«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Εποχούμενες στρατιωτικές εκκλησίες. Η Ρωσία στον αστερισμό του θρησκευτικού σκοταδισμού

 

mobilechurch2

 

Από http://kotsarikos.com/2013/04/03/, διαβάζουμε:

….Εκτός τούτου οι ιερείς του στρατού θα συμμετέχουν στις ασκήσεις του επιτελείου. Στο γραφείο Τύπου επεσήμαιναν ότι στις ομάδες εκμάθησης συμπεριλήφθησαν οι εκπρόσωποι του ισλάμ και της ορθόδοξης πίστεως. Με το πέρας των μαθημάτων κάθε φοιτητής θα λάβει το πιστοποιητικό σε κρατικό έντυπο.

 

Με βάση το πρόγραμμα αναγέννησης του θεσμού των ιερέων του στρατού που διαλύθηκε το 1918, στο ρωσικό στρατό θα εμφανιστούν 240 μόνιμες θέσεις των ιερέων και εννέα “δημόσιες θέσεις” οι οποίες θα συντονίζουν την εργασία των ιερέων με τους θρήσκους στρατιώτες.

Τον Ιούλιο του 2009 ο Δμίτρι Μεδβέδεβ, τότε Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στήριξε την πρωτοβουλία των επικεφαλών των μεγαλύτερων θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας να αναγεννηθεί ο θεσμός του ιερέα του στρατού. Με την απόφαση του Υπουργού Άμυνας το 2010 εισήχθησαν 240 μόνιμες θέσεις για τους ιερείς του στρατού και 9 δημόσιες θέσεις. Πρώτ’ απ΄όλα συμπληρώθηκαν οι θέσεις των ιερέων στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό. Σημειωτέον ότι στους εκπροσώπους διάφορων θρησκειών εγγυάται η ανάλογη πρόσβαση στις στρατιωτικές μονάδες. Με άλλα λόγια, ένα λόγου χάριν στο μηχανοκίνητο τάγμα οι περισσότεροι στρατιώτες και αξιωματικοί είναι μουσουλμάνοι, τότε θα στείλουν εκεί ως ιερέα του συντάγματος τον μουλά.

Οι περισσότεροι ιερείς- βοηθοί των αρχηγών είναι αφυπηρετήσαντες αξιωματικοί, δηλαδή οι άνθρωποι που έχουν εμπειρία στρατιωτικής υπηρεσίας. Και η εκκλησιαστική θητεία του καθενός είναι πάνω από πέντε χρόνια. Στο έδαφος των στρατιωτικών μονάδων του Πεζικού τώρα ήδη βρίσκονται μερικές δεκάδες εκκλησίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εκεί πριν λειτουργούσαν οι ιερείς από τις πλησιέστερες ενορίες ενώ τώρα τους αντικαθιστούν σιγά-σιγά οι μόνιμοι ιερείς του στρατού.

Το επιστημονικό κοινωνιολογικό κέντρο ερευνών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας διεξήγαγε μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι πιο συνηθισμένες μορφές εργασίας με τους στρατιώτες για τους εκπροσώπους της εκκλησίας στο στρατό είναι ομαδικές και ατομικές συζητήσεις και ομιλίες. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας επίσης επεσήμαναν ότι οι επίσημη πρόσληψη στη θέση του ιερέα του τάγματος αυξάνει την εξουσία των ιερέων ανάμεσα στους στρατιώτες.

Οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν τα δύο τρίτα στρατιώτες αποκαλούν τον εαυτό τους θρήσκους.

Πηγή

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/10703/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...