http://athriskos.gr/ .

Άσκηση-μυστήριο Ελλάδας – Ισραήλ – ΗΠΑ, υπό τη διοίκηση του Enterprise. Βίντεο

http://athriskos.gr/ .

Για «μυστηριώδη αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ», κάνουν λόγο ισραηλινοί. Η ιστοσελίδα Debkafiles η οποία φημίζεται για τη πληροφόρησή της από τα «άδυτα» των ισραηλινών υπηρεσιών, γράφει ότι «ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδα ξεκίνησαν μία μυστηριώδη αεροαναυτική άσκηση με την κωδική ονομασία Noble Dina, μεταξύ Κρήτης, Κύπρου, Τουρκίας, Ισραήλ».

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «καμία από τις χώρες που συμμετέχουν σ΄ αυτή την άσκηση δεν αποκαλύπτει τη παραμικρή λεπτομέρεια για την άσκηση». Κι αυτό είναι αλήθεια. Το ΓΕΝ αρνείται επίμονα να αναφέρει οτιδήποτε γι’ αυτή την άσκηση, στην οποία το ΠΝ συμμετέχει με μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο.

Όμως το ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας συνδέει την άσκηση Doble Dina με την άσκηση που άρχισε χθες το πρωί νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Enterprise και τα εννέα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει,στην άσκηση συμμετέχουν και πλοία του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού. Την διοίκηση όλων αυτών των κινήσεων έχει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Σενάριο της άσκησης; Αντιμετώπιση πυραυλικής απειλής από το Ιράν.

Όλα αυτά ενώ ο προβληματισμός  για τη χρήση αεροπορικής βάσης του Αζερμπαϊτζάν από την Ισραηλινή ΠΑ, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, μεγαλώνει ειδικά στις ΗΠΑ. Δείτε σε βίντεο τι λέει το STRATFOR για το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:  http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=13452

*     Αντίποινα απο την Τουρκία στην άσκηση «Noble Dina». Bγάζει το στόλο της για άσκηση στην Αν.Μεσόγειο.

*     Σχέδιο διακήρυξης του Σ.Α. επεξεργάζονται ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία.

Τι περιλαμβάνει

Θα ξαναπάει το… Μάιο στις ΗΠΑ ο Αβραμόπουλος; Τι συζήτησε με στελέχη της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Με σημαντικά στελέχη της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής συναντήθηκε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε προς τιμή του στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στο Μανχάταν, την ίδια ώρα που διεξάγεται υπό άκρα μυστικότητα η «μυστηριώδης αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ» υπό την κωδική ονομασία Noble Dina.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του σήμερα με τον αμερικανό ομόλογό του, Λίον Πανέτα, στην Ουάσιγκτον, ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε σε <<θεαματικά βήματα>>, που έχουν γίνει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. <<Ενα νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον διαμορφώνεται, ανοίγοντας καινούριες προοπτικές για τους δυο λαούς>>, σημείωσε ο υπουργός.

Τον κ. Αβραμόπουλο καλωσόρισε ο Ντέιβιντ Χάρρις, εκτελεστικός γραμματέας του American Jewish Committee (AJC) και μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και για τη <<συνεχή βελτίωση>> των σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ και το εβραϊκό στοιχείο.

<<Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του καλού μου φίλου, εκτελεστικού γραμματέα του AJC, Ντέιβιντ Χάρρις, να παρευρεθώ σήμερα, σ’ αυτή τη συνάντηση, η οποία είναι ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των σχέσεών μας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επίσης και μεταξύ της ελληνοαμερικανικής και ισραηλινοαμερικανικής κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στο επίπεδο των σχέσεών Ελλάδας και Ισραήλ. Μπροστά στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η γενικευμένη οικονομική κρίση, λαοί σαν τους δικούς μας έρχονται ακόμη πιο κοντά, με πνεύμα συνεννόησης και αμοιβαίας κατανόησης>>, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας στο ΑΜΠΕ.

Ο υπουργός μίλησε για <<μεγάλες δραματικές εξελίξεις και ανακατατάξεις στην περιοχή μας>> και βλέπει να διαμορφώνεται <<ένα νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον>>. Η Ελλάδα και το Ισραήλ προχώρησαν σε μια <<σημαντική κίνηση, σε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Και όλα όσα ξεκίνησαν εδώ και είκοσι περίπου χρόνια επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά, επικαιροποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό με την υπογραφή των νέων συμφωνιών και δείχνουν πλέον ότι ο δρόμος για την Ελλάδα και το Ισραήλ είναι κοινός με αναπτυξιακή προοπτική σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων. Ως λαοί έχουμε μάθει και να τις αντιμετωπίζουμε και να τις ξεπερνάμε>>, σημείωσε.

<<Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με διακεκριμένες προσωπικότητες, τόσο του American Jewish Committee, καθώς και σημαντικούς παράγοντες του οικονομικού, επιχειρηματικού και ενεργειακού τομέα>>, είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Εκπληξη προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του για την… επόμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον στις αρχές Μαΐου, περίοδος που στην Ελλάδα τοποθετούνται…οι εκλογές! Είπε συγκεκριμένα: <<Θα επισκεφθώ και πάλι στις αρχές Μαΐου την Ουάσιγκτον, ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα αυτής της χρονιάς, όπου θα συμμετέχω σε μια συζήτηση από κοινού με συναδέλφους μου υπουργούς της Γερμανίας, του Ισραήλ και διαπρεπείς προσωπικότητες. Θα ανοίξουμε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία, τη συνύπαρξη και την κοινή προοπτική σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο>>.

Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Χάρρις δήλωσε ότι η επίσκεψη του έλληνα υπουργού <<είναι ακόμη ένα βήμα στις βαθιές φιλικές σχέσεις μας. Για μένα και για το AJC, η ιστορία πηγαίνει πίσω κάπου τριάντα χρόνια, όταν ξεκινήσαμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και τη στενή συνεργασία με τους ελληνοαμερικανούς συνεργάτες μας, όπως τον Έντι ‘Αθενς. Μέσα σ’ αυτά τα τριάντα χρόνια, είχαμε κινήσεις μπροστά-πίσω, με επισκέψεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και με σκοπό να βελτιωθεί η συνεργασία και η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των Εβραίων, μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ>>.

Ο ίδιος αναφέρθηκε με νόημα σε <<μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Και αυτό είναι υπέρ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων στην περιοχή>>.

Δείτε τους συνδέσμους:

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=13452

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=13457

Ποιος σας είπε ότι η Ελλάδα είναι  << Μικρή;>> Ποιος σας  είπε  ότι η Ελλάδα είναι << Ξοφλημένη;>> Λάθος !!!

*     Η Ελλάδα  θα είναι πάντα  Π ε λ ώ ρ ι α !

*     Την Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να την αγγίξει!

*     Την  Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να την αφανίσει!

*     Δείτε τι έπαθαν όσοι τόλμησαν!  Πετάχθηκαν στα σκουπίδια μέσα σε μία νύχτα!

Τα στρατιωτικά μας αεροδρόμια, ΔΕΝ ξεπουλήθηκαν τελικά, όπως ήθελε ο <<εμπνευσμένος  αετός>>  κ. Μπεγλίτης. Ο ίδιος πετάχθηκε έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης  κλωτσηδόν!

Ο στρατός μας, ΔΕΝ  διαλύθηκε τελικά, αντίθετα αναβαθμίσθηκε  προς μεγάλην απελπισίαν των εσωτερικών, θανάσιμων εχθρών μας. Τους φουκαράδες! Κακό  που έπαθαν!

Κακόμοιρε Πινοσέτ-Παπανδρέου! Κρίμα. Πολέμησες τόσο γενναία  για να μας καταστρέψεις και ΔΕΝ  τα κατάφερες!  Πώ-Πώ, τι συμφορά ήταν αυτή που σε βρήκε  <<παλληκάρι>> μας;  Και είχες κουβαληθεί και στο Καστελλόριζο για να μας αναγγείλεις την συμφορά του Μνημονίου σου, κρίμα-κρίμα-κρίμα!

Και σαν να μην έφθαναν όλα, έφαγες και δύο ακόμη μηνύσεις για εσχάτη προδοσία!

Θα δικαστείς παλληκάρι μας, να το θυμάσαι….  Και η χούντα νόμιζε ότι θα την γλύτωνε, αλλά δικάστηκε.  Και ξέρεις πώς;

Δεν άσκησαν δίωξη οι  Ανώτατες Εισαγγελικές Αρχές, ως όφειλαν, απλά δύο δικηγόροι που το έλεγε η ψυχή τους, κατέθεσαν την μήνυση!

Κανονικά, την  μήνυση  εναντίον της Χούντας, έπρεπε να την καταθέσει ο μπαμπάκας σου, ο <<ηγέτης>> και κουραφέξαλα. Αλλά εναντίον των χουντικών θα πήγαινε ο άνθρωπος;  Υπήρχαν τόσοι και τόσοι << ενοχλητικοί>> πατριώτες  που είχαν προσφέρει τόσα πολλά στην χώρα,  για να προπηλακίσει και να στιγματίσει, με την Χούντα που τον έκανε <<ήρωα>>, θα τα έβαζε;

Ο Κορυδαλλός, είναι καλός, μην ακούς τι λένε, ζηλεύουν την τύχη σου, που θα πάς μέσα κανακάρη μας.

<< Θα σου στείλουμε λουκούμια, τώρα πού ‘γινες σαν μούμια.  Να τα τρώς μές το κελί σου, να χτυπάς την κεφαλή σου!>>. Έτσι λέει ένα παλιό ρεμπέτικο τραγούδι. Σου το αφιερώνουμε.

Οι δύο μηνύσεις, στην διάθεση των αναγνωστών μας, σε ξεχωριστά άρθρα.

Αγγελική  Ρέτουλα.

 

Print Friendly

Σχετικά άρθρα:

Τυχαία άρθρα:

  1. Γεώργιος Σταύρος: ο μεγάλος Ηπειρώτης Ευεργέτης και οικονομολόγος της Νεότερης Ελλάδας Ο Γεώργιος Σταύρος υπήρξε αναμφίβολα η εμβληματικότερη Ελληνική προσωπικότητα στα...
  2. ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Στη Φιλοσοφία – λέει ο Ενγκελς – όπως και σε...
  3. Η παρακμή του Ελληνισμού ως συνέπεια της θεοκρατούμενης Ελλάδας Του Ναυάρχου Αντωνίου Αντωνιάδη Στα θέματα της θρησκείας το Ελληνικό...
  4. ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ LE POINT Από τη Γαλλία το συντηρητικό περιοδικό «Le Point» εξαπέλυσε σφοδρή,...
  5. Αλβανία, από την οθωμανική διοίκηση στο εθνικό κράτος (1880-1922) Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο περιοδικό Επιστημονική Σκέψη,...
This entry was posted in ΑΡΘΡΑ: Α. ΡΕΤΟΥΛΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>