουν ότι είναι δυνατόν από όργανα και μετά να με κάψουν. Πρέπει να δώσω το σώμα μου δηλαδή για να είμαι γαμάτος? Πας από την μία άκρη στην άλλη όπως έχω παρατηρήσει να το κάνεις συχνά αυτό.

  1. stauros

   Ακράγαντα, μπράβο σου, βλέπω ότι είσαι ταπεινόφρων.

 7. 7
  Ακράγαντας

  Η ταπεινοφροσύνη είναι ιδίωμα δούλων και εγώ δεν είμαι στο συνάφι τους.

  Μα και ναι, βέβαια, το κατάλαβα ότι με ειρωνεύεσαι :good:

  1. stauros

   Ακράγαντα, άπλωσες το ζωνάρι σου δέκα πήχεις. Προσωπικά δεν πρόκειται να ρισκάρω να το πατήσω, διότι έχω πολύ κακές εμπειρίες από τέτοιου είδους περιστατικά.

 8. 8
  mixalis

  Ακράγαντα, το πολύ τοις μετρητοίς, βλάπτει σοβαρά τη υγεία του ζώντος, ενόσω άπ την μεριά μου, έναν απλά παραλληλισμό έκανα και τίποτε άλλο!
  Δεν με εκπλήσσει, διόλου, το πώς διαφορετικές φυλές ή θρησκείες ή πολιτισμοί μεταχειρίζονται το πτώμα του αποθανόντα, φυσιοκρατικά ή κατά φυσική υπέρβαση – ανθρωποκεντρικά – όπως συνηθίζεται στους πλείστους πολιτισμούς της γης, εξάλλου, μέχρι την δεκαετία το 50-60 υπήρχαν φυλές της γης, που έτρωγαν τους υγιείς νεκρούς τους…αυτό δεν σημαίνει, πως όλα αυτά, θα τα συζητήσουμε για να τα εντάξουμε ως πολιτιστικά μας αγαθά!!!! . Θέλω να πω, ούτως ή άλλως, οι πολιτισμοί είναι μια ή περισσότερες υπέρβασεις στη φύση και εν μέρει στα φυσικά ένστικτα.

  Εγώ πάντως δεν θα δεχθώ – επ΄ουδενί – το γεγονός ότι το σώμα μου ( ή των οικείων μου) θα γίνει μπριζόλα σε κομμάτια μετά το θάνατό μου, ενώ είναι καλύτερα να δωρίσω όλα τα όργανα μου σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μόλα ταύτα, έχω δώσει σαφή εντολή συνοδευομένη μετά κατάρας, να με λαμπαδιάσουν όοοοοπως και νάχει!

  1. Ακράγαντας

   Το ίδιο λέμε Μιχάλη, συμφωνούμε.

 9. 9
  Σταθης

  Δυσκολα μου βαλατε σημερα το μαθημα δεν θα το περασω.Προσωπικα δεν θελω να γινω ανταλλακτικα για τους πλουσιους για να ζουν αιωνια να πηδουν τους φτωχους.Μη μου πειτε οτι η μεταμοσχευση γινεται και στους αστεγους δεν θα το πιστεψω.Φανταστειτε απο τα οργανα σας να λειπουν τα αχαμνα πως θα επιστρεψετε στην μανα Γαια?Ο Γιανναρος αποθανε αλλα τον θαψανε μαζι με το εργαλειο του

  1. Ακράγαντας

   Φίλε Στάθη υπάρχει πολύς κόσμος…μα πάρα πολύς που έχει ανάγκη από όργανα. Δεν υπάρχουν μόνο πλούσιοι ή άστεγοι μην κολλάς εκεί. Αν όλοι μας δίναμε τα όργανα, θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της λαθρεμπορίας οργάνων και κοσμάκις από όλα τα κοινωνικά στρώματα θα είχε την δυνατότητα να βρει όργανα.

   Δεν ξέρω αν παίρνουν και τα από τέτοια μας για μεταμόσχευση αλλά πολύ θα το ήθελα να συνεχίζω να είμαι ενεργός και μετά θάνατον!

  2. stauros

   13χρονη δώρισε τα όργανα της και έσωσε τις ζωές 8 ανθρώπων!
   http://www.tuned.gr/kosmos/kosmos/13321-lives

  3. mixalis

   Προσωπικα δεν θελω να γινω ανταλλακτικα για τους πλουσιους για να ζουν αιωνια να πηδουν τους φτωχους.

   Στάθη, γάντι, σωστή η παρατήρησή σου, μπέσα σου λέω, αυτή είναι η αιτία που δεν με δρομολόγησε να ευοδώσω,,,,, η πουτάνα αυτή η σκέψη με χαλάει ακόμα και μέχρι κι αν πρόκειται για την τελευταία τρίχα από την κεφαλή μου, επί τούτου, σε ευχαριστώ που μ έβγαλες από τον κόπο.

  4. stauros

   Μπορείτε να συμπληρώσετε στην αίτησή σας, για την δωρεά οργάνων, την διευκρίνιση: «να μην δοθούν σε άτομα που διαθέτουν ετήσιο εισόδημα άνω των 10.000 χιλιάδων ευρώ.

 10. 10
  vomolloxius

  Τα μεγαλύτερα κοροϊδα ειναι οι εθελοντές,γιατί πολύ απλά ο εθελοντισμός ήταν και ειναι πάντοτε η ιδεολογία των πλούσιων και των ισχυρών.
  Ξερετε κανέναν ανασφάλιστο να εχει μπει στη λίστα για να πάρει τσαμπα οργανο; και χωρίς να πληρώσει και τους γιατρούς;
  Κανέναν ασφαλισμένο του ΙΚΑ; του ΟΓΑ ; του ταμείου πρόνοιας μήπως;
  Η μήπως ο εθελοντης πιστεύει οτι υπάρχει κρατος πρόνοιας;

  Ακόμη και στις καλύτερες περιπτώσεις,δεν μπορούν να αλλάξουν οι δομικές ανισοτήτες, και πολύ περισσοτερο οταν ο γνώμονας ειναι το κερδος

  Καλος ειναι ο εθελοντισμός καλά ειναι να βοηθάς τους συνανθρώπους σου οταν μπορείς να ξέρεις που και πως πηγαίνει η προσφορά σου.
  Και οταν καποιος δωρίζει τα οργάνα του δεν ξέρει που πανε και το σημαντικότερο δεν ξερει ποιοί θυσαυρίζουν.

  1. stauros

   vomolloxiε, μπορείς να συμπληρώσεις στην αίτησή σου, για την δωρεά οργάνων, την διευκρίνιση: «μόνο για κουκουέδες».

  2. mixalis

   Καλά ρε δεν παιζεσαι!!!!!!!!! :yahoo:

  3. stauros

   Μιχάλη, μην το γελάς το πράμμα.

   Να φανταστείς ότι η Πόντιοι, τουλάχιστον για τα μάτια, δεν δέχονται μόσχευμα, αν δεν προέρχεται από ποντιακό κεφάλι. Για τον λόγο αυτόν λένε:
   «Πόντιος και μ’ έναν ομμάτ΄».

  4. mixalis

   Δεν ξέρω για τους πόντιους, ξέρω όμως για τους Μανιάτες.

   Στέλνει που λες, ένας εθνικόφρονας, πρώην χίτης, χωροφύλακας και νυν (τότε) χουντοβασιλικος Μανιάτης, την δεκαετία του 60, ένα τηλεγράφημα σε κάποιον ξάδελφό του, που έμενε σε ένα άλλο χωριό το οποίο είχε εκεί, κάνα δυο κιοτεμένους( απ το ραβδί) κομουνιστές….
   ————————————————————————————————-
   Προς ..τάδε…. Ξάδελφε…βρέσε γρούνι…κοντομούρικο…μαύρο απόξω…κόκκινο μέσα…κι από εθνικόφρονα σπίτι!

 11. 11
  vomolloxius

  Ωραίο το χιουμορ σου αλλά μαθε οτι ολοι ειμαστε δωρητές σώματος θέλουμε δεν θέλουμε με τον νομο 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 που τον περασε κρυφά η κυβερνηση του Παπανδρέου.

  Αν ο νεκρός ειναι ανήλικος αποφασίζουν οι γονείς. Αν ο νεκρός ειναι ενήλικος αποφασίζει καποιος «επιτροπος»
  Αρα δεν εχει νόημα αν εχεις κανει αίτηση ,η αν εγω στην αιτησή μου γράψω μονο για κουκουέδες.

  Μπορείς όμως να κανεις αίτηση αρνησης οσο εισαι βέβαια ζωντανός, Γιατί οταν θα δεις τα ραδίκια ανάποδα θα αποφασίσει ο επίτροπος για την παρτη σου.

  1. mixalis

   αλλά μαθε οτι ολοι ειμαστε δωρητές σώματος θέλουμε δεν θέλουμε με τον νομο 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 που τον περασε κρυφά η κυβερνηση του Παπανδρέου.

   Ας έρθουνε να τους δώσω τα αρχίδια μου, όποτε θα μου είναι αχρείαστα!

   Αρα δεν εχει νόημα αν εχεις κανει αίτηση ,η αν εγω στην αιτησή μου γράψω μονο για κουκουέδες.

   Ελα τώρα…

 12. 12
  Σταθης

  Οχι φιλε Μιχαλη τα Αρχη-Δια ειναι ιερα θα χρειαστουν στο αλλο κοσμο

 13. 13
  Politropos Dionisis

  Από ότι κατάλαβα κάποιοι ισχυρίζονται πως ο ποιο πολιτισμένος τρόπος είναι να πεθαίνει κάποιος και να τον τρώνε τα σκουλήκια, ε? ενώ όλοι οι άλλοι τρόποι (που προσωπικά μου φανήκανε ποιο σωστοί) είναι βάρβαροι!!!
  Αναρωτιέμαι πόσο δέσμιοι των ιδεοληψιών είναι οι άνθρωποι!!!! ο ένας να τρώει τον συγγενή του νοιώθοντας τιμή και σεβασμό……. κι ο άλλος να τον τιμά δίνοντας τον τροφή στα σκουλήκια!!!

  Επειδή φοβάμαι πως τα όργανα μου μπορεί να δοθούνε σε κάποιους τους οποίους με τίποτα δεν θα ευεργετούσα εν ζωή Θα έλεγα να συγκεκριμενοποιήσουμε ως βασικό κριτήριο για το που θα διατεθούνε τα όργανα μας να είναι (και να το κατοχυρώνουμε νομικά )πως απαγορεύεται να δωρίζονται στους καπιτάλες και στους ιερατεία κάθε θρήσκας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του κομμουνισμού και φασισμού!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...