«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Θεός, Φύλακας Άγγελος και Διάβολος. Οι παρελκόμενοι κάθε ανθρώπου

θεοςΞέρετε ασφαλώς ότι ο Θεός εποπτεύει ολόκληρο το σύμπαν και φυσικά όλους τους ανθρώπους. Είναι πανταχού παρών και τίποτε απολύτως δεν μπορεί να συμβεί δίχως την θέλησή του. Χωρίς την απόφασή του. Μάλιστα οι άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας λένε ότι ούτε ένα φυλλαράκι δεν μπορεί να πέσει από δέντρο δίχως την συγκατάθεσή του. Δεν θα καταθέσω εδώ τις σχετικές μαρτυρίες, διότι όποιος δεν τις γνωρίζει ήδη είναι ιμιτασιόν χριστιανός. Σε τέτοιου είδους χριστιανούς δεν θέλω να απευθυνθώ.

Μη μου πείτε δε πως δεν ξέρετε ότι ο πανάγαθος θεός ορίζει φύλακα άγγελο για κάθε ανθρώπινο πλάσμα. Για ακούστε τι ακριβώς κάνει ο Φύλακας Άγγελος (https://sites.google.com/site/fotinomonopati/phylakas-angelos):

Ο Φύλακας Άγγελος

angelΟ Φύλακας Άγγελος είναι μία ψυχή εμπιστοσύνης, την οποία οι άνθρωποι γνωρίζουν καλά. Βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και είναι ο καλύτερος τους φίλος. Σαν σκοπό έχει, να συνοδεύει τη ψυχή από την αρχή της ενσάρκωσής της, μέχρι που θα αφήσει και πάλι το γήινο περίβλημα, μέχρι δηλαδή να πεθάνει.

Ο Φύλακας Άγγελος έχει την εντολή να εμπνέει το πνεύμα και την ψυχή και να την προστατεύει από αρνητικές επιρροές. Να τη βοηθάει να ξανασκεφτεί πράξεις που δεν προάγουν την εξέλιξή της, λέξεις που ειπώθηκαν και είχαν αρνητικό χαρακτήρα και γενικά φροντίζει να τη συνοδεύει στον δρόμο της πνευματικής εξέλιξης.

Εκτός αυτών, ο Φύλακας Αγγελος γράφει και το βιβλίο της ψυχής, την οποία προστατεύει, δηλαδή, καταγράφει όλα όσα ζει αυτή η ψυχή, κατά τη διάρκεια της ενσάρκωσής της στη Γη. Πριν η ψυχή παρουσιαστεί μετά το γήινο θάνατό της, μπροστά στην καρμική επιτροπή, ο Φύλακας Άγγελος έχει ήδη παραδώσει το βιβλίο σε αυτήν.

Η καρμική επιτροπή είναι μία ομάδα από φορείς του φωτός, η οποία συζητάει και αναλύει, μαζί με την ψυχή πού θα παρουσιαστεί μπροστά της, όλα όσα συνέβησαν στην τελευταία ενσάρκωση που έκανε. Θα δείξουν στη ψυχή, όλα τα γεγονότα της τελευταίας της ενσάρκωσης, που ήταν γι’ αυτήν σημαντικά και σοβαρά. Θα συζητήσουν μαζί της και θα πάρουν αποφάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη της ψυχής αυτής.

Όταν μια ψυχή ενσαρκώνεται, τη συνοδεύει πάντα ο Φύλακας Άγγελος, ο Πνευματικός Δάσκαλος και ο Πνευματικός Οδηγός. Ο Πνευματικός Δάσκαλος και ο Πνευματικός Οδηγός προσέχουν την εξέλιξη της ψυχής επί της Γης. Ο Φύλακας Άγγελος εκτελεί τις εντολές των δύο αυτών πνευματικών συνοδών κατόπιν συμφωνίας και των τριών.

Προστατεύει πάντα, εκτός αν δεν του επιτραπεί. Όταν δηλαδή, υπάρχει κάρμα, που σημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει πρέπει να συμβεί για κάποιον λόγο. Π.χ. όταν τα παιδιά πεθαίνουν πρόωρα, αυτός είναι ο προορισμός τους, δηλαδή, δεν χρειάζεται να συνεχίσουν τη ζωή τους στη Γη. Μπορούν να εξελιχθούν καλύτερα και γρηγορότερα στον πνευματικό κόσμο.

Βέβαια, για τους ανθρώπους, είναι δύσκολο και οδυνηρό, να κατανοήσουν το νόημα της πρόωρης αναχώρησης ενός παιδιού, το νόημα της μοίρας αυτής.

Ο Φύλακας Άγγελος επιτελεί μία δύσκολη εργασία. Σκεφθείτε ένα παιδί που είναι έτοιμο να καεί από ζεματιστό νερό ή βάζει το χεράκι του σε μία πόρτα που είναι έτοιμη να κλείσει ή έναν εργάτη, που κινδυνεύει να χάσει το χέρι του σε ένα μηχάνημα ή έναν άνθρωπο που πεθαίνει σε μία πυρκαγιά. Ο Φύλακας Άγγελος πρέπει μέσα σε δευτερόλεπτα να προσπαθήσει για τη σωτηρία τους. Προσπαθεί πάντα να αποτρέψει το δυστύχημα.

Βέβαια, η βοήθεια και η επιρροή του, ασκείται μόνο σε πνευματικό επίπεδο. Εάν δεν υπήρχαν οι Φύλακες Άγγελοι που διαβάζουν την παραμικρή σκέψη των ανθρώπων και γνωρίζουν το κάθε βήμα που ετοιμάζονται να κάνουν, όλοι θα βρισκόντουσαν ήδη στον Πνευματικό Κόσμο. Κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να πιστεύει ότι είναι μόνος. Δεν είναι ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς παρακολούθηση.

Οι Φύλακες Άγγελοι συνοδεύουν τους ανθρώπους σε κάθε τους βήμα και προσπαθούν να τους προειδοποιήσουν, αλλά, δυστυχώς, σπανίως ακούνε τις συμβουλές τους και σέβονται τις προσπάθειές τους.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τον προσωπικό του Φύλακα Άγγελο και αυτός γνωρίζει απόλυτα τον κάθε έναν που συνοδεύει. Είναι ένα με αυτόν, γελάει και κλαίει μαζί του, βιώνει όλα του τα συναισθήματα.

Όταν κάποιος δεν χαίρεται με την χαρά του συνανθρώπου του ή τον ζηλεύει, τότε ο Φύλακας Άγγελος, νοιώθει προσβεβλημένος, απογοητευμένος και λυπημένος.

 

ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ: ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

Red-Eye-wallpaperΔηλαδή ότι ο Θεός και ο Φύλακας Άγγελος τελικά κουνάνε του καθενός  ανθρώπου μαντήλι καλαματιανό!
Μάλιστα κουμαντάρει και τον πιστό και τον άπιστο. Και τον μικρό και τον μεγάλο. Και σε τελευταία ανάλυση όλους τους ανθρώπους, μηδενός εξαιρουμένου.

Επειδή φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να με πιστέψετε – αφού δεν με γνωρίζετε – θα επικαλεστώ εδώ την μαρτυρία ενός εν δυνάμει οσίου, για να μην πω αγίου. Και πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος αυτός ήταν καλόγερος. Αυτό δεν σας αρκεί; Σας αρκεί σίγουρα. Σας φτάνει και σας περισσεύει. Θα μιλήσει, για το θέμα αυτό ο όσιος Παΐσιος. Ο κατ’ εξοχήν υποψήφιος άγιος της Ορθοδοξίας, τον οποίο ήδη έχει αγιοποιήσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα, φοβούμενο τις ματσαράγκες των ανώμαλων ιεραρχών του.

Από http://xristianos.gr/forum/viewtopic.php?t=6224, διαβάζουμε (δώστε βάση σας παρακαλώ)!

Γέροντας Παΐσιος – Ο Σατανάς δεν πάει σε έναν άχρηστο άνθρωπο, αλλά σε έναν αγωνιστή

Σ’ αυτόν πού κάνει λεπτό εργόχειρο, στέλνει διάβολο πού κάνει λεπτό εργόχειρο. Σ’ αυτόν πού κάνει πολύ ψιλό κέντημα, στέλνει διάβολο για πολύ ψιλή εργασία. Σ’ αυτούς πού κάνουν χονδρή δουλειά στον εαυτό τους, στέλνει χονδρό διάβολο. Στους αρχαρίους στέλνει, αρχάριο διάβολο.

Οι άνθρωποι πού έχουν λεπτή ψυχή, πολύ φιλότιμο και είναι ευαίσθητοι, χρειάζεται να προσέξουν, γιατί βάζει και ο διάβολος την ουρά του και τους κάνει πιο ευαίσθητους, και μπορεί να φθάσουν στην μελαγχολία ή ακόμη – Θεός φυλάξοι – και στην αυτοκτονία.

Ο διάβολος, ενώ εμάς τους ανθρώπους μας βάζει να πηγαίνουμε κόντρα στον πλησίον μας και να μαλώνουμε, ο ίδιος ποτέ δεν πάει κόντρα.

Τον αμελή τον κάνει πιο αμελή τον αναπαύει με τον λογισμό:«Το κεφάλι σου πονάει, είσαι αδιάθετος δεν πειράζει και αν δεν σηκωθείς για προσευχή.

Τον ευλαβή τον κάνει πιο ευλαβή, για να τον ρίξει στην υπερηφάνεια, ή τον σπρώχνει να αγωνισθεί περισσότερο από τις δυνάμεις του, ώστε να αποκάμει και να αφήσει μετά όλα τα πνευματικά του
όπλα και να παραδοθεί ο πρώην πολύ αγωνιστής.

Τον σκληρόκαρδο τον κάνει πιο σκληρόκαρδο, τον ευαίσθητο υπερευαίσθητο. Και βλέπεις πόσοι άνθρωποι, άλλοι γιατί έχουν κάποια ευαισθησία και άλλοι γιατί έχουν κλονισθεί τα νεύρα τους,
ταλαιπωρούνται με αϋπνίες και παίρνουν χάπια ή βασανίζονται και χαραμίζονται στα νοσοκομεία.

Σπάνια να δεις σήμερα άνθρωπο ισορροπημένο. Έγιναν μπαταρίες οι άνθρωποι. Οι περισσότεροι είναι σαν να έχουν ηλεκτρισμό. Όσοι μάλιστα δεν εξομολογούνται, δέχονται επιδράσεις δαιμονικές·
έχουν έναν δαιμονικό μαγνητισμό, γιατί ο διάβολος έχει εξουσία επάνω τους.

Λίγοι άνθρωποι, είτε αγόρια είτε κοπέλες είτε ηλικιωμένοι είναι, έχουν ένα βλέμμα γαλήνιο. Δαιμονισμός! Ξέρεις τι θα πει δαιμονισμός; Να μην μπορείς να συνεννοηθείς με τον κόσμο!!!

«όπου επισκιάζει η χάρις σου Αρχάγγελε, από εκεί διώκεται η δύναμη του διαβόλου.
Διότι δεν μπορεί να μείνει κοντά στο Φώς σου ο εωσφόρος που έπεσε στο σκοτάδι και παραμένει σ’ αυτό.
Γι΄ αυτό Μιχαήλ Αρχάγγελε, σε παρακαλούμε να σβήνεις τα βέλη του που είναι γεμάτα πυρ και κινούνται εναντίον μας»

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/12251/

1 σχόλιο

  1. 1
    Ανέστης

    Δεν έχεις διάβολο όταν είσαι εγκεφαλικά νεκρός….. δηλαδή καλός χριστιανός…..

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...