Μεταξύ άλλων η Αγιότης του κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα ενός από τους ιερείς του για επτά χρόνια. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη γυναίκα με την οποία ο άγιος Χριστόφορος έχει «αμαρτήσει». Έχει ακόμη παιδιά με άλλες γυναίκες, ίσως μέχρι και δέκα από αυτά!
Ο εξωλέστατος Χριστόφορος Τσεχίας και Σλοβακίας

«…Κερνούμε το λαό χασίσι, Όνειρα, ψέματα και μίση Δε ντρέπονται για να ντραπώ» (Κ. Βάρναλης-‘Το φως που καίει’)
Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο κ.Χριστόφορος (κατά κόσμον Ράντιμ Πούλετς) ακούει στον μακροσκελή τίτλο «Η Αυτού Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας» και είναι αρχηγός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας των δυο χωρών. Για την αυτοκεφαλία της ερίζουν τα πατριαρχεία Μόσχας και Κωνταντινούπολης, ισχυριζόμενο το καθένα τους πως αυτό την παραχώρησε. Για όσους ξέρουν τα παπαδικά, αυτά είναι μόνιμοι καυγάδες μεταξύ των δυο εθνικών Εκκλησιών, με παρασκηνιακη συμμετοχή των αντίστοιχων υπουργείων Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας, είναι ευτελείς ασκήσεις Εξουσίας χωρίς ίχνος από πνευματικό υπόστρωμα.
Ο άγιος Χριστόφορος έχει σπουδάσει στη Μόσχα και έχει επισκεφθεί επίσημα πολλές φορές την Ελλάδα (είναι και διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών). Εδώ και λίγες ημέρες κατηγορείται πως διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με πολλές γυναίκες παραβιάζοντας τους μοναχικούς του όρκους. Επίσης καταγγέλλεται ότι απέκτησε μαζί τους πολλά εξώγαμα παιδιά. Ήδη παραδέχτηκε ότι πριν να ιερωθεί είχε γίνει πατέρας φυσικών τέκνων, αυτών που η Ορθόδοξη πατρίδα μας και οι ευσεβείς κάτοικοί της στο κοντινό παρελθόν στιγμάτιζαν δια βίου με τρόπο βάρβαρο ως «νόθα» «μούλικα» ή «μπάσταρδα», τη δε μητέρα τους έριχναν στην πυρά με τον τίτλο της «αστεφάνωτης». Έτσι η Εκκλησία του, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, όρισε στη θέση του Τοποτηρητή, το Μητροπολίτη Ολομόουτς καί Μπρνό Συμεών και ο Χριστόφορος παραιτήθηκε λίγο μετά «για το καλό της Εκκλησίας».
Το δράμα ξεκίνησε όταν μια γυναίκα κατήγγειλε στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Τσεχίας (NOVA) ότι διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόφορος επιμένει πως η γυναίκα λέει ψέματα και το περιβάλλον του αφήνει να εννοηθεί ότι βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολέμου λάσπης, πίσω από τον οποίο κρύβεται η Μαφία. Το πιστεύω ακράδαντα γιατί και ο άγιος Τραχείας Παύλος, που καταδικάστηκε από τη βρετανική Δικαιοσύνη σε δυο χρόνια φυλακή και τον καλύπτει το οικουμενικό πατριαρχείο διατηρώντας τον στον επισκοπικό βαθμό, κατήγγειλε πως η Μαφία βρίσκεται πίσω από τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση 11χρονου αγοριού, που ζούσε με τη γιαγιά του.
Το κανάλι Nova TV επιβεβαίωσε ότι ο Μακαριότατος είχε πολλές φίλες με τις οποίες απέκτησε και παιδιά και ανέφερε ότι η Σύνοδος θα συζητήσει το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση. Οι επίσκοποι παρότρυναν τον Προκαθήμενο να αντικρούσει τις κατηγορίες. Μεταξύ άλλων η Αγιότης του κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα ενός από τους ιερείς του για επτά χρόνια. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη γυναίκα με την οποία ο άγιος Χριστόφορος έχει «αμαρτήσει». Έχει ακόμη παιδιά με άλλες γυναίκες, ίσως μέχρι και δέκα από αυτά! Προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω και υπενθυμίζω ότι ακόμη και ο Αγιότατος Χουντόδουλος, αμείλικτος πολέμιος του «κουσουριού», έχει συκοφαντηθεί για σεξουαλικές σχέσεις με άρρενας (Θεός φυλάξοι!), όπως άλλωστε και ο πνευματικός του πατέρας, ο ιερός Καλλίνικος, ένας βράχος «σωματικής ηθικής».
Θέλω να σημειώσω δυο πράγματα.
—–I. Ότι ενώ οι δικοί μας μητροπολίτες προωθούν (ορθώς) τη πολυτεκνία των πιστών ώστε να αντιμετωπιστεί η γυφτοσκοπιανή απειλή, οι ίδιοι δεν κάνουν παιδιά, μερικοί δε (ελάχιστοι ασφαλώς) έχουν ανοίξει νταραβέρια με διάκους και με ναύτες. Ο Χριστόφορος όμως θα μπορούσε να ονομαστεί όπως και ο πάπας Ιννοκέντιος ο 8ος που είχε 16 παιδιά, «πατέρας της πατρίδος» του. Μακάρι και οι δικοί μας μητροπολίται να έσπερναν (άρρενας) απογόνους οι οποίοι θα αντιμετώπιζαν την (οργανωμένην) ισλαμική εισβολή μεταναστών στο φράχτη του Έβρου.
—–II. Η περίπτωσις του αγίου Χριστόφορου αποδεικνύει πόσο ψευδές είναι αυτό που διαδίδουν οι εχθροί της Εκκλησίας, ότι τάχα σχεδόν όλοι οι επίσκοποι είναι ομοφυλόφιλοι ή παιδεραστές, ξεχνώντας οι συκοφάνται τις γυναικοδουλειές του κατά τον Π.Π.Γερμανό “εξωλέστατου” (από εκεί δανείστηκα το επίθετο του ιερού Χριστόφορου) “απατεώνα” Παπαφλέσσα. Προσωπικώς έχω συγγράψει τέσσερα άρθρα εις την προσπάθειάν μου να αποδείξω ότι πολλοί μητροπολίται είναι πραγματικοί ιεροί τράγοι, αναμένων την ηθικήν μου ανταμοιβήν (κάποιο βυζαντινό τίτλο) από την Ιεράν Σύνοδον.
—–Δεν είναι πρώτη φορά που η Ορθοδοξία διασύρεται στην πρώην Τσεχοσλοβακία.
—–Το Μάη του 2009, το εβδομαδιαίο περιοδικό της Σλοβακίας ‘Plus 7 dni’, ανέφερε σε ρεπορτάζ ότι ιερωμένοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σλοβακίας ήταν πράκτορες της μυστικής Αστυνομίας StB (Státní bezpečnost) στα χρόνια του κομμουνισμού.
—–Μάλιστα έγινε αναφορά στον εκπρόσωπο Τύπου της Εκκλησίας της Σλοβακίας Milan Gerka, τον Μητροπολίτη Πρεσόβ και Έξαρχο Σλοβακίας Ιωάννη (Jan Holonic), τον Mikulas Kocvar, τον μετέπειτα Προκαθήμενο Νικόλαο που παραιτήθηκε το 2006 και τον αρχιδιάκονο Imrich Belejkanic. Σύμφωνα με το Σλοβακικό περιοδικό ο τελευταίος έπαιρνε για τις υπηρεσίες του 1.000 έως 1500 κορώνες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι την πτώση του καθεστώτος το 1989. Φαντάζομαι τι θα βούταγε η αφεντιά του ο Προκαθήμενος, ειδικά αν είχε κι αυτός παιδιά, οπότε θα εδικαιούτο και επίδομα τέκνων.
—–Το τι καπνό φουμάρει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας, το δείχνουν, σε ότι μας αφορά, δυο χαρμόσυνα γεγονότα. Έχει τιμήσει στην Ελλάδα δυο εξαιρετικούς πολιτικούς. Τον Γρ.Μιχαλόπουλο, αρχηγό της «Εθνικής Συμαχίας» [εκβιασμοί, 666, Ντερτιλής, «Ελεύθερη Ώρα», «πρωκτομετρήσεις» (sic) μητροπολιτών κλπ] και τον εν Αρχιεπισκοπή Τσεχίας αδελφό του, κ.Π.Καμμένο, που έστειλε στεφάνι και εκπρόσωπο στην κηδεία του, τ.υφυπουργό βατραχανθρώπων του Λιμενικού (αυριανό αντιπρόεδρο και Υπουργό Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Τσίπρα). Όμως αν και ο κ.Καμμένος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της άτυπης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «γιαΘέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας», στα διαδικτυακά βιογραφικά του δηλώνεται η Εκκλησία της Τσεχίας, που τον έχει τιμήσει, εσφαλμένα ως Πατριαρχείο. Πατριάρχης υπάρχει στην Τσεχία, ο Θωμάς Butta, αλλά δεν είναι Ορθόδοξος είναι Χουσίτης και βάζω στοίχημα πως ο κ.Καμμένος δεν θα έχει περισσότερη ιδέα για το τι ήταν ο Ιωάννης Χους από όσο ενδιαφέρον έχει για την Ορθοδοξία.
—–Νομίζω πως η προκλητικότερη από τις αμαρτωλές πράξεις του αγίου Χριστόφορου, είναι η αστοργία του να σπέρνει παιδιά καταδικασμένα να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα και ίσως δακτυλοδεικτούμενα ως πέτρες του σκανδάλου. Η αστοργία του επεκτείνεται και προς τις γυναίκες του, που τις καταδικάζει να αναθρέψουν τα παιδιά του χωρίς τη δική του φυσική παρουσία. (Υποθέτω ότι για το οικονομικό μέρος θα φροντίζουν τα παγκάρια). Τέλος η διάλυση της οικογένειας ενός αδελφού και συλλειτουργού του, η ερωτική του σχέση με την πρεσβυτέρα που είναι πνευματική του θυγατέρα, δείχνει πως είναι ανίερος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κατορθώματα του Αρχιεπισκόπου, διαβάστε το αγγλόφωνο ρεπορτάζ του «Ημερήσιου Παρατηρητή της Πράγας» (9.4.2013).
Από: http://roides.wordpress.com/2013/04/14/14apr13/
****************************************
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Ο «άγιος» Πρεβέζης, Στυλιανός Κορνάρος – Ο αχόρταγος κι ανικανοποίητος «ιππαστί δεσπότης»
Σχετικά με τη δημοσίευση σχολίων:
1. Δεν δεχόμαστε σχόλια χρηστών με «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες).
Με βάση τους παραπάνω κανόνες, η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής, ή τροποποίησης σχολίων, χωρίς την παραμικρή υποχρέωση εξηγήσεων.2. Αποφεύγετε να δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
3. Δεν επιτρέπονται οι προσωπικοί προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.
4. Ο σχολιαστής υποχρεούται να διατηρεί ένα και μοναδικό όνομα ή ψευδώνυμο.
5. Έχετε δυνατότητα να διορθώσετε το σχόλιό σας, σε διάστημα εντός 20 λεπτών.
6. Την ευθύνη της εγκυρότητας κάθε αναφοράς, την έχουν αποκλειστικά και μόνο οι σχολιαστές.