«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Η άθλια κομματικοποίηση του φοιτητικού κόσμου

 

ΠΑΠΕΙ«Το μέλλον της χώρας είναι η νεολαία».

Μα δεν έχουν περάσει νεολαίες επί νεολαιών στην χώρα αυτή; Γιατί το μέλλον παραμένει εκνευριστικά απαισιόδοξο; Δηλαδή το τι λογής είναι η νεολαία, δεν είναι αυτό που μετρά; Θα δείτε στο βίντεο που έπεται τι λογής είναι η νεολαία της χώρας μας και δη αυτή η φοιτητική. Η πιο ελπιδοφόρα, τρομάρα της. Ούτε καν τους κόφτει να απαλλαγούν από το νταβατζηλίκι των κομμάτων. Τόσο ελπιδοφόρα είναι η νεολαία. Και η υπόλοιπη νεολαία, η ακομμάτιστη, παρακολουθεί τα κομματόσκυλα δίκην ηλιθίων προβάτων.

Νέος είναι αυτός που σε λίγα χρονάκια θα είναι ηλικιωμένος. Ηλικιωμένος είναι αυτός που ήταν πριν από μερικά χρόνια νεολαίος. Θαρρείς και υπάρχει ένα ορόσημο, εκεί κάπου στα σαράντα, όπου ξαφνικά επέρχεται μια μετάλλαξη και ο άνθρωπος από ωραίος και καλός γίνεται ένα κακό πλάσμα, συντηρητικό από επαναστατικό που ήταν. Μια μαλακή λάσπη από ένα σκληρό τούβλο.

Από επαναστατικοί νεολαίοι, ηλικιωμένοι συντηρητικοί. Από νεολαίοι που απαιτούν προοδευτικές αλλαγές  και δικαιοσύνη πώς γίνεται να προκύπτουν ηλικιωμένοι άδικοι, κλέφτες, φιλοτομαριστές και συμφεροντολόγοι! Γιατί και πώς γίνεται αυτή η ριζική μετάλλαξη!

Έρχεται λοιπόν η θεά ανάγκη και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Άμα τρως από τα έτοιμα είσαι επαναστάτης. Μόλις όμως αρχίζεις να τρως από τα δικά σου γίνεσαι συντηρητικός. Πόσοι εξαιρούνται απ’ αυτόν  τον κανόνα; Ελάχιστοι, που δεν αρκούν ούτε καν για μαγιά. Γιατί ελάχιστοι; Επειδή στο ζυμάρι μπήκε σάπια μαγιά. Η μαγιά του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Δηλαδή ένας τραγέλαφος. Μια παιδεία που καλλιεργεί ιδιώτες. Και με ιδιώτες δεν γίνεται πολιτική. Γίνεται: το ατομικό συμφέρον υπεράνω όλων. Μια ζούγκλα δηλαδή. Μια κοινωνική ασυμφωνία. Η διαρκής πάλη των ιδιωτών. Πώς να αδικήσει κανείς τους υπόλοιπους.

Αυτή η ζούγκλα των χυδαίων συμπεριφορών, η επίδοση στην σχιζοφρένεια, φαίνεται πεντακάθαρα στο θέμα των πολιτικών φοιτητικών παρατάξεων μέσα στα πανεπιστήμια.

Ιδού ένα ντοκουμέντο

ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ — ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/12423/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...