«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Οι χιμπατζήδες είναι καλύτεροι επενδυτές από τους χρηματιστές!!!

 

chimp_playing_poker_smokingΟι επιλογές μετοχών με τυχαίο τρόπο αποφέρουν καλύτερες αποδόσεις από τους δείκτες με βάση την χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι κι ένας… χιμπατζής μπορεί να επενδύει πιο αποτελεσματικά από έναν άνθρωπο, υποστηρίζεται σε μια μελέτη του Cass Business School του Λονδίνου που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

«Κάναμε μια προσομοίωση με τη χρήση εργαλείων πληροφορικής που συνίστατο στο να επιλεγεί (από ένα πρόγραμμα υπολογιστή) με τυχαίο τρόπο ένα δείγμα 1.000 μετοχών, κάτι που ισοδυναμεί με μια διαδικασία εκτίμησης των ικανοτήτων ενός χιμπατζή να επενδύει στην αγορά», εξηγεί σε μια ανακοίνωση για την μελέτη αυτή ο Άντριου Κλερ, ένας από τους συντάκτες της.

Στην μελέτη, που βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από μήνα σε μήνα και αφορούν την περίοδο από το 1968 έως και το 2011, επαναλήφθηκε η τυχαία διαδικασία επιλογής δέκα εκατομμύρια φορές για καθένα από τα 43 αυτά έτη, διευκρίνισε ο κ. Κλερ.

Το συμπέρασμα ήταν ότι «σχεδόν όλοι οι 10 εκατομμύρια χιμπατζήδες-διαχειριστές κεφαλαίων είχαν επιδόσεις ποιοτικώς καλύτερες σε σύγκριση με τους σταθμισμένους δείκτες της χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης», που χρησιμοποιούνται από πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Από: http://dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=i

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/11534/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...