«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

BOLERO-RAVEL

 

ravel

 

Αν δείτε τον μαέστρο να διευθύνει την ορχήστρα με σεμνότητα, τότε κάτι σπουδαίο μάλλον ακούτε (αν και όχι απαραιτήτως). Αν τον δείτε να χοροπηδά σαν ξιπασμένη μαϊμού – ως συνήθως – τότε πρόκειται μάλλον για χαζοβιόλικη μουσική. Διότι η μουσική ορίζει τις κινήσεις του μαέστρου κι όχι ο μαέστρος την διακίνηση της μουσικής. 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/11537/

5 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  1. 1
    vomolloxius



  2. 2
    Δημοσθένης



    Δεν έχει σχέση με μαέστρο αλλά αυτό μου θύμισε το 2ο βίντεο.

    1. stauros

      Μνημείο σαρκασμού και αυτοσαρκασμού!

  3. 3
    ak-47
  4. 4
    vomolloxius

    Για να μην ισοπεδώνουμε ολα.Ο μαέστρος ειναι απαραίτητος σε μια ορχήστρα.Στό αριστερό του χερι κρατάει την μπαγκέτα και δίνει τον ρυθμό και το δεξί του χερι δίνει τις εντάσεις.
    Για παράδειγμα ειναι μια πλήρη ορχήστρα ας πουμε 20 μουσικών με εγχορδα,πνευστά και κρουστά
    και καποιος ας πούμε παίζει κοντρα μπάσο.
    Τι νομίζεται οτι ακουει ολοκληρωμένο τον ηχο της ορχήστρας;
    Οχι, εκτός απο την ταμπλαδούρα που διαβάζει βλέπει και τον μαέστρο για να εχει ολοκληρωμένη εικόνα.(εντάξει καπως απλοϊκό το παράδειγμα μου, στην πραγματικότητα ειναι πιο σύνθετο)

    Οταν μια ορχήστρα 6 μουσικών παιζουν πλεϊ μπάκ, δεν νομίζω να χρειάζεται μαέστρος,απλά μονο μονο γίνεται για προβολή της Μανωλίδου.
    Γι΄αυτό θεωρώ επιτυχημένη σατυρα της Μαγγίρα με την μπαγκέτα κοντοσούβλι.

    Kαι μια και μιλάμε για μουσική ενα μεγάλο αντίο στο μεγάλο μουσικό jj Cale που εφυγε :bye:



Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...