«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Με το στανιό το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία

 

334ma«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ’ τον τουρκικόν εις τον χριστιανικόν». Αδαμάντιος Κοραής

Ανίκανοι αποδεικνύονται οι γονείς, απέναντι στον θρησκευτικό σκοταδισμό των εκπαιδευτικών, να απαλλάξουν τα παιδιά τους από το μάθημα των θρησκευτικών. Η αλητεία του εκπαιδευτικού κόσμου να περιφρονεί τους νόμους και η ανοχή της πολιτείας απέναντι σ’ αυτή τους την αναίδεια, φανερώνει την αθλιότητα μέσα στην οποία πορεύεται το εκπαιδευτικό σύστημα.

Σκοταδισμός, βυζαντινισμός, αμορφωσιά και καθυστέρηση μαστίζουν την τάξη των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι των οποίων ουδέν πράττουν προς άρση της ντροπής της αθλιότητας αυτής.

Από http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2755.html, διαβάζουμε:

Επιβάλουν σε άθεους ή αλλόθρησκους μαθητές να παρακολουθούν θρησκευτικά

Πληθαίνουν τα περιστατικά στα δημόσια σχολειά της χώρα όπου οι διευθυντές αρνούνται να απαλλάξουν παιδιά από το μάθημα των θρησκευτικών ενώ το ζητάνε οι κηδεμόνες τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η άρνηση προκύπτει προφορικά προς τους γονείς χωρίς καμιά επιχειρηματολογία και εκείνοι είτε γιατί δεν γνωρίζουν το δικαιώματα τους είτε γιατί δεν θέλουν να δημιουργούσουν κόντρα με τον διευθυντή του σχολείου του παιδιού τους δεν τον πιέζουν ώστε να κάνει αυτό που ορίζουν οι εγκύκλιοι του υπουργείου παιδείας.

Όπως καταγγέλλει στο www.koutipandorass.gr η Ένωση Άθεων η διαδικασία απαλλαγής των παιδιών προβλέπεται από εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας ωστόσο κάποιοι διευθυντές δεν θέλουν να το καταλάβουν και επιβάλουν στα παιδιά αυτό που εκείνοι πιστεύουν .

Να σημειωθεί ότι για την απαλλαγή του συγκεκριμένου μαθήματος έχουν εκδοθεί.. 3 εγκύκλιοι από το υπουργείο. Η πρώτη τον Ιούλιο του 2008 στην οποία αναφέρεται ότι «Ύστερα από την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, σας κάνουμε γνωστό ότι για την απαλλαγή αυτή απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του μαθητή αν είναι ανήλικος ή του ιδίου αν είναι ενήλικος, στην οποία θα αναφέρεται η επιθυμία απαλλαγής χωρίς να δηλώνεται ο λόγος της συγκεκριμένης επιλογής.»

Η δεύτερη τον Αύγουστο του 2008 και αναφέρει χαρακτηρίστηκα ότι «Για τους γονείς των ανηλίκων μαθητών ή των ίδιων των μαθητών, εάν είναι ενήλικοι, που για λόγους συνείδησης δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών, δεν είναι αναγκαία η αιτιολόγηση της άρνησης στην υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται.»

Και η τρίτη που περιπλέκει τα πράγματα και δίνει το δικαίωμα σε ορισμένους διευθυντές να λειτουργούν στα δημόσια σχολειά λες και είναι το τσιφλίκι τους λέει ότι «Σας ενημερώνουμε ότι οι μη Ορθόδοξοι μαθητές, δηλ. οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι, οι οποίοι σύμφωνα με την 104071/Γ2/4.8.2008 εγκύκλιο του ΥπΕΠΘ απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών για λόγους συνείδησης, κατά την ώρα διδασκαλίας του συγκεκριμένου μαθήματος παρακολουθούν υποχρεωτικά τη διδασκαλία διαφορετικού διδακτικού αντικειμένου σε άλλο τμήμα της ίδιας τάξης.»

Με λίγα λόγια η 3η εγκύκλιος δημιουργεί μια αντίφαση ενώ οι 2 πρώτες λένε ότι δεν χρειάζεται να δηλώνεται ο λόγος του αιτήματος απαλλαγής, ενώ η τρίτη λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι μόνο οι αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι παίρνουν απαλλαγή. Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν μπορεί να το μάθει ο διευθυντής καθώς ο γονιός δεν είναι υποχρεωμένος να του απαντήσει σε ….τι “θεό πιστεύει ”.

Άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 32 σημειό 2 της Οδηγίας 95/46/ΕΚ τα δελτία των μαθητών ήδη από το 2009 έπρεπε να μην περιλαμβάνουν πλέον το θρήσκευμα των μαθητών. Επομένως, η τήρηση δελτίων μαθητών όπου αναγράφεται το θρήσκευμα των μαθητών είναι παράνομη. Αν οι διευθυντές παίρνουν στοιχεία από εκεί, ενεργούν παράνομα και καταχρηστικά.

Κάτι που δεν ισχύει σε δημόσιο σχολείο της Αττικής όπου ο διευθυντής αρνείται πεισματικά να απαλλάξει μαθητή από τα θρησκευτικά ενώ οι γονείς του έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις .Κάποια στιγμή ακόμα και ο σύμβουλος θεολόγων της Δευτεροβάθμιας τους συμβούλεψε να ζητήσουν απαλλαγή για λόγους συνείδησης. Το έκαναν κι αυτό, κι ο διευθυντής αρνήθηκε ξανά . Οι γονείς θα κινηθούν δικαστικά να ζητήσουν ακύρωση της πράξης του διευθυντή, αλλά θα πάρει μήνες, η χρονιά θα τελειώσει. Ήδη το παιδί παίρνει απουσίες
επειδή δεν πηγαίνει στο μάθημα και μηδενίστηκε στο τρίμηνο, ενώ δεν έχει
εξεταστεί ποτέ. Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής τον αποκαλεί «Ιούδα».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/10788/

1 σχόλιο

  1. 1
    αντωνης

    Συμφωνω βασικα με το κειμενο.Μην ξεχνατε ομως και τον χειροτερο σκοταδισμο στο ισλαμ που επιβαλλουν το κορανι απο νηπιακη ηλικια και δημιουργουν φανατικους ισλαμιστες,και μαλιστα μεσα στην ευρωπη που αργα και σταθερα ισλαμοποιειται.Επισης αυτην την αθλια και ανθελληνικη αποφαση για διδασκαλια της τουρκικης στα σχολεια,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!Εδω θα επρεπε να διαμαρτηρηθουν οι γονεις και η (ακροαριστεροκρατουμενη) ΟΛΜΕ.Δεν ειναι δυνατον αυτοι οι «κουλτουριαρηδες» καθηγητες να αποκαλουν νεκρη γλωσσα τα αρχαια ελληνικα και συγχρονως να αποδεχονται(με χαρα ισως;) τα τουρκικα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...