«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι

 

serbia-homos1Η ομοφυλοφιλία αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα για τη χριστιανική πίστη σύμφωνα με βιβλικά χωρία:

«καὶ ὃς ἂν κοιμηθῇ μετὰ ἄρσενος κοίτην γυναικός βδέλυγμα ἐποίησαν ἀμφότεροι θανατούσθωσαν ἔνοχοί εἰσιν ( Λευιτ. 20,13)»,

«Ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες» (Ρωμ. 1,27),

« μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται … βασιλείαν θεού οὐ κληρονομήσουσιν» (Α΄Κορ. 6, 9-10).

«Όταν θα έλθει η εποχή που θα αμνηστεύεται και θα επευλογείται το όνειδος της ομοφυλοφιλίας, τότε ακριβώς είναι που θα συμβούν τα συγκλονιστικά, παγκόσμια δραματικά γεγονότα». Άγιος Ιερώνυμος

Από http://roides.wordpress.com/2013/04/23/23apr13/#comment-61440, διαβάζουμε:

H Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύει βιαστές, παιδόφιλους και δολοφόνους;

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

Θυμόσαστε πόσο πονόψυχος ήταν ο μητροπολίτης Ηλείας κ.Γιάννης Παρασκευόπουλος, απέναντι στον πορνομητροπολίτη Αττικής, τον κλέφτη των παγκαριών Παντελεήμονα, για τον οποίο απαιτούσε αποφυλάκιση και πρόσφερε το σαλέ της Μονής Δίβρης ως «φυλακή» του; O μητροπολίτης Ηλείας, είναι πρώην πρωτοσύγκελος και διάδοχος του φερόμενου και ως «συναλλασόμενου με μαφιόζους» και με «μπλεξίματα με τον υπόκοσμο» (Δ.Μιχαηλίδης, «Πρώτο Θέμα», 20.3.’05), πορνομητροπολίτη αγίου Αθανάσιου, που είχε καταγγελθεί το 1976 από δυο ιερείς του, τους Αθανάσιο Κ. και Χαράλαμπο Κ.  για σεξουαλική παρενόχληση. Το συνοδικό δικαστήριο αθώωσε και αυτόν και τους κατηγόρους του!

Περιμένοντας από τον μητροπολίτη και από τον αντικανονικό βοηθό του επίσκοπο κ.Θανάση Μπαχό, πνευματικό τέκνο του Αθανάσιου, να ντραπούν και να καταδικάσουν τους βάρβαρους της Μανολάδας και να τρέξουν στο προσκεφάλι των τραυματιών, βρίσκω την ευκαιρία να δημοσιοποιήσω δυο επίκαιρες περιπτώσεις, όπου πάλι ορθόδοξοι ιερείς και πιστοί κατηγορούν τους μητροπολίτες τους για ομοφυλοφιλικές και παιδεραστικές επιθέσεις.  Έχουμε γράψει εκτενώς για τους Σέρβους ακροδεξιούς μητροπολίτες, ηγούμενους και αρχιμανδρίτες, που κατηγορούνται για παιδεραστία, ομοφυλοφιλία και για βασανιστήρια σε βάρος ασθενών.

—–Πρωταγωνιστές αυτών των σκανδάλων είναι μεταξύ άλλων και οι αγιότατοι μητροπολίτες Βρανίων Παχώμιος (παλιός προσκεκλημένος, αν και κατηγορούμενος, της μητρόπολης του Βώλου, όπου ηγείτο λιτανειών από κοινού με τους τ.Πειραιώς Καλλίνικο και τ.Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο, που είχαν κατηγορηθεί κι αυτοί για ομοφυλοφιλία)  και Τούζλα Βασίλειος (στις φωτογραφίες με τον χασάπη Μπλάντιτς και με το στριπτιζέρ Dejan Nestorović).

—–Προστάτης αυτών των κληρικών υπήρξε ο διαβόητος πατριάρχης των Σέρβων, ο Τρισμάκαρ Παύλος, ένας εθνικιστής, συνυπεύθυνος για τη δαιμονοποίηση της ομοφυλοφιλίας και την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη Σερβία. http://roides.wordpress.com/2008/11/29/29nov08/

—–Υπενθυμίζω εδώ πως κάποιοι ανώτατοι κληρικοί, όπως οι Αθηνών Χουντόδουλος, Πειραιώς Καλλίνικος και πρόσφατα ο καρδινάλιος της Σκωτίας Keith O’Brien, αν και Σταυροφόροι κατά της ομοφυλοφιλίας, κατηγορήθηκαν ακόμη και από κληρικούς ως ομοφυλόφιλοι.  Αν οι καταγγελίες, που ποτέ δεν διερευνήθηκαν δικαστικά (σεξουαλική παρενόχληση υφιστάμενων) για τους δυο Έλληνες, είναι αληθινές, τότε δεδομένης και της φιλοχουντικής τους πολιτικής τοποθέτησης,  θα πρόκειται για το κλασσικό ομοφοβικό σύνδρομο των ακροδεξιών κρυφοομοφυλόφιλων.

Το συναντάμε στα  Ναζιστικά «Τάγματα Εφόδου» του Ερνστ Ρεμ, στους Χίτλερ και Χάιντερ και στον παιδόφιλο δολοφόνο και βασανιστή Στράιχερ. Τον τελευταίο έχει παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, ο Δημόσιος Oυρητής, βουλευτής της Χ.Α. Χρ.Παππάς, Ομολογητής της Ορθοδοξίας και συνεργάτης του μητροπολίτη Πειραιά Χρήστου Μεντζελόπουλου, στη δικαστική υπεράσπιση του ανδρισμού του Χριστού.

—–Ο Παύλος δεν ντράπηκε να συναντηθεί με τον Σέρβο παραστρατιωτικό ηγέτη Αρκάν, του οποίου δικαιολόγησε την εγκληματική δράση χαρίζοντάς του και μια εικόνα του Αγ. Νικολάου. Ο  Αρκάν θεωρούσε τον εαυτό του αγαπημένο παιδί του Παύλου και τον πατριάρχη ως “διοικητή” του, δηλώνοντας: «Αγωνιζόμαστε για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία». Η έγκυρη Αλαφουζιάς προσπαθεί να τον αθωώσει, με τη δικαιολογία ότι είχε ξεμωραθεί: «Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στα προχωρημένα γηρατειά, με επιβαρυμένη υγεία και σχεδόν κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του Πατριαρχείου, διατηρούσε ουσιαστική επαφή με το περιβάλλον. Ίσως και να μην έφταναν στ’ αυτιά του οι ευλογίες ιερέων του στα κανόνια του στρατηγού Μλάντιτς που βομβάρδιζαν το Σεράγεβο ή και να μη μάθαινε για τις ωμότητες και το πλιάτσικο, στο όνομα της ορθοδοξίας, των Τίγρεων του Αρκάν στην Κράινα και την ανατολική Βοσνία» («O σερβικός λαός θρηνεί τον ασκητή…», 18-11-‘09).

—–Τώρα έχουμε αναβίωση των υποθέσεων των δυο Σέρβων επισκόπων, που η Εκκλησία τους, σε συνεργασία με τον ευσεβή κρατικό μηχανισμό (Στρατός, Αστυνομία, Δικαιοσύνη)  κουκούλωνε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αν και οι αισχρότητές τους είχαν πάρει μεγάλη δημοσιότητα και αποτελούσαν κοινό «μυστικό». Διαβάζω για τον πανιερότατο Βασίλειο, που το ενδιαφέρον του για εραστές φαίνεται πως επικεντρωνόταν στους κάθε λογής  υφισταμένους του και όχι μόνο (‘BalkanInsight’, 19.4.2013):


serbia-homos2—–«Δυο Σέρβοι Ορθόδοξοι ιερείς σχεδιάζουν να μηνύσουν τον Επίσκοπο Τούζλα και Ζβόρνικ Βασίλειο Kacavenda για τη σεξουαλική τους κακοποίηση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Ντούσκο Τόμιτς στις 18 Απριλίου, συμπληρώνοντας ότι ο Επίσκοπος είχε πολλές ερωτήσεις για να απαντήσει και ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα μπορεί να σηκώνει άλλο τη ντροπή αυτών των σκανδάλων. Η υπόθεση επανήλθε όταν η σερβική εφημερίδα ‘Blic’ ανακοίνωσε πως διαθέτει βίντεο με ερωτικά όργια του μητροπολίτη με πολλούς νέους άντρες. Η Εκκλησία χάνει την υπόληψή της εδώ και χρόνια δήλωσε ο δικηγόρος στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.  ”Οι δύο ιερείς τον επιβαρύνουν με τη σεξουαλική τους κακοποίηση, έτσι ώστε μαζί με μια εγκληματική έκθεση που θα δώσουμε θα υπάρξει μια δίκη”, δήλωσε ο Τόμιτς. “Νομίζω ότι αυτή θα βάλει τέλος στον Kacavenda.”

Την τελευταία εβδομάδα η αστυνομία συνέλαβε έναν ιερέα που ονομάζεται Nikolaj Stamatovic, ο οποίος μαζί με έναν άλλο νεαρό άνδρα, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει ένα βίντεο με τον Επίσκοπο για 100.000 ευρώ στον Bojan Γιοβάνοβιτς, έναν πρώην ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται για  να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με τον επίσκοπο. Η ‘Blic’ ανέφερε πως υπάρχουν περισσότερα από ένα βίντεο όπου ο επίσκοπος επιδίδεται σε ακατάλληλες πράξεις.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως η απόσυρση του επισκόπου από την ενεργό υπηρεσία δεν έγινε για λόγους υγείας, αλλά εξ αιτίας διογκούμενων σεξουαλικών σκανδάλων (σημ.Λασκ. Δεν το πιστεύω, τα ίδια έλεγαν και για τον εθνικόφρονα ιερό Καλλίνικο, που αποσύρθηκε «για λόγους υγείας», όταν κληρικοί, θεολόγοι-ψάλται και πνευματικά του τέκνα τον κατηγορούσαν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμη και στην Αγία Τράπεζα).

Ο επίσκοπος είχε σοβαρή συμμετοχή στην υποστήριξη του σερβοσνιακού στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου 1992-1995 στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, στο πλευρό των Κάρατζιτς και Μπλάντιτς. Το θυμούνται για την αντιμουσουλμανική του προπαγάνδα και για τις ευλογίες του στους νέους στρατιώτες που πήγαιναν να πολεμήσουν τους μη Σέρβους. Για να χτίσει ένα μοναστήρι και μια εκκλησία στη Bijeljina, όπου μετακίνησε την έδρα της επισκοπής του, κατεδάφισε πολλά σπίτια μουσουλμάνων. Διαβάζω αλλού, πως ο Άγιος Βασίλειος κατηγορείται επίσης ότι βάπτισε με τη βία και μετά βίασε μια 16χρονη Μουσουλμάνα από το Doboj. Την καταγγελία έκανε το 2009, η  οργάνωση Žena-Žrtva Rata (Γυναίκες θύματα του πολέμου), ενώ ένας Σέρβος πρώην ιερέας τον κατηγορεί ότι απαιτούσε να του φέρει 10χρονα παιδάκια.

—–Τέλος μια Σέρβα μητέρα (εφημ. «Blic» 11. 11. 2012), τον κατηγορεί ότι ο γιός της δολοφονήθηκε επειδή αυτός αρνήθηκε να κοιμηθεί με τον επίσκοπο. Oι λεπτομέρειες που δίνει η μητέρα είναι ανατριχιαστικές. Ο διάκος Jovanović, που και ο ίδιος έχει καταγγείλλει ότι είχε βιαστεί επανειλημμένα από τον επίσκοπο και δεν τολμούσε να τον κατηγορήσει, αποκάλυψε πως για τον περίεργο θάνατο του νεαρού ιεροσπουδαστή Milić Blažanović, στο μοναστήρι Paprać’s, που συνέβη όταν απέρριψε τις παρενοχλήσεις του επισκόπου, τον ανάγκασαν να αποσύρει τις καταγγελίες του ενυπόγραφα και να ισχυριστεί ότι ήταν προϊόν αρρωστημένης φαντασίας.


serbia-homos3—–Ο Αρχιφαρισαίος Σέρβος πατριάρχης αγιότατος Κύριλλος, διάδοχος του πανάγιου Παύλου, ενώ καλύπτει αυτά τα σκάνδαλα, δεν ντράπηκε να απευθυνθείμε επιστολή του τον περασμένο Οκτώβρη στο Σέρβο πρωθυπουργό, για να απαιτήσει το 2012 να μην γίνει η ‘gay parade’, που προσβάλλει το σερβικό πολιτισμό.

—–Διαβάζω επίσης τώρα ξανά (BalkanInsight, 1.4.2013) και για τον πανιερότατο Παχώμιο, έναν άλλο εθνικιστή Αλβανοφάγο επίσκοπο, φίλο όπως είπαμε της Μητρόπολης Δημητριάδος, τον οποίο είχαμε την τιμή και παλιότερα να παρουσιάσουμε, επειδή κατηγορήθηκε από ιερείς του για βιασμούς τεσσάρων εφήβων και η υπόθεσή του συγκαλύφθηκε από τον πατριάρχη Παύλο, τη Σύνοδο, πολιτικούς και δικαστές:
—–«Κατηγορίες για παιδοφιλία και πάλι πάνω από τη σερβική Εκκλησία. Καθώς ο  επίσκοπος των Βρανίων αντιμετωπίζει ακόμη μια κατηγορία για παιδοφιλία, η Εκκλησία πιέζεται να βάλει τέλος στη σιωπή της…». 

—–Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας αποφάνθηκε τελικά πως η αθώωση του Άγιου Παχώμιου δεν ήταν σύννομη, αλλά υπάρχουν νομικά κωλύματα για την αναψηλάφηση της υπόθεσης. Ο επίσκοπος αποδίδει τα πάντα σε αντιπατριωτική και αντικληρικαλιστική συνωμοσία (ξεχνώντας πως κατηγορήθηκε και από κληρικούς).

ΥΓ1
Δημοσιεύονται από το 2010 φωτογραφίες του αγίου Βασιλείου με νεαρό πορνοστρίπερ, στο χυδαία επιπλωμένο βλαχομπαρόκ επισκοπικό σαλόνι, η Εκκλησία κάνει πως δεν τις βλέπει και ο δεσπότης δίνει 50.000 ευρώ στο νεαρό για να κλείσει το στόμα του.

ΥΓ2
Πέρασαν επτά χρόνια. Πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για ενδεχόμενη συμμετοχή ευσεβών Ελληνορθόδοξων εθελοντών στις σφαγές χιλιάδων άμαχων μουσουλμάνων; Μήπως ο κ.Εισαγγελεύς είναι απασχολημένος με τα δάνεια του Βατοπεδίου, με την υπόθεση Τσουκάτου και με τις δημοσιευμένες καταγγελίες για μαύρα δις τουλάχιστον δέκα μητροπολιτών και δεν προκάνει;

«Οι Ελληνες της σφαγής της Σρεμπρένιτσα. Ερευνάται η συμμετοχή μελών της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς στη γενοκτονία 7.800 αμάχων ανδρών και εφήβων βόσνιων μουσουλμάνων. …Δέκα χρόνια μετά τη σφαγή, μόλις πριν από λίγες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε για πρώτη φορά διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα, το «ενδεχόμενο να υπάρχουν πράγματι ευθύνες ελλήνων πολιτών για τις σφαγές αμάχων στη Σρεμπρένιτσα». Ο κ. Παπαληγούρας διέταξε εισαγγελική έρευνα, η οποία συνεχίζεται. Το θέμα ανεκίνησε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. A. Ανδριανόπουλος, παρουσιάζοντας στοιχεία από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης…» (ΤΟ ΒΗΜΑ-Νέδος Β.- 10.7.2005).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/12066/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...