«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Γονείς άφησαν δυο παιδιά να πεθάνουν. Προσεύχονταν αντί να φωνάξουν γιατρό! (Η άποψη της Ορθοδοξίας)

 

prayer-with-anotherΣοκ έχει προκαλέσει στην αμερικανική κοινή γνώμη ο θάνατος του δεύτερου γιου της οικογένειας Σάιμπλ, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου λόγω πνευμονίας. Αιτία και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται πως είναι τα θρησκευτικά πιστεύω των γονιών που τους απαγορεύουν να φωνάξουν γιατρό.

«Το κάνατε αυτό ήδη μια φορά και οι επιπτώσεις ήταν τραγικές». Αυτό απάντησε ο δικαστής στους Χέρμπερτ και Κάθριν Σάιμπλ όταν του είπαν ότι προσεύχονταν ο Θεός να κάνει καλά τον Μπράντον (σ.σ. που πέθανε την περασμένη εβδομάδα λόγω διάρροιας και αναπνευστικών προβλημάτων) αντί να φωνάξουν γιατρό.

Το ζευγάρι, που έχει άλλα επτά παιδιά, βρέθηκε στο δικαστήριο για να κριθεί αν έχουν παραβιάσει τους όρους της 10ετούς αναστολής που έχουν λάβει λόγω της καταδίκης τους σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας το 2009 μετά τον θάνατο του δυο ετών γιου τους λόγω πνευμονίας.

Goneis thanatos-1-ΝΑΙΆξιο επισήμανσης είναι ότι οι ο 44χρονος Χέρμπερτ και η 43χρονη Κάθριν είχαν πάει τον άτυχο Μπράντον για check up όταν ήταν 10 ημερών, όπως τους επέβαλαν οι όροι της αναστολής, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν το μωρό είχε δει γιατρό από τότε.

Το ζευγάρι μεγάλωσε στην νοτιοανατολική Φιλαδέλφεια πηγαίνοντας στην First Century Gospel Church η οποία -όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Ηuffington Post- θεωρεί αμαρτία το να εμπιστεύεσαι την υγεία σου στα χέρια γιατρών και όχι στη δύναμη του Ιησού Χριστού.

Διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η αιτία του θανάτου ή διευκρινιστεί η σχέση των θρησκευτικών τους πιστεύω με το θάνατο του παιδιού.

Ενώ η δικηγόρος υπεράσπισής τους επιμένει πως πρόκειται για δυο καλούς και στοργικούς γονείς που αγαπάνε και φροντίζουν τα παιδιά τους. (iefimerida.gr)

Από: http://www.to-radar.gr/external.php?id=1232488

 

***********************************

 

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΙΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΒΛΑΜΜΕΝΟ

 

«Βλέπεις, πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός, και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρωνται». Παΐσιος

 

399079-pishoy-Γέροντα, γιατί ο Θεός επιτρέπει να πεθαίνουν τόσοι νέοι άνθρωποι;

- Κανείς δεν έχει κάνει συμφωνία με τον Θεό πότε θα πεθάνη. Ο Θεός τον κάθε άνθρωπο τον παίρνει στην καλύτερη στιγμή της ζωής του, με έναν ειδικό τρόπο, για να δώση την ψυχή του. Εάν δη ότι κάποιος θα γίνη καλύτερος, τον αφήνει να ζήση. Εάν δη όμως ότι θα γίνη χειρότερος, τον παίρνει, για να τον σώση. Μερικούς πάλι που έχουν αμαρτωλή ζωή, αλλά έχουν την διάθεση να κάνουν καλό, τους παίρνει κοντά Του, πριν προλάβουν να το κάνουν, επειδή ξέρει ότι θα έκαναν το καλό, μόλις τους δινόταν η ευκαιρία. Είναι δηλαδή σαν να τους λέη: «Μην κουράζεσθε· αρκεί η καλή διάθεση που έχετε». Άλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο Παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια.

Φυσικά οι γονείς και οι συγγενείς είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό. Βλέπεις, πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός, και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρωνται, γιατί που ξέρουν τι θα γινόταν, αν μεγάλωνε; Θα μπορούσε άραγε να σωθή; Όταν του 1924 φεύγαμε από την Μικρά Ασία με το καράβι, για να έρθουμε στην Ελλάδα, εγώ ήμουν βρέφος. Το καράβι ήταν γεμάτο πρόσφυγες και, όπως με είχε η μητέρα μου μέσα στις φασκιές, ένας ναύτης πάτησε επάνω μου. Η μάνα μου νόμισε ότι πέθανα και άρχισε να κλαίη. Μια συγχωριανή μας άνοιξε τις φασκιές και διαπίστωσε ότι δεν είχα πάθει τίποτε. Αν πέθαινα τότε, σίγουρα θα πήγαινα στον Παράδεισο. Τώρα που είμαι τόσων χρονών και έχω κάνει τόση άσκηση, δεν είμαι σίγουρος αν πάω στον Παράδεισο.

Αλλά και τους γονείς βοηθάει ο θάνατος των παιδιών. Πρέπει να ξέρουν ότι από εκείνη την στιγμή έχουν έναν πρεσβευτή στον Παράδεισο. Όταν πεθάνουν, θα ‘ρθούν τα παιδιά τους με εξαπτέρυγα στην πόρτα του Παραδείσου να υποδεχθούν την ψυχή τους. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό! Στα παιδάκια πάλι που ταλαιπωρήθηκαν εδώ από αρρώστιες ή από κάποια αναπηρία ο Χριστός θα πη: «Ελάτε στον Παράδεισο και διαλέξτε το καλύτερο μέρος». Και τότε εκείνα θα Του πουν: «Ωραία είναι εδώ, Χριστέ μας, αλλά θέλουμε και την μανούλα μας κοντά μας». Και ο Χριστός θα τα ακούση και θα σώση με κάποιον τρόπο και την μητέρα.

Βέβαια δεν πρέπει να φθάνουν οι μητέρες και στο άλλο άκρο. Μερικές μανάδες πιστεύουν ότι το παιδί τους που πέθανε αγίασε και πέφτουν σε πλάνη. Μια μητέρα ήθελε να μου δώση κάτι από τον γιο της που είχε πεθάνει, για ευλογία, γιατί πίστευε ότι αγίασε. «Έχει ευλογία, με ρώτησε, να δίνω τα πράγματά του;» «Όχι, της είπα, καλύτερα να μη δίνης». Μια άλλη είχε κολλήσει την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ στον Εσταυρωμένο την φωτογραφία του παιδιού της που το είχαν σκοτώσει οι Γερμανοί και έλεγε: «Και το παιδί μου σαν τον Χριστό έπαθε». Οι γυναίκες που κάθονταν και ξενυχτούσαν στον Εσταυρωμένο την άφησαν, για να μην την πληγώσουν. Τι να έλεγαν; Πληγωμένη ήταν.  (http://www.psyche.gr/churchpaisios3.htm)

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/12666/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...