«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Σταυρός- σταυροκόπημα. ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι δίκοπο μαχαίρι (απόδειξη – ντοκουμέντο)

 

1Πάνω σ’ αυτόν μαρτύρησε ο Κύριος του σύμπαντος κόσμου, κι εμείς να μην μπορούμε καν να τον διαγράψουμε αερογραφικά πάνω στην πρόσοψη του σώματός μας!

[ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΔΗΜΙΚΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΗΜΑΤΑ. ]

Πάσχα, Χριστούγεννα, Δεκαπενταύγουστος, εορτές, εκκλησιασμός. Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των εορτών της χριστιανοσύνης; Τα ατελείωτα σταυροκοπήματα. Έλα μου όμως που αν  δεν εκτελεστεί σωστά το σημείο μπορεί να σε κάψει!

Τι είναι ο σταυρός; Είναι το όργανο του μαρτυρίου του γιού του Θεού Γιαχβέ Ιησού Χριστού. Το τίμιο ξύλο. Όποια ή όποιος έχει έστω και ένα κομματάκι επάνω του, έστω και στο μέγεθος μιας παρωνυχίδας, ούτε αρρωσταίνει ποτέ, ούτε κινδυνεύει να πάει στην κόλαση, και το κυριότερο: αν το βγάλει και το ακουμπήσει στο σημείο της εκδήλωσης οιασδήποτε ασθένειας ενός συνανθρώπου του, τότε αυτός γιατρεύεται αμέσως και μια δια παντός, δίχως ποτέ μέχρι να πεθάνει να τον αγγίξει κάποια από τις χιλιάδες ασθένειες, που μαστίζουν τους ανθρώπους.

Τώρα θα μου πείτε, και με το δίκιο σας, γιατί να ξοδεύουμε τόσα χρήματα στα νοσοκομεία και δεν κάνουμε το πιο απλό απ’ όλα. Δόξα τω θεώ, υπάρχουν πάμπολλα τεμάχια του τιμίου σταυρού. Μάλιστα κάποιος υλοτόμος υπολόγισε ότι αρκούν για την θέρμανση μιας οικίας πενταμελούς οικογένειας για έναν ολόκληρο χρόνο.

Αντί λοιπόν για τα νοσοκομεία να έχουμε ένα μικρό περίπτερο σε κάθε μαχαλά και κάθε ασθενής να προσέρχεται εκεί. Κάποιος υπάλληλος να του ακουμπάει ένα κομματάκι από τον τίμιο σταυρό και να θεραπεύεται ο άνθρωπος, δίχως φάρμακα, εγχειρήσεις, γιατρούς, ορούς, νοσηλευτές, φακελάκια και όλα τα νυν απαραίτητα συμπράγκαλα.

Γιατί δεν γίνεται αυτό; Δεν γίνεται μόνο και μόνο διότι δεν υπάρχει πίστη. Για μια επιμονή στην απιστία των Ελλήνων στην θαυματουργική επενέργεια του σταυρού πάνε στον οποίον σταυρώθηκε ο Ιουδαίος θεός του σύμπαντος κόσμου.

Τέλος πάντων, για να μην τα πολυλογούμε τα πράγματα, και επειδή η άγνοια είναι επικίνδυνη έως και θανατηφόρα, ας ενημερωθούμε
– για μια ακόμη φορά, και παρακαλώ να μην γκρινιάξει κανείς για την επιμονή, την υπομονή και την εμμονή μας επί του επικινδύνου αυτού θέματος–
για το πώς πρέπει να κάνουμε σωστά τον σταυρό μας, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, όπως θα δούμε παρακάτω το τι έπαθε κάποιος που ξέχασε κάτι από τα βασικά του πρωτοκόλλου του σταυροκοπήματος.

Μην κάνεις ποτέ τον σταυρό σου φορώντας γάντια. Θα πάθεις μεγάλο κακό. (βλ. βίντεο)

Κατ’ αρχάς πώς γίνεται σωστά ο σταυρός μας. Δεν είναι τόσο απλή χειρονομία όσο νομίζεται. Υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο και οδηγίες λεπτομερέστατες. Αλλιώτικα δεν πιάνει. Πάει χαμένος όλος ο κόπος.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΗΜΑΤΟΣ (από http://vatopaidi.wordpress.com)

Πώς θα γίνει στα χέρια μας ο σταυρός φόβητρο των δαιμόνων;

Αν το κάνουμε σωστά. Αν το κάνουμε όπως μας παραδίδει και μας διδάσκει ή άγια Εκκλησία μας – με πίστη, ευλάβεια, συναίσθηση, ιεροπρέπεια, ταπείνωση και διάκριση.

Πώς δηλαδή;

Αρχικά ενώνουμε τα τρία πρώτα δάκτυλα του δεξιού χεριού, ομολογώντας έτσι την πίστη μας σ’ ένα Θεό, πού είναι ταυτόχρονα και τρεις υποστάσεις, τρία πρόσωπα – ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα -, ομοούσια, ενωμένα μεταξύ τους «αχωρίστως» και «αδιαιρέτως». Τα άλλα δύο δάκτυλα, πού ακουμπούν στην παλάμη, συμβολίζουν τις δύο φύσεις, δύο θελήσεις και δύο ενέργειες του Κυρίου μας, τη θεία και την ανθρώπινη. Μ’ αυτό τον τρόπο κάνουμε μια συμβολική ομολογία της ορθοδόξου πίστεως μας, που βάσεις και θεμέλιά της αποτελούν το τριαδολογικό και το χριστολογικό δόγμα.

Μετά φέρνουμε το χέρι στο μέτωπο, τη σωματική περιοχή της διανοητικής λειτουργίας, φανερώνοντας έτσι ότι αγαπούμε το Θεό μ’ όλη τη διάνοια μας και ότι αφιερώνουμε σ’ Αυτόν όλες τις σκέψεις μας.
Το χέρι έρχεται κατόπιν στην κοιλιά. Έτσι δηλώνουμε συμβολικά ότι προσφέρουμε στον Κύριο όλες τις επιθυμίες μας και όλα τα συναισθήματα μας.

Τέλος, φέρνουμε το χέρι στους ώμους, πρώτα στο δεξιό και μετά στον αριστερό, ομολογώντας έτσι ότι και κάθε σωματική μας δραστηριότητα ανήκει σ’ Εκείνον.

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΩ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΜΩΡΗΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

-     Τα δαιμόνια είναι πάντοτε μαύρα. Τι μαύρα δηλαδή, μαύραρα να λες.

-     Είναι βάρβαρα και πρέπει όταν τα αντιμετωπίζουμε να ψάλλουμε το κατεβατό «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βλακοιςλεύσι κατά μαυράρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα».  Και πάλι, αν πιάσει.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/12333/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...