«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Οι άθρησκοι της Ευρώπης με αριθμούς

 

παπαδιαμαντης2Ο αυτευνούχος ανέραστος Παπαδιαμάντης για τους άθεους:

«Άγγλος ή Γερμανός ή Γάλλος δύναται να είναι κοσμοπολίτης ή άθεος ή οτιδήποτε. Έκαμε το πατριωτικόν χρέος του, έκτισε μεγάλην πατρίδα. Τώρα είναι ελεύθερος να επαγγέλεται χάριν πολυτελείας την απιστίαν και την απαισιοδοξίαν. Αλλά γραικύλος της σήμερον, όστις θέλει να κάμη δημόσια τον άθεον ή τον κοσμοπολίτην, ομοιάζει με νάνον ανορθούμενον έως άκρων ονύχων και τανυόμενον να φθάση και αυτός γίγας.
Το Ελληνικόν έθνος, το δούλον, αλλ’ ουδέ ήττον και το ελεύθερον, έχει διά παντός ανάγκην της θρησκείας του».  Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Ο ανώμαλος αυτός κοσμοκαλόγερος, ο οποίος απεχθανόταν τον Έρωτα, δηλαδή το κατ΄ εξοχήν ουσιώδες συστατικό της ζωής, έγραψε: «Το Ελληνικόν έθνος, το δούλον, αλλ’ ουδέ ήττον και το ελεύθερον, έχει διά παντός ανάγκην της θρησκείας του». (οι αριστεροί της χώρας της Ρωμιοσύνης τον λατρεύουν!!!)

«το δούλον, αλλ’ ουδέ ήττον και το ελεύθερον«. Η χριστιανική σχιζοφρένεια σ΄ όλο της το μεγαλείο.

Από  http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9931.html#more, διαβάζουμε:

Οι άθρησκοι της Ευρώπης με αριθμούς

Το ποσοστό των ανθρώπων που παρακολουθούν τακτικά θρησκευτικά δρόμενα έχει μειώνεται σταθερά και σημαντικά σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Σίγουρα οι συνήθειες διαφέρουν κατα πολύ απο χώρα σε χώρα.
Σύμφωνα με την τελευταία Ευρωπαική κοινωνική  έρευνα  που διεξήχθη το 2008 και το 2009,πάνω από το 60% των Τσέχων δηλώνουν ότι πότε δεν παρακολουθούν θρησκευτικά δρώμενα, με εξαίρεση  ειδικές περιπτώσεις όπως γάμοι και βαπτίσεις.

Σε Γαλλία, Βρετανία και Βέλγιο τα οποία είναι επίσης κοσμικά κράτη πάνω από το μισό των ερωτηθέντων δεν παρακολουθεί ποτέ θρησκευτικές υπηρεσίες.

Η πιο τακτικοί μεταξύ των 28 χωρών βρίσκονται σε …Κύπρο και Ελλάδα όπου μόνο το 2,4% και 4,0% λένε ότι δεν πηγαίνουν στην εκκλησία

 

 

 

**********************

 

420968_420860_ieronymos

 

ΠΡΩΤΑ ΜΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΝΗΣ  ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ.

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/12769/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...