«

»

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Εκκλησίες γίνονται σπίτια και μπαράκια! Ο επιθανάτιος ρόγχος του χριστιανικού χτικιού

 

06042AF47D59582C82A5C567679523AC

Από την στιγμή που πουλήθηκε έστω και μια εκκλησία, σηματοδοτήθηκε η αρχή της κατάρρευσης του χριστιανισμού, αυτού τουλάχιστον της Δυτικής εκκλησίας.

Όταν μάλιστα οι πουλημένες αυτές εκκλησίες, δίχως καμμιά δυσκολία, μετατράπηκαν σε σπίτια και προ παντός σε μπαράκια – ο οίκος του θεού! – τότε είναι πλέον βέβαιο ότι άρχισε ο επιθανάτιος ρόγχος της θρησκείας αυτής.

Από: http://mag.xirafi.gr/2013/03/ebay.html, διαβάζουμε:

Γερμανία: Πουλάνε Εκκλησία στο eBay!

Η Καθολική Εκκλησία του Αγίου Βερνάρδου στη Γερμανία, μπήκε προς πώληση σε δημοπρασία στο Βραδεμβούργο μέσω eBay.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια εκκλησία σε αστική περιοχή, της οποίας η αρχική αξία ανέρχεται στις 120.000 ευρώ.

Οι πωλητές σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι ο ναός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους δραστηριότητα, ενώ εξηγούν ότι η απόφαση πάρθηκε λόγο της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του αριθμού των ενοριτών.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, τα τελευταία χρόνια η Καθολική Μητρόπολη του Βερολίνου έχει διαθέσει προς πώληση 25 Εκκλησίες.
romfea.gr

 

*******************************************************

Από http://www.spitoskylo.gr/2008/01/27/churchhouse/, διαβάζουμε και βλέπουμε:

Το Σπίτι-Εκκλησία. Ολανδία

Ένα Ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο δεν έχει ιερό και όσιο, οπότε δεν δίστασε να μετατρέψει μια παλιά εκκλησία της Ουτρέχτης σε σπίτι-όργιο chic μινιμαλισμού. Δες πώς το λευκό πάει με τα πολύχρωμα βιτρό, και πόσο ταιριάζει ένα εκκλησιαστικό όργανο σε ένα υπνοδωμάτιο.

Το σπιτόσκυλο πιστεύει ότι αυτό το πράγμα είναι του σατανά, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να το γουστάρει απερίφραστα. Κοίτα:

Εσύ θα έμενες εδώ; Το σπιτόσκυλο, άνετα.

 

Γίνονται Και Μπαρ

 

Το σπιτόσκυλο σου έδειξε τις προάλλες άλλην μια εκκλησία που μετετράπη σε ιδιωτική κατοικία, πράγμα που ξεκίνησε και μια κουβέντα για το τί θα τις κάνουμε τις εκκλησίες όταν πάψουν να επιτελούν το σκοπό τους. Η αναγνώστρια Παπίτσα, αυτόπτης μάρτυς, του έστειλε μια φωτογραφία απ” το μέλλον, σήμερα. Και μια περιγραφή:

Αν το σπιτόσκυλο νομίζει ότι ο οίκος του θεού μπορεί να γίνει μόνο σπίτι, πλανάται πλάνη οικτρά.
Ο οίκος του θεού, μπορεί να γίνει άνετα μπαρ-ρεσταουράντ.
Η παπίτσα έχει επισκεφτεί το εν λόγω μπαρ που βρίσκεται στο Λίβερπουλ. Ομολογουμένως μία φρίκη, ένα μούδιασμα, ένα κάτι μου προξενήθηκε όταν πρωτομπήκα. Αλλά όταν άρχισαμε να χορεύουμε και μετατράπηκε ο οίκος του θεού σε ντίσκος του θεού, το ξεπέρασα.
Πάρε φωτογραφία να αναρτήσεις στο βλογ σου, γιατί αλλιώς δε θα σε πιστεύει κανείς.
Πάρε και το σάιτ του μπαρ – ρεσταουράντ για να κάνεις κράτηση και να πας με την σπιτοσκύλα.
Να σχολιάσω ότι το μπαρ στεγάζεται στην πρώην εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Έτσι για να μας θυμίζει, ότι πρέπει να γλεντάμε όσο ζούμε, γιατί κάποτε θα πρέπει να χαιρετήσουμε από κοντά τον εν λόγω Άγιο – υπεύθυνο πορτιέρη του άλλου κόσμου!

Αμήν.

 

Το Σπίτι-Εκκλησία. Αγγλία

 

Το σπιτόσκυλο σου “χει ξαναδείξει αντίστοιχες μετατροπές οίκων του θεού σε οίκους των ανθρώπων, κι ετούτη εδώ (μια εκκλησία στην Αγγλία) είναι μια περίπτωση αρκετά ιδιαίτερη και σπεκτάκιουλαρ. Κυρίως επειδή οι μετατροπές που έχουν γίνει δεν είναι και πάρα πολύ ραγδαίες. Κι αυτό είναι και καλό. Αλλά είναι και κακό.

Αν και το σπιτόσκυλο καμία ιδιαίτερη σχέση με τα θρησκευτικά δεν έχει, ίσα ίσα πιστεύει ότι ένας τέτοιος χώρος είναι πολύ πιο χρήσιμος ως σπίτι για να ζουν κάποιοι άνθρωποι και να περνούν τις μέρες τους παρά ως χώροw συνάντησης για στιγμιαίες μυστικιστικές επικλήσεις του Κθούλου, του Ζήνου, του Νταρθ Βέηντερ ή άλλων μυθικών πλασμάτων, ωστόσο βρίσκει την εξής επινόηση φρικουλέ:

Το κρεβάτι με τα βιτρώ, την πέτρα και τα κεράκια τριγύρω πιο πολύ σε κρεβατοκάμαρα του Μαρκησίου Ντε Σαντ φέρνει παρά σε χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όσο ιερό κι αν είναι το συζυγικό ή εξωσυζυγικό κρεβάτι (που είναι), δε χρειάζεται τόσο συμβολισμό. Πιστεύει το σπιτόσκυλο. Αντίθετα, τα βιτρό χρησιμοποιούνται κομψότερα ας πούμε εδώ:

Εσύ θα έμενες σε κάτι τέτοιο ή είσαι συντηρητικούρα;

 

Το Σπίτι-Εκκλησία. Αυστραλία

 

Το σπιτόσκυλο στο παρελθόν σου “χει δείξει έναν καθεδρικό ναό που έγινε χλιδιαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, και μια εκκλησία που έγινε μονοκατοικία στην Ολλανδία. Ετούτο εδώ το δημιούργημα βρίσκεται στην Αυστραλία και είναι αρκετά παρόμοιο: Μια παλιά εκκλησία του 1898 που το 2003 μετατράπηκε σε χλιδάτο σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια και άλλα τόσα μπάνια (από αυτούς), και τώρα πωλείται για 3,4 εκατομμύρια Αυστραλιανά δολάρια, δηλαδή για 1,77 εκ. ευρώ (εδώ). Τώρα, για τα γούστα του σπιτόσκυλου είναι ελαφρώς υπερβολικά γυαλιστερό και flashy και flamboyant και extravagant με έναν understated τρόπο (α ρε Προφίσιενσι), και οπωσδήποτε χρειάζεται μια στρατιά Σβετλάνες για να διατηρείται καθαρό, αλλά όπου κλείνει μια εκκλησία ανοίγει ένα ντιζαϊνάτο σπίτι, κι αυτό είναι αναφανδόν καλό.

Έμπα για περισσότερες φωτογραφίες.

Το απ” έξω έχει μείνει λίγο-πολύ αναλλοίωτο, πράγμα σε γενικές γραμμές καλό, που όμως μπορεί να φρικάρει στην αρχή μια κοπελιά που έχεις ψήσει να «πάμε στο σπίτι να κάτσουμε λίγο».

Σκέψου τρίψιμο που έχει να τραβήξει η Σβετλάνα για να μοιάζουν τόσο λαμπερά τα πατώματα. Για να μη μιλήσουμε για τα τζάμια στην οροφή.

Πολλή ασπρίλα, ίσως λόγο του γενικότερου theme «αγνότητας».

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://athriskos.gr/10353/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

:bye: 
more...