«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ο θεός Γιαχβέ και ο γιος του Χριστός παίζουν το παιχνίδι «ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ»

 

to-7-kai-to-6-theos-kai-diaolos-1-315x236Ο μπαμπάς Γιαχβέ βάζει τα κακά πνεύματα στους ανθρώπους και ο γιός του ο Χριστός τα βγάζει. Ο μεγάλος αυτός φακίρης και πνευματιστής Γιαχβέ, ο θεός των Εβραίων και των Χριστιανών, φρόντισε να μάθει πολλά φακιρικά κόλπα στον γιό του, για να μαγεύει τους πιστούς του (βλ. βίντεο στο τέλος).

Αλλά ας δούμε τώρα πώς παίζανε πατέρας και γιός το παιχνίδι  «ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ»:

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Εξαγωγή κακού πνεύματος από δαιμονισμένο. (Μαρκ. θ´ 17-31)

Εκείνο τόν καιρό, κάποιος άνθρωπος πλησίασε τόν ᾿Ιησού καί τού είπε• «Διδάσκαλε, έφερα σ’ εσένα τόν γιό μου, γιατί έχει μέσα του δαιμονικό πνεύμα πού τόν κάνει άλαλο. Κάθε φορά πού τόν πιάνει, τόν ρίχνει κάτω καί τότε βγάζει αφρούς, τρίζει τά δόντια καί μένει ξερός. Είπα στούς μαθητές σου νά διώξουν αυτό τό πνεύμα, αλλά δέν μπόρεσαν». «Απιστη γενιά!» αποκρίθηκε ο ᾿Ιησούς.

«Ως πότε θά είμαι μαζί σας; Πόσον καιρό ακόμη θά σάς ανέχομαι; Φέρτε μου εδώ τό παιδί». ᾿Εκείνοι τού τό έφεραν. Μόλις τό πνεύμα είδε τόν ᾿Ιησού, αμέσως τάραξε τό παιδί, κι εκείνο έπεσε καταγής καί κυλιόταν βγάζοντας αφρούς. «Πόσος καιρός είναι πού τού συμβαίνει αυτό;» ρώτησε ο ᾿Ιησούς τόν πατέρα τού παιδιού. ᾿Εκείνος απάντησε•

«᾿Από μικρό παιδί. Πολλές φορές μάλιστα καί στή φωτιά τόν έριξε καί στά νερά γιά νά τόν εξολοθρέψει. ᾿Αλλά άν μπορείς νά κάνεις κάτι, σπλαχνίσου μας καί βοήθησέ μας». Ο ᾿Ιησούς τού είπε τούτο• «᾿Εάν μπορείς νά πιστέψεις, όλα είναι δυνατά γι’ αυτόν πού πιστεύει». ᾿Αμέσως τότε φώναξε δυνατά ο πατέρας τού παιδιού καί είπε μέ δάκρυα• «Πιστεύω, Κύριε! ᾿Αλλά βοήθησέ με, γιατί η πίστη μου δέν είναι δυνατή».

Βλέποντας ο ᾿Ιησούς ότι συγκεντρώνεται κόσμος, πρόσταξε τό δαιμονικό πνεύμα μ’ αυτά τά λόγια• «Αλαλο καί κουφό πνεύμα, εγώ σέ διατάζω• βγές απ’ αυτόν καί μήν ξαναμπείς πιά μέσα του». Βγήκε τότε τό πνεύμα, αφού κραύγασε δυνατά καί συντάραξε τό παιδί. ᾿Εκείνο έμεινε αναίσθητο, έτσι πού πολλοί έλεγαν ότι πέθανε. Ο ᾿Ιησούς όμως τό έπιασε από τό χέρι του, τό σήκωσε, κι αυτό στάθηκε όρθιο.

Οταν μπήκε ο ᾿Ιησούς στό σπίτι, τόν ρώτησαν οι μαθητές του ιδιαιτέρως• «Γιατί εμείς δέν μπορέσαμε νά βγάλουμε αυτό τό δαιμονικό πνεύμα;» Κι εκείνος τούς απάντησε• «Αυτό τό δαιμονικό γένος δέν μπορεί κανείς νά τό βγάλει μέ τίποτε άλλο παρά μόνο μέ προσευχή καί νηστεία».

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ:

Ο διαχειριστής του παρόντος ιστοτόπου Μιχάλης Μανιάτης την έψαξε καλά και βρήκε ότι ο πατέρας του Χριστού Γιαχβέ βάζει τα κακά πνεύματα μέσα στους ανθρώπους:

Από που προέρχονται τα «κακά πνεύματα»;


Kako_pnevma
Φαίνεται σαν ανόητη αυτή η ερώτηση, έτσι δεν είναι;

Αυτό είναι βέβαιο για τους περισσότερους πιστούς της Αγίας Γραφής. Έχουν όλοι την πεποίθηση ότι τα κακά πνεύματα είναι έργο του Σατανά και όχι του πανάγαθου θεού Γιαχβέ.

Αν ερευνήσουν την Αγία τους Γραφή (όπου είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν έκαναν ποτέ), το θεόπνευστο βιβλίο της απόλυτης αλήθειας του εβραιοχριστιανικού ακραίου παραδοξολογήματος, θα απορήσουν και θα σοκαριστούν προφανώς, στο πως είναι δυνατόν να αναφέρονται μέσα στις άγιες σελίδες, τόσα απίστευτα πράγματα.

Μέσα από μια αναζήτηση στην Αγία Γραφή, της φράσης «κακό πνεύμα ή πνεύματα», εμφανίζεται συνολικά σε 11-12 εδάφια, σε 6-7 από τα οποία τα κακά αυτά πνεύματα, είχαν αποσταλεί απ ευθείας με εντολή του Γιαχβέ.

Σας φαίνεται απίστευτο… Ναι, με εντολή από τον Γιαχβέ!

Ας δούμε, αρχής γενομένης πρώτα τα εδάφια της γνησίως εβραϊκής Παλαιάς διαθήκης:

1) Το πρώτο κακό πνεύμα εστάλη από τον Θεό για να σκοτώσει ανθρώπους στον πόλεμο. Οι σατανάδες κάτω από τις εντολές του δημιουργού τους. «Και ο Θεός έστειλε ένα πονηρό πνεύμα ανάμεσα στον Αβιμέλεχ και τους άνδρες τής Συχέμ· και οι άνδρες τής Συχέμ στασίασαν ενάντια στον Αβιμέλεχ» (Κριτές 9: 23).

2) Ο αγαθός Γιαχβέ έστειλε το επόμενο κακό πνεύμα, να προκαλέσει ψυχική ταραχή στον βασιλιά Σαούλ. Στη συνέχεια ο Δαυίδ παίζει την κιθάρα του προκειμένου να ανακουφίσει τον Σαούλ και να το ξορκίσει εν τέλει· το κακό πνεύμα, που του εμφύτευσε ο «πανάγαθος» Γιαχβέ. Άξιο όμως απορίας παραμένει, γιατί; Ο ειδικός στην εκβολή δαιμόνων Γιεσούα, δεν εφάρμοσε αυτή την μέθοδο εξαγωγής δαιμόνων. Φαίνεται πως ίσως δεν ήξερε κιθάρα ο χριστιανός…

Να λοιπόν μια συνταγή για θεραπεία δαιμονισμένων, κιθάρες και νταούλια να πάνε οι σατανάδες στο διάβολο ή το αντίθετο: «Και το Πνεύμα τού Κυρίου αποσύρθηκε από τον Σαούλ, και ένα πονηρό πνεύμα από τον Κύριο τον τάραζε. Και οι δούλοι τού Σαούλ είπαν σ” αυτόν: Δες, τώρα, ένα πονηρό πνεύμα από τον Θεό σε ταράζει· ας προστάξει τώρα ο κύριός μας τους δούλους σου, που είναι μπροστά σου, να αναζητήσουμε έναν άνθρωπο ειδήμονα στο να παίζει κιθάρα· και όταν το πονηρό πνεύμα από τον Θεό είναι επάνω σου, να παίζει με το χέρι του, και θα σου κάνει καλό». (Α” Σαμουήλ 16: 14-16 ).
«Και όταν το πνεύμα από τον Θεό ήταν επάνω στον Σαούλ, ο Δαβίδ έπαιρνε την κιθάρα, και έπαιζε με το χέρι του· τότε, ο Σαούλ ανακουφιζόταν, και αναπαυόταν, και το πονηρό πνεύμα αποσυρόταν απ” αυτόν». (Α” Σαμουήλ 16: 23 ).

3) Επιμένει εδώ ο Θεός να στέλνει κακό πνεύμα και να προκαλεί τον Σαούλ: «Και την επόμενη ημέρα ήρθε επάνω στον Σαούλ ένα πονηρό πνεύμα από τον Θεό, και προφήτευε μέσα στο σπίτι· και ο Δαβίδ έπαιζε με το χέρι του κιθάρα, όπως κάθε ημέρα· και υπήρχε ένα μικρό δόρυ στο χέρι τού Σαούλ· και ο Σαούλ έρριξε το μικρό δόρυ, λέγοντας: Θα χτυπήσω τον Δαβίδ μέχρι και στον τοίχο. Αλλά, ο Δαβίδ παρεξέκλινε δύο φορές από μπροστά του». (Α” Σαμουήλ 18: 10 ).

4) Ξανά πάλι, πιο κάτω το ίδιο παραμύθι: «Και το πονηρό πνεύμα από τον Κύριο στάθηκε επάνω στον Σαούλ, ενώ καθόταν στο σπίτι του με το μικρό δόρυ στο χέρι του· και ο Δαβίδ έπαιζε με το χέρι του το όργανο. Και ο Σαούλ ζήτησε να χτυπήσει τον Δαβίδ με το μικρό δόρυ και μέχρι τον τοίχο· ξέκλινε, όμως, από μπροστά από τον Σαούλ, και χτύπησε με το μικρό δόρυ τον τοίχο· και ο Δαβίδ έφυγε, και διασώθηκε εκείνη τη νύχτα». (Α” Σαμουήλ 16: 14, 18: 10, 19: 09).

Στη συνέχεια τα επόμενα έξη «κακά πνεύματα», εμφανίζονται στα εδάφια της Καινής Διαθήκης: «Και κατά την ώρα εκείνη θεράπευσε πολλούς από αρρώστιες και βασανιστικές παθήσεις, και από πονηρά πνεύματα, και σε πολλούς τυφλούς χάρισε το φως για να βλέπουν». (Λουκάς 7: 21).
«…και μερικές γυναίκες, που είχαν θεραπευθεί από πονηρά πνεύματα και ασθένειες, η Μαρία, που λεγόταν Μαγδαληνή, από την οποία είχαν βγει επτά δαιμόνια» (Λουκάς 8: 02).
«…ώστε και επάνω στους ασθενείς φέρνονταν από το σώμα του μαντήλια ή περιζώματα, και έφευγαν απ” αυτούς οι ασθένειες, και τα πονηρά πνεύματα έβγαιναν απ” αυτούς. Και μερικοί από τους περιερχόμενους εξορκιστές (σκεφτείτε πόσοι ακόμη από αυτούς υπήρχαν) των Ιουδαίων επιχείρησαν να προφέρουν το όνομα του Κυρίου Ιησού επάνω σ” αυτούς που είχαν τα πονηρά πνεύματα, λέγοντας: Σας ορκίζουμε στον Ιησού, που ο Παύλος κηρύττει. Και εκείνοι που το έκαναν αυτό ήσαν επτά γιοι κάποιου Ιουδαίου αρχιερέα, που ονομαζόταν Σκευάς. Και το πονηρό πνεύμα, απαντώντας είπε: Τον Ιησού τον γνωρίζω, και τον Παύλο τον ξέρω· εσείς, όμως, ποιοι είστε; Και πηδώντας επάνω τους ο άνθρωπος, στον οποίο ήταν το πονηρό πνεύμα, και αφού τους κατανίκησε, υπερίσχυσε εναντίον τους, ώστε γυμνοί και τραυματισμένοι έφυγαν από το σπίτι εκείνο» (Πράξεις 19: 12-16 ).

Η Αγία Γραφή δεν ξεκαθαρίζει την σαφή προέλευση των κακών πνευμάτων, αλλά συνήθως τα συνδέει με κάποιο είδος ασθένειας, αλλά από πού προέρχεται η ασθένεια;
Δεν προέρχεται και αυτή όπως τα πάντα από τον δημιουργό Θεό, έτσι δεν είναι;
Κι αν δεν προέρχεται από τον παντοδύναμο Θεό, γιατί αυτός την επιτρέπει;

Έτσι καταλήγοντας, η Βίβλος γίνεται αρκετά σαφής ως προς την προέλευση των κακών πνευμάτων:
α) Αποστέλλονται απευθείας από τον Θεό (αφού έχουμε τις συγκεκριμένες αναφορές απ” αυτού),
β) ή επιπροσθέτως (για να μην είμαστε απόλυτοι) να υποθέσουμε (χωρίς καμιά τέτοια ένδειξη), ότι η πηγή τους παραμένει άγνωστη.

Αν δεν λάβουμε υπ όψιν την εκδοχή της αγνώστου αυτής προέλευσης του φαινομένου, μας απομένουν οι απ” ευθείας αναθέσεις, από το χέρι του Γιαχβέ που λαμβάνουν χώρα, μέσα από την Βίβλο.

Έτσι. Στην απάντηση του ερωτήματος, «από πού προέρχονται τα κακά πνεύματα;» και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπ’ όψη μας την απουσία της οποιασδήποτε αναφοράς στην Αγία Γραφή περί της προέλευσης των κακών πνευμάτων από τον Σατανά δεν μένει άλλη απάντηση. O Γιαχβέ! Ο ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ

Μιχάλης Μανιάτης

 

ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

 

 

Ο εν Κανά γάμος και το φακιρικό με το κρασί!

 

 

 

 

ΚΙ ΕΝΑΣ ΦΑΚΙΡΗΣ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/11397/

15 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. 1
  omni
  1. vomolloxius

   Αυτόν τωρα που τον θυμήθηκες; :scratch: αυτός είναι ο Αργύρης Τσακαλίας θείος των Ξηρών απο της 17 Νοεμβρη :yes:
   Αυτός νομίζω οτι ηταν πρώην αρχιμανδρίτης η κάτι τέτοιο. Απ΄οτι θυμάμαι ειχε φτιάξει και την «Δικαιοκρατία» μια παραθρησκευτική οργανωση με μαθητες σε ολη την Ελλάδα που τους εστελνε επιστολές, μαλιστα ειχε μαθητες μεχρι και στον στρατό.
   Ειχε μπλεχτεί τοτε με τα «Ιουλιανά» τον πηραν χαμπάρι και τον εδιωξαν.
   Βιος και ξυπολιτία. :wacko:

  2. omni

   Δεν γνωρίζω τον βίο του ανδρός, το συγκεκριμένο βιβλίο γνωρίζω.

  3. stauros

   Από http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8586&ARCHIVE=:

   Παράθεση απο μια σελίδα στο ιντερνετ, δυστυχως πλεον δεν ενθυμούμαι ποια, που τα γραφόμενά της μου έκαναν εντύπωση και τα έσωσα αμέσως στον σκληρό μου..

   Aπό την έρευνα των aegean times, προκύπτει ότι ο Πάτερ Βασίλειος ή Βασίλειος Παύλος ή Αργύρης Τσακαλίας αν προτιμάτε, ΠΟΤΕ δεν ασπάστηκε τις χριστιανικές ιδέες και ιδεώδη. Μέσα από τα αλλοπρόσαλλα γραπτά του καθώς και από τις επιστολές που απέστειλε στους «μαθητές» του προκύπτουν αρκετά εντυπωσιακά γεγονότα.

   Ο Αργύριος Τσακαλίας, ο «αντιδραστικός» από την Ικαρία, χρησιμοποίησε την εκκλησία ως μέσω βιοπορισμού, μιας και στην εποχή αυτή ήταν δύσκολο για κάποιο φτωχόπαιδο να βρει δουλειά. Επαναστάτης από τα παιδικά του χρόνια, είχε με αυξημένο δείκτη νοημοσύνης και αντιλήφθηκε από νωρίς ότι η εκκλησία είχε δύναμη. Είχε πιστούς, αλλά δεν είχε ηγέτες! Θεωρούσε όλους τους τότε εκκλησιαστικούς παράγοντες ως ποταπά άτομα, και συμπέρανε ότι χρησιμοποιώντας τις εκκλησιαστικές δομές, θα μπορούσε άνετα να δημιουργήσει αυτό που πάντα ονειρευόταν. Μια παγκόσμια οργάνωση που θα διαδραμάτιζε σπουδαίο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Φυσικά, Εκκλησία και πολιτική σήμερα δεν συμβιβάζονται. Τότε όμως υπήρξαν αρκετοί κληρικοί, εκτός του Τσακαλία, που ονειρευόντουσαν την δημιουργία πολιτικών κομμάτων. Αυτούς εκμεταλλεύτηκε αρχικά ο Τσακαλίας.

   Σε μια από τις επιστολές του φαίνεται καθαρά ότι, άμεσος σκοπός του ήταν η δημιουργία μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ οργάνωσης. Η οργάνωση αυτή ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ θα ήταν χριστιανική. Το σκεπτικό του Τσακαλία, ήταν αρκετά έξυπνο, αφού κανείς την δεκαετία του 60 δεν τολμούσε να προχωρήσει στην σύσταση κανενός είδους οργάνωσης. Ενας ιεροκήρυκας όμως, είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αρκετοί από αυτούς πίστεψαν στον Τσακαλία, και τον βοήθησαν τόσο οικονομικά όσο και στην μετέπειτα ανέλιξή του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας. Ο Τσακαλίας, είχε ως πρότυπο, την εκρηκτική διάδοση του χριστιανισμού από τους μαθητές του Χριστού και στο αρρωστημένο του μυαλό, σχεδίασε μια οργάνωση που τα είχε όλα. Ηγέτη, δασκάλους, μαθητές, μαθητεία, προσηλυτισμό, αλλά πάνω από όλα ένα ΜΑΝΔΥΑ. Τον μανδύα της θρησκείας που κράτησε ζωντανούς τους Ελληνες ακόμη και στα 400 χρόνια του Τουρκικού Ζυγού.

   Τα κηρύγματα του ήταν φλογερά και το ακροατήριό του ολοένα και μεγάλωνε. Το ακροατήριό του έβρισκε τα λόγια του «σοφά» και «χριστιανικά». Όμως, όπως συνηθίζει να λέει και ο ίδιος ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα και τα ράσα τον σκοπό»! Τα κείμενά του με την πρώτη ματιά μοιάζουν χριστιανικά. Εξετάζοντάς τα όμως με περισσότερη προσοχή, διαπιστώνει κανείς ότι ο Τσακαλίας ουδέποτε ασπάστηκε τον χριστιανισμό. Αντίθετα, ήταν ένας άθεος που προσπάθησε να πολεμήσει την χριστιανοσύνη μέσα από το ίδιο της το σώμα.

   Υπομονετικά, άρχισε να διαβάζει ιερά κείμενα και να μαθαίνει περισσότερα για την ζωή και το έργο των Αγίων Αποστόλων. Γοητευμένος από το έργο του απόστολου Παύλου, δεν άργησε να δώσει στον εαυτό του το ψευδώνυμο ΠΑΥΛΟΣ. Ηταν η εποχή που άρχισε να συσπειρώνει γύρω του αρκετούς οπαδούς του. Για να καταλάβετε τι ώθησε τον Τσακαλία να υιοθετήσει το ψευδώνυμο «Παύλος» διαβάστε τι γράφει για τον Ιερό Απόστολο, ο Επίτιμος Καθηγητής του Παν/μιου Αθηνών Παναγιώτης Τρεμπέλας :

   «…κρίσης και αντίλιψις ισχυρά, καρδία πύρινη, δραστηριότης ακατάβλητος, θέλησις χαλύβδινη, φύσης συναισθηματική, οξεία ηθική παρατηριτικότης, ετοιμότης και ευστροφία, δημιουργικότης και πρωτοτυπία, οργανωτική ικανότης σπανία και δεξιότις του άρχειν και κυβερνάν και με ολίγες λέξεις ασυνήθης πλούτος προσόντων διανοητικών και πνευματικών ανέδειξαν τον Παύλον πραγματικώς μεγαλοφυή απόστολο εξ ολοκλήρου αφοσιομένον στην αποστολήν αυτού και εξόχως καρποφόρο δράση αυτού ήτις διήρκεσε περί τα 28-30 έτη».

   Οι Aegean Times φέρνουν στο φως της δημοσιότητας σήμερα, επιστολές του Αργύρη Τσακαλία προς τους μαθητές του το έτος 1964. Eχοντας ώς πρότυπο την ανεπανάληπτη δράση του Απόστολου Παύλου, αρχίζει και στέλνει επιστολές στους μαθητές του, ανακοινώνοντας την δημιουργία μιας Παγκόσμιας Οργάνωσης με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΙΑ». Στην Οργάνωση αυτή θα συμμετείχαν οπαδοί του από τις Ινδίες, την Γερμανία, τον Καναδά, την Γαλλία, την Τουρκία, την Αυστραλία και από την Ελλάδα. Στην ελληνική επικράτεια, ο Τσακαλίας είχε οργανώσει οπαδούς του στις παρακάτω περιοχές:

   Πάτμος, Ικαρία, Σάμο, Κάλυμνο, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα ενώ φαίνεται ότι είχε αποκτήσει και οπαδούς μέσα στον Στρατό.

   Λίγο πριν το τέλος του 1964, κοινοποιεί στα μέλη του ότι η οργάνωση θα λάβει και επίσημο χαρακτήρα συλλόγου που θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Τότε λοιπόν, οργάνωσε μια συνάθροιση των οπαδών του στον Πειραιά, όπου άγνωστο που, συγκεντρώθηκαν πάνω από 1000 άτομα. Βλέπετε, την εποχή αυτή ήταν δύσκολο εως ακατόρθωτο να πραγματοποιηθούν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Όμως με το κάλυμμα της Εκκλησίας, κανείς από την τότε Κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με την περίεργη αυτή συνάντηση. Τότε λύθηκε ένα άλλο βασικό πρόβλημα του Τσακαλία.

   Η οργάνωση είχε μεγαλώσει πια και τα έξοδα συντήρησής της είχαν αυξηθεί. Σύμφωνα με μια επιστολή του που έστειλε σε όλα τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης, καθησύχαζε τους οπαδούς του για το μέλλον του αγώνα τους διότι πλέον είχε εξευρεθεί ένας μεγάλος χρηματοδότης ο οποίος πίστεψε στο δήθεν έργο του και θα χρηματοδοτούσε την διάδωση του χριστιανισμού.

   Η τότε κυβέρνηση καθώς και η ηγεσία της εκκλησίας δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις πραγματικές προθέσεις του Τσακαλία και έσπευσαν να τον αναβαθμίσουν αφού με Βασιλικό διάταγμα, ζητήθηκε από τον Τσακαλία, να πάει στην Ινδία και να τεθεί σύνδεσμος του ΥΠΕΞ με την εκεί Ιεραποστολή. Με πρόσχημα την διάδοση του Χριστιανισμού, ο Τσακαλίας απέκτησε τότε προσβάσεις σε κύκλους των υψηλόβαθμων Διπλωματών με τους οποίους συνεργαζόταν στενά. Τότε τον εμπιστευόταν όλοι οι Ελληνες Διπλωμάτες, μερικοί εκ των οποίων βρισκόταν σε θέσεις κλειδιά.

   Η δράση του και η ξαφνική εξέλιξή του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, προκάλεσε απορίες στους Εκκλησιαστικούς κύκλους και κάποιοι έσπευσαν να αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία για τον Τσακαλία. Τότε, αναγνωρίστηκε σε ένα βίντεο από διαδηλώσεις κατά Ιουλιανά του 1965, γεγονός που αποκάλυψε περισσότερα «περίεργα γεγονότα» από την δράση του.

   Όμως ο Τσακαλίας είχε καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του όλους όσους πίστεψαν στο νέο «δόγμα» του «Παύλου». Σε μια επιστολή του που θα δημοσιεύσουμε αύριο, ανακοινώνει στους οπαδούς του ότι «…δεν είμαστε βόδια να υπομένουμε τις επιθέσεις με πυραύλους, χρησιμοποιώντας μόνο τόξα και βέλη…» ανακοινώνοντας ουσιαστικά στα μέλη της ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ότι θα σκληρήνει την στάση του.

   Σε μια άλλη του επιστολή ο Τσακαλίας αναφέρει ότι «Ξέρουμε ότι το ΚΙΝΗΜΑ μας μυρίζει φωτιά και πόλεμο. Δεν μαχόμαστε ότι εμείς κάναμε την αρχή. ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ. Κανένας μας δεν βαυκαλίζεται για εύκολες ΝΙΚΕΣ και ρόδινους ανθοσπαρμένους δρόμους…». Ηταν η περίοδος που ο Τσακαλίας είχε καταλάβει ότι η εκκλησία είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί την πραγματική δράση του, και με τον τρόπο αυτό προϊδέαζε τους οπαδούς του για το τι θα επακολουθούσε.

   Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά από τα «επαναστατικά μυνήματα που έστελνε προς τους «Δικαιοκράτες» και θα δημοσιευτούν σύντομα σε ειδικό άρθρο των Aegean Times:

   « Θα αντιμετωπίσουμε εκτός από το μέτωπο του εχθρού και την ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΑ που θα θελήσει να εξαρθρώσει και να διαιρέσει τις δυνάμεις μας»

   « φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι όπως το νερό που σταγόνα- σταγόνα τρυπάει την πέτρα. Μικρές-μικρές πράξεις συνθέτουν τα μεγάλα έργα…. Χωρίς συστηματική οργάνωση δεν γίνονται τα μεγάλα έργα. Οργάνωση και σύστημα στη δουλειά σημαίνει μισός κόπος και διπλάσια απόδοση.»

   «Οργανωμένη και συστηματική προπαγάνδα σημαίνει μισός κόπος και διπλάσια απόδοση.»

   Με τέτοια συνθήματα ο Τσακαλίας γέμιζε τα μυαλά των οπαδών του με ιδέες που καμία σχέση δεν έχουν με τον Χριστιανισμό. Πάντοτε όμως χρησιμοποιούσε στα κείμενά του και παραπέτασμα καπνού, όπως οι αναφορές στη θρησκεία, έτσι ώστε ακόμη και αν πέσουν στα χέρια τρίτων να μην γίνουν αντιληπτά τα μηνύματα που περνούσε στο «ποίμνιο» του.

   Τους συντρόφους του τους ονόμαζε συνδουλευτές. Στο μυαλό του είχε αναπτύξει μια οργανωτική διάθρωση της «ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ» όμοια με την κοινωνία των μελισσών. Μια κυψελοειδή μορφή που τον γοήτευε όχι τόσο από την συστηματικότητα της εργασίας που συντελείται σε ένα μελίσσι αλλά από το εκπληκτικό αποτέλεσμα που παράγεται. Αυτό άλλωστε τονίζει σε μια επιστολή του στην οποία αναφέρει στους συνδουλευτές του «… Και οι μικρότεροι μπορούν να προσφέρουν πολλά. Και η μέλλισα είναι μικρή αλλά ποιος μπορεί να φτιάξει ότι φτιάχνει εκείνη»;

   Οι Aegean Times αποκαλύπτουν σήμερα τις ΠΡΩΤΕΣ επιστολές που είχε γράψει ο Τσακαλίας το 1964 προς τους μαθητές του. Επί 38 χρόνια, οι επιστολές αυτές βρισκόταν κρυμμένες σε συρτάρια ως επτασφράγιστο μυστικό. Λίγο πριν καθαιρεθεί ο Τσακαλίας από το ιερατικό αξίωμα, είχε τυπώσει εκατοντάδες από τις επιστολές αυτές σε πολύγραφο και τις είχε στείλει στους «οπαδούς» του. Επιπλέον, η έρευνα των Aegean Times προχώρησε ακόμη παραπέρα και αποκαλύψαμε το περίφημο «ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΟΥΛΕΥΤΗ» που είχε τυπώσει ο τότε Πάτερ Βασίλειος και είχε διανέμει στους ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΕΣ. Εγκόλπια όμως δεν είχε η Εκκλησία. Εκόλπιο ΔΕΝ χρειάζονται οι πιστοί. Επιπλέον, οι Aegean Times εξασφάλισαν και μαρτυρίες πιστών της Δικαιοκρατίας που αναφέρουν εκπληκτικά γεγονότα.

   Ένα από αυτά συνέβη λίγο μετά αφού καθαιρέθηκε ο Τσακαλίας. Ο τέως παπάς, είχε αναπτύξει τέτοιου είδους σχέσεις που ακόμη και μετά την καθαίρεση του, διατηρούσε σχέσεις με το σύνολο των Συνδουλευτών. Μια μέρα, αυτόπτης μάρτυρας, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες της ΔΙΚAIOΚΡΑΤΙΑΣ ήλεγχαν την πίστη των νέων μελών τους. Σε μια άνευ προηγουμένου σκηνοθετημένη παράσταση, κάποιοι από τα παλαιά μέλη, μεταμφιέζονταν ως αστυνομικοί, και με το πρόσχημα του ελέγχου ταυτοτήτων, κυριολεκτικά τσάκιζαν τους νεόφερτους στο ξύλο. Με τον τρόπο αυτό, οι ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΕΣ, έλεγχαν τις αντιστάσεις των νέων μελών τους, στις διώξεις των Αστυνομικών Αρχών. Οσοι δεν έσπαγαν στην πρωτόγνωρη αυτή ανάκριση, εντασσόταν αργότερα στην κοινωνία των Δικαιοκρατών και τους ανατείθονταν δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές. Οι υπόλοιποι εκδιώκονταν από την οργάνωση χωρίς να γνωρίζουν φυσικά ότι έπεσαν θύματα της αρρωστημένης σκέψης των ηγετών της οργάνωσης.

   Ένα από τα σηματικότερα σημεία των επιστολών του Τσακαλία είναι αυτό που περιγράφει τα μέρη στα οποία η «ΔΙΚΑΙΟΚΡΑΤΙΑ» διαθέτει ενεργά μέλη. Εκτός των Αθηνών, υπήρχαν αρκετοί πυρήνες στην Θεσσαλονίκη, στην Σάμο, στην Ικαρία, στην Πάτμο, στην Κάλυμνο και στην Εύβοια. Σε μέρη δηλαδή που φέτος αποκαλύφθηκε ότι δραστηριοποιούνταν ή κατάγονταν κάποια από τα μέλη της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. Η «Δικαιοκρατία» είχε αναπτύξει σχέσεις με άτομα μέσα από τον Στρατό, αλλά και είχε έντονη δράση στην Γαλλία στην Ιταλία, στη Γερμανία και στον Καναδά.

   Ο Τσακαλίας έδινε στα μέλη της οργάνωσης, κωδικοποιημένα ονόματα από την Αγία Γραφή και συγκεκριμένα από την Καινή Διαθήκη. Στους στενούς του Συνεργάτες έδινε ονόματα όμοια με αυτά που είχε αποστείλει επιστολές ο Απόστολος Παύλος. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν πολίτες και όχι κληρικοί, τους οποίους ποτέ δεν εμπιστευόταν. Αναλόγως το επάγγελμα ή την ιδιότητά τους επέλεγε ένα πρόσωπο της Καινής Διαθήκης το οποίο γνώριζαν οι πάντες από τα κηρύγματα του και αμέσως όλοι καταλάβαιναν την πραγματική υπόσταση του συγκεκριμένου μέλους καθώς και την θέση του στην Ιεραρχία της Οργάνωσης. Συνεπώς αμέσως ήταν γνωστός και ο ρόλος του στις υποθέσεις της οργάνωσης.

   Πάντως, οι κάτοικοι της Πάτμου κατάλαβαν από πολύ νωρίς την ανατρεπτική δράση του Τσακαλία και ειδικά όταν εξέπεσε από το ιερατικό αξίωμα, διέκοψαν τους δεσμούς που είχαν αναπτύξει μαζί του. Δεν φαίνεται όμως να συνέβη το ίδιο στην πατρίδα του την Ικαρία και στην Θεσσαλονίκη.

   Aπό την πρώτη επιστολή που δημοσιεύουμε σήμερα, προκύπτουν μερικά σοβαρά ερωμήτατα τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

   ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΡΤΙΟΣ;
   ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΦΙΛΛΗΜΩΝ, ΑΝΤΥΠΑΣ, ΕΡΑΣΤΟΣ, ΚΟΥΑΡΤΟΣ;
   ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;
   O AΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ;
   OI IKAΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΚΛΑ ΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ;
   O AΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΑΝΕ TOTE;
   ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ο ΦΛΕΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ;
   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ;
   Ο ΗΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;
   ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΔΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΗ ΔΑΜΑΡΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ;
   ΤΕΛΟΣ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΙΟΚΡΑΤΕΣ;

  4. stauros

   Omni, έτυχε να γνωρίσω προσωπικά και καλά τον Α. Τσακαλία, το 2000, ως συνταξιούχο οικοδόμο, πριν συλληφθούν τα μέλη της 17 Νοέμβρη, πριν δηλαδή γίνει φίρμα λόγω των ανεψιών του, μελών της οργάνωσης αυτής.

   Μορφωμένος και κοινωνικότατος τύπος, ιδιαιτέρως κατάλληλος για σπονδές στον Διόνυσο αλλά και απολλώνιες συνδιαλέξεις. Το εν λόγω βιβλίο του, τουλάχιστον είναι πρωτοποριακό. Ο Βωμολόχιος τον περιφρονεί διότι δεν ήταν Κουκουές.

 2. 2
  omni 3. 3
  vomolloxius

  Ειδες Σταύρο τι μνήμη εχουμε; :good: για ολους κατι ξερουμε εμείς τα κομμούνια! Κρατάμε αρχείο :mail:
  Ε, ρε! πανηγύρια οταν αλλάξουν τα πράγματα και κανουμε την επαναστάση :yahoo: Για ολους θα έχουμε να πουμε κανά καλό λογο B-)

 4. 4
  mixalis 5. 5
  vomolloxius

  Μορφωμένος και κοινωνικότατος τύπος, ιδιαιτέρως κατάλληλος για σπονδές στον Διόνυσο αλλά και απολλώνιες συνδιαλέξεις. Το εν λόγω βιβλίο του, τουλάχιστον είναι πρωτοποριακό. Ο Βωμολόχιος τον περιφρονεί διότι δεν ήταν Κουκουές.

  Κοιτα τι λέει ο Τσακαλίας σε μια ερώτηση για τα σπήλαια:

  Γιατί τα θεωρείς τόσο ξεχωριστά; Συμβαίνει στα σπήλαια κάτι παράξενο;

  Η ζωή στα σπήλαια είναι μία πανάρχαια μνήμη. Κάποτε η γη είχε καταστραφεί με πυρηνικά. Όσοι κατέφυγαν στα σπήλαια γλίτωσαν. Γι’ αυτό πάντα μας υποβάλλει το Σπήλαιο. Μας θυμίζει την Μήτρα. Όταν μπεις και δεις το στόμιο από μέσα, είναι ακριβώς σαν το σχήμα που είδε ο άνθρωπος όταν γεννήθηκε. Στις σπηλιές καταφεύγουν και οι αθάνατοι πολλές φορές για να φορτίζονται. Είναι ισχυροί τόποι δύναμης. Στην Ικαρία υπάρχουν σπήλαια ιδιαίτερα, όχι όμως όπως τα εννοείτε όλοι εσείς οι παραξενιάρηδες..

  Αν κάποιος βλεπει τα τα στόμια των σπηλιών σαν αιδοία, δεν φταίω εγω που ειμαι παραξενιάρης

  1. stauros

   Όντως έχει πει και μεγαλύτερες χαζομάρες. Τις έκοψε όμως όλες, τότε που έτυχε να τον γνωρίσω. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

 6. 6
  mixalis

  Ο Θεός έστειλε ένα κακό πνεύμα να βασανίσει βασιλιά Σαούλ (Σαμουήλ A 16:14)
  Για να τον φέρει -λέει τάχα -στην αληθινή μετάνοια..! Τι θα κάνουμε τώρα γι “αυτό;
  Εμάς, δεν αναρωτιέμαι γιατί δεν μας έστειλε ένα κακό πνεύμα,
  να μας τεστάρει μπας και «μετανοήσουμε!»
  Και καλύτερα δηλαδή γιατί δεν θα είχαμε την ιερή υποχρέωση στο γιο του
  να μας το βγάλει και να το στείλει αμανάτι κανένα κοπάδι γουρούνια.

 7. 7
  νίκος

  O Αργύρης Τσακαλίας εκτός του ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Το ήθος, η ποιότητα, οι γνώσεις αυτού του ανθρώπου είναι απαράμμιλα. Έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία.

  1. stauros

   νίκο, συμφωνώ μ” αυτά που λες. Κι έχω να ομολογήσω ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που βοήθησε τυχαίνει να συγκαταλέγεται και η σύζυγός μου.

   Μάλιστα αισθάνομαι τώρα άσχημα που δεν του φανέρωσα το μυστικό της ακαΐας των αναστενάρηδων, κάποτε που μου το ζήτησε.

  2. omni

   «Μάλιστα αισθάνομαι τώρα άσχημα που δεν του φανέρωσα το μυστικό της ακαΐας των αναστενάρηδων, κάποτε που μου το ζήτησε.»Χα, χα, χα, έμπαινε Γιούτσο!

  3. stauros

   Οmni, σπούδασα την επιστήμη της μηχανολογίας, στην
   οποία το μάθημα της θερμοδυναμικής είναι το σπουδαιότερο. Επίσης δεν έπαψα ποτέ
   να καλλιεργώ την μάθηση των θεμάτων που άπτονται των εννοιών της θερμότητας, της
   θερμοκρασίας και της ψύξης, επειδή, επί πλέον, έπρεπε να τα διδάσκω  - και τα διδάσκω ακόμη – στο σχολείο που
   εργάζομαι.


   Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι είμαι ειδικός και έμπειρος στα
   θέματα αυτά. Όταν λοιπόν έχω μελετήσει ανάλογα θέματα που αφορούν σ’ ολόκληρο
   το σύμπαν, είναι νομίζω εύλογο να μην έχω απορίες για θερμοκρασίες που αφορούν
   αναμμένα κάρβουνα και πατούσες ανθρώπων.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...