«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Τεστ κωφότητας

 

photo.jpgΤο τεστ που ακολουθεί αφορά στην κωφότητα μουσικής φύσεως, εκτός κι αν θεωρείται κανείς υγιής στ’ αφτιά του επειδή ακούει καλά τους θορύβους. Πόσο δε μάλλον όταν έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και κάποια ζώα θέλγονται από μουσικά ακούσματα.

Λέγεται ότι οι Ολλανδοί παίζουν κλασική μουσική μέσα στους στάβλους, διότι παρατήρησαν ότι οι αγελάδες που την ακούνε παράγουν γάλα μέχρι και 25% περισσότερο, απ΄αυτές που δεν την ακούν.

Αν και πρόκειται για μεγάλη αγένεια αυτό που θα πω, προσωπικά πάντοτε ήξερα ότι η κλασική μουσική ταιριάζει σε μαντρωμένα ζωντανά. Δεν έχετε παρά να προσέξετε το ακροατήριο μιας συναυλίας κλασικής μουσικής. Εκεί απαγορεύεται ακόμη και η κίνηση του ξυσίματος του αυτιού.  Κι αν σου έχει πέσει εκεί πέρα το κερί του αυτιού και σου έχει κλείσει εντελώς τον ακουστικό πόρο, είσαι καταδικασμένος να ακούσεις το υπόλοιπο κομμάτι εντελώς μονοφωνικά.

Μια καρικατούρα αυτής της υποκρισίας ήταν αυτή του Μάνου Χατζιδάκη, του οποίου του ερχόταν κόλπος εάν κανείς σηκωνόταν να χορέψει κάποιο τραγούδι στις συναυλίες που έδινε. Από την αντίθετη, όταν ο Βαμβακάρης έγραφε ένα ζεϊμπέκικο, το τεστάριζε πάνω σ’ έναν μερακλή χορευτή. Κι αν εκείνος του έλεγε ότι δεν τραβάει η ομάδα, ή το διόρθωνε ή το πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων.

Τέλος πάντων, για να μην το πολυλογούμε το πράγμα, αν θέλετε να τεστάρετε την μουσική σας κωφότητα, αν βεβαίως υφίσταται εν αγνοία σας, ακούστε το παρακάτω τραγούδι. Το παίζουν Ρομά, Γύφτοι κατά το κοινώς λεγόμενο ή Τσιγγάνοι. Αν τυχαίνει να είστε ρατσιστές το τεστ δεν λειτουργεί, οπότε αφήστε το κατά μέρος, διότι δεν μιλάμε εδώ για νοητική τύφλα αλλά για κωφότητα.

Εάν λοιπόν ακούσετε το μουσικό κομμάτι που έπεται και δεν σας αρέσει, τότε πάσχετε μουσική κωφότητα. Αν πάλι σας αφήσει εντελώς αδιάφορη/ο τότε η βλάβη σας είναι ανήκεστη. Μια ελπίδα μόνο σας απομένει: να προσφύγετε στο έλεος του αγίου Μάρκου του κωφού.

 

 

Σ. Βασδέκης

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/13448/

56 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  evangelos

  Tέλειο. Μα ποτέ, όσο σε παρακολουθώ δέν έχεις βάλει κάτι που δέ μιλάει!!

  1. stauros

   Ευάγγελε, θεωρώ μεγάλη μου τιμή να δέχομαι έπαινο από τον μοναδικό μέχρι στιγμής επίτιμο πρόεδρο του παρόντος ιστοτόπου.

   Επίσης σ’ ευχαριστώ ιδιαιτέρως που μας επιτρέπεις τόσο αβασάνιστα να παίζουμε εδώ μέσα σαν τα μικρά παιδιά.

   Σε ασπάζομαι με φιλικούς χαιρετισμούς Σταύρος.

 2. 2
  kimon

  Κάτι τέτοια αναρτάς και μου χαλάς την ηρεμία μου!!! Βέβαια και σαν τραγουδολυράρης στα αναστενάρια είσαι αχτύπητος βλάχος με μουσικότητα γύφτου……

 3. 3
  YΠΝΟΒΑΤΗΣ

  Αν και πρόκειται για μεγάλη αγένεια αυτό που θα πω, προσωπικά πάντοτε ήξερα ότι η κλασική μουσική ταιριάζει σε μαντρωμένα ζωντανά.

  Σταύρο, χωρίς να θέλω να σου δημιουργήσω πρόβλημα με τους φίλους σου :-) , εδώ (http://athriskos.gr/13311/) ένας τέτοιος λέει ότι:

  Και κατά έναν περίεργο τρόπο κανένας από αυτούς,τους λογιους ή παραδοσιακους μουσικους, Έλληνας Αμερικανός Κινέζος…. ποτέ δεν μιλά απαξιωτικα για κάποιο μουσικό είδος!!!!!

  H πλάκα είναι ότι ο συγκεκριμένος (που δεν μπορεί να κρύψει το άσχημο κόλλημα που έχει φάει με την πάρτη μου) κατηγόρησε εμένα -και μάλιστα με γραφικότητα θιγμένου θρησκευάμενου- ότι έχω εκφραστεί απαξιωτικά για ολόκληρα μουσικά είδη (χωρίς φυσικά να αναφέρει για ποιά).
  Τελικά τί ισχύει; Οι «λόγιοι ή παραδοσιακοί μουσικοί, Έλληνες, Αμερικανοί, Κινέζοι, μιλούν ή δεν μιλούν ποτέ απαξιωτικά για κάποιο μουσικό είδος;»

  Πάντως η κλασική πιστεύεται ότι βοηθάει και στην ανάπτυξη των ανθρώπινων εμβρύων εκτός από την γαλακτοπαραγωγή των αγελάδων. Προσωπικά πιστεύω ότι βοηθάει στην πρόληψη της αρρώστειας του φανατισμού.

  1. stauros

   Αν και πρόκειται για μεγάλη αγένεια, αυτό που θα πω…

   Υπνοβάτη, το παραπάνω δεν βαραίνει ούτε γραμμάριο στο καντάρι σου;

   Δεν επρόκειτο όμως κυρίως γι” αυτό που είπα. Ήθελα να επαληθεύσω την εκλεκτική συγγένεια των ροκάδων με την θρησκευτική μουσική που λέγεται κλασική, παρ” όλες τις εκτροπές της από την γενεαλογική της ρίζα.

   Το κομμάτι που ανάρτησα με τους Ρομά της Ρουμανίας είναι της κλασικής μουσικής – του Μπέλα Μπάρτοκ.

   Πέραν όλων των ως άνω δεν μ” ενοχλεί να αντιφάσκω – αρκεί να μην είναι αυτό ακριβώς που με χαρακτηρίζει – διότι αυτό προσήκει σε δούλους και προπαντός αυτούς των θρησκειών αλλά και των οποιωνδήποτε ιδεολογιών. Η αντίφαση είναι ένα από τα κατ” εξοχήν βασικά συστατικά της ζωής.

   Εύχομαι να πέφτω πολύ έξω φίλε μου αλλά διακρίνω κάποια χωροφυλακίστικη συμπεριφορά στις προσοχές σου. Σαν εκείνη του Χωροφύλακα επι της ορθογραφικής τάξεως στο διαδίκτυο, εκείνου του Τεσσαρακοντάκου Νικολάου. Του Θεού της ορθογραφικής τάξεως. Τι θεού δηλαδή! Ημίθεου να λες. Τον οποίον γλύφουν άπαντες, για να γλυτώσουν τα ειρωνικά του επιτίμια, σε κάθε περίπτωση που τους ξεφύγει η εγκληματική χειρονομία να αστοχήσουν στην διατύπωση.

  2. ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ

   Εύχομαι να πέφτω πολύ έξω φίλε μου αλλά διακρίνω κάποια χωροφυλακίστικη συμπεριφορά στις προσοχές σου. Σαν εκείνη του Χωροφύλακα επι της ορθογραφικής τάξεως στο διαδίκτυο, εκείνου του Τεσσαρακοντάκου Νικολάου.

   Μην το εύχεσαι. Έτσι είναι.
   Τη χωροφυλακίστικη συμπεριφορά θα έπρεπε να την έχεις δει ήδη σε κάποιους άλλους εδω μέσα, που δεν αφήνουν τίποτα από όσα λέω «ασχολίαστο» (και παρ” όλο που δεν απευθύνομαι ποτέ σε αυτούς).

   Δεν επρόκειτο όμως κυρίως γι” αυτό που είπα. Ήθελα να επαληθεύσω την εκλεκτική συγγένεια των ροκάδων με την θρησκευτική μουσική που λέγεται κλασική, παρ” όλες τις εκτροπές της από την γενεαλογική της ρίζα.

   Αν ήθελες να κάνεις αυτό, γιατί δεν το έκανες; Αν μή τί άλλο, θα είχαμε κι ένα ωραίο θέμα συζήτησης.

   Αν και πρόκειται για μεγάλη αγένεια, αυτό που θα πω…

   Υπνοβάτη, το παραπάνω δεν βαραίνει ούτε γραμμάριο στο καντάρι σου;

   Όχι… :)

 4. 4
  ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ

  Eπίσης, για όσους ξέρουν, στις συναυλίες κλασικής μουσικής γίνεται και φοβερό καμάκι (συνδυασμένο μάλιστα με «τεστ κωφότητας»). Όπως εδώ, στο Barcarolle του Όφφενμπαχ:


  Αν και εδώ (πρόκειται για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία» με τον αχτύπητο Ρομπέρτο Μπενίνι), είναι δοσμένο με αστείο τρόπο, ωστόσο σε διαβεβαιώ ότι το καμάκι σε τέτοιους χώρους είναι κάτι σύνηθες (και άκρως … αποδοτικό).

  1. stauros

   Eπίσης, για όσους ξέρουν, στις συναυλίες κλασικής μουσικής γίνεται και φοβερό καμάκι

   Στο χωριό μου το εντονότερο καμάκι γίνεται γύρω από τον επιτάφιο της μεγάλης βδομάδας πριν το Πάσχα.

  2. ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ

   Στο χωριό μου το εντονότερο καμάκι γίνεται γύρω από τον επιτάφιο της μεγάλης βδομάδας πριν το Πάσχα.

   Και στο δικό μου επίσης. Αλλά ο κόσμος -και ο χρόνος- συνεχίζεται και έξω από τα χωριά μας…

   Χαίρομαι πάντως που παραδέχεσαι ότι αυτό που έγραψες:

   προσωπικά πάντοτε ήξερα ότι η κλασική μουσική ταιριάζει σε μαντρωμένα ζωντανά. Δεν έχετε παρά να προσέξετε το ακροατήριο μιας συναυλίας κλασικής μουσικής. Εκεί απαγορεύεται ακόμη και η κίνηση του ξυσίματος του αυτιού. Κι αν σου έχει πέσει εκεί πέρα το κερί του αυτιού και σου έχει κλείσει εντελώς τον ακουστικό πόρο, είσαι καταδικασμένος να ακούσεις το υπόλοιπο κομμάτι εντελώς μονοφωνικά.

   είναι λάθος, αφού σε μια κλασική συναυλία γίνεται μέχρι και καμάκι.

 5. 5
  PolitroposDionisis

  Άρχισε να έχει πλάκα….. τώρα μπορώ να καταλάβω ότι ο Υπνοβάτης με λογόκρινε και έκοψε σχολιασμούς μου στην ιστοσελίδα του, γιατί τα παίρνει όλα τις μετρητής και κατά γράμμα… όπως συμβαίνει με όσους από έλλειψη φαντασίας αδυνατουνε να αντιληφτούνε ότι ορισμένες φορές (και στον γραπτό λόγο ) υπερβάλουμε για να παραβάλουμε…. δηλαδή να τονίσουμε κατι!!!

  Την έστησε την γωνία και περίμενε να κάνει κάποιος (οποιοσδήποτε ) την στραβή για να μου την πει!!!
  Θαρρείς πως δεν τον πήρανε χαμπάρι, απλώς μας έδωσε ένα ακόμη δείγμα!!!!! ΧΑΧΑ ΧΑ….

  Το μόνο κόλλημα λοιπόν που μου επιτρέπω, είναι κατά των ψευδοευγενικών συμπεριφορών, τύπου λογοκρισία αλά Υπνοβάτη.. ….. αφού ως προς αυτό, ειμαι ικανοποιημένος που ξεμπρόστιασα, ότι ουδεμία σχέση έχει μα την Δημοκρατική αντισυμβατική ΡΟΚ συμπεριφορά που κατ επίφαση επικαλείται τον δημοκράτη και τον αντισυμβατικό ΡΟΚΑ που πότε δεν υπήρξε…..

  Οφείλω όμως να ζητήσω μια συγνώμη που άθελα μου δημιούργησα πρόβλημα στον φίλο μου Σταυρό, γιατί δεν εξαίρεσα την κλασική μουσική. όταν έγραψα αυτό: «Και κατά έναν περίεργο τρόπο κανένας από αυτούς τους λογιους, ή τους παραδοσιακούς μουσικούς, Έλληνας Αμερικανός Κινέζος…. ποτέ δεν μιλά απαξιωτικά για κάποιο μουσικό είδος!!!!!»

  Και βέβαια απαξιώνουμε την κλασική μουσική για λόγους ασχέτους από την μουσική αυτη καθ εαυτη και την δεινότητα των μουσικών της καθως και λόγους ασχέτους και από την θεματολογία….
  Αυτους τους λογους περιγράφει ο Σταύρος μια χαρά: «Δεν έχετε παρά να προσέξετε το ακροατήριο μιας συναυλίας κλασικής μουσικής. Εκεί απαγορεύεται ακόμη και η κίνηση του ξυσίματος του αυτιού. Κι αν σου έχει πέσει εκεί πέρα το κερί του αυτιού και σου έχει κλείσει εντελώς τον ακουστικό πόρο, είσαι καταδικασμένος να ακούσεις το υπόλοιπο κομμάτι εντελώς μονοφωνικά.
  Μια καρικατούρα αυτής της υποκρισίας ήταν αυτή του Μάνου Χατζιδάκη, του οποίου του ερχόταν κόλπος εάν κανείς σηκωνόταν να χορέψει κάποιο τραγούδι στις συναυλίες που έδινε. Από την αντίθετη, όταν ο Βαμβακάρης έγραφε ένα ζεϊμπέκικο, το τεστάριζε πάνω σ’ έναν μερακλή χορευτή. Κι αν εκείνος του έλεγε ότι δεν τραβάει η ομάδα, ή το διόρθωνε ή το πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων».
  Ο Υπνοβάτης δε κατάλαβε πως, ο Σταυρός κριτικάρισε τον τρόπο όχι το μουσικό είδος!!!!

  Στο μόνο πράγμα που θα διαφωνήσω με τον Σταύρο είναι ο ατυχής παραλληλισμός με τα ζώα….. τα όποια όπως γραφεί ευχαρίστιουνται να ακούνε μουσική….. αλλά τα δίποδα ζώα είναι τρις χειρότερα από κάθε άλλο ζώο διότι πρέπει να γίνεις χειρότερος από ζώο, φυτό στην κυριολεξία, ώστε να ακούς μουσική και να θεωρείς φυσικό να μην συμμετέχεις, είτε χορεύοντας είτε συνοδεύοντας τραγουδιστικά ή έστω και με ένα απλό επιφώνημα θαυμασμού….. αλλά αντίθετα να κάθεσαι σαν μαλάκας, να πατικώνεις και επ’ ουδενί να εκδηλώνεις, τα όποια συναισθήματα… σου διεγείρει το μουσικό κομμάτι!!!

  ΥΓ1

  Για να μην παρεξηγηθώ, υπάρχουνε κλασικά κομμάτια που μου αρέσουνε πάρα πολύ, και προτιμώ να τα ακούω οπουδήποτε άλλου ραδιόφωνο δίσκους κλπ διότι μου ανακατεύει τα έντερα το αυτοκρατορικό πρωτόκολλο που επιβάλλεται σε αυτούς τους χώρους, που παίζεται η κλασική μουσική και αδυνατώ να παραβρεθώ ακόμη και με την υπόσχεση του καμακιού….. (το όποιο παρατέθηκε εδώ προφανως για να διασκεδαστούνε οι εντυπώσεις προς εξωραϊσμό της παπαροειδούς παραδοχής)

  Και αναρωτιέμαι πόσο Νταλάρας μπορεί να είναι κάποιος, που από την μια δηλώνει ένθερμος θιασώτης της ΡΟΚ, δηλαδή ακούμε μουσική συμμετέχοντες έστω κα χοροπηδώντας ….κι όπως αλλιώς… και από την άλλη σούζα κι αμάν και πότε να τελειώσει το σιρόπι συγγνώμη το καμάκι και ξανασυνέβη συγγνώμη το κοντσέρτο μ……

  ΥΓ2
  Ένας γνωστός μου πήγε στην Αυστρία στην κόρη του, και αυτή τον επήγε στις «Βαλκιρύες», ο άνθρωπος χωρίς συνοδεία ούτε την γλώσσα ήξερε για να φύγει…… φαντάζεσαι τι έπαθε τόσες ώρες!!! Τώρα ακούει κλασική και το βάζει στα πόδια!!!

 6. 6
  PolitroposDionisis

  Σταυρέ «καμάκι του ροκά σε κλασικό κοντσέρτο», είναι ένα ακόμη καλύτερο θέμα για συζήτηση.
  Που να το ήξερα όταν ήμουνα νέος!
  κι ο άσχετος πήγαινα να βγάλω γκόμενα στις ντίσκο!!

  Τα λέω σε σένα Σταύρε, διότι τέτοια κουφάλα που είμαι, αποφάσισα να μιμηθώ τον ενυπνιαζόμενο τα ενυπνια στην την ταχτική του «να τα λέω στην νύφη για να τα ακούσει η πεθερά»!!!

  Και πρόσεξε τώρα άλλο ένα παράδειγμα, παίρνω την φράση:
  «σε μια κλασική συναυλία γίνεται μέχρι και καμάκι». και σχολιάζω: κι εγώ Σταύρε, ο αφελής τόσα χρονιά νόμιζα πως αυτοί που παγαίνουνε στις συναυλίες είναι άτομα ανώτερης νοητικής στάθμης!! κι αυτές οι δήθεν και τάχα οπαδοί της κλασικής παγαίνουνε εκεί όχι για να απολαύσουνε μουσική υψηλών προδιαγραφών, αλλά για καμάκι!!!!! Βλέπεις λοιπόν δεν απευθύνθηκα σ κανέναν άλλο από εσένα.

  ΥΓ
  Ρε ……..Υπνοβάτη αν πραγματικά ήθελες να μην απευθύνεσαι σε αλλά άτομα, τότε θα μπορούσες να το κάνεις ιδιωτικά, με όποιους γουστάρεις….. για αυτό υπάρχουνε τα mail τα τηλέφωνα κλπ κι όχι να μοστράρεις δημοσιά τις απόψεις σου εδώ, αλλά και όπου άλλου…. ακόμη και στην δική σου ιστοσελίδα και μετά να λες δεν απευθύνομαι σε κάποιους……
  Δηλαδή μοστράρεις μονάχα για ευμενείς προς τις παραδοχές σου σχολιασμούς κι από εκεί και ύστερα ενοχλείσαι από τις διαφορετικές απόψεις ? !!!!
  Γι αυτό σε αποκάλεσα ναρκισσευόμενο…. και νταλαροειδές!!!!

 7. 7
  ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ

  Φρόντισε λοιπόν όταν ξαναμπώ να σχολιάσω στην ιστοσελίδα σου

  Ρε Σταύρο, αυτός ο ……. με απειλεί ότι θα μου κλάσει τ” … Τί θα γίνει αν μου τα πάρει ο αέρας;
  Αν αυτή η απειλή δεν είναι παράβαση της δεοντολογίας, τότε τί είναι, σε παρακαλώ;
  Σε καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι μου συμβεί και απαιτώ να αποκαταστήσεις την υπόληψή μου χορηγώντας μου άμεσα -και δωρεάν- αρχιδοανεμοθώρακα. Και μάλιστα ενισχυμένον, γιατί ο ………έρχεται με πολλά μπωφόρ.

 8. 8
  mixalis

  Όπως πάει η δουλειά, στο τέλος – τέλος από τα πολλά – πολλά αρχίδια…θα φουλάρουνε όλα τα ψυγεία μας εδώ μέσα και στο τέλος, δεν θα έχουμε χώρο που να τα συντηρήσουμε και έτσι θα μας φάει κι μπόχα τους,,, (που θα είναι κι από τα δικά μας…).

 9. 9
  PolitroposDionisis

  Μα την αλήθεια, έριξα πολύ γέλιο με το τελευταίο σχόλιο του ενυπνιαζομενου.

  Τι είναι τούτος ρε, από την μια λέει πως τάχατις μου έδωσε το δικαίωμα ως τρελό του χωριού να τόνε βρίζω κι από την άλλη θυμώνει!!
  Εεε! πόσους τρελούς μπορεί να ανεχθεί ένα χωριό?

  Και από πάνω ο τύπος θεωρεί απειλή το γεγονός ότι μες την τρελά μου, του επισήμανα πως η συμπεριφορά του, ακόμη και μέσα στην ανωνυμία του διαδικτύου μπορεί να τον εκθέτει? Όπως και μένα και κάθε άλλον.. …
  Αλλά είμαι βέβαιος πως για ορισμένα από αυτά που γραφεί, εκτίθεται όχι μόνο διαδικτυακά αλλά και μεταξύ των οικείων του (στην περίπτωση που γνωρίζουνε…) Είναι αυτό απειλή?
  Αλλά μιας και πήρε φορά και μαζί με την ματαιοδοξία των απόψεων του, μας μοστράρει και τα αρχίδια του! θα του έλεγα πως με τα’ αρχίδια στο μυαλό του, δεν χρειάζεται «αρχιδοανεμοθώρακα» αλλά ενισχυμένο κράνος!!
  Και είμαι βέβαιος ότι το φορά μονίμως και στον ξύπνιο και όταν υπνοβατεί…. αλλιώς δεν εξηγείται που το καλλιτεχνικό νούμερο, φαντάζεται απειλές.

  Αν αυτήν την κουβέντα την κάναμε δια ζώσης θα πλακωνόμασταν? Πάντως από την δική μου την μεριά, μην περιμένει κάτι τέτοιο!!! Το ποιο πιθανό είναι να τον κερνούσα και τσιπουράκι, κρασί… ότι γουστάρει…. και παγωμένη μπύρα, για να κατεβάσει θερμοκρασία, γιατί προφανώς χάνει εύκολα την ψύχραιμα του… όταν δεν μπορεί με διαγραφές να ελέγξει την κατάσταση, δηλαδή πως θα κρίνουνε οι άλλοι την συμπεριφορά του αυτή….. και πως θα απαντάνε όταν δεν εγκρίνουνε τις απόψεις που υποστηρίζει….

  Υ.Γ
  Και για να μην παρεξηγηθεί ο Σταύρος
  Οτι κάνει την πάπια και αρχίσει να του ζητά πάλι να κάνει τον χωροφύλακα….
  Έμαθα ότι είναι σε αποστολή, πήγε να παίξει λύρα στα αναστενάρια στην Μαυρολεύκη Δράμας.

 10. 10
  ΥΠΝΟΒΑΤΗΣ

  Σταύρο βρίσκω ότι είσαι πολύ λίγος για διαχειριστής.
  Γιατί ενώ κατά κύριο λόγο αναδημοσιεύεις κείμενα άλλων (εσύ το πολύ πολύ να βάλεις κανένα τραγουδάκι), αδυνατείς να τους υπερασπιστείς, όχι ως άτομα (αυτό μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους αφού είναι μεγάλα παιδιά), αλλά ως επιλογές σου.
  Αντίθετα τους φορτώνεις τον κάθε ..-………. που (χάριν… «επικούρειας» φιλίας;) έχεις περιμαζέψει εδώ μέσα. Και επιπλέον προσποιείσαι ότι πασχίζεις να εφαρμόσεις τη «δεοντολογία». Τόσο πολύ, που μου είπες μέχρι κι ότι «οι δεοντολογίες προτείνονται κυρίως για να παραβιάζονται» (http://athriskos.gr/13311/ – αυτό θά ήταν πιο τίμιο από πλευράς σου να το έχεις γράψει στα περί δεοντολογίας, ώστε να ξέρει ο καθένας πού μπαίνει).
  Τέτοιο «άθρησκο» και «επικούρειο» θέατρο δεν έχω ξαναδεί σε όλη τη ρωμηοσύνη.

  Συγγνώμη που σ” τα λέω κάπως χύμα, αλλά στο χωριό μου στην ορεινή Πελοπόννησο έχουμε ήδη τη φήμη ότι είμαστε κάπως άγριοι (σαν τους Κρητικούς να πούμε) μια και εννοούμε αυτά που λέμε -και τις δεοντολογίες μας. Οπότε δεν νομίζω να σε ξένισα.

  Άντε γειά.

  1. Διαχείρηση

   ( Διεγράφησαν …υβριστικά σχόλια )

   ΥΠΝΟΒΑΤΗ, Διαμαρτύρεσαι και επικαλείσαι την Ι.Χ δεοντολογία σου, (της πάρτη σου) όπως θες να την αντιλαμβάνεσαι μόνο εσύ, και όχι εμείς….
   Οι χαρακτηρισμοί, σε πρώτο πρόσωπο είναι ανεπίτρεπτοι, αυτό αναγράφεται στους κανόνες του Αθρησκου και αφορά όλους μας :

   Αποφεύγετε να γράφετε άσχετα με το θέμα σχόλια και μην κάνετε προσωπικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

   ΥΓ. Όσο για τα υπόλοιπα …θα απαντηθούν,,,,ενώ αν σου ζητηθεί πιστοποιητικό ιδεών, μην μας το δώσεις…

   ΥΓ2 Υπνοβάτη .Επιχείρησες και παλαιότερα να μπαίνεις στο σάιτ και να χρησιμοποιείς 3 διαφορετικά ονόματα και μέιλ- Θερσίτης ή Γιεγιές ή Yπνοβάτης ή yeyes – παραπλανώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους συνομιλητές σου και εφόσον ασφαλώς, σου έγινε σύσταση, μας προσκόμισες φθηνές δικαιολογίες…. αποζητώντας την αποκατάσταση της υπόληψης σου.

   Το «Γιεγιές» είναι αρκετά παλιό, το έχω σε αχρηστία, και μου το «έβγαλε» αυτόματα σε ένα laptop από το οποίο είχα σχολιάσει παλιότερα. Δεν το πρόσεξα όταν πάτησα «προσθήκη σχολίου». Το είδα μετά, όταν ξανασχολίασα, αλλά η «ζημιά» είχε γίνει, και είπα να μην το ξαναλλάξω για να μην μπερδέψω τους άλλους συζητητές. Απαιτώ αποκατάσταση της υπόληψής μου

   Και ενόσω η υπόληψη σου αποκαταστάθηκε…τώρα μας ζητάς και τα ρέστα….

  2. stauros

   Υπνοβάτη, επειδή αδυνατώ να σου πληρώσω τους τόκους που απαιτείς για την αναδημοσίευση άρθρων από τον ιστότοπό σου, για να μην εκτεθώ ανεπανόρθωτα, θα σου επιστρέψω όλα τα αναδημοσιευσικά κεφάλαια δίχως καμμιά περικοπή (ήδη ο άθρησκος είναι φτωχότερος κατά 20 άρθρα).

   Περιττό μάλιστα να σου πω ότι δεν πρόκειται να ξαναδανειστώ από την τράπεζά σου «χρήματα», διότι απαιτείς παράδοση ψυχής δίκην τοκοχρεολυσίων.

   Σε περίπτωση που σ’ ενδιαφέρει να μάθεις τι πάει να πει χορηγία, γράψε στην google την λέξη epetymon και δες τα αποτελέσματα.

   (Ο άθρησκος έχει «δικά» μου άρθρα σε αριθμό μεγαλύτερο απ” ότι «δικά» σου ο ιστότοπός σου)

 11. 11
  kimon

  Σταύρε… απόλυτα σωστός …αν και κάπως καθυστερημένα αντελήφθεις την ψυχοπαθολογία του υπνοβάτη…νομίζω.
  Ξέρεις τους κισούς και τους νάρκισους τους κόβουμε απ” τη ρίζα για να ησυχάσουμε εντελώς…. ιδιαίτερα όταν χρήζουν ψυχιατρικής εξέτασης.

 12. 12
  PolitroposDionisis

  Ένας ισορροπημένος άνθρωπος σεβόμενος την ιδιαιτερότητα του, αντιμετωπίζει με συγκατάβαση την ιδιαιτερότητα των άλλων και κατ’ αρχήν πάει πάσο….. αλλά όταν δεν υπάρχει από την άλλη μεριά η ίδια διάθεση συγκατάβασης (στοιχείο που δείχνει ανωριμότητα) τότε αν αντιγράψεις την συμπεριφορά του ώστε να την υποστεί, ισως έχει μια ελπίδα να καταλάβει, ότι κατι δεν παει καλα με αυτην……

  Σωτήρια η Επικούρεια παραδοχή, ότι πρέπει να καταπολεμάμε την ματαιοδοξία μας!!!

  1. mixalis

   Διονύση, άστο, ήταν μάπα το καρπούζι…. σου το ορκίζομαι στην ομορφιά του.!!!!!!!!!!!!!!!! ( Ο Κίμωνας είχε γνώση..) …. απορώ το γιατί αναλώθηκες μαζί του, το άτομο ζει στην κοσμάρα του, :ainte: προσπάθησε δε βλακωδώς (στο δικό του σάιτ – ντουετο με τον πανεπιστημονα ασιάτη μανούρα, όνομα και πράμα),να μας αποκαλέσει και εθνικιστές……( μας είδε με τα «αλεύρια» και μας πέρασε για μυλωνάδες). :yahoo: επειδή σώνει και καλά δεν βάλαμε σαν μπουσουλα ( κατ” αποκλεισμό όλων των άλλων μουσικών διαδρομών) την ρόκ, την κόκα κόλα και την σεξιστική μαγκιά του, , ένας δήθεν αναρχικός για γέλια, γεμάτος από αστυφιλικά μιμητικά σύνδρομα και άπλυτα απωθημένα από την πανέμορφη ορεινή ( πατρίδα μας) Πελλοπονησο,,, Ένα απομένει, ευχήσου του…..περαστικά.

 13. 13
  mixalis

  Πρός ολους

  Όπως σε όλες τις παραμέτρους τής ψυχαγωγίας, έτσι και στην Μουσική, δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο“ ιδανικής” μουσικής, αν συνέβαινε αυτό, θα έκανε όλους τους ανθρώπους “ιδανικούς” και έτσι οι άνθρωποι θα ήταν όμοιοι βαρετοί και μονότονοι και ιδεοληπτικοί, εφόσον αυτό το ιδανικό καταντάει ο μπούσουλας που θα τους καθορίζει όλες τις επιλογές και τις κρίσεις ….με συγκρίσεις μπόκολων και γνώσεων.

  Οποιοδήποτε είδος ”iδανικής” μουσικής είναι κάτι το απολύτως σχετικό, και είναι αδύνατο να μπορεί να δημιουργήσει τον ”ιδανικό” άνθρωπο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ιδανικό μοντέλο ανθρώπου. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει έχει την ξεχωριστή προσωπικότητά του, όπως και σε όλες τις πτυχές της ψυχαγωγίας του, που πασχίζει να βασίζεται στις δικές του εμπειρίες ή ιδιότητες (ψυχισμός) του, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα του ως μονάδα μέσα στο σύνολο, και όχι να εντάσσεται σε μάζες ροκάδων η καρεκλάδων…

  Οι άνθρωποι που εντάσσουν την πάρτη τους, σε τέτοιου ομαδικό ψυχισμό δεν δικαιούνται να κρίνουν τους άλλους μέσα από αυτό τον αρρωστημενο παθολογικό μαζικό ψυχισμό τους.»
  Ετσι, ο κάθε λοιπόν ψυχάκιας….φοράει τα ακουστικά του και τον ζουρλομανδύα του, και δεν ενοχλεί τους γύρω του και ούτε, επιχειρεί να τους επιβάλει – κατά τρόπο εξεραιτικά γαιδουρινό – ο κάθε καράβλαχος – Μακένας με φόντο ( φετίχ) την ορεινή Μοντάνα της άγριας επιληψίας του.

  Ο ρόλος της (κάθε) μουσικής στην ζωή μας, είναι πολιτισμός και οι άνθρωποι όλου του κόσμου ασκούνται σε αυτό!!

  “Ὄφελος πᾶσι μέν ἀνθρώποις ἀσκεῖν μουσικήν”

  Ενώ σε προσωπικό επίπεδο, αναζωογονεί το μυαλό, είναι ο αποτελεσματικός τρόπος να μάθει να σκέφτεται…..ιδιως η κάθε αποστερημένη κατινιασμένη συντροφιά ………που ποτέ δε θα χάσει!

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΟΙ) ΕΠΙΛΟΓΕΣ, αλλά, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

  (και εμείς τις δικές μας)

 14. 14
  PolitroposDionisis

  Μιχάλη…
  Όταν πριν από καιρό με τεστάριζες- σε τεστάριζα :mail: (?) όμως πέρα και πίσω από τα θέματα της συζήτησης, καταλάβαινα την ειλικρινή ανάγκη, διαμόρφωσης κοινού κώδικα κι όχι κάποια παθολογική, σαν του Υπνοβάτη, ανάγκη για επιβολή της «αυθεντίας του.

  Αναλώθηκα μαζί του προφανώς γιατί νόμιζα, πως αν τον τσιγκλούσα μπορεί και να βγει μια βόλτα έξω από αυτήν την κοσμάρα του!

  «Ένα απομένει, ευχήσου του….. περαστικά.»

  Αποστολή εξετελέσθη!!! Του ευχήθηκα επίσης να χαίρετε μαζί με την ΡΟΚ – και τα αλλά επαναστατικά ινδάλματα του, τους Γ Πετρίδη και Ν Μαστοράκη….. :ainte:

  Όσο για τον ρόλο της μουσικής, θα συμφωνήσω με αυτό που λες: Ο ρόλος της (κάθε) μουσικής στην ζωή μας, είναι πολιτισμός και οι άνθρωποι όλου του κόσμου ασκούνται σε αυτό!!» θα προσθέσω μονο, πως οι ανισόρροποι :wacko: ακόμα και μέσο της Μουσικής εκβαρβαρίζουνε εκβαρβαρίζονται κι εξαγριώνουνε κι εξαγριώνονται! Και τα ίδια ισχύουν, και με κάθε άλλη επικοινωνιακή δυνατότητα, γλώσσα, τέχνες συμβολισμούς κλπ

  1. stauros

   Διονύση, βλέπεις πόσο πιο όμορφο είναι να υβρίζεις με κόσμιο τρόπο («ανισόρροποι»)!

 15. 15
  PolitroposDionisis

  Σταύρε αν σε βρίζω λόρδικα είναι άλλο πράγμα και μάλιστα όμορφο?
  Αλλά αν σε βρίζω χύμα είναι χυδαίο!!!

  Έλα ώμος που δεν γουστάρω την υποκρισία και τα πρωτόκολλα των λορδών!
  Θεωρώ πως καμία βρισιά δεν είναι χειρότερη από την υποτίμηση της νοημοσύνης!
  —————————————
  Ο Δεσπότης της Δράμας κάποτε που ήμουνα ασθενής στο εκεί νοσοκομείο και έκανε επίσκεψη στο νοσοκομείο, του είπα γιατί θεωρείς σωστό, η έννοια της αμαρτίας να αφορά το δημιούργημα και να μην άφορα τον δημιουργό, μου απάντησε πως αυτά που λέω είναι λόγια του διαβόλου ο σατανάς μπήκε μέσα μου και εγώ αφού τον ρώτησα με ποιο δικαίωμα με βρίζει έτσι και μετά του είπα να πάει να γαμηθεί αυτός και όλοι οι άγιοι του και δέκα στρέμματα παραπέρα για να μην γλυτώσει κάνεις τους….…..

  Αυτός συμφώνα με την λογική σου ήτανε κόσμιος! και εγώ χυδαίος!!!!!

 16. 16
  kimon

  Για ρίξτε μια ματιά στο http://hypnovatis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html#comment-form αν και δεν αξίζει ο κόπος να ασχοληθεί κανείς με καταστάσεις που ανάγονται στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας…..ο μπαγάσας ξύνεται στη γκλίτσα του τζιομπάνου……επιμένοντας.

  1. mixalis

   Κιμωνα, και να θέλει κάποιος να συμφωνήσει μαζί του, δεν τον αφήνει αυτός ο άνθρωπος….,(λ.χ εγώ συμφωνώ σε αρκετά πράγματα),,αποζητά τη διαφωνία, (επιλέγει σκόπιμα τον συνομιλητή του) γρίνια και εν τέλει τη φαγωμάρα,,,, εκτός αν υποκύψεις στον φασιστικό και θρασύτατο εγωκεντρισμό του ( σαράκι) , αν δεν του καθίσεις θα φας ξεδιάντροπα την ταμπέλα,,,, έτσι τον έχει αντιληφθεί το περίγυρό του, ως την κατ εικόνα του…..εν τω μεταξύ, με την φαντασιοπληξία του, φτιάχνει και σενάρια, σαν τον Φώσκολο, θα προτείνω στο Σταύρο να τον κάνει διαχειριστή του σαιτ, που ξέρεις μπορεί να του ανεβάσει και τα νούμερα ιστοθέασης.

   Τώρα μπήκε (νομίζει :no: πως δεν έχει άλλη επιλογή !) στο καβούκι του και αυτοσυνουσιάζεται στον καθρέπτη του…..ή διασυνουσιάζεται με τον Μανούρα, μέχρι να πλακωθούν και να τους ακούσει όλη η ΡΟΥΓΑ της αγριας Μοντάνας.

 17. 17
  mixalis

  Σταύρε αν σε βρίζω λόρδικα είναι άλλο πράγμα και μάλιστα όμορφο?
  Αλλά αν σε βρίζω χύμα είναι χυδαίο!!!

  Στην ουσία, οταν η υβρις εμπεριεχει την υποκρισία και το δηθεν… τοτε, ειναι απολυτως απειρη ..οπως και η βλακεία….Και εσύ, επ” ουδενί δεν σχετίζεσαι με αυτό το ειδος ….

  Του ευχήθηκα επίσης να χαίρετε μαζί με την ΡΟΚ – και τα αλλά επαναστατικά ινδάλματα του, τους Γ Πετρίδη και Ν Μαστοράκη…..

  Διονηση, το άμεσο πρόβλημα, νομίζω, δεν είναι ο Μασροράκης ή ο Πετρίδης, ούτε και συντρέχει κανένας λόγος ταυτοποίησης τους, ήταν, δυο φερέφωνα του μάρκετινγκ, του συγκεκριμένου μουσικού προϊόντος που λέγεται POP-ROCK και τίποτα περισσότερο – ως αναφορά το θέμα της Μουσικής.

  Για να μην παρεξηγηθώ, προσωπικά, για κανένα λόγο, δεν είμαι κάθετος εναντίον οιουδήποτε είδους μουσικής, εντός κάποιων ακραίων – πες- υποκειμενικών εξαιρέσεων, που αποπνέουν ρυπογόνες αρβάλες και καταθλιπτικές κλάψες αντιαισθητικού ύφους….. που βρίσκονται μακράν της δική μου ακουστικής ικανοποίησης.
  .
  Έτσι, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Ροκ – ειδικά στις μπαλάντες που μου αρέσουν ιδιαίτερα, ούτε με τα παλιά ερωτικά λαϊκά ( που την βρίσκω μπεκροπίνοντας) ή τα λεγόμενα «έντεχνα» ( που έχω περισσότερη έφεση) , ούτε τον Γούναρη, την Δανάη ( αχ αυτή η Δανάη! ), εκεί ,,,,,,που ομολογώ με ειλικρίνεια, πως έχω φάει γερό κόλλημα είναι τα λεγόμενα παραδοσιακά ( εκτός πολύ λίγων εξαιρέσεων…) που δεν ταίριαξαν ποτέ στον ιδιότροπο ψυχισμό μου (Σου ομολογώ, ως μουσικός, όσες φορές αναγκάστηκα να εκτελέσω αυτό το συγκεκριμένο είδος, ήταν αγγαρεία, γιατι κατά βάθος δεν ένοιωσα ποτέ μου ικανοποίηση), με απωθούν όπως ο διάβολος το λιβάνι – μου χαλάνε την διάθεση και ως αψυχολόγητος εχθρός του κάθε παραδοσισμού, μου μυρίζουν μούχλα χριστιανοσύνης, βυζαντινισμού και κάτι σαν ομαδικό παραλληρημα ντοπάρισμα (βλέπε ρούμπες) στα ντέρτια του νεοελληνισμού… Αυτό ομως, είναι ατομική αίσθηση, και στην αίσθηση αυτή – όπως και όλες – δεν χωρά κανενός είδος (απέναντι ) επιχειρηματολογίας, γιατί οι παραστάσεις αισθήσεων δεν αναθεωρούνται στον αιώνα τον άπαντα, όπως οι εμπειρικές παραστάσεις που η δουλειά τους είναι… να αναθεωρούνται .

  .Στάπα και ησυχασα…

  ΥΓ. Φορεσα κρανος, μπαλάσκες και ολα τα σχετικά…

  1. vomolloxius

   με απωθούν όπως ο διάβολος το λιβάνι – μου χαλάνε την διάθεση και ως αψυχολόγητος εχθρός του κάθε παραδοσισμού, μου μυρίζουν μούχλα χριστιανοσύνης, βυζαντινισμού και κάτι σαν ομαδικό παραλληρημα ντοπάρισμα (βλέπε ρούμπες) στα ντέρτια του νεοελληνισμού

   Οι ρουμπες Μιχάλη ειναι Αφρικανοκουβανέζικος ρυθμός και μάλιστα ερωτικός χορός, τον χορεύουν γυναίκες λικνίζοντας ρυθμικα του γοφούς.
   Δεν εχει καμμια σχέση με την δημοτική μουσική. Ισως σε μπερδεύει ο χρόνος που εχει,2/4 αλλά 2/4 είναι και το τσιφτετέλι, είναι ο συρτός είναι και το χασάπικο είναι πολλα. Αλλο το μέτρο και άλλο ο ρυθμός,
   Για να καταλάβεις τι ειναι ρούμπες σου δίνω μερικά Ελληνικά τραγούδια: Με σκότωσα γιατί την αγαπούσα,Να χα 100 καρδιές,Μα τι λέω τι λεω, Απολύομαι,Τα σμυρνέϊκα τραγούδια, και αλλα πολλά.

   Υ.Γ Και αυτό ρούμπα είναι:


  2. PolitroposDionisis

   «Στάπα και ησύχασα…»

   Λοιπόν ρε πατρίδα, όσο περνά ο καιρός με τις συζητήσεις που κάνουμε εδώ μέσα, άλλο τόσο και σε συμπαθώ περισσότερο!!!

 18. 18
  mixalis

  vomolloxiε, δεν μπέρδεψα τίποτα, γνωρίζω από μουσική, δεν μίλησα πουθενά για μέτρα, όταν όμως είπα για παραδοσιακά ευνοούσα τα πανηγυριώτικα.. κυρίως τα νησιώτικα ( αυτά κυριως ηθελα να να πω…) +μπάλους+τσιφτετέλια+ συρτοτσιφτεετέλια και τις ρούμπες χορευτικές ( που αναφερες) και όλο το γυφτοπανηγυριστικό συρφετό! Περιορίζομαι μόνο σε αυτά, που συνηθίζονται στα μέρη μου,δεν το πάω παραπέρα… Το ζήτημα μας, δεν είναι το μέτρο αλλά το ύφος.. Σε κάλυψα σύντροφε;

  ΥΓ. Όσο αφορά τα μέτρα και τους ρυθμούς, όλα είναι σχετικά, δηλ ένας ρυθμός γαι παραδειγμα οπως το τσιφτετέλι (οπως ειπες) δεν είναι απαραίτητα 2/4 υπάρχει και 4/4, όπως και ο καλαματιανός κοκε, υπάρχουν και παραλλαγές .
  Δες τα εδώ:http://portal.kithara.gr/modules.php?name=News&file=print&sid=144

  ΥΓ2. Πως παει η παρασκευή της επ-ανάστασης, αργεί το πραμα;

 19. 19
  vomolloxius

  Όσο αφορά τα μέτρα και τους ρυθμούς, όλα είναι σχετικά, δηλ ένας ρυθμός γαι παραδειγμα οπως το τσιφτετέλι (οπως ειπες) δεν είναι απαραίτητα 2/4 υπάρχει και 4/4, όπως και ο καλαματιανός κοκε, υπάρχουν και παραλλαγές .

  ….Ναί με μια διαφορα 2/4 και τα 4/8 ειναι δίσημα μέτρα,η διαφορά τους ειναι οτι τα 2/4 ειναι σε γρηγορότερο τέμπο.
  Ο καλαματιανος δεν ειναι 4/4 ειναι μικτο μετρο και ειναι επτασημος 7/8.
  Ο 4/4 ειναι το χασαπικο.

  Εγώ μπάσο ξέρω αλλά ενα διαστημα ασχολήθηκα με τα κρουστά, και μετα απο επίμονες διαμαρτυρίες των γειτόνων τα παράτησα.
  Τωρα τελευταία μου καρφώθηκε να μάθω φυσαρμόνικα πήρα μία με 10 ευρώ (Silver Hohner) (καταξοδεύτικα)
  Ενας γείτονας πριν κανα δύο μερες μου ειπε με πλάγιο τρόπο οτι εχουν εξαφανιστεί οι γάτες στην γειτονιά,και να συνεχίσω γιατι οι παλιόγατες του έτρωγαν τα περιστέρια.
  Αλλα δεν τον πίστεψα για 3 λόγους.
  1ον Ο Φούφουτος (ο γάτος) μου ειναι μια χαρα
  2ον Ειναι ασχετος και τα μονα οργανα που ξερει ειναι η σφυρίχτρα και το πουλί του
  3ον Ειναι οπορτούνα (Συριζαίος)

  Πιάσε και μια ροκια στα τρία..


  1. mixalis

   vomolloxie,,,,,,άστη τρελλίτσα σου, πριν το καλαματιανός έχω κόμμα και εννοώ πως υπάρχουν και παραλλαγές μετρων και σε άλλους ομοίους ρυθμούς,,,,όπως το καλαματιανό κοκε ,εντάξει..;;;
   Όσο για το

   Ο 4/4 είναι το χασάπικο

   Συμφωνώ αυθέντη μου!

   ΥΓ1 Ο δε γάτος σου,,, το κοινοβουλευτικό απολίθωμα του ΚΚΕ και το σύριζα το έχει γράψει στα παλιά του τα γαταρχίδια !

   ΥΓ2 Με την επ-ανάσταση όμως δεν μου είπες,,, όλο μου λακάς συνέχεια..τι λογαριάζεις να ανατρέψουμε σύριζα;;; Επιμένω!

 20. 20
  vomolloxius

  Εαν ενα κόμμα δεν καταδέχεται να προσχωρήσει σε συμμαχίες που είναι ευκαιριακές.
  Που δεν ενδίδει στον λαϊκισμό, που δεν θολώνει με εύκολες ρητορείες τα νερά,που δεν ωραιοποιεί ούτε και αποκρύπτει τον τελικό του στόχο,που δεν υποστέλει τη σημαία με το σφυροδρέπανο αλλά παλεύει για την απόλυτη ιδεολογική καθαρότητα, ενώ γύρω επελαύνει ο αδηφάγος καπιταλισμός
  Εαν ολά αυτά χαρακτηρίζουν ενα κομμα «κοινοβουλευτικό απολίθωμα» ε! τότε είναι.

  Με την επ-ανάσταση όμως δεν μου είπες,,, όλο μου λακάς συνέχεια..τι λογαριάζεις να ανατρέψουμε σύριζα;;; Επιμένω!

  Τι δουλειά εχει ο Συριζα με το ΚΚΕ; Αν ο Συριζα γίνει κάποτε αστικη εξουσια στη θεση της αστικής εξουσίας θα τον αντιμετωπίσουμε σαν ταξικό εχθρό.
  Και αν κάποτε μαζευτούν ολες οι αριστερές συνιστώσες της οικουμένης να «ζυμώσουν» το αριστερό ψωμί της επαναστασης χωρίς την «μαγιά» του ΚΚΕ κανενα ψωμί δεν φουσκώνει .

 21. 21
  PolitroposDionisis

  «δεν ωραιοποιεί ούτε και αποκρύπτει τον τελικό του στόχο»
  αυτό και αν δεν είναι αφέλεια!
  Αν υπάρχει ένα κόμμα που να υποκρύπτει περισσότερο από κάθε άλλο τον στόχο της κατάληψης της εξουσίας και της άσκησης της με μεθόδους, που καμία σχέση δεν έχουνε με την δημοκρατία, αυτό είναι το ΚΚΕ. αυτό είναι όχι απλα υποκρισια αλλά υποκρισία στην νιοστή.
  Σύντροφε Βωμολόχε το μαγαζί το ξέρουμε πολύ καλά υπήρξαμε θαμώνες του για αρκετά χρονάκια, τόσα ώστε να καταλάβουμε πως και γιατί δεν τραβάει η ομάδα.
  Η μόνη περίπτωση να μας εξαπατήσει ξανά το σταλινικό μόρφωμα είναι να έχει φτάσει ο λαός σε τέτοια απελπισία που να μην τον νοιάζει κι αν πέσει στον γκρεμό!!!
  ΥΓ
  Αν στις σημερινές συνθήκες όποιος διαφωνεί με το κόμμα διαγράφεται, σε συνθήκες εξουσίας τι σημαίνει η διαγραφή?

  1. mixalis

   Αν υπάρχει ένα κόμμα που να υποκρύπτει περισσότερο από κάθε άλλο τον στόχο της κατάληψης της εξουσίας και της άσκησης της με μεθόδους, που καμία σχέση δεν έχουνε με την δημοκρατία, αυτό είναι το ΚΚΕ. αυτό είναι όχι απλα υποκρισια αλλά υποκρισία στην νιοστή.

   Δυστυχώς!!!

   Σύντροφε Βωμολόχε το μαγαζί το ξέρουμε πολύ καλά υπήρξαμε θαμώνες του για αρκετά χρονάκια, τόσα ώστε να καταλάβουμε πως και γιατί δεν τραβάει η ομάδα.

   Ευτυχώς!!!

   Αν στις σημερινές συνθήκες όποιος διαφωνεί με το κόμμα διαγράφεται, σε συνθήκες εξουσίας τι σημαίνει η διαγραφή?

   Γκουλάγκ ( με τον λαϊκό ΟΓΑ)!!!

 22. 22
  mixalis

  vomolloxie, Ρε συ γιγαντα, με έπεισες για την ..ποθητή ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής πέραν του κιβουριού. Χωρίς Λαϊκισμούς λοιπόν…..συνοψίζουμε:

  Στην δευτέρα παρουσία ( η πρώτη εκατσε στην Σοβιετία ) ΘΑ μαζευτούν όλες οι αριστερές συνιστώσες της οικουμένης και ΘΑ «ζυμώσουν» το αριστερό άρτο της επ–ανάστασης..που ΘΑ παραφουσκώσει,,,,,,, :ainte: ΤΌΤΕ ΘΑ χορτάσουνε άρτο μέχρι και οι δεξιοί ψωμολυσσάρηδες εξωγήινοι στον Άλφα του Κενταύρου! ….. ΘΑ εξαιρεθούν δε συμπαντικά, τα Συριζίδια (αποκληρωμένα μας) τέκνα.

  «Μνήσθητί μου, λόρδα μου, όταν Έλθεις εν τη Βασιλεία Σου»…,,,, ΜΕΤΑΝΟΩ ! ΜΕΤΑΝΟΩ !

  …Παρακαλώ πολύ,,,,,το μέιλ του σχετικού σας γραφείου,,,, :mail: για να αποστείλω την σχετική αίτηση,, συν την αποκήρυξη μου στα απολωλά πρόβατα (του πατερούλη!).

  ΥΓ Ελπίζω να χαρτασουν και τούτοι.. 23. 23
  vomolloxius

  Αγαπητοι φίλοι Διονύση και Μιχάλη.Ο ζωδιακός κύκλος εχει δώδεκα ζωδια,οπως και οι 12 αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ .
  Απο τα λεγομενά σας καταλαβα οτι εφ’όσον περάσατε και οι δύο απο το μαγαζάκι του ΚΚΕ( και δεν μάθατε τίποτα,ουτε καν πως ψήνονται τα σουβλάκια στο φεστιβαλ της ΚΝΕ.)
  Μπήκα λοιπόν στον κόπο και σας εκανα το ωροσκόπιο
  Είστε ΚΕΔΑ (Κίνηση Ενότητα Δράσης της Αριστεράς) με ωροσκόπο, Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου
  Οι επαναστατικές προβλέψεις της εβδομάδος είναι:
  Κινήθητε και προσαρμόστήτε στο κλίμα και μη διακινδυνέψετε να χάσετε το παιχνίδι, όποιο και αν είναι αυτό.
  Μικροί και μεγαλοι συμβιβασμοί είναι θεμιτοί, όπως και η κατά περιπτώσεις στωική διάθεση απέναντι στις διεκδικήσεις και στίς απεργίες των εργαζομένων.
  Λαβετε και υπόψην ότι το εν λόγω διάστημα θα πραγματοποιηθούν δύο σεληνιακές εκλείψεις,που θα σας αναγκάσουν να διαμορφώσετε διαφορετικα τις ιδεολογικές σας συνήθειες.
  Και μη ξεχνάτε την ανάγκη του λαου για προσαρμοστικότητα.  1. mixalis

   vomolloxie, ρε φιλαρακι, πάλι με ελαφρά ( οπως πάντα!)πηδηματάκια μας την έκανες,
   και το γύρισες τάχα μου στο φλιτζάνι και στην μαντεία,,,,,, δεν πειράζει ρε,,,,Χαλάλι σου!

   …χαλάλι σου και το …μινοράκι!.. :whistle:


  2. stauros

   vomolloxie, ρε φιλαρακι, πάλι με ελαφρά ( οπως πάντα!) πηδηματάκια μας την έκανες…

   Μιχάλη, σε παρακαλώ να μη μου στενοχωρείς τον αγαπητό μου vomolloxiο – συνάδελφο μουσικό – επειδή, κακά τα ψέματα, είναι ο μόνος εδώ σταθερός στις ιδέες του, σε αντίθεση με κάτι χαμαιλέοντες, σαν κι εμένα, που αλλάζουν δέκα χρώματα στο δευτερόλεπτο.

 24. 24
  PolitroposDionisis

  Ρε βωμολόχε έχεις χιούμορ για αυτό είσαι ωραίος, πώς να μην το παραδεχτώ!

  Όμως Δεν ξέρω για τον Μιχάλη, αλλά εγώ τα σουβλάκια της ΚΝΕ όχι μόνο τα έψηνα αλλά και τα έφαγα μέχρι σκασμού……. Και για όσο καιρό νόμιζα ότι το ΚΚΕ είναι μαγαζί ΑΑ ποιότητας, ώσπου έγινε κι εκείνη η συγκυβέρνηση με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου (ξέρεις πως το λένε αυτό, ξεπούλημα στην ψύχρα….) φάγαμε και τις διαγραφές που μας αξίζανε, γιατί δεν μπορούσαμε να χωνέψουμε τόσο απότομα πως έγινε ο Κύρκος από πράκτορας του Ιμπεριαλισμού, ξαφνικά έγινε ξανά σύντροφος…. και προπαντός ή σαλάτα που μας σερβιρίσανε Κύρκος και Φλωράκης, ήτανε μάπα…. Και εκεί που μας χωρίζανε με την Δεξιά ποτάμια με αίμα, έτσι μας έλεγε λίγους μήνες πριν, σε κομματικό αχτιφ στην Θες/κη, ο Φλωράκης, όταν τον ερώτησα καλά ρε σύντροφε τώρα δεν μας χωρίζει ούτε ένα ρυάκι?…… ξέρεις ποια ήτανε η απάντηση? άλλη ερώτηση σύντροφοι…. Ε!!! πώς να μην χορτάσαμε με συνέπεια?

  Από τότε τα σουβλάκια της ΚΝΕ άρχισε να μην τα σηκώνει το στομάχι μου, προτιμώ λοιπόν ποιο γνήσια διατροφή από ζώα, (σαν και μένα), που δεν μπαίνουνε σε μαντρί, ελεύθερης βοσκής!! είναι ποιο νόστιμα!!!!!

  ΥΓ
  Φλωράκης ο μεγάλος να μην πω τι….. δεν είχε το θάρρος να σήκωση το βάρος της συμμετοχής του (πρόεδρος) στην συγκυβέρνηση, και σε συνέντευξη του αργότερα έλεγε πως τάχα διαφωνούσε και πως: εγώ τους τα έλεγα…».

  1. mixalis

   Από τότε τα σουβλάκια της ΚΝΕ άρχισε να μην τα σηκώνει το στομάχι μου,

   Διονύση , αν κατάλαβα….προβατίσια σουβλάκια έψηναν στα φεστιβάλ – από το μαντρί του τσοπάνη Χαρίλαου ήταν;
   Καλά, χαθήκανε ορέ τα χοιρινά.. λαβή και για αμαρτία δηλαδή,,,,, κόντρα στην βίβλο που τα απαγορεύει δια ροπάλου!

   αλλά και τα έφαγα μέχρι σκασμού…….

   Καλά πως τα άντεξες… ρε Διονύση τόσα χρόνια! Απορίας άξιον …γιατί.

   Οσο για εμένανε, θα σου ξομολογηθώ,,,,, παιδιόθεν είδα χαραμάδα φως και μπήκα, οσμίστηκα τα αρκούντως αναγκαία,,, και…….. ξαναβγήκα με συμπίεση, ,,,εξηγούμαι:
   θες οι τσίκνες (λόγω της ρινικής μου αλλεργίας), θες το στραβό κλήμα που το έτρωγαν μαζί τόσοι δυσκοίλιοι γάιδαροι, θες τα λόγια και οι συστάσεις του παπά, θες η ευκοιλιότητα μου – που δεν με κρατούσε η άτιμη στάσιμο,θες,θες,,,τέλος πάντων,,, έκτοτε λοιπόν, έτρωγα τα σουβλάκια μου εκεί που γούσταρα,μόνο σε ανοικτούς χώρους πχ πλατείες μακράν απο ποιμνιοστάσια…

   Στην πορεία, για να μην νιώσω κενό στο ιδεολογικό μου ΕΙΝΑΙ, σήκωσα το δικό μου λάβαρο (μπαϊράκι), ένα κατακόκκινο πανί (σημαία) με κατακίτρινα σύμβολα μερικές ( γέννημα γης) σκουληκαντέρες sss, το οποίο συν τω χρόνω, μου το ξέσκισαν οι δυνατοί λεβάντηδες,,,,, και γιαυτό πρέπει κάποια στιγμή να το αντικαταστήσω – πριν μου επέλθει άξαφνα ιδεολογικό άλγος και αποκάμω..όπως έλεγε και ο Φλωράκης.

 25. 25
  PolitroposDionisis

  Μιχάλη αυτό με την κόκκινη σημαία και τις σκουληκαντέρες μου άρεσε, μπορεί και εγώ να κάνω μια!! Μάλλον δυο!!! να στείλουμε και μια στον Βωμολόχο, γιατί υποψιάζομαι ότι είναι κάλο παλικάρι και κάποια θα στιγμή θα την χρειαστεί!!

  1. stauros

   Διονύση, εδώ πέρα απαγορεύεται ο προσηλυτισμός , ακόμη και ο έμμεσος. Χώρια που δεν γνωρίζουμε τι θα αντιπροσωπεύει η σημαία σου. Για αναρχοκουμμούνι σε ζυγίζω. Η αναρχία μας μάρανε τώρα.

   *******

   Σε παρακαλώ μη μεταφέρεις φασαρίες από άλλους ιστοτόπους εδώ διότι θα τις απορρίψω, όπως και την προηγούμενη.

  2. mixalis

   αναρχοκουμμούνι

   ….βαρβάτη λέξη με διπλό σασμάν….και που να πούμε δηλαδή, Εαμοβουργαροαναρχοκομμουνιστοσυμμορίτης – προδότης, ΕΞΑΠΛΟΥ κιβωτίου (5+1) – το..προδότης είναι η όπισθεν του οχήματος ΕΘΝΟΣ !!!

   Άντε τώρα να βγάλεις την ετυμολογία σε τόσα βαγόνια… :unsure:

   φασαρίες από άλλους ιστοτόπους

   Ορθόν, καθότι δεν είμαστε όρνιθες..

 26. 26
  PolitroposDionisis

  1.kimon 24 Μαΐου 2013 στις 1:39 μμ (UTC 3) Σύνδεση με αυτό το σχόλιο
  Απάντηση

  Για ρίξτε μια ματιά στο http://hypnovatis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html#comment-form αν και δεν αξίζει ο κόπος να ασχοληθεί κανείς με καταστάσεις που ανάγονται στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας…..ο μπαγάσας ξύνεται στη γκλίτσα του τζιομπάνου…… επιμένοντας.

  1.
  mixalis 24 Μαΐου 2013 στις 2:38 μμ (UTC 3) Σύνδεση με αυτό το σχόλιο

  Κιμωνα, και να θέλει κάποιος να συμφωνήσει μαζί του, δεν τον αφήνει αυτός ο άνθρωπος….,(λ.χ εγώ συμφωνώ σε αρκετά πράγματα),,αποζητά τη διαφωνία, (επιλέγει σκόπιμα τον συνομιλητή του) γρίνια και εν τέλει τη φαγωμάρα,,,, εκτός αν υποκύψεις στον φασιστικό και θρασύτατο εγωκεντρισμό του ( σαράκι) , αν δεν του καθίσεις θα φας ξεδιάντροπα την ταμπέλα,,,, έτσι τον έχει αντιληφθεί το περίγυρό του, ως την κατ εικόνα του….. εν τω μεταξύ, με την φαντασιοπληξία του, φτιάχνει και σενάρια, σαν τον Φώσκολο, θα προτείνω στο Σταύρο να τον κάνει διαχειριστή του σαιτ, που ξέρεις μπορεί να του ανεβάσει και τα νούμερα ιστοθέασης.
  Τώρα μπήκε (νομίζει πως δεν έχει άλλη επιλογή !) στο καβούκι του και αυτοσυνουσιάζεται στον καθρέπτη του….. ή διασυνουσιάζεται με τον Μανούρα, μέχρι να πλακωθούν και να τους ακούσει όλη η ΡΟΥΓΑ της άγριας Μοντάνας.

  ο παρα

  Δηλαδή πριν ήσασταν όρνιθες??? «Ορθόν, καθότι δεν είμαστε όρνιθες..»

  Σταυρε αντέγραψα τα παραπάνω σχόλια για να σου επισημάνω οτι προτείνουνε (και ειναι !!!!) μεταφορά συζήτησης?

  Συνεπώς το να απευθύνεις σε μένα μονάχα την μομφή το θεωρώ να μην πω τι……

  Για αυτό Σταύρε λυπάμαι για την επιλεκτική σου στάση……. να μου κόβεις το σχόλιο (αλά Υπνοβάτη ) λέγοντας μου: «Σε παρακαλώ μη μεταφέρεις φασαρίες από άλλους ιστοτόπους εδώ διότι θα τις απορρίψω, όπως και την προηγούμενη».

  Εντάξει κατάλαβα……… ευχαριστώ πολυ που με εβαλες στην θεση μου

  Και ως αναρχοκουμμουνι που είμαι θα απέχω από την συζήτηση μεχρι νεοτέρας!!!

  1. stauros

   Διονύση, μέσα στην εμβέλεια της γκλίτσας μου, δυο μέτρα ακτίνα, βρίσκεσαι μοναχά εσύ. Μακάρι να ήταν κι άλλοι. Μη ξεχνάς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τσιρίξω από την δική σου.

  2. stauros

   Διονύση, μη μου το κάνεις αυτό που είπες. Μετάνιωσα πικρά που σου φέρθηκα με αδιακρισία. Υπερέβην το μέτρο της οικειότητας.

 27. 27
  PolitroposDionisis

  Ούτε την φιλία μας ούτε την οικειότητα μας, μειώνει…… μακάρι να τσίριζες και να μου έλεγες οτιδήποτε….αυτά που μου λες δεν με στενοχωρούνε καθόλου, όχι βέβαια που δεν τα παίρνω υπ όψη μου… τα εκτιμώ ακόμη και όταν διαφωνώ…..

  Αλλά εσύ έκανες άλλο πράγμα…….

  Δυσκολεύομε να σου πω άλλα….., είδη ντρέπομαι και με αυτά, γιατί απεχθάνομαι την καλλιέργεια της ενοχής και προ παντός στους φίλους μου!

  1. mixalis

   Διονύση, αυτό το ξεφούρνισα για τους επελθόντες συνομιλητές…..και ιδίως στον τελευταίο….., ο οποίος μας πρότεινε σε επανειλημμένα του σχόλια- 3-4 φορές, να φάμε τα κλασμένα του @@ , και αφού του φέρθηκα – ως admin – αναλόγως των κανόνων…τον παρέδωσα στον απόντα σε αποστολή Σταύρο κ.τ.λ,κ.τ.λ,,,,,,,,,,Κατόπι αυτός έστησε αλλού μια ρούγα ταμάμ να τον χαρακτηρίζει αυτό που εννόησα …… αυτό φίλε Διονύση , σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε εσένα…ή κάποιον άλλον εδώ μέσα, γιαυτό Διονύση, σε παρακαλώ να δεχθείς την ειλικρινή εξήγησή μου, για να νοιώθω και εγώ καλά μαζί σου.

   (Απομόνωσα μονο τη φράση: «φασαρίες από άλλους ιστοτόπους» και οχι κατι που να αφορά την διαγραφή του σχολίου σου)

 28. 28
  PolitroposDionisis

  Μπερδεύτηκε το σώβρακο με την γραβάτα…
  Μιχαλιό κανένα πρόβλημα με αυτό που έγραψες εσύ, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος…… ακόμη και με τον υπνοβάτη…. (αν στην σελίδα του δεν έκοβε σχόλια….)

  Εγώ απλώς αναφέρθηκα στο σχόλιο σου όπως και στο σχόλιο του Κίμωνα, για να επισημάνω στον Σταύρο, ότι πολύ πριν από μένα αναφερθήκατε κι εσείς στους σχολιασμούς του Υπνοβάτη…. στην άλλη ρούγα που έστησε ….. αλλά ο Σταυρός δημοκρατικά (αλλά Υπνοβάτη!!!) έκοψε το δικό μου σχόλιο και αναφέρθηκε μονάχα σε μένα αποδίδοντας μου μομφή!!!!
  Δηλαδή δεν μπορούσε να εφαρμώσει την παραδοχή του “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». !!! να μην κόψει το σχόλιο μου και να πει οτιδήποτε ήθελε πάνω σε αυτά που έγραψα?

  Μετά όταν κατάλαβε την :ainte: , για να τα μπαλώσει, έγραψε δύο σχόλια :

  1ον Stauros
  «Διονύση, μέσα στην εμβέλεια της γκλίτσας μου, δυο μέτρα ακτίνα, βρίσκεσαι μοναχά εσύ. Μακάρι να ήταν κι άλλοι. Μη ξεχνάς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τσιρίξω από την δική σου.»

  2ον stauros
  «Διονύση, μη μου το κάνεις αυτό που είπες. Μετάνιωσα πικρά που σου φέρθηκα με αδιακρισία. Υπερέβην το μέτρο της οικειότητας.»

  Αυτά που έγραψε στα δύο τελευταία σχόλια του, είναι για το θέατρο σκιών… Κοινώς καραγκιοζλίκια…. για μικρά παιδιά!!! Αντί για αυτά, θα μπορούσε πολύ απλά, να αναρτήσει το σχόλιο μου. αλλά δεν το κάνει.
  Γιατί ο σκοπός του μαστουνόβλαχου καθηγητη μας είναι άλλος… θέλει να μας μάθει κάλους τρόπους, :bow: και έτσι μιας και εγώ είμαι όπως λέει «μέσα στην εμβέλεια της γκλίτσας του, δυο μέτρα ακτίνα…» θεώρησε πως έτσι μέσο εμού θα δώσει ένα καλό μάθημα προς κάθε κατεύθυνση!!!

  Τόσα χρόνια καθηγητής βλέπεις!! πώς να κόψει το χούι? πως να μην μπερδευεται πως δεν μίλα πάντα σε μαθητές? Ότι μιλά σε φίλους και τέλος πάντων σε άλλους ανθρώπους, που ανάλογος της περίστασης θα τόνε βάλουνε σε ίση θέση απέναντι τους, και ιδικά αν τολμήσει να τους αφαιρέσει τον λόγο!!!

  Η γιαγιά μου η πόντια, μια αντρογυναίκα, (κοντά της μεγάλωσα), έλεγε σε αυτές τις περιπτώσεις: «τ’ εμών την καϊπανά κανείς κι μπορεί να κατιβάζ» (την δική μου την πούτσα κάνεις δεν μπορεί να την κατεβάσει….) μπορώ εγω τώρα να την ντροπιάσω?
  Θεωρώ λοιπόν πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σου αφαιρούνε τον λόγο.

  Έτσι Μιχάλη εξ αιτίας τις φασιστικής ενέργειας του Σταύρου, κι όχι από τα δικά σου γραφόμενα… αποφάσισα να κάνω λίγη αποτοξίνωση, «μέχρι νεοτέρας…» που σημαίνει ότι όταν και άμα ξανά σχολιάσω, θα βάλω σε πολύ μεγαλύτερη δοκιμασία τον μικροαστικό καθωσπρεπισμό του καθηγητή, που έμαθε να μιλά με όρους από καθ έδρας και με την προϋπόθεση ότι αυτός, θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο!

  Αυτό είναι κάτι που με τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί σε μια ζωντανή συζήτηση….. :no: εδώ όμως έγινε κι αυτό……

  1. mixalis

   Διονύση..Νομίζω …πως η διαγραφή του σχολίου σου από τον Σταύρο, δεν συνέβη για αυτά που ανάφερες, αλλά έγινε για να μην δοθεί η αφορμή στην ρούγα – όπως την ονόμασα- να πουν ότι τους λογοκρίναμε επιλεκτικά…

   Να θυμίσω ότι ουδέποτε σβήστηκε σχόλιο στον άθρησκο, έστω και κατά παραβίαση του κανόνα περί ύβρεων,ο κύριος όμως αυτός- ο υπνοβάτης- ξεπέρασε το πεδίο ανοχής ( μας) των ύβρεων και πέρασε στο ….. στάδιο να μας πιάσει και τον κώλο… αυτός ήταν ο λόγος που διαγράφηκε το ακατονόμαστο σχόλιό του και οχι μόνο!

   Με βάση λοιπόν αυτή ( μου) την εξήγηση, θεωρώ ως υπερβολική την διαγραφή του δικού σου σχολίου ( λόγω του θαρους σας) γιατί απλά δεν συνέτρεχαν οι ίδιοι λόγοι. Με κατάλαβες.

 29. 29
  PolitroposDionisis

  Ο Σταύρος εφάρμοσε το: “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». αλλά μονο όταν σου το επιτρέπω εγώ!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:

  1. stauros

   Διονύση, βλέπω ότι τελικά δεν πήγε χαμένος ο κόπος που έκανα να σβήσω το εν λόγω σου σχόλιο, διότι από τις αντιδράσεις που προέκυψαν απεκόμισα πολύτιμο διαλογικό όφελος.

 30. 30
  mixalis

  ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ.. Ιδού η υψηλή βοθρο-αισθητική του νεοέλληνα.
  Στα τρία λεπτά του λαικίζοντος ασματος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. vomolloxius

   Μιχάλη ειναι σατυρικό τραγούδι και σατυρίζει τα προκάτ ζεϊμπέκικα, τους Νότηδες, τουςΠλούταρχους και τις Πάολες.
   ΕΙιναι το καλούπι που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.Νεόπλουτος,ύποπτης προέλευσης χρήμα να τρέχει απ” τα μπατζάκια του.
   Αυτή είναι η κοινωνία που ο φασισμός εχει βρει έδαφος για να ανθίζει!Μια κοινωνία που μετράει την επιτυχία της με μπουκάλια στον Πλούταρχο,και που δεν έχει και κανένα πρόβλημα να στραφεί στον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη όταν τα πράγματα ζορίσουν
   Ασε ρε Μιχάλη τα εχω ζήσει!

   Υ.Γ Το Αννα Γουλα ειναι ψευδώνυμο

  2. mixalis

   ΑΝΑΓΟΥΛΑ αληθινή δηλαδή το πράμα…Βωμολοχιε.
   Άλλοι ήταν οι Ζειμπέκηδες που τα σπάζανε και τώρα
   τα πληρώνουν τα κορόιδα ( σαν και μας) που τους κοιτούσαν.
   Άντε τώρα ..εσύ (και γω) ξεμπέρδευε!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...