«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Πανηγυρτζήδες. Το βδέλυγμα των αστόπαιδων

 

zournas_pilio_12Ο κακώς διανοηθείς περί των οικείων, ουδέποτε καλώς βουλεύεται περί των αλλοτρίων. Ισοκράτης

Αγαπητοί φίλοι του παρόντος ιστοτόπου. Διαθέτουμε σοβαρή κατηγορία από την πλευρά κάποιων αστόπαιδων, και μάλιστα «ελληνο»φάγων ροκελατρών. Μας αποκαλούν πανηγυρτζήδες.

Κι επειδή δεν υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό Έλληνες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ασιτίας, ορμάνε με λύσσα σαν ύαινες κατά παντός αφελούς ανθρώπου, που του ξεφεύγει μια κουβέντα η οποία μπορεί έστω και να υπονοεί κάτι το ελληνικό.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να πέσετε θύματα της πείνας τους, καλό είναι να αποφεύγετε να ξεστομίζετε λέξεις που αρχίζουν από ελ- , για να μην πω κι από ε-.

Πολλές φορές αναλογίστηκα τι είδους μπορεί να είναι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στα κλουβιά των διαμερισμάτων. Επίσης δήλωσα με παρρησία ότι είναι απαράδεκτο να γεννιούνται και να αναθρέφονται παιδιά μέσα σε διαμερίσματα.  Με γονείς τις τηλεοράσεις. Με απολύτως καμμιά επαφή με την φύση.

Και δεν είναι το μόνο πρόβλημα ότι τα παιδιά των διαμερισμάτων φορτώνονται ένα σωρό ανωμαλίες. Είναι ότι μόλις δουν έναν φυσιολογικά μεγαλωμένο άνθρωπο να τον θεωρούν τουλάχιστον κατώτερό τους. Κι άμα τύχει να τον δουν να τραγουδά και να χορεύει, τότε τον αποκαλούν πανηγυρτζή, με βαθιά περιφρόνηση, διότι νομίζουν ότι μόνο οι αρκούδες χορεύουν. Αυτός είναι και ο λόγος που μας αποκαλούν εμάς εδώ και αρκουδιάρηδες.

Α ναι, κι άμα βλέπουν γύφτους, επειδή είναι αντιρατσιστές, τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο από την πολύ τους συμπάθεια, ειδικά όταν παίζουν ζουρνάδες («αρχίδια σαν ντουρβάδες και πούτσος σαν ζουρνάς»  λέει ένα τουρκοελληνογύφτικο τραγούδι, για να ξεχωρίσει την θέση του από τα μελάτα αρχίδια, τα οποία περισσεύουν τελευταία).

Εμείς λοιπόν οι αρκουδιάρηδες αισθανόμενοι αναίτια τον ανάλογο οίκτο που πηγάζει από την κακή τους αυτή τύχη, με συμπάθεια και κατανόηση τους αφιερώνουμε τρία μουσικά κομμάτα, από τα κατ’ εξοχήν πανηγυρτζίδικα και μάλιστα προθερμαντικά για τους μουσικούς (δεν βάζουμε χορευτικά μη τυχόν και τους έρθει κόλπος), αφού οι οργανοπαίχτες που τα εκτελούν ασχολούνται άπαντες αποκλειστικά σχεδόν με το επάγγελμα αυτό.

 

Τα αφιερώματα με πολύ συμπάθεια

 

Οι Γύφτοι – οι κατ΄ εξοχήν περιφρονημένοι άνθρωποι της υφηλίου και κατ΄ εξοχήν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας – είναι ο μεγάλος έρωτας των αντιρατσιστών, οι οποίοι αντιρατσιστές όλως παραδόξως αποκαλούν γύφτικο ότι βδελύσσονται!

 

 

 Η μουσική προθέρμανση του μαέστρου πανηγυρτζή Σ. Κουκουλάρη

 

 

Με ποιές νότες προθερμένεται για το πανηγύρι ο Μαιτρ του ζουρνά Τ. Παζαρέντζης

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/13688/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...