«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ο Κοτσαρίκος ξέρει… Ένα χριστιανικό διαδικτυακό διαμάντι (διαφημιστική παρέκβαση)

 

siko-glikoΤι ξέρει ο Κοτσαρίκος; Ο ίδιος λέει ότι ξέρει  … Οι τρεις τελίτσες τι θέλουν να μας πουν; Ότι δεν ξέρει τίποτε; Ότι ξέρει πολλά; Αχ βρε Κοτσαρίκο τι μας κάνεις!

Επισκέπτομαι τακτικά την ιστοσελίδα του (http://kotsarikos.com/). Πετυχαίνει έναν συνδυασμό βαριάς θεολογικής θεώρησης με ελαφριά χιουμοριστική καρύκευση.

Εκείνο όμως στο οποίο δεν πιάνεται είναι η τέλεια αυτογνωσία του. Ξέρει δηλαδή τι είναι ο ίδιος. Τι είναι ο Κοτσαρίκος; Μας το λέει ο ίδιος με παρρησία: «…άκαρπη συκιά…»!!! Και συκιά και άκαρπη!

Δεν έχω ποτέ ακούσει κάποιον άνθρωπο να αυτοαποκαλείται συκιά. Έχω όμως ακούσει αρκετές φορές να αποκαλούν κάποιον συκιά. Τώρα τι να συμπληρώσω ή τι να αφαιρέσω από τα σχετικά που γνωρίζω, ούτε που πάει κάπου το μυαλό μου.

Και μπερδεύομαι ακόμη περισσότερο επειδή η ιστοσελίδα του είναι γεμάτη από χριστιανικά φρούτα. Άραγε τι να εννοεί με το άκαρπη; Να το κολλάει στο ότι δεν τρώγονται όπως τα σύκα της συκιάς που τα ρίχνει πριν τα ωριμάσει, εκείνα λέω τα οποία κάνουν γλυκό του κουταλιού οι γυναίκες στα χωριά!

Ίσως πάλι λέω να μην κατάλαβα καλά. Να μιλάει ο άνθρωπος παραβολικά. Να, πώς ακριβώς τα λέει μέσα στην ιστοσελίδα του: http://kotsarikos.com/2013/04/23/h-%:

H άκαρπη συκιά

Τώρα που έρχεται το Πάσχα, πολλοί θαυμάζουν τις ωραίες ακολουθίες, άλλοι τρελαίνονται με τα πασχαλινά έθιμα, κι άλλοι προχωρούν αδιάφοροι.

Η δική μου καρδιά πληγωμένη από βαθύ πόνο από την τραγική απώλεια αγαπημένων προσώπων, περιμένει όρθια, κακοντυμένη και αχτένιστη, την εξέλιξη του Θείου Δράματος.

Ο πόνος είναι κοινός, η προδοσία γνωστή σε όλους, τα μαρτύρια καθημερινή ζωή για τους πιο πολλούς.

Η Ανάσταση όμως είναι αυτό που πάντα επιθuμεί η ψυχή, και πιο πολύ η ελληνική ψυχή.

Για μένα η Ανάσταση είναι το θαύμα που περιμένω. Δεν το αξίζει η ψυχή μου να το δει, γιατί στον πόνο, στην προδοσία και στα μαρτύρια απάντησα με σκληρότητα, με κακότητα, με πικρία. Δεν έχω κανένα πνευματικό καρπό.

Στο εύφορο χώμα, κάτω από άνα λαμπρό ήλιο, στέκω άκαρπη συκιά και παρακαλώ. Να γίνει ένα θαύμα και ένας καρπός να έρθει σε μένα. Ποτέ εγώ σε αυτόν.

Θα παρακαλώ, όσο άσκημη κι αν είναι η φωνή μου.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/12458/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...