«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ο γέροντας Παϊσιος για τα αναστενάρια

 

gerontas-paisios-ergocheiron-prosefhomenos-Γέροντα, λένε ότι οι αναστενάρηδες, στην γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου, πατούν σε αναμμένα κάρβουνα και δεν καίγονται. Τί είναι αυτό;

- Και δαιμονικό είναι και απατεωνιά. Το ότι χορεύουν κρατώντας κάποια εικόνα ή τον σταυρό είναι αναίδεια, είναι άρνηση πίστεως. Απομακρύνεται η Χάρη του Θεού, γι΄ αυτό τους βοηθάει ο διάβολος. Είναι δυνατόν να μη τους βοηθάει ο διάβολος μετά; Δικαιούνται την βοήθεια του!

 Αλλά είναι και η δική τους πονηριά που βοηθάει. Αυτοί πηγαίνουν προηγουμένως και ετοιμάζουν τον τόπο. Καίνε δηλαδή ξύλα από πλατάνια που αφήνουν πολλή στάχτη και ξέρουν που πατούν, όταν χορεύουν. Γιατί δεν καίνε πουρνάρια ή κουμαριές που κρατάνε κάρβουνο;  Ας τους ετοιμάσει άλλος την φωτιά και ας πάνε μετά εκεί να  χορέψουν!

 Μου είπε κάποιος:  «Θαύμα! Οι αναστενάρηδες πατούν στην φωτιά και δεν καίγονται». «Αυτό θαμάζεις; του είπα. Οι δαίμονες είναι μέσα στην φωτιά της κολάσεως και δεν καίγονται χρόνια, αιώνες τώρα. Αυτό να θαυμάζεις, και όχι αυτούς που πατούν λίγο πάνω στα κάρβουνα και στην στάχτη, χωρίς να καίγονται»

(Απόσπασμα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Γ΄, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ», ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Από: http://agioritis.pblogs.gr/2012/05/o-gerontas-pa-sios-gia-ta-anastenaria.html

*******

Δείτε τώρα τους δαιμονισμένους:

Ευκαιρία να δείτε και την αφεντιά μου σε κατάσταση δαιμονισμού. Είμαι ο λυράρης και τραγουδιστής, δίπλα στην δαιμόνισα την νταουλτζού.

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/13416/

6 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  PolitroposDionisis

  Δηλαδή σύμφωνα με τα προλεγόμενα του ξεμωραμένου Πατήρ Παστίτσιου
  Εδώ βλέπουμε το τον αρχιδαίμονα της μουσικής Σταύρο Βασδεκαρο με τους «ακολούθους» του στο νταούλι και τον άσκαυλο, μέσο της μουσικής να εισάγουνε δαιμόνια στου αναστενάρηδες???!!!!!!!!

  1. mixalis

   Εσένα ρε Διονύση πως και δεν σε κάλεσε..ο δαιμονισμένος!!

 2. 2
  PolitroposDionisis

  Έχω παραστεί πολλες φορές σε αναστενάρια του νομού Σερρών! αλλά από όταν γνωριστήκαμε με τον Βασδέκαρο, δεν κόλλησε κάπου… αλλά φέτος βολεύει και θα πάω…
  Κανονικά θα έπρεπε να είσαι και εσύ εδώ!!!!

  1. mixalis

   Που τέτοια τύχη Διονύση…….φασκελοκουκούλωστα!

 3. 3
  Ψονθομφανήχ

  καλά, να σε δω με την εικόνα του αγίου Κωνσταντίνου στα χέρια και
  να χορεύεις πάνω στα (πουρναρίσια) κάρβουνα… και τι στον κόσμο!

  1. stauros

   Διάβασε το παρακάτω:

   ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ – ΠΥΡΟΒΑΣΙΑ – ΑΚΑΪΑ
   http://athriskos.gr/943/

   Ως θεράπων του Διόνυσου, τον εξυπηρετώ ακόμη κι εκεί που βρίσκεται κρυμμένος.
   Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα διότι θα θέσω σε κίνδυνο λεπτές ισορροπίες, οι οποίες επιτεύχθηκαν με πολύ κόπο. Μόνο κατ” ιδίαν.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...