«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Επίθεση από τον Σατανά. Η υψίστη απόδειξη της πίστεως στον χριστιανικό κόσμο

 

oufo-ekklisia3

Εκκλησίες και μοναστήρια. Τα αγαπημένα ενδιαιτήματα του Σατανά και των διαβόλων του!

Πώς θα καταλάβει ένας χριστιανός ότι πορεύεται στην οδό της αληθείας του Χριστούς; Ένας είναι ο πιο σίγουρος τρόπος. Ότι δεν τον αφήνει Σατανάς σε ησυχία. Ότι τον πειράζει. Άσχετα μάλιστα αν το μυαλό του πιστού είναι σοβαρά πειραγμένο.

Αν κανείς επιχειρήσει να συναξαρίσει τις μαρτυρίες των κηφήνων και ευνούχων καλόγερων, που να αφορά στους πειρασμούς του Σατανά και της συμμορίας του εναντίον τους, δεν του φτάνουν ούτε τρεις ζωές για να το κατορθώσει.

Τελευταία όμως φαίνεται ότι ο Σατανάς έχει αποθρασυνθεί πολύ. Μάλιστα τα έχει βάλει με τα πολυτιμότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας. Τα ιερά λείψανα των αγίων της, δηλαδή με τα άγια κόκαλα, από τα κρανιά, τα πλευρά, τις ωλένες, τους βραχίονές τους  και …

Μια λοιπόν τέτοιου είδους περίπτωση, από τις πάμπολλες, θα θαυμάσουμε στην συνέχεια, από http://orthodoxgreek.blogspot.gr/2011/04/blog-post_26.html:
Η συγκλονιστική περιπέτεια ενός ιερέα και το θαύμα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δέχτηκε επίθεση από τον σατανά.

«Ο σατανάς ενοχλεί τους ανθρώπους του Θεού και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους κάνει να δειλιάσουν, ώστε να χάσουν το θάρρος και την πίστη τους. Αυτό επιχείρησε να κάνει και σε μένα, αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί αυτή τη φορά δεν είχε να αντιμετωπίσει έναν κοινό θνητό. Τη μέρα που προσπάθησε να με χτυπήσει και να μου πληγώσει το σώμα αλλά κυρίως την ψυχή, μέσα στην εκκλησία μας είχαν έρθει τα ιερά λείψανα τριάντα επτά Αγίων! Βρέθηκε λοιπόν αντιμέτωπος με τριάντα επτά παλικάρια που έδειξαν ενεργά την παρουσία τους και τον ανάγκασαν να φύγει ηττημένος. Πρόκειται για θαύμα».

Με τα λόγια αυτά και με βουρκωμένα τα μάτια εξιστότησε στην Espresso πριν δύο ακριβώς χρόνια ο 39χρονος πλέον κληρικός πως ο σατανάς εμφανίστηκε μπροστά του με τη μορφή σκιάς, λίγα μόλις μέτρα από την Αγία Τράπεζα, πάνω στην οποία βρίσκονταν τα ιερά λείψανα των Αγίων που τον προστάτεψαν από το κακό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του έγγαμου κληρικού και πατέρα δύο παιδιών, ο δαίμονας του επιτέθηκε το πρωινό της 10ης Δεκεμβρίου, τη στιγμή που είχε βγει από το ιερό προκειμένου να ανάψει τα καντήλια και μάλιστα ενώ βρισκόταν κάτω από αυτό του Αγίου Γεωργίου.

Συνεχίζοντας ο πατήρ Χρήστος μάς λέει: «Νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχα φέρει στο ναό του Αγίου Γεωργίου τα ιερά λείψανα τριάντα επτά Αγίων της Ορθοδοξίας. Τα είχα αφήσει πάνω στην Αγία Τράπεζα και κάποια στιγμή βγήκα από το ιερό για να ανάψω τα καντήλια. Την ώρα που πήγα να ανάψω αυτό του Αγίου Γεωργίου και ενώ κρατούσα στα χέρια μου την κρυστάλλινη κούπα του καντηλιού, είδα διαγώνια μπροστά μου μια τεράστια μαύρη σκιά που στεκόταν όρθια. Η σκιά ήταν χωρίς πρόσωπο και χωρίς χαρακτηριστικά, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από εμένα.

»Ξαφνιάστηκα και πριν προλάβω να αντιδράσω είδα ένα πολύ μεγάλο και φαρδύ χέρι, που δεν έμοιαζε με ανθρώπινο, να σηκώνεται ψηλά και να κάνει απειλητική κίνηση για να με χτυπήσει. Εκείνη την ώρα άκουσα ένα δυνατό κρότο, ενώ ταυτόχρονα έσπασαν και οι έξι αλυσίδες που βαστάνε το σιδερένιο καντήλι, το οποίο έπεσε κατευθείαν πάνω μου. Συγκεκριμένα έπεσε ακριβώς στο σημείο όπου κρατούσα την κρυστάλλινη κούπα, η οποία έσπασε μέσα στη χούφτα μου και με έκοψε βαθιά. Αμέσως μετά η τεράστια αυτή σκιά εξαφανίστηκε!

»Πήγα στο νοσοκομείο όπου έκανα πέντε ράμματα στο χέρι, ενώ συνειδητοποίησα τι πραγματικά είχε συμβεί, αφού αυτό που είχε εμφανιστεί μπροστά μου δεν ήταν ούτε άνθρωπος ούτε κάτι γήινο! Πιστεύω πως ήταν ο ίδιος ο σατανάς, ο οποίος ως δαίμονας είχε μπει στην εκκλησία, αλλά έφευγε οργισμένος λόγω της παρουσίας των ιερών λειψάνων».

Οταν ζητήσαμε από τον πατέρα Χρήστο να μας εξηγήσει πώς γίνεται να εισβάλει ένας δαίμονας μέσα σε μια εκκλησία και μάλιστα να επιτίθεται σε έναν ιερωμένο, εκείνος μας απάντησε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Ο σατανάς προσπαθεί να μας πειράξει ακόμη κι όταν βρισκόμαστε μέσα στην εκκλησία. Μάλιστα υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ιερωμένων αλλά και γερόντων του Αγίου Ορους που δέχτηκαν επιθέσεις με χτυπήματα από δαίμονες τη στιγμή που προσεύχονταν ή την ώρα της Θείας Λειτουργίας. Ακόμη και τον Αγιο Αντώνιο ενόχλησε ο σατανάς και μάλιστα την ώρα που ήταν γονατιστός και προσευχόταν!

»Φέρουμε Τριαδικό Βάπτισμα και έχουμε τον Θεό μέσα μας, αλλά ο σατανάς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μας βάλει σε πειρασμό. Πολλές φορές εισβάλλει μέσα στην εκκλησία και προσπαθεί να μας κολάσει. Οπως όμως λέει και ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, δεν πρέπει να του ανοίγουμε την πόρτα. Από τη στιγμή που μέσα στο ναό μας υπάρχουν τα λείψανα των Αγίων, το έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

Η λειψανοθήκη γέμισε μύρο!

Σύμφωνα με τον πατέρα Χρήστο, μόλις δύο μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον σατανά παρατήρησε πως μέσα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είχε συντελεστεί ακόμη ένα θαύμα, καθώς η λειψανοθήκη είχε γεμίσει με μύρο και ευωδίαζε!

Ο ίδιος μάς λέει: «Πάνω από κάθε λείψανο υπάρχει ένα μικρό χαρτάκι που γράφει με μαρκαδόρο το όνομα του κάθε Αγίου. Οταν το μεσημέρι του Σαββάτου ανοίξαμε τη λειψανοθήκη, μείναμε έκπληκτοι, καθώς διαπιστώσαμε πως όλα τα χαρτάκια ήταν βρεγμένα και τα ονόματα είχαν σβηστεί! Ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι σβησμένα και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο κάθε πιστός. Δεν ξέρουμε από τι βράχηκαν τα χαρτάκια. Αυτό μόνο οι Αγιοι το γνωρίζουν! Πιστεύουμε όμως πως πρόκειται για μύρο, αφού έχει ευωδιάσει όλη η εκκλησία! Είναι ένα θαύμα που κατά καιρούς συμβαίνει σε πολλές εικόνες αλλά και σε λείψανα Αγίων. Είναι όμως και μια πραγματική ευλογία για το ναό του Αγίου Γεωργίου αλλά και για όλη την Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, καθώς αποδεικνύεται ότι ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος, που είναι επικεφαλής της, είναι άξιος χάριτος».

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα δύο θαύματα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου πλήθος κόσμου συρρέει στο ναό προκειμένου να δει από κοντά το «χτυπημένο» καντήλι αλλά και τα λείψανα των τριάντα επτά Αγίων που ευωδιάζουν. Μέσα στη λειψανοθήκη υπάρχουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Σάββα, του Οσίου Ναούμ του Χοζεβίτη, του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων του «φουστανελά» και των Αγίων τριάντα δύο πατέρων που σφαγιάστηκαν στην ιερά μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη (στον Ιορδάνη ποταμό). Επίσης μέσα σε αυτήν υπάρχει κομμάτι της κέρινης σφραγίδας του Πανάγιου Τάφου (με αυτή σφραγίζουν τον Πανάγιο Τάφο, όταν μπαίνει μέσα ο Πατριάρχης για να πάρει το Αγιο Φως), ένα κομμάτι από την ευλογημένη συκομορέα του Ζακχαίου, αλλά και ένα ακόμα τεμάχιο από το θεομητορικό μνήμα της Παναγίας.

Καταλήγοντας ο πατήρ Χρήστος μας λέει: «Η λειψανοθήκη θα παραμείνει για πάντα στην ενορία του Αγίου Γεωργίου. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στον Αγιο Γεώργιο, στο Παλαιό Ηράκλειο, να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα και να νιώσει την παρουσία των Αγίων. Οι Αγιοι είναι εδώ».

Το γραφικό εκκλησάκι του 17ου αιώνα

Η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο χρονολογείται από το 17ο αιώνα και είναι αγιογραφημένη από τον Κόντογλου που θεωρείται ένας από τους μεγάλους διδασκάλους της αγιογραφικής τέχνης, με κύριο χαρακτηριστικό των έργων του το αυστηρό βυζαντινό ύφος. Η εκκλησία είναι χτισμένη πάνω από αρχαίο ναό της Αφροδίτης, ενώ στον προαύλιο χώρο της σώζεται αρχαία κολόνα με κιονόκρανο εκείνης της εποχής. Γι’ αυτό άλλωστε ο ναός ανήκει στη Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων. Επί Οθωνος ο Αγιος Γεώργιος ήταν νεκροταφειακός ναός και ο χώρος πέριξ της εκκλησίας χρησιμοποιούνταν ως νεκροταφείο Ορθοδόξων αλλά και Καθολικών. Σήμερα μέσα σε αυτόν, εκτός από τα τριάντα επτά ιερά λείψανα Αγίων εκτίθενται το «Αγιο Μανδήλιον» (εξαιρετική εικόνα του Χριστού που χρονολογείται από το 1600) αλλά και ένας εκπληκτικός επιτάφιος ρωσικής τέχνης του 14ου αιώνα, που είναι ανεκτίμητης αξίας.

Από… http://24wro.blogspot.com

http://anemo-milos.blogspot.com/2011/04/blog-post_8588.html#ixzz1KesBY0fD

 

*********************

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Η Ιστορία του Διαβόλου (History of the Devil)

Από που προέρχονται τα «κακά πνεύματα»;

ΣΑΤΑΝΑΣ, ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ!

Μαγεία, μάγια, διάβολος. Το ψωμοτύρι των καλόγερων και της Ορθοδοξίας

ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ»

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/12222/

6 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

  H AΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,,,,ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ…ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΩΡΕ 37 ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ???????? Κ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?????????ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΥΣ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ????????ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ………ΤΙ ΝΑ ΠΩ???????

 2. 2
  xrhsp

  Δείτε κάτι σχετικό:
  http://www.pentapostagma.gr/2012/06/ai-m.html
  Δείτε επίσης το «χώσιμο» στο πρώτο σχόλιο.

 3. 3
  Μάγκας

  Οι πραγματικοί σατανολάγνοι/σατανιστές είναι οι χριστιανοί: χωρίς τον Σατανά δεν θα υπήρχαν γιατί δεν θα υπήρχε Ιησούς. Αυτοί τον πρωτοανέφεραν, αυτοί τον ονόμασαν, αυτοί τον περιέγραψαν, αυτοί τον χρειάζονται. Δεν γίνεται να είναι κάποιος σατανιστής και να μην πιστεύει στον Θεό και στον Ιησού. Κι αν όντως υπάρχουν Θεός και Σατανάς, πιο πολύ με φαίνονται φιλαράκια να είναι παρά αιώνιοι εχθροί. Το δεξί χέρι του Θεού Εωσφόρος/Σατανάς την έκανε από το θεϊκό “κόμμα” κι είπε να παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης ώστε να καλύψουν με Αυτόν κάθε προτίμηση του ποιμνίου, να οριστεί η κάθε “παράταξη” αποτελεσματικότερα μέσω της αντίθεσης, αλλά και να φανεί ως “καλός” και “προστάτης/σωτήρας” ο Θεός κι επομένως να κερδίσει ακόμα περισσότερους ψήφους: διαίρει και βασίλευε λένε.

  1. vomolloxius

   B-) Μήπως εχεις διαβάσει το Μαλέους Μαλεφικάρουμ;

  2. Μάγκας

   Όχι, αλλά το έχω ακουστά από την ταινία “Η ένατη πύλη’, κι από ότι διαβάζω στην αγγλική Wikipedia, σκοπός του παπά-συγγραφέα είναι να πείσει για την ύπαρξη των μαγισσών, και μάλλον για αυτό το αναφέρεις.

   Υπάρχει εδώ στα αγγλικά:
   http://www.malleusmaleficarum.org/

 4. 4
  vomolloxius

  Το βιβλίο το αναφέρω για να γίνει καλύτερη περιγραφή των σατανολάγνων.Το Μαλεφικάρουμ ηταν το καλύτερο βιβλίο, στοιχειοθετουσε την υπαρξη του σατανά και των μαγισσών,εδινε μάλιστα και ιδιαιτέρα χαρακτητιστικά,πχ αν κατηγορούμενος-η ειχε κάποια ελιά σε συγκεκριμένο σημείο,η χειά της φωνής,χρώμα οφθαλμών,αν ηταν αρκετά αδυνατος-η ηταν ενοχοποιητικό στοιχείο διότι θα μπορούσε να πετάξει, κλπ.κτλπ
  Το βιβλίο οδηγός του καλου ιεροεξεταστή! παντα υπήρχε κάποιος λογος και δεν γλύτωνε κανένας!!
  Και μη νομίζεις οτι ηταν το μοναδικό υπήρχαν και αλλά πιο παλιότερα οπως το Φορμικάριους, αλλά περισσότερο δημοφιλές ηταν το Μαλεφικάρουμ διοτι στους σατανολάγνους συμπεριέλαβε και τους.. κομμουνιστάς!! ;-)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...