«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ζεκί Μουρέν. Η φωνή της Τουρκίας

 

zeki_muren_dunden_bugune_1Η γοητευτική κυρία που βλέπετε στην φωτογραφία είναι ο μεγάλος τούρκος τραγουδιστής Ζεκί Μουρέν (1931 – 1996). Ναι σωστά διαβάσατε ο μεγάλος τούρκος τραγουδιστής

Ήταν για πολλά χρόνια η φωνή της Τουρκίας και ο θάνατός του προκάλεσε τον μεγαλύτερο μαζικό πένθος μετά τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ.Τον λάτρευαν σαν θεό αν και ο ίδιος αυτολατρευόταν ως θεά.

Οι ενδυματολογικές του επιλογές και η σταδιακή μεταμόρφωσή του σε μια υπέροχη κυρία έσπασαν όλα τα ταμπού της τουρκικής κοινωνίας. Ο ίδιος ουδέποτε μίλησε ανοιχτά για τις σεξουαλικές του επιλογές (με τη σωστή σκέψη ίσως «τι να πει κανείς όταν μιλάει το eyeliner).
(από: http://manifestogr.blogspot.gr/2006/08/blog-post_115635866988938490.html)

***

Το γεγονός ότι η Ρωμιοσύνη δεν έχει ιδέα περί Ζεκί Μουρέν, οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική του ελληνικού κράτους να μην μεταδίδει ούτε μισό τουρκικό τραγούδι από τα ραδιόφωνά του.

Και μετά οι αφελείς λένε «η μουσική δεν έχει σύνορα». Θαρρείς και τώρα ακούνε οι Ρωμιοί και κανένα Βουλγάρικο ή Αλβανικό ή Ρουμάνικο ή Αιγυπτιακό ή…

Και ξέρετε γιατί δεν ακούνε; Διότι κανένα τραγούδι δεν αξίζει από τις χώρες αυτές! Μπροστά στα τραγούδια του Λε Πα και του Γονίδη τι μπογιά να πιάσουν Βουλγάρικα τραγούδια.

 

ΜΑΝΩΛΙΑ

 

 

Ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν άφησε απαρατήρητο αυτό το τραγούδι:


 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/13069/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...