«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

ΙΟΥΔΑΣ, Ο ΠΟΡΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Πρέπει κανείς να φοράει γάντια όταν διαβάζει την Καινή Διαθήκη. Η γειτνίαση με τόση ακαθαρσία σχεδόν μας υποχρεώνει να το κάνουμε αυτό…ΝΙΤΣΕ

Ο πορνοπατριάρχης ( ΙΟΥΔΑΣ) διατάσσει να κάψουν ζωντανή την νύμφη του Θάμαρ λόγω εγκυμοσύνης από τον ίδιο!..

 

ΚΕΙΜΕΝΟ Α:

«Εγένετο δε μετά τρίμηνον άνηγγέλη τω Ιούδα λέγοντες, εκπεπόρνευκε Θάμαρ ή νύμφη σου και ιδού εν γαστρι έχει εκ πορνείας. επε δε Ιούδας· εξαγάγετε αυτήν, και κατακαυθήτω  αυτη δέ αγομένη απέστειλε προς τον πενθερόν αύτης λέγουσα· εκ του άνθρωπου ούτινος ταύτα έστιν, εγώ έν γαστρι εχω…» ( Γένεσις, κεφάλαιο λη’, εδάφια 24-26)

ΑΠΟΔΟΣΗ

«Συνέβη και τρεις μήνες μετά (από την πορνεία επί πι­στώσει) αναγγέλθηκε στον Ιούδα (από τα τσιράκια του):

Επόρνευσε η νύμφη σου η Θάμαρ και να, είναι έ­γκυος τριών μηνών (τσιράκια-γυναικολόγοι!..) από πορ­νεία.

Και είπε ο Ιούδας:

«Να τη βγάλετε έξω και να την κάψετε ζωντανή!.. Εκείνη λοιπόν, ενώ την πήγαιναν στον τόπο του μαρτυ­ρίου έστειλε μήνυμα στον πεθερό της λέγοντας:

Το έμβρυο που έχω στη μήτρα μου είναι του ανθρώ­που στον οποίο ανήκουν αυτά (τα ενέχυρα)..»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Έτσι γλύτωσε το κάψιμο.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ Β:

«Αβράαμ εγέννησε τον Ισαάκ, Ισαάκ δε εγέννησε τον Ιακώβ, Ιακώβ δε εγέννησε τον Ιόυδαν και τους αδελφούς αυτού. Ιούδας δέ εγέννησε τον Φάρες και τον Ζαρά εκ της Θάμαρ…»
(Κατά Ματθαίον Εναγγέλιον , κεφάλαιο α’, εδάφια 2-3)

 

ΑΠΟΔΟΣΗ

«Ο Αβραάμ εγέννησε τον Ισαάκ, ο Ισαάκ εγέννησε τον Ιακώβ, ο Ιακώβ εγέννησε τον Ιούδα και τους αδελ­φούς του (συνεχίζει να αρνείται άτι γέννησε και μια κόρη. Τι ντροπή!..) και ο Ιούδας γέννησε τον Φαρές (Πέρεζ στα εβραϊκά) και τον Ζαρά (εκπορνευμένος) με τη (νύμφη του) Θάμαρ…»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Η πορνεία, όταν συνδυάζεται με την άνευ δίκης και α­πολογίας καταδίκη και απόπειρα δολοφονίας με κάψιμο της αμαρτωλής πόρνης, ανταμείβεται με την αναγόρευση του πορνοδολοφόνου σε πρόγονο του Ιησού Χρισιού, υιού Δαυίδ, υιού Αβραάμ (Κατά Ματθαίον Α’, 1).

 Έτσι δένει τέλεια η Παλαιά με την Καινή Διαθήκη σε μια «θεόπνευστη» και «ιερά» Βίβλο. Οι ίδιοι οι Ευαγγελιστές παρουσιάζουν τον Ιησού ως γιο του Θεού αλλά και γιο των πορνοδολοφόνων, των αμαρτωλών και των κακούργων. Ο γιος του Θεού, ο «Κύριος Ιησούς Χριστός» έχει προγόνους που τους γιορτά­ζουν και τους δοξάζουν οι χριστιανοί, εφόσον η Εκκλησία τους αγιοποίησε:

- Τον μεθύστακα επιδειξία Νώε,

- Τον πορνοβοσκό, «προστάτη» της γυναίκας του, αλλά και ψεύτη και αιμομίκτη (εφόσον έκανε παιδί με την αδελφή του) Αβραάμ,

- Τον μοιχό δολοφόνο και μαχαραγιά με τις αμέτρητες γυναίκες Δαυίδ,

- Τον καρπό της μοιχείας του Δαυίδ και βασανιστή του λαού Σολομώντα με τις χίλιες γυναίκες και όλους τους ασεβείς βασιλιάδες που ακολούθησαν (βλ. σχετικά Α’, Β’, Γ’, \ Βασίλειων και Α \ Β” Παραλειπόμενων).

Είναι αξιοσημείωτο έως ανεξήγητο αλλά και ενδιαφέ­ρον γιατί η Καινή Διαθήκη στο πρώτο της βιβλίο, στο πρώτο εδάφιο του πρώτου κεφαλαίου, μας θυμίζει με τόση επι­μονή όλους αυτούς τους αμαρτωλούς και κακούργους. Ανενδοίαστα μάλιστα προβάλλει την πορνονύμφη «προμήτορα» Θάμαρ που «εξαπάτησε» τον πεθερό της και γέννησε παιδιά απ” αυτόν σαν τις εξίσου «ηθικές» θυγατέρες του άλλου προπάτορα του Λωτ.

Φαίνεται ότι οι συγγραφείς της Παλαιάς και της Καινής Λιαθήκης αρέσκονται να ηρωοποιούν και να εγκωμιάζουν πόρνες και κακούργους. Τι δουλειά έχουν στην αρχή της Καινής Διαθήκης ο μοιχοδολοφόνος Δαυίδ, οπορνοπατρριάρχης Ιούδας, η μοιχαλίδα γυναίκα του Βηρσαβεέ, η παρθενοαπατεώνισσα Θάμαρ, η επαγγελματίας πόρνη Ραχάβ κτλ.;

 

Από το βιβλίο του Αργύρη Τσακαλία: ΒΙΒΛΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙ’ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

 

Αναρτήθηκε απο Μιχάλη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/11626/

2 σχόλια

 1. 1
  stauros

  Τι μου θύμισες τώρα βρε Μιχάλη. Τον αγαπητό Αργύρη, με τον οποίο συλλειτουργήσαμε – φέροντος εξαιρετικά δώρα – τω θεώ Διονύσω, εν ενδιαιτήματι Νύμφης Μάρως (Αθήνησι- Μιλλένιουμ 2000).

  Άρχοντας, ψυχή τε και σώματι, και άριστος διαχειριστής της ματαιοδοξίας των πασχόντων ανοησία.

 2. 2
  ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

  ΤΩΡΑ… Η ΘΑΜΑΡ Η ΓΕΝΝΗΣΕ ΔΙΔΥΜΑ…Η ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΞΑΝΑΜΑΝΑ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ…ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ… ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΦΓΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΤΗ ΝΥΦΗ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...